Çok basit bir sorum var..

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.451
898
$j10xo8.webp

Ya şu kurabiyenin yapılış tarifine bakıyorum ama bir türlü anlamadığım bir yer sorum şu ;
Bunun hamurunu hazırlarken ayırdığım parçaya kakaoyu hamuru yoğurduktan sonra mı ilave edeceğim ..
Yoksa yapım aşamasında mı ? Hanı kabartma tozunu , unu vs ilave ederken o sıvı karışım halindeyken mi yoğurma işlemi başlamadan mı ilave etmem gerek ?

Son düzenleme:
yoğurduktan sonra katılıyor diye biliyorum yani kendim de öyle yapıyorum canım

yoğurduktan sonra katılıyor diye biliyorum yani kendim de öyle yapıyorum canım

Yani ben önce normal hamur yapıcam , ikiye ayırıcam , bir tanesi beyaz kalcak diğer ayırdığımın ortasına çukur açıp bu kakao tozunu atıp yoğuracağım demi ?
Çok acemiyim detaylı detaylı yazıyorum kusura bakma =)

Eki Görüntüle 1162064

Ya şu kurabiyenin yapılış tarifine bakıyorum ama bir türlü anlamadığım bir yer sorum şu ;
Bunun hamurunu hazırlarken ayırdığım parçaya kakaoyu hamuru yoğurduktan sonra mı ilave edeceğim ..
Yoksa yapım aşamasında mı ? Hanı kabartma tozunu , unu vs ilave ederken o sıvı karışım halindeyken mi yoğurma işlemi başlamadan mı ilave etmem gerek ?

tatlım hamuru yoğurduktan sonra iki parçaya ayır birisine kakao ekle tekrar karıştır :D bu kadar basit bu...

canım ben hiç bilmiyorum ama nete gül kurabiye tarifi yazarsan aynı resimdeki gibi kurabiyelerin tarifleri var...

Şeklinin nasıl yapıldığını falan anladım bi şu kakaoyu hamura ne zama atmam gerektiğini çözemedim şuan ..
Olmuş hamura kakaoyu yedirmek zor olmaz mı ?

tatlım hamuru yoğurduktan sonra iki parçaya ayır birisine kakao ekle tekrar karıştır :D bu kadar basit bu...

Yahu hamuru nasıl karıştırıyım =D hamuru yoğurtduktan sonra kakaoyu attım diyelim nasıl karıştırcam . Cıvık değil ki hamur çünkü bunu soruyorum :26:

Son düzenleme:
Şeklinin nasıl yapıldığını falan anladım bi şu kakaoyu hamura ne zama atmam gerektiğini çözemedim şuan ..
Olmuş hamura kakaoyu yedirmek zor olmaz mı ?

ben olsam sıvı haldeyken katardım iyice malzemeler özdeşleşirdi..
öteki türlü dediğin gibi yedirmek zor topak topak kalabilir...

Yani ben önce normal hamur yapıcam , ikiye ayırıcam , bir tanesi beyaz kalcak diğer ayırdığımın ortasına çukur açıp bu kakao tozunu atıp yoğuracağım demi ?
Çok acemiyim detaylı detaylı yazıyorum kusura bakma =)

önemli değil tatlım nolcak:1: şimdi hamurunu yoğuruyorsun ikiye ayır ayırdıktan sonra bir parçaya kakaonu katıp azıcık daha yoğuracaksın :16:

Son düzenleme:
Yahu hamuru nasıl karıştırıyım =D hamuru yoğurtduktan sonra kakaoyu attım diyelim nasıl karıştırcam . Cıvık değil ki hamur çünkü bunu soruyorum :26:

kızz dövecem ha :D hamuru yaptın tamam ayırdın evet. al koy tezgaha veya kaba.üzerine kaakoyu dök oyoğur hamuru yiyior içine zaten.yoğurcan biraz

hayır zaten yumuşal hamur kolay oluyor önce hamur sonra kakao

Öyle yapıcam eğer olmaza bulucam seni vurucam :27: Sağolun kızlar..
Birde tarifin tekinde tuz demiş ama ne kadar atmam gerektiğini söylememiş.
E ben şimdi buna tuz atayım mı atmayayım mı
Birde bu kurabiyeler yaklaşık ne kadar sürede pişer ? onuda kimi yazmış kimi yazmamış..

Benim gibi acemiler için yazın ya :14:

Öyle yapıcam eğer olmaza bulucam seni vurucam :27: Sağolun kızlar..
Birde tarifin tekinde tuz demiş ama ne kadar atmam gerektiğini söylememiş.
E ben şimdi buna tuz atayım mı atmayayım mı
Birde bu kurabiyeler yaklaşık ne kadar sürede pişer ? onuda kimi yazmış kimi yazmamış..

Benim gibi acemiler için yazın ya :14:

çok güzel videolar var . baka baka yap istersen canım uzman tv iki renkli kurabiye yaz bak.
detaylı ve güzel doğru hepsi...

önemli değil tatlım nolcak:1: şimdi hamurunu yoğuruyorsun ikiye ayır ayırdıktan sonra bir parçaya kakaonu katıp azıcık daha yoğuracaksın :16:

Ben pütür pütür kalır diyordum da şimdi izledim bir kadın yoğurdu hiç pütürlük kalmadı ..
Tamamdır tuttum bu tarifi.
Karar verdim yapacağımmmmmmmmm :27::27::27::27:

Son düzenleme:
Ben pütür pütür kalır diyordum da şimdi izledim bir kadın yoğurdu hiç pütürlük kalmadı ..
Tamamdır tuttum bu tarifi.
Karar verdim yapacağımmmmmmmmm :27::27::27::27:

anlamadığım sen iki hamuru birbirine mi karıştıracaksın neden öyle yapıyorsun ki öyle yapman gerekseydi eğer hamuru bölmeden direk tüm hamura kakao katardın

Back
X