Çok çaresizim yardım edin!!!

evet değmez biliyorum. onlar benim ailem. doğurdular büyüttüler bu yaşa getirdiler. canlarını verirler benim için hepsini biliyorum. ama napabilirim gönül ferman dinlemiyor. onu çok seviyorum. anlamıyor kimse beni çok seviyorum çok :( bunları yazarken bile ağlıyorum. ailemi de çok seviyorum yanlış anlamayın ama beni seçim yapmak zorunda bırakıyorlar ve ben çok çaresizim tabi ki aileme bişey olursa yaşayamam ama onu çok seviyorum. napayım ya gerçekten yeter ya dayanamıyorum. offf :(

Bana söylediği şey şu senin tüm hayallerini gerçekleştireceğim ve düğünlü dernekli gelinlikli herşey olcak dedi. İçinde bişey kalmasını istemem dedi. Onun dışında ailesi de yardımcı okucak. Ben öğretmenim çok şükür maaşım iyi o da benim kadar çok olmasa da kazanıyor. Tamam belki zorluk çekeceğiz ama kimse anasının karnından paralarla doğmuyor. Sıkıntı çekmeyen aile var mı. Mutlaka olucak ve önemli olan böyle zamanda birbirinize sımsıkı tutunmak sahip çıkmak değil mi. Ya o da bende babamdan tek kuruş istemiyoruz. Zorluksa da beraber göğüs germeye söz verdik. Ama aileme bişe olmasından korkuyorum. Onları ikna etmem lazım. Ne bileyim ayrılamam gibi ya. Yapamam offf... Etrafa baktığımızda hangi zengin durumu çok şahane aileller mutlu. Hiçbiri... Para mutluluk getirmiyor. Ben buna inanıyorum gerçekten. Ama iki kuruş kazanıp bir somun ekmek alabildiğine şükreden aileler sımsıkı bağlı birbirine. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Of ya kafam çok karışık çokkk... :(

Sen durumu pek iyi değil, dediğin için bende düğün bile yapamayacak kadar kötür demek ki diye düşündüm. Öğretmenmişsiniz, en azından ayaklarının üzerinde durabilen bir bayansın. Ben seni çalışmıyorsundur diye düşündüm. Böyle olunca tabiki daha farklı bakıyor insan. Şimdi çalışmıyor olsaydın, Allah korusun ileride bir sorun olsa ailenin yanına geri dönmende tepsi büyük olurdu. Yine söylüyorum Allah göstermesin ileride sorun yaşarsan ayakların üzerinde durabilecek gücün varsa aşkına sahip çık derim.

Bir bayanın güçlü olması önemli buda meslek açısından diyorum. İlk olarak eşinin babanla olan davalık durumunu kapatması çok önemli. Daha sonra eşin ailenin kalbine girmeli, kendini sevdirmeli. Alıştıra alıştıra olur bu işler. Konuşmalarda hep olumlu sözler kullan hırçın olma. Böyle olursa dahada ailen dahada inat eder. İş inada binince kesinlikle olmaz olur. Allah sabır versin.

Merhabalar; hemen konuya girmek istiyorum. Kısaca anlatmam gerekirse 6 yıldır beraber olduğum ve çok sevdiğim aşık olduğum adamı ailem kabul etmiyor. Evlenmemize izin vermiyor. Ayrılmamı söylediler. Ama ben onsuz yaşayamam. İstememe sebepleri babamın yanında çalışuyordu. Maddi durumu bizden otomatikman altta. Sonra benden 8 yaş büyük. Yetmezmiş gibi evlenmiş boşanmış ve bir çocuğu var. Son olarak da babamla arası çok kötü şuan davalıklar. Babam o adam dolandırıcı ayrıca çocuğu var sen tertemizsin olmaz diyo. Karşı çıktım ama babam tansiyon hastası iki gece hastaneye götürdük. Annem sinir krizi geçirdi. Abim her gece yalvarıo sakın kaçma ben naparım, ailemiz dağılır, ölürler diyo. 1 haftadır sürekli ağlıyorum. Onlara ayrıldığımı söyledim ama ayrılmadım. Ayrılamam da napacağımı bilmiyorum. Çok çaresizim. Bir yanda canım ailem diğer yanda aşık olduğum adam. Lütfen yardım edin. Biz çok bağlı bir aile olduğumuz için bu kadar hastalandılar. Napmam lazım bilmiyorum. Tek bildiğim onlara bişey olursa vicdan azabıyla asla mutlu olamayacağım ve ailem için ayrılırsam da asla mutlu olamayacağım. Yaşayamam onsuz. Nolur bana bi çözüm yolu söyleyin yalvarırırm.

Diğer yorumlara pek katılmıyorum. Sevdiğin aşık olduğun insanı bırakmak kolay değil. Onun yanında mutlu huzurlu olabiliyorsun ondan başkasıyla olamam daha doğrusu olmak istemiyorum diyosan bence vazgeçme. Ailenin suyuna git kaçmaya kalkma bence. Ayrıldığını söylemişsin ailene.. Sen onları dinlediğini göster vazgeçmeye çalıştığını. Mutsuz olduğunu görünce yavaş yavaş senin bu mutsuzluğunu görmezlikten gelemezler yelkenleri suya indirirler. İhtiyaç zaman.

Merhabalar; hemen konuya girmek istiyorum. Kısaca anlatmam gerekirse 6 yıldır beraber olduğum ve çok sevdiğim aşık olduğum adamı ailem kabul etmiyor. Evlenmemize izin vermiyor. Ayrılmamı söylediler. Ama ben onsuz yaşayamam. İstememe sebepleri babamın yanında çalışuyordu. Maddi durumu bizden otomatikman altta. Sonra benden 8 yaş büyük. Yetmezmiş gibi evlenmiş boşanmış ve bir çocuğu var. Son olarak da babamla arası çok kötü şuan davalıklar. Babam o adam dolandırıcı ayrıca çocuğu var sen tertemizsin olmaz diyo. Karşı çıktım ama babam tansiyon hastası iki gece hastaneye götürdük. Annem sinir krizi geçirdi. Abim her gece yalvarıo sakın kaçma ben naparım, ailemiz dağılır, ölürler diyo. 1 haftadır sürekli ağlıyorum. Onlara ayrıldığımı söyledim ama ayrılmadım. Ayrılamam da napacağımı bilmiyorum. Çok çaresizim. Bir yanda canım ailem diğer yanda aşık olduğum adam. Lütfen yardım edin. Biz çok bağlı bir aile olduğumuz için bu kadar hastalandılar. Napmam lazım bilmiyorum. Tek bildiğim onlara bişey olursa vicdan azabıyla asla mutlu olamayacağım ve ailem için ayrılırsam da asla mutlu olamayacağım. Yaşayamam onsuz. Nolur bana bi çözüm yolu söyleyin yalvarırırm.

KEŞKE BU İLİŞKİYE HİÇ BAŞLAMASAYDINIZ.
Ailenizi tercih edin diyorum ben. İnanın ki daha az mutsuz olursunuz.
Evlilikte denklik önemlidir. Hele de ailenizin bu kadar karşı çıktığı bir evlilik yaparsanız kesinlikle mutlu olmazsınız ve ailenizle ilgili olarak çok yıpranacaksınız... Bir çocuğu var demişsiniz, bu demek eski eşi ile hep bir bağlantısı olacak bunu kaldırabilecek misiniz. O çocuk öyle küçük mü kalacak sanıyorsunuz. Çocuk sizinle mi yaşayacak annesiyle mi? Her iki durumda maddi manevi o çocukla alakalı sorumlulukları olacak bunları olgunlukla karşılayacakmısınız, maddi manevi o çocuğa bakacak mısınız.
Bir nevi o adamla evlenip ona ve çocuğuna bakacaksınız maddi yönden durumunuz daha iyi olduğu için.
Hata yapıyorsunuz, zaten bir insanla anlaşmak aynı evde yaşamak çok zor, eski eş, çocuk, aile sorunları gibi şeylerle neden iyice zorlaştırıyorsunuz. Hayata bir kez geleceksiniz başka hayat yok. HELE DE AİLENİZİ KIRMAYA AĞLATMAYA HİÇ Mİ HİÇ DEĞMEZ...
Bu işten tek karlı çıkacak kişi sevgiliniz. Sizin durumunuzda birini bulmuşkaçırmak istemiyor...
19 yaşında görüşmeye başlamışsınız, o da 27 yaşındaymış ve babanızın yanında çalışıyor, size o şekilde bakması bile etik değil bence.Genelde ailelerin dediği doğru çıkıyor bu gibi durumlarda ne yazık ki.. babanıza kulak verin
Ayrıca insanlar ne acılara ne sıkıntıla katlanıyor eşini annesini babasını çocuğunu organlarını sağlığını kaybediyor AMA YAŞIYOR...
...... olmadan yaşayamam demeyin...
Unutmaya çalışın bence başka şeylerle uğraşın hatta tayin isteyin yer değişikliği iyi gelir, uzaklaşın biraz.
Sabır diliyorum......

Son düzenleme:
Şuan bende o taktiği uyguluyorum. Gerçekten ayrılmış gibi mutsuzum zaten ama inşallah bu onların inadını krırar ve kabul ederler dediğiniz gibi. Onun dışında ben daha baştan kabul ettim onun çocuğunu. Elbette sonucunda evladı mutlaka sahip çıkmalı. Benden yana hiçbir sıkıntısı olmaz. Ben zaten çocukları seven biriyim. O yönden hiç bir sorun olmaz. Zaten anaokulu öğretmeniyim. Bunları kabul eymesem hiç başlamazdım. Bu ilişkiye ilk başladığımda bana bunlar bunlar var dedi. Kabul ediosan başlayalım yoksa olmaz boşuna başlamayalım dedi ve ben kabul ettim. Ne zorluklara göğüs gerdim bilemezsiniz. Şimdi tek dileğim daha fazla zorluk yaşamadan mutlu huzurlu ve sakin bir hayat. Sevdiğimle ailemle. Galiba çok şey istiyorum. Bilmiyorum ya umarım dediğiniz gibi ailem yumuşar. Zaten şuan kaçmayı düşünmüyorum. Hazirana kadar umarım yumuşarlar. Haziranda büyük ihtimalle kaçarım ki zaten atama olacağı için eş durumuna ihtiyacım var. Umarım herşey yolunda gider ve kaçmama gerek kalmadan gelinliğimle duvağımla annemin babamın evinden ellerini öperek çıkarım. Çok imkansız biliyorum ama Allah'ımdan her gece tek dileğim bu. İnşallah nasip kısmet eder ve mutlu olurum.

Şuan bende o taktiği uyguluyorum. Gerçekten ayrılmış gibi mutsuzum zaten ama inşallah bu onların inadını krırar ve kabul ederler dediğiniz gibi. Onun dışında ben daha baştan kabul ettim onun çocuğunu. Elbette sonucunda evladı mutlaka sahip çıkmalı. Benden yana hiçbir sıkıntısı olmaz. Ben zaten çocukları seven biriyim. O yönden hiç bir sorun olmaz. Zaten anaokulu öğretmeniyim. Bunları kabul eymesem hiç başlamazdım. Bu ilişkiye ilk başladığımda bana bunlar bunlar var dedi. Kabul ediosan başlayalım yoksa olmaz boşuna başlamayalım dedi ve ben kabul ettim. Ne zorluklara göğüs gerdim bilemezsiniz. Şimdi tek dileğim daha fazla zorluk yaşamadan mutlu huzurlu ve sakin bir hayat. Sevdiğimle ailemle. Galiba çok şey istiyorum. Bilmiyorum ya umarım dediğiniz gibi ailem yumuşar. Zaten şuan kaçmayı düşünmüyorum. Hazirana kadar umarım yumuşarlar. Haziranda büyük ihtimalle kaçarım ki zaten atama olacağı için eş durumuna ihtiyacım var. Umarım herşey yolunda gider ve kaçmama gerek kalmadan gelinliğimle duvağımla annemin babamın evinden ellerini öperek çıkarım. Çok imkansız biliyorum ama Allah'ımdan her gece tek dileğim bu. İnşallah nasip kısmet eder ve mutlu olurum.

Çaresizim yardım edin, Ne olur bana bir çözüm yolu söyleyin yalvarırırım
diye konu açtığın sitedeki bayanların % 80 'i durumu yadırgıyor ve
Kararına olumsuz bakıyor ise,
Seni önemseyip sana cevap yazıyor ise,
Sen de,
Az biraz zahmet edip,
Neden böyle davranıyor bu insanlar?
Neden kararıma olumsuz bakıyorlar?
Bir bildikleri mi var ki ?

diye düşünmen gerekirken ' Haziranda büyük ihtimalle kaçarım ' demen hoş olmamış.

Onlar seni besleyip büyütüp, bugünlere getirmişken
Sen onların emeğini hiç sayıp, onları bizzat çiğneyip
Kendi kararlarımı kendim veririm deyip,
Onların rızalarını almadan evlenirsen,
Ki
Yorumlarından anlaşılıyor ki
Ailenin rızası olmasa bile
Sen bu işi kafaya koymuşsun,

Aileni karşına alarak o hayırlı iş diye tabir ettiğimiz evliliğin hayrını mayrını göremezsin.
Önce sende emeği olan insanların rızasını al,
Alamadın mı?
Demek ki bu iş senin için hayırlı değildir.

Bu işi aklından çıkarıp, o kişiyi de unutup
Hayırlı olanı bekle.

Neyin hayırlı olduğunu bilemezsiniz. Ne insanlar var evlenmemiş çocukluğu yok maddi durumu iyi sms mutsuz aile hayatı olan şiddet uygulayan. Konuyu açan arkadaş ailesini önemsiyor ki böyle sıkıntıların içinde acımasızca eleştirmeden önce biraz empati yapmak lazım. Belki siz şu an sevdiğiniz insanla evlisiniz ya da birliktesiniz ya aileniz onaylamasaydı sizin o çok güvendiğiniz insanı. Herkesi yargılamadan önce oturup düşünmek lazım. Neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz.

Neyin hayırlı olduğunu bilemezsiniz. Ne insanlar var evlenmemiş çocukluğu yok maddi durumu iyi sms mutsuz aile hayatı olan şiddet uygulayan. Konuyu açan arkadaş ailesini önemsiyor ki böyle sıkıntıların içinde acımasızca eleştirmeden önce biraz empati yapmak lazım. Belki siz şu an sevdiğiniz insanla evlisiniz ya da birliktesiniz ya aileniz onaylamasaydı sizin o çok güvendiğiniz insanı. Herkesi yargılamadan önce oturup düşünmek lazım. Neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz.

Ben gerçekten düşüncesiz ailesini hiçe sayan bir insan olsam bunları aileme anlatmadan terk eder kaçar giderdim. Anlatma bekleme sebebim onların rızasını almak. Evet belki razı olmayacaklar belki kaçacağım belki de susup ailemin yanında duracağım. Allah'tan başka kimse hangisinin hayırlı olduğunu bilemez. Ben o kadar çaresiz ve kararsızım ki burda sizlerle paylaşıp fikir almak istedim. Arkadaşımın dediği gibi belki hayırlısı benim için o kişi. Teşekkür ederim benimle empati kurup biraz da olsa benim açımdan düşünen insanların olması içimi rahatlatıyor. Burda konuyu açma sebebim hem fikir hemde çare çözüm yolu aramak. Bunları yaşayan insanlar var mı varsa nasıl mutlu mu yada pişman mı, ailesinş mi seçti sevdiğini mi bunları öğrenmek istedim. Cahil bir insan değilim. Yaptığım şeyin benim ve birçok insanın başta ailem olmak üzere hayatını nasıl etkileyeceğini biliyorum. O yüzden bir de benim açımdan düşünün. Gerçekten çok zor bir durum benim için. Ömrümü yaşlanarak yanında geçirmek şstediğim sevdiğim güvendiğim insan bir tarafta beni doğuran büyüten bu yaşa getiren beni canlarından çok seven ailem bbir tarafta. Burda empati yapıp benim açımdan düşünen herkese çok teşekkür ederim. Sonuç olarak benim tek amacım bir çıkış yolu bir çözüm bulmak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

bak canım sana kendimden örnek vereyim..zaten ben de çok kötü durumdayım moralmen..

ben eşimle 2 yıl flört,1 yıl nişanlılık ve 10 yıllık evliyim.. eşimle çok severek evlendik.. ailem itirraz etmedi ve kabul etti..ama etselerdi asla kaçmazdım..

ve şu an boşanma aşamasındayım daha doğrusu kurtarma çalışmalarında..o sevgi zamanla bitiyor..ben ayrılmayı düşünürken ilk önce aileme ne derim bana sen sevdin sen aldın demezler mi diye düşündüm..

kaldı ki sen kaçacaksın.. şunu bil ki hiçbir sevgi sonsuz değildir..

ayrılırsan çok kötü olursun ,için için ölürsün biliyorum..ama inan bana şu halindeki acı , daha sonraki acıdan çok daha hafif ve dönülebilir.

Beni anlamıyorsunuz diyebilirsin..ama anladıklarmı bilsen sen bile şaşırırdın..

Hiç mümkün gelmiyorsa, kaçma ailenle konuş akçabilirim de zorla da olsa onay versinler en azından başları eğilmesin ailenin..seni yetiştirmiş okutmuş öğretmen yapmışlar bunu onlara borçlusun..

Canim sen kararini vermişsin zaten. Ama sana abla nasihati sakin kaçma. Annenin babanin sözünü dinle. Neden böyle davrandiklarini ileride anlayacaksın.

Konuyu bastan sona okumadım ama ailenin senin sewdigin kişiyi istememesinin nedenide çok onemli kaçmak çok yanliş bi çozum yolu sen sewdigin için gerçekleri goremiyor olabilirsin ama aileler genelde haklı çıkarlar şimdi onjnla yasadıgın hersey çok guzel gelebilir sana ama ewlendikten sonra emin ol boyle olmuyor ewlilik çok farklı bişey şimdi anlamassın ama bence aileni karsına alma çok iyi dusunmelisin mantıklı olmalısın o kişiyle sence mutlu olabilirmisin huyunu suyunu iyice ogrenmelisin zatdn bi insan bi yerde kendini ele werir aileler hep çocuklarının mutlulugunu ister demekki onlar senn o kişiyle mutlu olabilecegini dusunmuyolar biliyorum wazgeçmek çokk zordur ama birazda mantıklı olmak lazım

Bence ailen çokk haklı o insan ewlenmiş boşanmiş ve çocugu warmiş ewlenirsen çok sorun yasarsın çocugu ayrı bi sorun olur eski karısıyla mutlaka çocugu oldugu için gorusuolardır ve hep hayatınızda olacaklar hep sorun olacak bunlar sen daha çok tecrubesizsin ama o ççok tecrubeli sendednde oldukça buyukmuş uyuşamazsınız aileni daha fazla uzme sen şuanda mantıklı dusunemiosun ama o insanla olmazz sewgin gozunu kor etmiş wazgeç bu sewdadan karşina daha iyileri çıkar tekrar sewersin we o zaman iyikide ayrılmişim dersin hiç,kimse wazgeçilmez deildir ama sen kafana koymuşun umarım yanliş bişey yapmassın

25 yasında bir kadın kiminle evlenmek istediğini kendisi seçebilmeli...

Gerçekten seviyorsan ikna etmeye çalış bence vazgeçme gerçek aşk kolay bulunmuyor biri varken yüreğinde eğer içinde yarım kalırsa başkasıyla evlensen bıle unutamazsın cunku senı aldatmamıştır baskasına aşık olmamıssındır sonunu bılemedıgın ıcın içinde ukte olarak kalır ben olsaydım vazgeçmezdim herşeye karşı

Back
X