Çok Çaresizim Kendi Hayatımı İstediğim Gibi Yaşayamayacak mıyım?

misslola35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
460
388
33
Sinirlerim zaten kaç gündür gerginken artık patlama noktasına geldimmm.Bıktım artık..
Annemin ve babamın ayrı olduğunu ve annemin ikinci evliliğini yaptığını söylemeliyim.Babam yurtdışında çalışıyor ve sırf anneme inat olsun diye beni kazandığım lisede değil özel okulda okuttu.Sırf babam üzülmesin diye memlekette amcamların yanında iki yıl kaldım ve harçlığımı sanki para benim hakkım değilmiş,parayı amcam kazanmış gibi üç beş kuruşun hesabı yapılarak cebime atıyordum.Sonradan annemler bulunduğum şehre geldi,onların yanındayken bile paramı gidip amcamlardan alıyordum dilenci gibi...Annemlerin zaten durumu yok,liseyi adam akıllı bitireyim diye sustum,gıkımı çıkarmadım.Bu seferde okul paranı annemler ödesin diye babam başımın etini yedi ve ben liseyi bitirene kadar aynı lafı edip durdu,her ay okul param düzenli ödenmeyecek korkusuyla ve baskısıyla yaşadım ama parayı durumu da vardı üniversite sınavına girdim.
Üniversiteyi başka bir şehirde kazandım bu seferde yurt parası ve harçlığım konusunda aynı baskıyı yaşadım.Annemler taşınacak kadar para bulabilseler yanıma gelecekler ama durumları yok,bir yığın borçları var ve eve düzenli bir para girmiyor.Sonra lisedeki erkek kardeşim yanıma gelince mecburen ev tutuldu üniversiteyi okuduğum şekilde bu seferde neymiş efendim memleketteki üniversiteye yatay geçiş yapmalıymışım,ancak bir sene daha dayanabilirmiş babam.
Artık ben bıktım yaa dayanamıyorum.Anneme sıkıntımı anlatsam düşünme,boşver kendinden çok beni yiyip bitirdin ben ne yapayım diyor.Kadında haklı...
Psikolojik destek almam gerek,her şeyi en ince detayına kadar düşünüyorum,sürekli her olayın benim kontrolümde olmasını istiyorum,olmayınca da kendimi yiyorum.
Patlasam rahatlasam diyorum onu da yapamıyorum.Okuduğum üniversite iyi olmasa zaten umurumda olmazdı yatay geçiş yapıp yapmamak...Ama ben her yıl aynı baskıyla yaşamak zorunda mıyım yaa bende insanım,psikolojik anlamda dayanma gücüm kalmadı ama annem dışında kimse görmüyor anlamıyor..

Ben hep 18 olunca müthiş derecede özgür olacağım Sanirdim.
Hiçbir zaman öyle özgür olamiyorsun canım ne yazık ki.
Anne babana dirensen akrabalar, çevre var.
Çok zor. Buna karşı çıkan var mıdır bilemem.

Ben hep 18 olunca müthiş derecede özgür olacağım Sanirdim.
Hiçbir zaman öyle özgür olamiyorsun canım ne yazık ki.
Anne babana dirensen akrabalar, çevre var.
Çok zor. Buna karşı çıkan var mıdır bilemem.
Çok zoruma gidiyor yaa iyi bir yer kazanmışım okurken burnumdan geliyor,çalışıyorum part time olarak ama yetmiyor.Annemler bir şeyler yapacak durumda olsa bu seferde babam "Onlardan bir şey istemeyeceksin" diyor.Zoruma gidiyor yaa..

Babana sert mi ciksan üvey babamdan isteyecegim vermezsen niye bu kadar nazlaniyorsun ? Yabancı değilim kızınım ben senin diye.
Baban da acaba sıkıntıda mi orada onu dusundum ?
Çok zoruma gidiyor yaa iyi bir yer kazanmışım okurken burnumdan geliyor,çalışıyorum part time olarak ama yetmiyor.Annemler bir şeyler yapacak durumda olsa bu seferde babam "Onlardan bir şey istemeyeceksin" diyor.Zoruma gidiyor yaa..

Babana sert mi ciksan üvey babamdan isteyecegim vermezsen niye bu kadar nazlaniyorsun ? Yabancı değilim kızınım ben senin diye.
Baban da acaba sıkıntıda mi orada onu dusundum ?
Babamın maddi bakımdan durumu iyi,maaşı da oldukça yüksek.
Tamam sıkıntıda olabilir bunu anlarım ama söz konusu ben olunca hep aynı laflar,hep aynı baskı...
Üniversite okuduğum şehirde de kendim neysem o şekilde davrandım,gece hayatım,kötü bir çevrem olmadı,olmazda...
Babama bir kere sert çıktım onda da haklıyken yine haksız ben oldum,bir buçuk ay konuşmadık.Memleketteki üniversite adam akıllı bir eğitim verse ona da tamam diyeceğim,fakat nereye kadar ben her şeye evet diyeceğim?:KK61:

Allah yardım etsin. Yanlış gelebilir ama biraz endiselendirsen babani olmaz mi ?
Yok mu senden yana korktuğu şeyler ? Sağlık sorunu, psikolojik bir rahatsızlık ya da ne bileyim babanın korktuğu bir şey. Nazlansan yanı babana onu kullanıp. Naz çekecek biri mi baban o var tabi birde
Babamın maddi bakımdan durumu iyi,maaşı da oldukça yüksek.
Tamam sıkıntıda olabilir bunu anlarım ama söz konusu ben olunca hep aynı laflar,hep aynı baskı...
Üniversite okuduğum şehirde de kendim neysem o şekilde davrandım,gece hayatım,kötü bir çevrem olmadı,olmazda...
Babama bir kere sert çıktım onda da haklıyken yine haksız ben oldum,bir buçuk ay konuşmadık.Memleketteki üniversite adam akıllı bir eğitim verse ona da tamam diyeceğim,fakat nereye kadar ben her şeye evet diyeceğim?:KK61:

Back
X