çok düşünceli kayınvalidemden doğum günü hediyesi !

ya baska zaman alırım canım unuttum yada suan maddi uygun degilim diyemezmi allasen
bu insanlar maddi durumu olan kişiler bayan basta bahsetti öle parası kalmamıs diye bişey söz konusu degil
dur evden sarıp götürüyüm yapacak kişiler degil
düşün bana hiç dogum günümde kimse altın takmadı
sana taktılarmı taktılarsada durumu varki taktı
özel günlerde arkadasım bile maşa getirmedi
cünkü az cok alınacak sey vardır alınmıycak sey vardır
bukadar iyi niyet elciligi sacma
sükretki kutlamıs tarzı yanlıs geliyor bana durumu olmayan bayansa okey
yada dogum günü kimseninkini kutlamayan biri olursa okey
ama bu kadın dogum günü kutlaması yapan ve kızına altın takan biri
buna maddiyatı yok denirse biz atalım kendimizi bir yerden
sizin kvdeniz düşüncesiz olabilir yada sorumsuz
bir dogum günün kutlu olsun demekten aciz
ama bu demek degildir kutlayanlara sükret demek
cünkü sade kutlamak bişey degil kabul edilebilir sonra alıcam denebilir ertesi günmüs dogum günü ogun cıkıp alıabilir ama
elinde 2 maşayla gelmek birsey ima dalga yada önemin bu demek bence :47:

Kimse almak zorunda değil ki gelinine .
Kendini kızına alır ama el kızına almak zorunda değil ki almamış altın falan .
Beklentileri yüksek tutması gereksiz .

bugün dogum günüm fakat dün aksam yasananlar aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor.dün işten çıktım eve geldim,kapım çalındı,kayınvalidem elinde hani yemekleri sardıgımız streçe iki tane metal uyduruk yemek maşasını sarmış,doğum günü hediyeni getirdim dedi .aksam oldugu için bahçenin ışıgı yanıordu ,o anda hediyeyi göremedim .hemen kendi kızım sana maşa aldım dedi .bende tşk ettim ,çıktı gitti evine .bende zannediorum ki saç masası ,ama nerde o bile degil ya ,uyduruk iki liralık şeyı sarmış .o kadar sinirlerim bozulduki anlatamamç oturdum eşim isten gelinceye kadar sinirden agladım .bu arada : eşimin ailesinin durumu çok ii arkdaslar.yani bizde kendileride çok lüks bir villada oturuoruz .yani para herkeste olabilirde görgü bambaska bir sey. ve gecen yıl kızlarının dogum gününde gözümün önünde tam altın verdiler.bu kadar adaletsizlik olur mu ya ?

Şair burad elinde bi maşan eksik geliiin demk istemiş:) başka ne açıklaması olabilir

"eşim isten geldiginde baktı bende moral sıfır,noldu diye ısrar etti .dedim bak dogum günü hediyeme.baktııı ... baktııı.. baktıı... '' bu ne ya ?şaka mı yaptı kı annem ? allah allahh ? ' dedi.sonra da '' annem sana böyle bir sey olabilir,ama ben senin yanındayım ,yarın gideriz istedigin magazaya yada kuyumcuya sen begenirsin ben alırım dedi.sonrada annmlere gideriz .ben laf arasında ,anne kızına aldıgın hediyeyi begenmedim ,gittim o yüzden 2 tane hediye aldım derim .gülerek dedi.bende tmm dedim .ama esim cidden cok bozuldu.dogm günümüde bu yüzden biraz abartarak telafi etmeye calıstı. bi de normalde kayınvalidemle aram iidir ,yani bi laf sokmamız,yada trip atmam hiç olmamıstır."

"arkdaslar.yani bizde kendileride çok lüks bir villada oturuoruz .yani para herkeste olabilirde görgü bambaska bir sey."

Yazmayım diyordum ama ne gerek varsa dayanamadım. 2 maşaya takılmayın, şükredin, bunlar için kendinizi heder etmeyin
Konu sahibi; gerçekten görgü bambaşka birşey.

Son düzenleme:
bir arkadaşım( kayınvalidesiyle farklı şehirlerde oturuyorlar;) kayınvalidesine ziyarete geldiğinde,kızın doğumgünü 1 hafta geçmişti.

orda bahsi geçti mi bilmiyorum,ertesi gün kayınpederi pasta yaptırıp getirmiş,kayınvalidesi yemek hazırlamış sürpriz olsun diye.

mumları yakmışlar,kız üflemiş,tebrik etmişler falan filan.

kız bana anlatıyor,ben de aaa ne hoş,bak sonradan da olsa hatırlayıp kibarlık etmişler dedim.

ne kibarlığı yaa,görgüsüzler,mumu üflerken kimse 'iyi ki doğdun ' diye şarkı söylemedi dedi,masada öyle saf saf baktılar,kalakaldım

ortada dedi.:52::52::52:

ağzım açık kaldı,sırf bu sebeple soğudum kızdan,1 hafta kaldı ,o süre boyunca trip yapmış insanlara.

konuyla ilgisi yok ama aklıma geldi işte:27:

ayrıca bence de maşadan hediye olmaz:49:

Tamam hediye cok tuhaf ama buna aglanmaz aksine gulunur:27:
Tek derdin ,agladigin bu olsun daha fazlasini kaldiracagini sanmiyorum

Bende eskiden kayınvalideme güzel hediyeler almaya çalışırdım baktım bana uyduruk bişiler geliyor bende uyduruk bişiler alıyorum artık :47:

bugün dogum günüm fakat dün aksam yasananlar aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor.dün işten çıktım eve geldim,kapım çalındı,kayınvalidem elinde hani yemekleri sardıgımız streçe iki tane metal uyduruk yemek maşasını sarmış,doğum günü hediyeni getirdim dedi .aksam oldugu için bahçenin ışıgı yanıordu ,o anda hediyeyi göremedim .hemen kendi kızım sana maşa aldım dedi .bende tşk ettim ,çıktı gitti evine .bende zannediorum ki saç masası ,ama nerde o bile degil ya ,uyduruk iki liralık şeyı sarmış .o kadar sinirlerim bozulduki anlatamamç oturdum eşim isten gelinceye kadar sinirden agladım .bu arada : eşimin ailesinin durumu çok ii arkdaslar.yani bizde kendileride çok lüks bir villada oturuoruz .yani para herkeste olabilirde görgü bambaska bir sey. ve gecen yıl kızlarının dogum gününde gözümün önünde tam altın verdiler.bu kadar adaletsizlik olur mu ya ?

kız kullanılmış olmasın bi iyice bak bakıyım :9:
bana kalsa tamamen unutmamış olmak için yaptığı özensiz bi hareket,
keşke hiç bişey almasaydı da, bi kere sarılıp öpüp kutlasaydı.
bence daha makbule geçerdi senin için. hediyeni sonra veririm aceleye getirmek istemedim fln deseydi keşke:14:
ne kadar değer görürsen o kadar değer verirsin sende bundan sonra, olur biter:31:
sen 3aylıksın sana bunu yapmış ben 10 yıllık evliyim daha bir yaşgünümde telf. dahi açmadı,
heee bunu bulduğuna şükret demiyorum tabiki, aslaa!!
bu cinslerde mevcut diyorum, türlü türlü bunlar anacım :9:
aman oğlumu memnun mutlu ediyor deyip el üstünde tutmazlarda anca kinaye, anca düşüncesizlik :14:
allah bu kv lere akıl fikir versin
amiinnnn !!!

yine demogojiler, kanatsız melek pozunda yorumlar almış başını gitmiş. hediyenin küçüğü büyüğü olmaz düşünmüş almış görgüsüz müsün vs yazanlar kendilerine doğumgününde 2 metal yemek maşası gelse düşünmüş almış dicek. he canım he :1::1:

Bence o da bence; başka gelinlerin söyledikleri bu kayınvalidenin yaptıklarını haklı çıkarmıyor. Eğer ki kayınvalidemi sevmek zorunda değilim diyen birinin başlığına denk gelirsem ona dasevmek zorunda olmasa da saygı göstermek zorunda olduğunu söylerim. Bak başka konularda gelinlerine maşa alıyorlar sen de sevmek zorundasın demem. Ama haklısınız bu benim tasarrufumdur. Aynı şekilde olmak durumunda değilsiniz. Saygılar.

Bende haklı çıkarır veya çıkarmaz demedim zaten, hatta bilinçli de yapmış olabilir bilinçsiz de dedim.
Ayrıca size maşa almış, başkalarına hiç birşey alınmıyor da dediğimi hatırlamıyorum?
Çok dikkat ettiğim bir şeyi dile getirmek istedim sadece, illa konu sahibi bu şekilde davranıyor anlamına gelmiyor. Genel bir yorum da bulundum anlayacağınız, gerçekten de çok görüyorum.
Gitmem, yapmam, etmem, ortada bir sorun yokken, ha gitmek zorunda mı? Yapmak zorunda mı? Hayır..
Ama kimse annesine gitmem, yapmam demez, diyemez.. :34:
O yüzden görümceye o alındı ama gibi kıyaslama yapmamak lazım.
Konu sahibini rahatsız etmiş olabilir bu durum etmişse bunu başkasına mal etmeden ayrı bir şekilde ele alması lazım dediğiniz gibi bu da benim tasarrufum.. :31:

Son düzenleme:
Aranız nasıl bilmiyoruz? Önemsememiş olabilir, altında birşey olabilir veya arkadaşların dediği gibi unuttu son anda böyle birşey düşünmüş olabilir. Şu olaya da hayret ediyorum kayınvalide' nin beklentilerine gelince sevmek zorunda değilim, yapmak zorunda değilim, ben onun kızı değilim, benim bir annem var zaten vs. vs. '' Ama kendimize gelince kendimizi görümceyle kıyaslamaktan da bir türlü alamıyoruz. :ssz:

Ben bu kısmı konu sahibine söylüyorsunuz sandığım için başka gelinlerin sözlerinden alıntı yapıp konu sahibine böyle bir şey söylemek gereksiz diye düşünmüştüm ama anlıyorum ki kırmızı kısım sadece bir tespitmiş. Konu sahibine söylenmemiş.

Ben bu kısmı konu sahibine söylüyorsunuz sandığım için başka gelinlerin sözlerinden alıntı yapıp konu sahibine böyle bir şey söylemek gereksiz diye düşünmüştüm ama anlıyorum ki kırmızı kısım sadece bir tespitmiş. Konu sahibine söylenmemiş.

Hayır, genelleme bir yorumdu.
Benim başıma böyle bir şey gelmedi, hatta benim kayınvalide adayım tam tersi gelinlerine düşkündür, kızım ev kapısına gidicek diye düşünür. Bu mantıkla kızını da böyle yetiştirmiş, kızı da '' benim için önce eşimin ailesi gelir '' demişti. Böyle düşünen anne ve kıza da ilk defa rastladım o da ayrı bir durum. Bende tam tersi olduğunu düşünüyorum. Anne evlat sevgisi özeldir. Doğurmamış, bakıp büyütmemiş, can bağı yok açıkçası, kendi kızım gibi seviyorum lafı bana samimi gelmez bu sebeple. Beni kayınvalidem çok sevebilir, bende onu sevebilirim, saygı duyarım ama anneme duyduğum sevgi gibi olmaz.

Mesela hastalansam yanımda ilk görmeyi isteyeceğim insan annem olur, kayınvalidemle aramız ne kadar iyi olsa da.
Bu sebeple yapılan hiç birşeyle mukayese edilmemesi taraftarıyım, ha ben gelinime maşa alır mıydım? Hiç sanmıyorum.. :31:

Sende ona dogum gununde bir çift takma diş al strece sarr
Hedıye işte gonlunden ne koparsa

bu kv ler cok dusuncesız coooookkk ben bi daha dogumm gunumu kutlamasını istemiyoorum.. çünkü her seferinde berbat ediyo

Canım sen onların kızı değilsin neden adaletsizlik olsun ki?

Sende git iki gün sonra al bir çay süzgeci "Anneciğim hediyene mukabil, sana bunu aldım" de muzur muzur gül geç :9:

benim kayınvalidem doğumgünümü bilmez ..seninki görmüş geçirmiş bir kadınsa bilerek ucuz bi şey almışsa kızmanı anlarım ama oturup ağlamanı anlamam...zaten zenginiz diye bastıra bastıra söylemişsin kocan ne istersen alıyordur cebinde paran da vardır git ne istiyorsan al..darılma ama bazı insanlara allah dert vermeyince bunları dert ediyorlar galiba:)

Back
X