Çok bunaldim. kronik pasiflik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.984
173
merhaba. cok bunaldim bari buraya dokeyim icimi dedim. yapi olarak cok saf biriyim aslinda. cocukken hele durum feciydi. sonra acaip kurnaz sira arkadasim ve insanlarin attigi kaziklarla azcik ayiktim. ama dogamda bu olmadigi icin uyanik olmak icin ekstra caba gostermem lazim ve bu da yoruyor. kendimi biraktigim zamanda kazigi yemis oluyorum.

disarda falan genelde uyanik olmaya calisirim. hakkimi savunurum eger yorgun ve bikkin degilsem. cunku esasinda kavga ve tartismayi sevmiyorum. hakli da olsam haksiz da olsam, tartismanin sonucu lehime de olsa mutsuz oluyorum tartisma sonucunda. ciddi bir efor sarfediyorum yani kendi capimda.

6 yildir ayni isyeridneyim. neler geldi neler gecti ne amirler ne sistemler. isle beraber ev kredisine girmiştim. ve esim bu surecte cok is degistirdi issiz kaldi simdi de kendi isini yapiyo ama sicak para pek gecmiyo ele. ilk yillar maasim krediyi bile karsilamiyordu. bu sebepten ben kendimi oyle ezikledim ki . aman hakli bile olsan sus. issiz kalirsan kredi cok zora girer vs diye. cunku calistigim yerde hakliya bakmama ihtimalleri cok yuksek. ahbap cavus iliskisiyle yuruyor isler.

dolayisiyla ben susa susa iyice ezik oldum isyerinde. artik sesimi cikarmak istiyorum ama yok gene kalıyorum..bide benim kendimce bir is ahlakim var. mesela burda bir ust amirin ustune gidip konusup isini halleden cok. ben o durumu buyuk saygisizlik olarak gorup yapamiyorum.

yeri geldi mobbinge bile ugradim. surekli calisma yeri degistigi icin Allahtan o mobbingi yapan kisiyle ayni ortamda degilim artik. cocugumun hatrina esimin arkamda saglam duramayisindan bu hallere geldim. ki normalde is bitirici becerikli biriyimdir. yani ole devasa pasif biri degilim. toplantilarda konusurum. genel durumlardaki fikirlerim etkili olur falan.

ama gel gelelim calisma saatlerim ayarlanirken bir turlu sesimi cikaramiyorum. hep en kotu programda benim oluyo. daha simdiden kafamda kuruyorum bi sonraki programda da en kotusu benim olacak diye. cok mutsuzum bu yuzden. ogrenilmis caresizlik bu mu oluyor :KK43:

kredim bitince gerekirse az maas ama çok çalışma olsun gene raziyim ve burayi bırakmaya kararliyim. isyerimde huzurum olsun istiyorum artik

Yarın git söyle gelecek yıl ben de artık düzgün program istiyorum. kaç yıldır aynı zorlanıyorum artık de. bu yüzden işten atacağını sanmam

Yanlış da olsa bu işyerinde yıllarca böyle bir düzen oturtmuşsunuz, bunu değiştirmeye çalışmak sizi daha çok yorar. Bunun yerine işi değiştirin bence. Farkındalık başarmanın yarısıdır, hatalarınızın farkındasınız yeni iş yerinizde bunları yapmamayı öğrenirsiniz zamanla.

Yarın git söyle gelecek yıl ben de artık düzgün program istiyorum. kaç yıldır aynı zorlanıyorum artık de. bu yüzden işten atacağını sanmam
ya iste basiretim mi baglaniyo cok bu ezik oldum nedir diyemiyorum. dedigim zamanda cok dikkate almiyorlar. cok ustelemem tabiri caizse cazgir olmam lazim onu da ben yapamiyorum.

Özgüvensiz biri yapmış bu işyeri sizi kurtulun en kısa zamanda
off sormayin. hele.o.mobbinge ugradigim yil iyice ozguvenim yerlerdeydi. yaptigim isi bile iyi yapamiyorum saniyordum ertesi yil zor toparladim. nerde olsa is bulurum diyorum ama riske giremiyorum. kredi elimi kolumu bağlıyor. ya yeni yerle anlasamazsam bi ay bile issiz kalsam ac kaliriz o derecede..esim firmalarindan odemelerini duzenli alamiyor cunku

Yanlış da olsa bu işyerinde yıllarca böyle bir düzen oturtmuşsunuz, bunu değiştirmeye çalışmak sizi daha çok yorar. Bunun yerine işi değiştirin bence. Farkındalık başarmanın yarısıdır, hatalarınızın farkındasınız yeni iş yerinizde bunları yapmamayı öğrenirsiniz zamanla.
evet zaten bu sebeple isi birakmayi dusunuyorum. yoksa normalde benzer islere gore iyi. son donemde maaslarda iyilestirildi eskiye gore. eskiden az aliyordum baya. ama duzensizligi adaletsizligi yildirdi beni. hep haksizliga ugradigim dusuncesini aklimdan atamiyorum. degistirecek buyuk bi adim da atamiyorum..rest cekmem lazim o zamanda isi birakmayi goze alabilmeliyim. en az bi yil daha sabretmeliyim. önümdeki sefere programa itiraz edeyim diyorum ama biliyorum ki degismeyecek. insanca itirazlar ise yaramiyor

İs degistirmek ve yeni isyerinde daha bilinçli davranmaya ihtiyacınız var. Ne kadar kaldı kredinin bitmesine?
ya hatta esas ihtiyacım bi kac yil ise ara vermek. ahhh esime guvenemiyorum ama onun hayalini kuruyorum. bi oglum var ona da doyamadim. hem bedenen hem beynen hemde ruhsal.olarak cok yoruluyorum iste. hem ona vakit ayirayim hem kendime geleyim.diye istiyorum..hemde hep risk almayan garantici olup ezilen bene karsi esim gayet relax olup kendi isini yapma cesareti gösterebiliyor. biraz ev gecindirmek nedir duzenli gelir icin sevmedigin isi yapmak nedir o da tatsin istiyorum. cunku onun gercek mesleginde maasli olarak bi yerde kalsa ben bu kadar sıkıntı cekmezdim belki de. ama hep dedigi o isten nefret ettigi ve yapamadigi..

ya hatta esas ihtiyacım bi kac yil ise ara vermek. ahhh esime guvenemiyorum ama onun hayalini kuruyorum. bi oglum var ona da doyamadim. hem bedenen hem beynen hemde ruhsal.olarak cok yoruluyorum iste. hem ona vakit ayirayim hem kendime geleyim.diye istiyorum..hemde hep risk almayan garantici olup ezilen bene karsi esim gayet relax olup kendi isini yapma cesareti gösterebiliyor. biraz ev gecindirmek nedir duzenli gelir icin sevmedigin isi yapmak nedir o da tatsin istiyorum. cunku onun gercek mesleginde maasli olarak bi yerde kalsa ben bu kadar sıkıntı cekmezdim belki de. ama hep dedigi o isten nefret ettigi ve yapamadigi..
Anlıyorum evet özel sektörde calisiyorsunuz sanırım. Birkaç yıl ara vermek çok iyi fikir ama eşiniz istemediği işi yaparsa yine siz zararlı çıkmaz misiniz? Evde de sürekli mutsuz olabilir ya da sizin yuzunuzden istemediği isi yaptığını ima edebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X