Çok çaresizim

Munzevi_

Düş Peşindeyim; Düş Peşime...
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2016
80
65
3
48
Merhabalar.aranizda yeniyim.niyetim hiç kimseyi dertlerimle boğmak değil. bir umut, caresizligime yol gösterebilcek fikirler,oneriler almak.o kadar yalnızım ki, belki de içimi dokebilecegim birilerine ulaşmak.soze nereden baslayim bilemiyorum.en derinlere inmeden sadece şu an ki sorunundan baslayim (öncesi hakkında ki sorularınıza da açığım)
Maaş+ikramiye+yemek kendi çabalarıyla girdiğim bir sendikada calisiyordum.20 yasimda evlatliktan reddedilme tehdidi ile şu anki eşimle evlendirildim. Esim çalışmama izin vermedi.Ne eşim beni sevdi nede ben esimi.ben onun sevgisizligini hissetmeme rağmen yıllarca kabul edilir bir çaresizlikle hep çok sevgili davrandim.cunku başka şansım yoktu.benim anneme babama kiyamadigim kadar onlar hep kiydilar bana.evliligim boyunca hep fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldım.bir kaç kez dayanamayıp baba evine donsemde, ailem de her defasında bin pişman ettiler gittiğime.hemde eşimin kendilerine bile ettiği kufurleri duydukları halde! Her gidisimin bir dönüşü oldu içim kan ağlayan ağlaya...
Bundan birkaç sene önce yine bir dayak sonrası çocuklarımın büyüdüğünü farketmiş ve yalvarmistim.cocuklarim beni böyle görmesin çok utanıyorum diye. Üzüldükleri de çabası. O yakarisimdan sonra çocukların yanında daha dikkatli olmaya başladı. Ta ki dune kadar...
Aylardır ayrı yatıyoruz.(çocuklar tabi bununda farkında) ben sırf çocukların kafası karışmasın içlerine normal bir anne baba olmadığımizi dert etmesinler diye bir kaç kez salonda yatmamasini söylesemde başka başka şeyler bahane ederek benden ayrı yatmaya devam etti.
Ve dün...
İşten gelir gelmez yine her zaman ki gibi ilk dakikadan terör estirmeye başladı.(buna sebep bile gerekmiyor) en küçük oğlum yanına gittiğinde acı acı ağladığını duyunca ne oldu diye sordum.babam bana vurdu dedi.o an dayanamadım gittim ne istiyorsun el kadar çocuktan dedim.bu sefer benim üzerime yürümeye başladı.tam dovecekken çocuklarım geldi ayırdı bizi.bu defada tüm çocuklarımın yanında bana öyle şeyler söyledi ki.dunden bu yana ölüden farkim yok.bunlari yazarken nasıl utandigimi bir bilseniz...seni görmek istemiyorum, gördükçe midem bulanıyor kusasim geliyor.senin gibi bir o.. evlendiğim güne lanet olsun.seni şuan surda gebertmek isterim ama ben bekleyecegim.kendini bir şekilde oldurmeni bekleyeceğim.camdan atsan kendini keşke. elim pis kanına bulasmasin.defol git bu evden.ve sonu yine aileme varan kufurlere kadar daha neler neler. Tabi hırsını alamadı bu sefer boynuma yapıştı.yine çocuklar zor bela ayırdılar.
Şimdi söyleyeceğim şeye tepkiler gelebilir.ama o kadar cikmazdayim ki bunları çocuklarımın yanında yapmasaydi belki yine hiçbirşey olmamış gibi çaresizce yaşamaya devam edebilirdim.ama Allah hiç kimseye yasatmasin bir annenin çocukları karşısında güçsüz görünmesi, onemsizlestirilmesi ,rezil oluşu hiçbir şeye benzemiyor.ve onlar üzülmesin diye yanlarında göz yaşlarını içine akıtmak, ağlayacak bir alan bulamamak. Hıçkıra hıçkıra ağlamaya o kadar ihtiyacım var ki.
Bu olaydan sonra çocuklarımla göz göze gelemiyorum.ve o isittiklerimden sonra artık bu evliliği surdurmenin hiçbir faydası ve sonu olmadığını çok daha iyi anladım.dusunsenize sizden midesi bulanan bir eş! Bazı eşler çok sevmesine rağmen şiddet uygulaya biliyorlar(gerçi bunuda anlamıyorum) ama mide bulanmasi galiba en ağırı...
Artık herşey için çok geçte olsa bir çözüm ariyorum. ne maddi gücüm var, ne bir yakınım nede arkadasim(eşimin sayesinde hepsini yitirdim).yapayalnizim, güçsüzüm.ne yapacağını nereye gidecegimi bilmiyorum.aklima gelen tek çare en küçük çocuğuyla kadın sığınma evine gitmek.eger daha önceden yaklaşık olaylar yaşayan yada başka careler,oneriler söylenebilecek arkadaşlar varsa hepinizin yardımına çok ihtiyacım var.icimi dökmeye okadar ihtiyacım vardı ki. Galiba bu bile biraz olsun kendimi iyi hissettirecek. Şimdiden teşekkür ediyorum. Bu arada 20 yillik evliyim. 18-16-5 yaşlarında 3 çocuğum var.

Hiç bi fikrim yok kadın sığınma evleri hakkında.. ama içim parçalandı,Allah yardımcınız olsn,sizin de çocuklarınızın da.. inşallah en kısa zamanda kurtulur huzur bulursunuz çocuklarınızla

Ne bekliyorsunuz sizi öldürmesini mi ayrılın ordan koruma talebinde bulunun darp raporu alın bundan komşu ailenizi kim varsa haberdar edin

yine bize uzulmek dustu..Allah yardimciniz olsun cikis kapilari gostersin..
esiniz evlendiginiz gunden beri mi size siddet uyguluyor.. 20 yil dile kolay..
esinize bosanalim deseniz nasil olur tepkisi sizce..yada sinirden sonra pismanlik duyuyormu bi uzmana gitse tedavi olsa..
her insan sevmedigine kotu davranirsa ne olur..
su mubarek gunlerde sizi ve cocuklarinizi nasil da uzmus..Allah goruyor insallah islah olur ya da bu adamdan kurtulursunuz kolaylikla...

Hiç bi fikrim yok kadın sığınma evleri hakkında.. ama içim parçalandı,Allah yardımcınız olsn,sizin de çocuklarınızın da.. inşallah en kısa zamanda kurtulur huzur bulursunuz çocuklarınızla
çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.

yine bize uzulmek dustu..Allah yardimciniz olsun cikis kapilari gostersin..
esiniz evlendiginiz gunden beri mi size siddet uyguluyor.. 20 yil dile kolay..
esinize bosanalim deseniz nasil olur tepkisi sizce..yada sinirden sonra pismanlik duyuyormu bi uzmana gitse tedavi olsa..
her insan sevmedigine kotu davranirsa ne olur..
su mubarek gunlerde sizi ve cocuklarinizi nasil da uzmus..Allah goruyor insallah islah olur...
evet. hatta hamileliklerimde bile (son çocuğum hariç) şiddet gördüm.çok defa boşanmayı teklif ettim.sevmediğini bildiğim için hep bir sığıntı hissiyle yaşıyordum zaten. ama zaman zaman çocuklara dua et onlar olmasa çoktan atardım seni kapıya, zaman zaman da pişmanlık söylemleriyle itirazları oldu. aileme ne zaman gitsem hep geri almaya geldi. beni birdaha üzmeyeceğine dair sözler vererek. ama hiç bir zaman gerçekleşmedi. hep yalandan sözlerdi. hep avutmacaydı.

Ne bekliyorsunuz sizi öldürmesini mi ayrılın ordan koruma talebinde bulunun darp raporu alın bundan komşu ailenizi kim varsa haberdar edin
komşu mu. ben 10 senedir kapıların ardında yaşıyorum.son 3 senenin yazları hariç 6-7 sene dışarı yüzü görmeden kapıya adım atmadan yaşadım. 10 yıldır cep telefonum bile yok.

Valla okurken içim parçalandı allah yardımcın olsun eski işine dönme ihtimalin yok mu ya da kadın sığınma evine diğer çocuklarını da gotursen onları biraksan senin için daha kötü olur aklın hep onlarda kalır

Eşiniz ne iş yapıyor ay keşke kendi s...gitse de siz çocuklarınızın başında otursaniz Of of

Artık olmuşla ölmüşe çare yok da yine de sormak istiyorum neden mutsuz bir evliliğe 3 çocuk..Hele ki o 5 yaşındakini hiç anlamlandıramıyorum...
"Korunurken oldu" biliyorum ama yine de sormak istedim
aile seni kayıtsız şartsız bu insana teslim etmişse, bu insan sana ne kadar değer verir? ailem zaten en başında eşime önemsizleştirdi beni.hiç bir şeye söz hakkım var mı ki çocuk yapmaya olsun? ama inanın herşeye rağmen iyi ki varlar diyorum. onların nefesi bile ilaç gibi geliyor bana.allahım bana bağışlasın inşallah. herkesin yavrusunu herkese

Valla okurken içim parçalandı allah yardımcın olsun eski işine dönme ihtimalin yok mu ya da kadın sığınma evine diğer çocuklarını da gotursen onları biraksan senin için daha kötü olur aklın hep onlarda kalır
40 yaşındayım. o zamanlar pc rövaşta değildi. daktilograftım. ve daktilo tarih oldu. bu yaşımda iş bulmam çok zor ama imkansızda değildir umuyorum

Ya çok üzüldüm .
Keşke elimden bişey gelse.
Allahım bu güzel günler geceler hürmetine senin derdine çare olsun.
Çocukların da kinlenmistir iyice.
Madem sevmiyor da niye boşanmiyip yalvariyor getiriyor seni geri.
Ailene gitsen ve bi işe girsen . Ev bulsan.
Yardım kuruluşlarına sesini duyursan.
Bi şekilde bi adım at. At ki çıkin o cehennemden.

çok uzun konular. ama hepsinin baş kahramanı yine eşim. daha doğrusu ben ailemi korumak adına eşimin gönlü hoş olsun diye memnuniyetsizliğini farkettiğim herşeyden geçtim. ama herşeyden. uzunca bir zamanda işe yaradı sanmıştım ama en büyük hatam belkide. çok eski dostlarım çok sevenlerim vardı, sevdiklerim... hepsini özlüyorum ama artık...

Allah yardımcın olsun. Çocuklarınız gibi bir çocukluk yaşadım 40 yaşındayım hala babamı afetmedim. Eşiniz evden gitmez mi diğer çocuklarınızı birakmasanız

Ya çok üzüldüm .
Keşke elimden bişey gelse.
Allahım bu güzel günler geceler hürmetine senin derdine çare olsun.
Çocukların da kinlenmistir iyice.
Madem sevmiyor da niye boşanmiyip yalvariyor getiriyor seni geri.
Ailene gitsen ve bi işe girsen . Ev bulsan.
Yardım kuruluşlarına sesini duyursan.
Bi şekilde bi adım at. At ki çıkin o cehennemden.
aileme gittiğimde yaşadıklarımı hiç açmayalım. sadece şu kadar söyleyeyim. çocukların babada kalsın ilk şartları. dahası gittiğim günler tüm hırslarını benide bırak çocuklarımdan çıkarıyorlardı. yeğenlerimin suçları için benim çocuklarım azarlanıyordu. sabahları tekmeyle (kesinlikle abartmıyorum. şu mübarek günde ALLAH ŞAHİDİM) her sabah tekmelerle uyanıyordum. gerisini sen düşün.

Allah yardımcın olsun. Çocuklarınız gibi bir çocukluk yaşadım 40 yaşındayım hala babamı afetmedim. Eşiniz evden gitmez mi diğer çocuklarınızı birakmasanız
diğer çocuklarımı zaten bırakamam. şöyle düşünüyorum. ortanca oğlum zaten yatılı okuyor. hazırlıkla beraber 5 yıllık birlise. o zaten evde olmuyor. bn en küçükle kadın sığınma evine gitsem sadece bir kaç ay en büyük çocuğumla ayrı kalsak. sonra sığınma evinde bana ve oğluma iş ayarlanabilir mi aceba. bir ev tutar kendi düzenimizi kurarız diyorum. ama tabi şuan sadece hayalden ibaret. henüz bu sığınma evlerinden çok fazla bilgim yok

Işkur a basvuru yapin. Okullarda hademelik yapamaz mısınız...iyi kötü de bi ev tutarsınız. Madem kocanizin maaşı iyi. Nafaka da baglatirsiniz çocuklara.. Cesaretlenin biraz bence. Manevi tazminat isteyin. Devletten avukat talep edin.

Back
X