çok acil yardım:(

missbathory

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
73
2
86
İzmir
kızlar cumartesi günü akraba günü gibi bir olay var teyzemler, kuzenler falan gelecek ev görmeye, yaklaşık 15 kişi olacak. bana öneri de bulunabilr misiniz ne yapabilirim hem pratik olması lazım, hem de 15 kişiye yetecek şeyler olması lazım:) benim yaptığım pastalar börekler hep küçük porsiyonlu şeyler lütfen yardımcı olun ne yapabilirm. kafamda netleştirirsem bu akşam alışveriş yapıcam.

Benim bi kurabiye tarifim var; çok çıkıyo, valla nişanlımın annesine koca bi borcamla yolladım, eve de bi o kadar bıraktım, 2 gün yedik.
Onu verebilirim istersen.
:16:

walla çok sevinirim canım çok görünmesi bile yeter:)

1.5 bardak şeker
2 yumurta
Üzüm-Ceviz-Badem-İncir
1 paket sanayağı
1 bardak yoğurt
K. Tozu- Vanilya
Aldığı kadar un

Kuzum önce sanayağı erit; yumurtalarını kır, şekerini ekle, çok katı olmayacak şekilde unu k. tozunu vanilyanı falan ekle..
Şöyle bi harman et onları; sonra içine ne koyacaksan. Ben bademli cevizli üzümlü yapıyorum, daha başka sevdiğin şey varsa onları da ekleyebilirsin tabiiki :)

Sonra onları elinle koparıp tepsiye at; dakikalarca yuvarlayıp şekil vermeye kalkma ama , direk at :)
2 tepsi çıkıyor bu verdiğim tariften.. :)

Bi de sarma sar. :):):)

1.5 bardak şeker
2 yumurta
Üzüm-Ceviz-Badem-İncir
1 paket sanayağı
1 bardak yoğurt
K. Tozu- Vanilya
Aldığı kadar un

Kuzum önce sanayağı erit; yumurtalarını kır, şekerini ekle, çok katı olmayacak şekilde unu k. tozunu vanilyanı falan ekle..
Şöyle bi harman et onları; sonra içine ne koyacaksan. Ben bademli cevizli üzümlü yapıyorum, daha başka sevdiğin şey varsa onları da ekleyebilirsin tabiiki :)

Sonra onları elinle koparıp tepsiye at; dakikalarca yuvarlayıp şekil vermeye kalkma ama , direk at :)
2 tepsi çıkıyor bu verdiğim tariften.. :)

Bi de sarma sar. :):):)

çok da pratikmiş walla çok beğendim:) tek kafama takılan sanayağını ocaktan eriticem dimi hafif yumuşamış olup yoğurmıcam yani:?

hazır yufka ıle ıcıne patates yada penyırlı borek yap kol boregı falan cok pratıkk :56: sımıt yapa bılrısın cok bereketlı yanına patates salatasıı yada kısır havuclucevızlı kek bunlar gıbı pratk seyler tafsıye edrm:34:

fazla büyük olmayan peynırlı poğaça yapabilirsiniz
kısır
elmalı kurabiye
bunları yaparken büyüklüğünü siz ayarladığınız için küçük yapma imkanınız var :34:
benim misafirlere yaptığım baş paztam kalıpta kek :52:

tamam kısır yapmam kesinleşti:)
o tatlı kurabiyeyi de yapıcam:)
kalıpta keki anlamadım cehaletimi mazur görün ama pek böyle şeyler yapmadığım için bilemiyorum:2:

tamam kısır yapmam kesinleşti:)
o tatlı kurabiyeyi de yapıcam:)
kalıpta keki anlamadım cehaletimi mazur görün ama pek böyle şeyler yapmadığım için bilemiyorum:2:

Ya 3 yumurta 1.5 bardak şekeri çırp, 3 bardak un, 1 su bardağı yağ-su karıştır; k. tozunu vanilyanı at, çırp.
Atıver kalıba.. Bu kadar :)

Back
X