Çok bunaldım biraz akıl verin nolur :(

Gareng

Guru
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2008
1.710
10
316
Diğer
Şimdiye kadar ki hayatımda en zor dönemi geçiriyorum diyebilirim.Liseden beri bir hayalim vardı "Erasmus" Nisan ayında bu hayalime kavuşma fırsatı elde ettim. Sınavı kazandığımda o kadar mutlu olmuştum ki anlatamam.Ama zaman geçtikçe tam bi işkence haline gelmeye başladı.Gitmeme 2 hafta kadar bir süre kaldı ve şimdiden o kadar çok şey ters gitti ki :gitme: zaten bir sürü masraf yaptı ailem şimdiden ona da üzülüyorum bi yandan kardeşim var sanki onun da hakkını yiyomuşum gibi geliyo mafoldumben gittiğime değer inşallah diyorum şimdiden bıktım resmen iyi bişey bekleyemiyorum :çok üzgünüm: eğer bu kadar çok istiyo olmasaydım çoktan vazgeçmiştim :1no2:

hiç bunalma. benim birçok arkadaşım gitti. iş güç sahibi kazık kadar insanlar oldular hala oradaki anılarını anlata anlata biteremiyorlar. hem ne güzel yepyeni bir ülke yepyeni bir yaşantı göreceksin. eğitim hayatına da çok şey katacağına eminim.

hiç bunalma. benim birçok arkadaşım gitti. iş güç sahibi kazık kadar insanlar oldular hala oradaki anılarını anlata anlata biteremiyorlar. hem ne güzel yepyeni bir ülke yepyeni bir yaşantı göreceksin. eğitim hayatına da çok şey katacağına eminim.

yorumun için teşekkrler. Evet belki güzel bir tecrübe olacak benim için ama daha gitmeden bu kdar sorunla karşılaşınca insan üzülüyo ister istemez benneyaptımki tabi hiç bişey kolay elde edilmiyor ama bu kadarını beklemiyordum açıkçası :bbo:

Ne gibi sorunlar yaşadın canım? Maddi olarak mı? Biraz açar mısın?

ilk başta kayıt yaptırmak için baya bekledim çok geç geldi karşıdan cevap o cevabı alana kadar baya bi uğraştım mailler attım hocalarla konuştum bi ara umudu kesmiştim gidemicem diye bu gecikme yüzünden işlemlere 1.5 ay geç başlamak zorunda kaldım. bi yandan da yaz stajımı yapıyodum. okulun ayarladğı öğrenci apartmanlarına başvurdum orda da bi hata yaptım iki tane apartman var bi tanesi diğerine göre daha ucuz ve daha iyi ama okula daha uzak ben nedense tercih yaparken yakın olanı ilk sıraya yazdım ve o çıktı ama sonradan farkettim hatamı ikisi de uzak çünkü sadece diğeri biraz daha yakın ama sonuç olarak ikisinde de otobüsle gitmek zorunda kalıcam hangi akla hizmet diğerini seçtiğimi bilmiyorum hem daha pahalı hem de ne çarşaf ne yorgan hiç bişey vermiyolar internet bile yok :bbo: buna baya bi içim gitti zaten okulun verdiği hibe de hiç bişeye yetmiyor. bir de ayn bölümden aynı okulu kazanan bi kız var birlikte gidicez ilk başta sevinimştm yalnız gitmicem arkadaş çıktı diye ama destekten çok yük oldu bana onun yüzünden uçak biletimi erken alamadım ve pahalıya geldi ve hiç bişeyden anladığı yok bilerek mi yapıyo yoksa cidden saf mı anlamıyorum ama herşeyi bana soruyor hiç kendisi araştırmıyo sanki ben daha önce gittim biliyorum :kızgın: vize ayrı bi dert en son okulun vereceği dil kursuna kayıt yaptırırken kontenjanın dolduğunu öğrendim ve şok oldum çünkü herşeyimi ona göre hazırlamıştım (uçak bileti,vize,kalıcak yer vs.) dili öğrenmeden dersleri vermem de imkansız napcam bilmiyorum kısacası :delphin:

keşke böyle bir fırsatım olsaydı da gitseydim:))ne güzel işte,emeksiz yemek olmaz.tamam zorluklar olmuş ama bence bundan sonra keyfini çıkarmaya bak,ve bunun kariyerine ne kadar güzel bir imza olacağını düşün.hayırlı olsun şimdiden.

erasmusa giden hiçbir arkadaşım zengin değil, hepsinin de mutlaka bir veya birkaç kardeşi var. kafayı böyle saçma şeylere takma, gez eğlen keyfini çıkar. dersleri veremezsen de üzülme, erasmusa gidip gelen hiçbir arkadaşım pek ders veremeden geldi ama hiçbiri pişman değil maksat gezmek grmek tanımak.

sana başarılar ve iyi eğlenceler dilerim

canım böle bunalman çok normall.merak etme herşey yoluna giricektir..kardeşin için de hiç üzülme eminimki o senin durumuna çok seviniyodur..sen sadece sana verilen değerin ve emeğin kıymetini bil..sonrası çok daha güzel olur...

cnm bnm bende tam 1 ay sonra gıdıyorum ınsallah..benım erasmus maceram aynı sennkı gbı bılıyo musun?benım de en buyuk hayalımdı erasmus sınava grdım ıngılızcem cok ıı olmasına ragmen yedege dustum ne kadar agladım uzuldum anlatamam sana.zaten erkek arkadasım hıc ıstemıyodu gıtmemı bunun yuzunden cok sorun yasamıstık ama ben gıtcektım kazansaydım..sonra tam fınaller zamanı benı sureklı bı numara arıyo ama ben ya yetısemıyorum telefona ya da gormuyorum.sonra arkadasım aradı benı su telefonuna bak hoca senı arayıp duruyo dıye ay bı baktım erasmus koordınatoru arıyomus benı sureklı =)) yer acıldı hala gtmek ıstıyo musun dedı hıc dusunmeden evvvvveeettt dedım :1:
ve sımdı 1 ay sonra bende gıdıyorum ınsallah...haklısın cnm dedıgın gıbı hersey zor ama bu bızım hayatımıza cok sey katcak cok cok guzel olcagına ınanıyorum ben.bıde gıtmen yaklastıgı ıcın bıraz stres olmussundr ben de oyle oluyorum zaman zaman ama emınımkı ıkımız ıcın de hersey cok cok guzel olcak hıc ole kotu seyler getrme aklına herseyın cok guzel olacagına ınan dondugumz zaman konuscak cok seyımız olcak opuyorumnanaktan

Benımde yurt dısı maceram oldu.
Erasmus ıle degıl au-paır olarak.
Bır kac ay yaptım au-paırlık,
sonra kendı basımın caresıne baktım yaklasık 1,5 yıl.
ılk gıttıgım gun havalımanından karsılayacaktı aıle benı.
Tam bır saat beklemıstım, ne gelen var ne de gıden.
Ilk kez o dakıka pısman olmustum,
'senın ne ısın var burada elefera' demıstım.
Ustelık dılını dahı dogru duzgun bılmıyordum.
Yarım yamalak ıngılızcemle anlattım, su numarayı aramak ıstıyorum dıye.
Zorluk yasadıgım cok gunler oldu,
ama ben o vakıt dahı eglenıyordum.
Kendı basıma bır ulkedeydım ve bunun zevkını cıkarmak benım hakkımdı.
Hayatımın en guzel ıkı yılını yasadım dıyebılırım orada.
Asla pısman olmadım, bır yanım orada kaldı dıyebılırım.
Demek ıstedıgım su kı;
elıne harıka bır fırsat gecmıs,
elbette korkuların olacak, endıseleneceksın, bazen sıkıntıların olacak.
Ama ınan butun bunlara degecek.
Yasadıgın zorluklar senı daha guclu kılacak
ve kendınle gurur duyacaksın.
Umarım o zevkı sonuna kadar tadarsın.

çok teşekkür ederim kızlar yaa ben de öyle avutuyorum kendimi umarım herşeye değer o kadar çok uğraştım ki karşılığını almak istiyorum boshayallersmile

Tek hayalim... Çevremden uzaklaşarak bir yurtdışı... Yer değiştirelim mi diye teklif etmek isterdim.Keyif almaya bak.O arkadaşını da salla bence.Yük oluyorsa ya da tepkini koy.Güvenmesin sana:)

Tek hayalim... Çevremden uzaklaşarak bir yurtdışı... Yer değiştirelim mi diye teklif etmek isterdim.Keyif almaya bak.O arkadaşını da salla bence.Yük oluyorsa ya da tepkini koy.Güvenmesin sana:)

ben de öle hayal ediyodum ama öyle göründüğü gibi değilmiş :delphin: inan bazen bu kdr uğraşmak yerine eski sıradan hayatıma döneyim diyorum ama herşeyin bi zorluğu var sanırım boshayallersmile

ya ne güzel ablacım umarım güzel anılar geçirirsin boshayallersmile
hemde italyaya gidiyosun yani ne kadar güzel zemuszemus
ben lisedeyim benimde hayalim erasmus sositososito
umarım bi gün bende çok bunaldım bu eramus işinden diye yazarım buraya bayanssulusmile
umarım her şey gönlünce olur kaydirigubbakcemile4

Hiç bunalma benimde kuzenim gitti çok keyif aldı inan ki, zevkle git gel imkanlar her zaman önüne sunulmuyor. Ayrıca kardeşinin niye hakkını yiyesin ki oraya harcamasa okula para harcayacak ailen. sen keyfine bak.

herşey uçağa binene kadar emin ol.....rahat ol keyfini çıkar ve "ne kadar da şanslıyım ben yav" de kendi kendine...

Back
X