• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok acıl yardımm :((

Iyyy midem bulandı resmen
Ne tepki verdiniz bilmiyorum ama ben olsam yıkardım ortalığı! Eşiniz biliyor mu o ne dedi? İşten ayrılırsanız maddi olarak çok mu zorlanırsınız? Çok ağladım demişsiniz kv gördü mü yaptığına pişman oldu mu? Çok üzüldüm canım Allah yardımcın olsun boşver bırak çalışma evladından kıymetli mi?

ohaaa hatta yuuhhh demek istiyorum yoksek musadenle.. yeminle agzim acik kaldi okudugumda, tobe bismillah dedim.. ve igrendim boyle bi insandan, nekadar igrenc yaa. hem sutu yok sirf kendi zenki icin yapmis cunku cocugun ordan gorucegi islevi emziklede gorurdu maksat sadece agzi mesgul etmek olsydi,, e hadi syty mucize,eseri gwliverdi, bu cocuk babasinin... devam edemiycem cok igrenc bi durum gercekten. allah akil fikir versin o kadina. manyakmidir nedir yaa

emzirince nolucakki canım. hem sütte yok. çocuk uyumuşmu uyumuş. kv de zorunda kalmış. bir emzik alırsınız bundan sonrası için. bebeğinizi bıraktığınız için suçluluk duyuyosunuz birazda ondan. diye düşünürken. birden aynı şeyi oğluma kv min yaptığını düşündüm:27::27::27::27::27::27::27::27: ya hemen bi emzik alın ve olunuz emzikle uyuyomu diye önce kontrol edin. yada dediğiniz gibi bebeğinize sz bakın. kendini başkasının yerine koymak tamda bu olsa gerek :)

Çocuğum yok ama varmış kadar oldum vallahii..Bu nedir ya? İçim kalktı, bu ne düşüncesizliktir..

Arkadaşım imkanın varsa çık işten kendin bak çocuğuna, her an acaba yinemi yaptı diye düşünmekten kendini yemekten iyidir..Eğer imkanın yoksa güvenilir bakıcı bulmakta zor bu zamanda onun için bebek kameralarını öneririm sana. İnternetten,cep telefonundan istediğin an seyredersin evini..Aklım durdu yemin ederim sinir oldum yaa..

yok artık daha neler duyucam acaba buralarda süt yok ki zaten neyini vermiş yalancı memede aynı işlevi görür bu durumda kv eski günlerini özlemiş sanırım

süt gelmeyeceğini o da biliodur elbet ama işte kendi memesini yalancı meme niyetine kullanmış resmen...
kabul edilebilir bişey değil... üzüldüm bebişe
imkanınınız varsa, işten çıkın ve bir süre kendiniz büyütün bebeğinizi...
bir kere yaptıysa bir daha yapar....senin de ruhun bile duymaz

arkadaslar merhaba bır derdım var ve ne yapmalıyım bılemedım.fıkırlerınızı rıca edıyorum.
8,5 aylık bır oglum var, dogum ıznım yenı bıttı ve bebegıme 3gundur babaannesı bakıyor.kendı evlerı sehırdısında oldugu ıcın babaannesı bızle kalıyor.lafı cok fazla uzatmak ıstemıyorum.kac gundur kara kara dusunuyorum acaba nasıl olcak bakabılıcekmı oglum durucakmı dıye,cunku ek gıdaya tam anlamıyla alısmıs degıl ve hep emerek uyumaya alıskın bebegım bugun cok aglamıs ve babaannesının gogsune yapısmıs uyku saatı gelınce babaannesıde dayanamamıs ve onu emzırmıs. bunu duydugum an tum dunyam yıkıldı.sınırımden oturdum agladım saatlerce nden oyle bırsey yaptın anne bır daha sakın yapma dedım ama duydugum uzuntuyu anlatamıyorum. pazartesı ısı bırakıcam ve evde cocuguma kendım bakıcam karar verdım:(((( sız olsanız ne yapardınız oyle mutsuzum kı buraya bıle zarzor yazıyorum:((

kaynanan hatalı olabilir ama kendinde hata yok mu:34:
işe başlayacağın belli,zamaı da belli değil mi.neden vaktinde bu bebeğiek gıdalara,yalancı emziğe ve emmeden uyumaya alıştırmadın.kadın çaresiz kalınca bebeğin ağlamasına dayanamayıp memesini vermiş.emin ol bunu keyif alarak yapsaydı sana duyurmaz,hergün devam ederdi:34:

Iyy iğrenç. Düşünemiyorum. Ben olsam çıldırırdım herhalde.
Bence en doğru kararı vermişsin. Bebeğine kendin bak bi müddet daha.

Allah yardımcın olsun,sabır versin..düşünmesi bile incitici... bencede işi bırakman en doğrusu...

kaynanan hatalı olabilir ama kendinde hata yok mu:34:
işe başlayacağın belli,zamaı da belli değil mi.neden vaktinde bu bebeğiek gıdalara,yalancı emziğe ve emmeden uyumaya alıştırmadın.kadın çaresiz kalınca bebeğin ağlamasına dayanamayıp memesini vermiş.emin ol bunu keyif alarak yapsaydı sana duyurmaz,hergün devam ederdi:34:

Emmeden uyutmak öyle kolay birşey değil.
Benimde kızım emzikle dalıyor,bazen emziksiz dalıyor..ama 'bazen'
Babaannesinin yanını yadırgıyordur bebek illa ki,bu arada kendini güvende hissedecek ya anne-anne memesi,yada emzik gibi emme iç güdüsünü tatmin edecek,daha doğrusu sığınacak liman arıyordur bebek muhtemelen.

Konu sahibi bebeğini emziğe alıştırmalıydın..
Eğer emziğe alıştırmadıysanız,cidden en büyük hatayı burada yapmışsınız..
Çünkü eski kafalı insanların çoğu bu emzirme olayına düşkün..

Emmeden uyumak bir bebek için zor,bu yüzden kesinlikle emzik şarttı.

Egem;

8 buçuk aylık bebek bir anda öyle hopp diye ek gıdaya alışıvermiyor.
Çocuklarınız var sanıyorum(yanlış bilmiyorsam)
Benden çok daha tecrübeli olup bilmeniz gerek.
Sizin çocuklarınız ek gıdaya hemen uyum sağladıysa,başka bebeklerde de aynısı olacak diye birşey yok.;)

Benim çocuğum on dakika ağzında bekleterek,ağzını on dk açmayarak,toplam bir saatte bitirdik minik bi kaseyi genelde bu zamana kadar.
Konu sahibinin bebeği ile hemen hemen aynı yaşlarda çocuğum..
Sırf konuyu başka yerden vurmak için,minicik bir bebeğin bu şartlara hemen adapte olamamasını unutmuşsunuz Egem;)

Son düzenleme:
Doğum izni 16 haftayken siz nasıl oğlunuzu doğum izniyle 8,5 aya kadar getirdiniz?
Kanunun benim bilmediğim bir tarafa mı var yoksa?
Cevap verirseniz sevinirim, bilmeyenler çoktur benim gibi

oncelıkle konuya son yorum atan arkadasım kanunları eksık bılıyorsun sanırım 16 hafta ucretlı 6 ayda ucretsız ızın hakkımız var ben hepsını kullandım. bu konuda ben kendımıde hatalı goruyorum ancak ne yaptıysam bebegımı bıberona ve emzıge alıstıramadım . sabah kv ıle konustum guzel bırsekılde yaptıgının ne kadar kotu ne kadar ıgrenc bırsey oldugunu anlattım boyle bırseyı bırdaha yapmamasını eger cocuga bakamayacak ıse ne kadar zorlansakta ısten ayrılacagımı soyledım.asla kotu nıyetı olmadıgını bırdahada catlasa bebek yapmayacagını soyledı.arkadaslar bır sure daha calısmak zorundayım ve bugun kendım denedım uyutmayı emzırmeden ustelık karnı tokken (ek gıdalara gectık evet) nasıl bır kıyamet koparttı anlatamam ben daha oncelerıde emzırmeden uyutuyordum bebegımı ama ıkı gundur boyle pekı emzıren anneler bıberona nasıl alıstırabılırım bır fıkrınız varmı?bıberona anne sutunu koyarak denedım olmadı emzıgı vermeyı denedım oyle hıc olmadı ne yapacagımı hıc bılmıyorum bebegım pazartesı yıne aglarsa :((

İmkanın varsa kendin bak tabii.

Olmadı doktor alerji olur hasta olur dedi falan de uydur gitsin :9: kaynananda bir tuhaf o yaşta bebek emzirilir mi ya heves etti

herhâlde yalnız şaka bir yana sahiden çok rahatsız edici :26:

Emmeden uyutmak öyle kolay birşey değil.
Benimde kızım emzikle dalıyor,bazen emziksiz dalıyor..ama 'bazen'
Babaannesinin yanını yadırgıyordur bebek illa ki,bu arada kendini güvende hissedecek ya anne-anne memesi,yada emzik gibi emme iç güdüsünü tatmin edecek,daha doğrusu sığınacak liman arıyordur bebek muhtemelen.

Konu sahibi bebeğini emziğe alıştırmalıydın..
Eğer emziğe alıştırmadıysanız,cidden en büyük hatayı burada yapmışsınız..
Çünkü eski kafalı insanların çoğu bu emzirme olayına düşkün..

Emmeden uyumak bir bebek için zor,bu yüzden kesinlikle emzik şarttı.

Egem;

8 buçuk aylık bebek bir anda öyle hopp diye ek gıdaya alışıvermiyor.
Çocuklarınız var sanıyorum(yanlış bilmiyorsam)
Benden çok daha tecrübeli olup bilmeniz gerek.
Sizin çocuklarınız ek gıdaya hemen uyum sağladıysa,başka bebeklerde de aynısı olacak diye birşey yok.;)

Benim çocuğum on dakika ağzında bekleterek,ağzını on dk açmayarak,toplam bir saatte bitirdik minik bi kaseyi genelde bu zamana kadar.
Konu sahibinin bebeği ile hemen hemen aynı yaşlarda çocuğum..
Sırf konuyu başka yerden vurmak için,minicik bir bebeğin bu şartlara hemen adapte olamamasını unutmuşsunuz Egem;)

evet canım 2 oğlum var.19 ve 23 yaşında.tabi ki ek gıdaya hop diye geçilmez.konu sahibi çalışacağı günleri düşünerek yavaş yavaş ek gıdaya geçmeliydi ve gene çalışacağını düşünerek doğduğundan itibaren emziğe ve biberona alıştırmalıydı.8 ay emzik almayan çocuk bundan sonra da tabii ki almaz:34:

sizlere şu an benim yaptıklarım yanlış gelebilir (ama bence doğru),ben doğdukları andan itibaren su verdim.2 aydan itibaren az az yoğurt vererek ek gıdaya başladım daha sonra bebe bisküvileri verdim.4. aydan itibaren yediğim yemeklerden yedirdim.haaa bu arada tuzsuz yağsız çorbaları asla yediremedim.sevmediler çünkü.ben ne yedimse yediler.kahvaltılarını da birbirine karıştırarak vermedim.o karışımdan ben tiksiniyordum,çocuklarıma yediremezdim.az az vererek kahvaltılarını yaptırdım.bu nedenle 6-7 aydan sonra ek gıdaya adapte sorunıu yaşamadım.zaten alışmışlardı:34:

oncelıkle konuya son yorum atan arkadasım kanunları eksık bılıyorsun sanırım 16 hafta ucretlı 6 ayda ucretsız ızın hakkımız var ben hepsını kullandım. bu konuda ben kendımıde hatalı goruyorum ancak ne yaptıysam bebegımı bıberona ve emzıge alıstıramadım . sabah kv ıle konustum guzel bırsekılde yaptıgının ne kadar kotu ne kadar ıgrenc bırsey oldugunu anlattım boyle bırseyı bırdaha yapmamasını eger cocuga bakamayacak ıse ne kadar zorlansakta ısten ayrılacagımı soyledım.asla kotu nıyetı olmadıgını bırdahada catlasa bebek yapmayacagını soyledı.arkadaslar bır sure daha calısmak zorundayım ve bugun kendım denedım uyutmayı emzırmeden ustelık karnı tokken (ek gıdalara gectık evet) nasıl bır kıyamet koparttı anlatamam ben daha oncelerıde emzırmeden uyutuyordum bebegımı ama ıkı gundur boyle pekı emzıren anneler bıberona nasıl alıstırabılırım bır fıkrınız varmı?bıberona anne sutunu koyarak denedım olmadı emzıgı vermeyı denedım oyle hıc olmadı ne yapacagımı hıc bılmıyorum bebegım pazartesı yıne aglarsa :((

İyide sizin emziğe alıştıramadığınız ve emerek uyuyan bebeğinizi kayınvalideniz nası alıştırsın?

arkadaslar merhaba bır derdım var ve ne yapmalıyım bılemedım.fıkırlerınızı rıca edıyorum.
8,5 aylık bır oglum var, dogum ıznım yenı bıttı ve bebegıme 3gundur babaannesı bakıyor.kendı evlerı sehırdısında oldugu ıcın babaannesı bızle kalıyor.lafı cok fazla uzatmak ıstemıyorum.kac gundur kara kara dusunuyorum acaba nasıl olcak bakabılıcekmı oglum durucakmı dıye,cunku ek gıdaya tam anlamıyla alısmıs degıl ve hep emerek uyumaya alıskın bebegım bugun cok aglamıs ve babaannesının gogsune yapısmıs uyku saatı gelınce babaannesıde dayanamamıs ve onu emzırmıs. bunu duydugum an tum dunyam yıkıldı.sınırımden oturdum agladım saatlerce nden oyle bırsey yaptın anne bır daha sakın yapma dedım ama duydugum uzuntuyu anlatamıyorum. pazartesı ısı bırakıcam ve evde cocuguma kendım bakıcam karar verdım:(((( sız olsanız ne yapardınız oyle mutsuzum kı buraya bıle zarzor yazıyorum:((

Benim oğluşum da böyleydi yani emerek uyuyordu biberona alıştırdım yemeğini versem bile azcık mamayla biberonla uykuya dalıyor,başta reddeetmişti ama 5 aydır müthiş bu konuda çalışacaksan biberonu dene istersen ,he emzik de olabilir benmki katiyen reddetmişti illa içinden süt gelecek:)

Çekin vurun bari etmediğiniz hakaret kalmamis çüss yani..
Banada okuyunca hic hos gelmedi ama kadin durup dururken ay keyfine dur suna bi meme veriyim dememis..
Durmadan agladi demis arkadas eminim son care yapmistir, 1 saat agllayan bi bebegin yaninda insanin ne kadar caresiz oldugunu 7 aylik bir bebek annesi olarak iyi bilirim..
Siz k.validenizi tanirsiniz eminim ne niyette oldugunu bilirsiniz bi daha yapicagini zannetmiyorum..olmadi 2-3 gun izin yada rapor alin alistirin aglaya aglaya alisiyolar emzige falan biraz sabirli olun..yada birakin ac kalsin eninde sonunda alir biberonu..

evet canım 2 oğlum var.19 ve 23 yaşında.tabi ki ek gıdaya hop diye geçilmez.konu sahibi çalışacağı günleri düşünerek yavaş yavaş ek gıdaya geçmeliydi ve gene çalışacağını düşünerek doğduğundan itibaren emziğe ve biberona alıştırmalıydı.8 ay emzik almayan çocuk bundan sonra da tabii ki almaz:34:

sizlere şu an benim yaptıklarım yanlış gelebilir (ama bence doğru),ben doğdukları andan itibaren su verdim.2 aydan itibaren az az yoğurt vererek ek gıdaya başladım daha sonra bebe bisküvileri verdim.4. aydan itibaren yediğim yemeklerden yedirdim.haaa bu arada tuzsuz yağsız çorbaları asla yediremedim.sevmediler çünkü.ben ne yedimse yediler.kahvaltılarını da birbirine karıştırarak vermedim.o karışımdan ben tiksiniyordum,çocuklarıma yediremezdim.az az vererek kahvaltılarını yaptırdım.bu nedenle 6-7 aydan sonra ek gıdaya adapte sorunıu yaşamadım.zaten alışmışlardı:34:

Siz kendinizce doğruluğuna inandığınız büyük adımlar atmışsınız,ama malesef dr lar ne suya,nede ek gıdaya 2-4 aylar arasında başlamanın doğru olmadığını söylüyorlar.

Ha,siz böyle davranmışsınız,sonuç şükür bi sağlık sorunu yaşamamışsınız,belki ileride çocukların tuzlu gıdaları sevmelerinden dolayı sıkıntı yaşayabilirsiniz(Allah yaşatmasın)

Konuya dönecek olursam,herkes sizin gibi davranamaz ek gıdada.
Bu yüzden ek gıda için sorun arz etmiyor bu konu bence..ama kesinlikle emzik konusunda büyük hata,bile bile lades gibi birşey olmuş..

Allah yardımcın olsun konu sahibi..

Siz kendinizce doğruluğuna inandığınız büyük adımlar atmışsınız,ama malesef dr lar ne suya,nede ek gıdaya 2-4 aylar arasında başlamanın doğru olmadığını söylüyorlar.

Ha,siz böyle davranmışsınız,sonuç şükür bi sağlık sorunu yaşamamışsınız,belki ileride çocukların tuzlu gıdaları sevmelerinden dolayı sıkıntı yaşayabilirsiniz(Allah yaşatmasın)

Konuya dönecek olursam,herkes sizin gibi davranamaz ek gıdada.
Bu yüzden ek gıda için sorun arz etmiyor bu konu bence..ama kesinlikle emzik konusunda büyük hata,bile bile lades gibi birşey olmuş..

Allah yardımcın olsun konu sahibi..

ben de dahil benim çevremdeki bütün bebekler böyle büyüdük,çocuklarımı da böyle büyüttüm.allaha şükür hiç bir sağlık sorunumuz yok.hadi tuz konusuna az çok hak vereyim diyorum da,suyun bebeklere ne zararı varmış bir türlü anlamıyorum.bir tanıdığımız dr su verme dedi diye bebeğine su vermediği için vücudu susuz kaldığından dolayı günlerce hastanede yattı.2. bebeğine de doğduğundan itibaren su verdi:50:

Back
X