• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Çaresizim

reoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
1.430
1.715
133
12 yıllık evliyim. Evliliğimiz kv yüzünden sorunlu başlayıp sorunlu sürdü. Eşimle birbirimize deli gibi aşık olduğumuzdan yıllarca idare ettik. Bu sorunlara bedenim daha fazla dayanamamış olacak ki şeker, haşimato ve vitiligo hastası oldum. Eşim manevi olarak çocuk olana dek yardım etti. Çocuktan sonra yeni hayata uyum sağlamakta zorlandık. Evlendiğimizden beri cinsel sorunlarımız oldu. Açıkçası ben de eşime karşı istek pek duymuyorum. Yeni evliyken bile ayda bir kez birlikte olurduk. Çocuk olunca bu 1-1.5 yıla bile çıktı. Eşime sebebini sorduğumda sürekli kavga etmemiz, yoğun çalışması, depresyonda oluşunu sundu bana. Aldattığını sanmıyorum ama bu sebepler de bana yetersiz geliyor. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. Boşanmak istiyorsan boşanalım deyince sizi asla bırakmam, çok seviyorum diyor ama sürekli kavga etmeye ve ilgisizliğe devam ediyor. Psikiyatra ben de gittim ama çözüm olmadı. Ne yapacağımı bilmez haldeyim.

1- 1.5 yıl birliktelik olmaması çok abes bir durum. Aldatmadgndan eminim diyorsunuz ama insanın beynine girer bu şüphe... Madem çok eminsiniz acaba cinsel bir sorunu mu var ?

Karşılıklı sorunlarda tek başına psikiyatriye/ piskologa gitmek çözüm değil beraber girmelisiniz...

12 yıllık evlisiniz, bir kalemde silinmez ki. Hem eşiniz sizi sevdiğini söylüyor isteksizliğine rağmen, siz pek istek duymuyoruşsunuz, sorunlar çift taraflı gibi. Aile terapistine gittiniz mi?

1- 1.5 yıl birliktelik olmaması çok abes bir durum. Aldatmadgndan eminim diyorsunuz ama insanın beynine girer bu şüphe... Madem çok eminsiniz acaba cinsel bir sorunu mu var ?

Karşılıklı sorunlarda tek başına psikiyatriye/ piskologa gitmek çözüm değil beraber girmelisiniz...
+1
aklıma direk kötü şeyler geliyor benim de

yanlış anlamayın ama dikkatli olun biseksüel, eşcinsel
Allah korusun

Bu kadar uzaklığa yıpranmaya rağmen sevgi karşılıklı olarak bitmemişse aile terapisti denemeye değer.
Ama 1.5 yıl normal bir süre değil. Bunu değiştirmek için birşeyler yapmalısınız. Belki başbaşa bi tatil falan.

12 yıllık evliyim. Evliliğimiz kv yüzünden sorunlu başlayıp sorunlu sürdü. Eşimle birbirimize deli gibi aşık olduğumuzdan yıllarca idare ettik. Bu sorunlara bedenim daha fazla dayanamamış olacak ki şeker, haşimato ve vitiligo hastası oldum. Eşim manevi olarak çocuk olana dek yardım etti. Çocuktan sonra yeni hayata uyum sağlamakta zorlandık. Evlendiğimizden beri cinsel sorunlarımız oldu. Açıkçası ben de eşime karşı istek pek duymuyorum. Yeni evliyken bile ayda bir kez birlikte olurduk. Çocuk olunca bu 1-1.5 yıla bile çıktı. Eşime sebebini sorduğumda sürekli kavga etmemiz, yoğun çalışması, depresyonda oluşunu sundu bana. Aldattığını sanmıyorum ama bu sebepler de bana yetersiz geliyor. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. Boşanmak istiyorsan boşanalım deyince sizi asla bırakmam, çok seviyorum diyor ama sürekli kavga etmeye ve ilgisizliğe devam ediyor. Psikiyatra ben de gittim ama çözüm olmadı. Ne yapacağımı bilmez haldeyim.

çok seviyorsunuz ama eşinize karşı istek duymuyorsunuz
1,5 yılda bir kez ilişkiye giriyorsunuz
uzun zaman önce ev arkadaşlığına başlamış gibi görünüyorsunuz.
psikiyatriste gittim çare olmadı diye bir şey yok.
sorununuzu tam anlatamamışsınızdır, eşinizin de tedaviye katılması gerekiyordur vs vs
keşke veliliğin eb başından sorunlar ilk patlak verdiğinde tedavi alsaydınız.
değerlidir değilidr ayrı mesele ama cinsellik evliliğin çok büyük bir bölümü.

gizli şeker haşimato da bende var benim adamda pek merak etmiyor o işleri ama 1.5 sene de bir demek onda da baya bir sıkıntı var.sonuçta o da bir ihtiyaç hafta da bir yada ayda bir olsa bi nebze normal olur.eşiniz anneci midir?

Cinsellik tabiiki önemli evlilikte. Şu an neye karar vereceğimi bilmez haldeyim. Oturup defalarca konuştuk ve kendimize çeki düzen vermeye karar verdik. Gel gör ki bu en fazla bir hafta sürüyor. Evet, evlilik değil ev arkadaşlığı bizimki. Şu an kendimi çocuğa bakıp ev işlerini yürüten , aynı zamanda çalışıp mal mülk edindiren biri gibi hissediyorum. Hal böyle olunca da o zaman evliliğe ne gerek var diyorum. Eve gelince elinden telefon düşmeyen ya da tüm gece TV izleyen, artık çabalamayan bir eşle ne kadar yürüyecek bilmiyorum.

Aile terapisi belki de ihtiyacımız olan. Cinsel çekiciliğinin azalması belki de bendeki imajının eksilmesindendir. Kv veya akrabaları sözel olarak bana saldırdığında beni korumamasu bendeki saygısını azalttı. Bana hak verdi, beni teselli etti ama onlara karşı hep sıstu, hep sustuk

D

Ürologa gitmeyi teklif ettim ama kabul etmedi. Aile terapisi için şu an hiç gücüm yok. Bizdeki sorun kv ile başladı. Tanıştıktan sekiz ay sonra sözlendik. Kv sorunlar çıkardı. Terapistle bunları en baştan konuşmamız gerekecek. Bu da bence en az iki yıl sürer. Hayatım o kadar berbat geçti ki. Kv sorunu bitti bu kez de kp ile aram çok iyi diye eltim kıskanıp aramızı bozdu. Şu an kp ile iyiyiz ama sözde iyilik. Eltim eşimle kardeşinin arasını da bozdu. Şu an kardeşler bayramdan bayrama konuşuyor ama gidiş geliş yok. Altı yıl memleketten uzaktaydık. Çocuk için bakıcı bulamadım. Ailem zoraki baktı. Kardeşlerim çocuğa bakılıyor diye kıskaçlık etti. Yani hayatımın neresinden tutsanız elinizde kalır. Hastalıklar deseniz resmen süründürüyor.

Te
12 yıllık evlisiniz, bir kalemde silinmez ki. Hem eşiniz sizi sevdiğini söylüyor isteksizliğine rağmen, siz pek istek duymuyoruşsunuz, sorunlar çift taraflı gibi. Aile terapistine gittiniz mi?
Terapiste gitmedik.

konu sahibi size fesatlık eden eltinin pekte huzurlu yaşadığını zannetmiyorum.Allah verir ona göre de bir şeyler.

yılda bir demek yok demek benim için, yani ne zamandır cinsel hayatınız olmadan yaşıyorsunuz...
eğer ikiniz de bunu sorun etmiyorsanız tamamdı ama siz bu kadar rahatsızken eşinizin bu konuda hiçbir şey yapmaması büyük bencillik.
ona tedavi için bir şans verin, kabul etmezse yollarınızı ayıracağınızı söyleyin, siz kararlı olmadıkça o bir adım atmayacaktır belli ki memnun hayatından.

Peki bu kavgaların nedeni ne, sorun neyden kaynaklanıyor?
Bunu ortadan kaldırmak için iki tarafta da herhangi bir çaba var mı?
Çaba çok olmasa da var. Kavgalar diğer yorumlarda da yazdığım gibi kv ile başladı. Sonra farklı bir şehirde yaşamaya başlamamızla beraber eşimde özgüven patlaması oldu. Herkese karşı kibar, alçakgönüllü olan adam kimseyi umursamaz, bencil, ukala biri olup çıktı. Beni sürekli aşağılamaya, kendinin hatasız mükemmel olduğunu sanmaya, lüks düşkünlüğüne merak salmaya başladı. Bu dönemde annesini kaybettiğinden ve yıllarsüren madfi sıkıntı sonrası yaşanan rahatlıktan onu önceleri mazur gördüm ama beni sürekli sözleriyle ezmesi bende sevgiyi ve saygıyı azalttı.

gizli şeker haşimato da bende var benim adamda pek merak etmiyor o işleri ama 1.5 sene de bir demek onda da baya bir sıkıntı var.sonuçta o da bir ihtiyaç hafta da bir yada ayda bir olsa bi nebze normal olur.eşiniz anneci midir?
Anneci değil. Zaten kv rahmetli. Babasını bile bazen ben zorla aratırım. Haydi babana, akrabalarına gidelim derim boşver der.

konu sahibi size fesatlık eden eltinin pekte huzurlu yaşadığını zannetmiyorum.Allah verir ona göre de bir şeyler.
Muhakkak. Beni üzenlerin üzüldüğünü geç de olsa gördüm ama bu maalesef benden gidenleri geri getirmedi.

Cinsellik tabiiki önemli evlilikte. Şu an neye karar vereceğimi bilmez haldeyim. Oturup defalarca konuştuk ve kendimize çeki düzen vermeye karar verdik. Gel gör ki bu en fazla bir hafta sürüyor. Evet, evlilik değil ev arkadaşlığı bizimki. Şu an kendimi çocuğa bakıp ev işlerini yürüten , aynı zamanda çalışıp mal mülk edindiren biri gibi hissediyorum. Hal böyle olunca da o zaman evliliğe ne gerek var diyorum. Eve gelince elinden telefon düşmeyen ya da tüm gece TV izleyen, artık çabalamayan bir eşle ne kadar yürüyecek bilmiyorum.
Aile terapisi belki de ihtiyacımız olan. Cinsel çekiciliğinin azalması belki de bendeki imajının eksilmesindendir. Kv veya akrabaları sözel olarak bana saldırdığında beni korumamasu bendeki saygısını azalttı. Bana hak verdi, beni teselli etti ama onlara karşı hep sıstu, hep sustuk
Yani eşinizin cinselliğe karşı soğukluğu olduğu kadar sizin de var çünkü evliliğin ilk başlarında başlamış bu durum... Kendinizi düzeltip bir Hafta sonra başa dönüyorsanız kısır döngüye girmissiniz demektir.. hadi diyelim cinselliği bir kenara bırakalım ama eve gelince " selam dostum ben geldim" kafası ile yanaşan düzelmesi için için mücadele etmeyen bir adamı şahsen ben çok fazla taşıyamam

yılda bir demek yok demek benim için, yani ne zamandır cinsel hayatınız olmadan yaşıyorsunuz...
eğer ikiniz de bunu sorun etmiyorsanız tamamdı ama siz bu kadar rahatsızken eşinizin bu konuda hiçbir şey yapmaması büyük bencillik.
ona tedavi için bir şans verin, kabul etmezse yollarınızı ayıracağınızı söyleyin, siz kararlı olmadıkça o bir adım atmayacaktır belli ki memnun hayatından.
Boşanacağımı söyledim ama sizi asla bırakmam diyor. Benim bu hususta ısrarcılığımı görünce de çocuğumu asla bırakmam, hatta yurtdışına kaçırırım diyor. Birlikte olma çabası bu süreçte arada bir olmuştur ama o zamanlar da genelde çocuğun ayakta olduğu, benim yorgun olduğum zamanlar olduğundan birlikte olmadık. İmkansız zamanlarda istemesi bana pek de inandırıcı gelmiyor. Bazen sevişme olurdu. Sona gelince bir bahaneyle bırakırdı. Kimi zaman niye birlikte olmuyoruz deyince tam dün akşam planlıyordum ama kavga ettik diyor. Bu bahaneler bana saçma geliyor.

Yani eşinizin cinselliğe karşı soğukluğu olduğu kadar sizin de var çünkü evliliğin ilk başlarında başlamış bu durum... Kendinizi düzeltip bir Hafta sonra başa dönüyorsanız kısır döngüye girmissiniz demektir.. hadi diyelim cinselliği bir kenara bırakalım ama eve gelince " selam dostum ben geldim" kafası ile yanaşan düzelmesi için için mücadele etmeyen bir adamı şahsen ben çok fazla taşıyamam
Ben de artık taşıyamıyorum. Diğer yandan boşanmak da zor. Maddi olarak sıkıntı pek yaşamam ama ailem bunu asla kabul etmez ve destek olmaz. Çevreden kınayıcı sözler, dedikodular beni mahveder.

Ben de artık taşıyamıyorum. Diğer yandan boşanmak da zor. Maddi olarak sıkıntı pek yaşamam ama ailem bunu asla kabul etmez ve destek olmaz. Çevreden kınayıcı sözler, dedikodular beni mahveder.
Siz kendi ayaklarınızın üstünde durabiliyorsanız ailenizin kabul Edip etmemesi bir yerden sonra sorun olmamalı... Elalem herşeyi der, şimdi bu durumu duysalar " aaaa x kişiyi duydun mu aile hayatı ne hale gelmiş kesin kocası aldatıyordur" diye bir konuşmaya başlarlar, susturabilene aşk olsun ..

Back
X