çok çok acil yardımm

beyy

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
24
2
6
35
Sivas
merhaba bayanlar aranıza yeni katıldım
bu ayın 12 sinde gebe olduğumu öğrendim ve 14 unde doktora gittim iki kese gördü ve kan tahlılınden 10 günlük gebesin dedi keseler yeni oluşuyormuş
ve doktor bana şu cümleyi kullandı
tam 10 gün önce döllenme olmuş dedi ama herkes en az 4 haftalıksındır diyor ben mantığını anlayamadım bana yardım edin lütfen şimdiden çok teşekkür ediyorum

Canım öncelikle Gözün aydın allah tamamına erdirsin inşallah Son adet tarihin ne adet tarihine bakıp 4 haftalık deniliyor. Adetinden 2 hafta sonra. Yumurtlama oluyo genelde döllenmesi 2-3 gün olabiliyor doktor onu kastetmiştir cnm 10 günlük hamilesin denmez genelde Son adetine bakıp 4 haftalık denilebilir.bence böyle :)))\

hani tam olarak 10 gün önce döllenme olmuş yumurtlama olmuş 10 gün önce hamile kalmışsın tan anlamı ıle dedi peki neden son adet tarıhı ınden hesaplanır gebelik bir de beta değerim nasıl sizce çok teşekkür ederim:)

Tam.olarak kimin ne zaman hamile kaldığı belli olmuyo cnm kimi adeti bitti mi yumurtlar kimi diğer adetine yakın o yüzden Son adet tarihine göre hesap ediliyor cnm öyle galiba :)) gebelik 40 hafta hesap ediliyor oda 10 aya denk geliyor mesela 9 ay 10 gün oldu mu 10 ay :)) var işte bi bildikleri :)) demekki 10 gün önce yumurtaların döllenmiş cnm :)) doktor kesenin ebatına kan değerine göre değerlendiriyor.kaç ki değerin cnm yazmamışsın

10. gün dediğinde bate değerime 800 dedi
ve iki kese oluşmaya başlamıi dedi

Canım yanlış hatırlamıyorsam değerin güzel hemde dediğin gibiyse yüksek birazda ama değerden ziyade artışı daha önemli 2 günden sonra 2 katı olması lazım sağlıklı gebeliklerde öyle genelde eğer ikizse değer yüksek olabilir.hakkında hayırlısı inşallah cnmi

ikizler yolda gözün aydın :)

çok teşekkür ederim içimi rahatlattın ya birde ben gebe olduğumu bilmeden yanı döllenme aşamasında antibiyotik kullanıp diş tedavisi oldum acaba bir sıkıntısı olurmu doktor daha bebek oluşmamış bile hiç bir şey olmaz dedi ama korktum genede diş röntgenine de girdim ama drun dediğine göre diş röntgen ranyosyonu çok azmış ama korkuyorum

mesela buradaki gebelik çizelgemi yaptim son adet tarihi yazarak fakat burdada 6 haftalik diyo hiç bir şey anlamadım

mesela buradaki gebelik çizelgemi yaptim son adet tarihi yazarak fakat burdada 6 haftalik diyo hiç bir şey anlamadım

Canım allaha emanetler inşallah benim bildiğimde 5 haftaya kadar bebek etkilenmezmiş ilaçtan radyasyondan Vs. Sen takılma cnm bunlara bi git bakalım doktora kalp atışlarını duy keyfini sür inşallah cnm hamilelik çok güzel bişey sürekli tedirginlik olsa da keyfi başka rabbim herkese yaşatsın inşallah.yiyecek ekmeği varsa yer rahat ol cnm bol bol dua et :)

benim arkadaşımda 1,5 aylık hamile sanıyordu kaç kere dr gitti ultrasona girdi ama ortada hiç bişey yoktu hatta dış gebelik diyenlerde oldu kan tahlilinde hamile çıkıyordu ama ultrasonda hiçbişey göremiyorlardı bir hafta falan daha en son beklettiler ancak yeni oluşmuştu kese yani geç oluştu döllenme süresi bazı insanlarda geç oluyor sebebini bilmiyorum ama şuan arkadaşımda herşey yolunda

amin inşallah canımsın çok saol

benim keseler oluştu onda sıkıntı yok ki

ama genede çok takılma 3/5 güne yada hafta farkına sonuçta hamilesin tadını çıkar derim ha 1 hafta eksik ha 1 hafta fazla sağlıklı olsun da önemli değil mutluluğunu yaşa sen rabbim yardımcın olsun hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin sağ salim

Bende bu ayın 6'sında öğrendim hamile olduğumu
Gebelik son adet tarihine göre hesaplanıyo ben şuan 5+6 günlük hamileyim. Zaten kızlar cevapları vermişler :)
İnşallah sağlıkla alırız yavrularımızı kucağımıza, hayırlı olsun inşallah..

amin inşallah beta hgc değerin kaç çıktı birde ultrasona girdinmi

Ayın 6 sında öğrendiğimde 107,5 ti 8'inde bir daha yaptık 208,2 çıktı. 2 günde 2 katı arttı şükürler olsun. Ultrasona girmedim henüz Cuma günü inşallah randevumuz var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…