Çok düşünmekten stresten iyi hissetmiyorum

beyzaa99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2020
70
43
3
26
İyi akşamlar herkese
Başımdan hiç de iyi olmayan bi olay geçmişti.Bikaç ay oluyor açıkçası.Tam düşüncelerimi bıraktım dedim iki gün böyle baya iyi hissettim.Sonra daha da kötü olmaya başladı.Çok ince ayrıntıya kadar düşünüyorum.Haliyle uyku sorunum da başladı.Atıyorum sabaha doğru çok sık uyanıyprum ve kalp çarpıntısıyla aklımdaki o düşüncelerle uyanıyorum.Geçmişi bırak diyorum olan oldu vs sonra yine başlıyor düşünceler.Derslerimle ilgilenwyim diyorum bırakınca yine düşünüyorum.Psikolog videoları izledim arkadaşlarımla konuştum ettim dualar ettim.Bilmiyorum olay daha yeni diye mi..Sağlığıma bişey olacak diye korkuyprum.kötü bi durum yaşadığınızda(hastalık,ayrılık,ölüm,aldatılma vs vs) ne kadar sürede toparlanabiliyorsunuz?Şu yaşıma kadar yaşadığım en kötü süreçteyim diyebilirm.İyi hissettirecek tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Nasıl bir kötü durum olduğunu bilemediğimiz için ne kadar sürede toparlandığımız konusunda bir yorum yapamıyoruz.

Ben babamı kaybettiğimde (ki hayatımda yaşadığım en kötü durum bu) 1.5 senede toparlanmıştım tamamen.

Bende yakin zamanda böyle bir durum yasadim. 7 ay sürdü. Sürekli ayni olaylari düsünüyordum en ince detayina kadar. Beni soke eden bir olayi ögrenmistim. Sonradan düsünmek yerine bu olayin bir daha basima gelmemesi icin ne yapabirim diye kafa yordum ve o yönde cabalamaya basladim. Simdik iyiyim.

Başınız sağ olsun..Yani öyle hayatta zor denebilecek herhangi kötü bi durum sormuştum.Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim ,geçmiş olsun. Umarım ben de daha fazla kendimi yormadan atlatabilirim.Zaman ilaçtır diyorlar bakalım inşallah

Başınız sağ olsun..Yani öyle hayatta zor denebilecek herhangi kötü bi durum sormuştum.Teşekkür ederim.
Bilmiyorum genellemek doğru mu. Hepsi derece derece etkiler insanı. Ama benim bir iyleşme yöntemim şu, kendimle aktif diyalog. Yani dışardan biri gibi kendime duygularımı sorar kökendeki hissimi anlamaya çalışırım, hangi zayıf yanım o olaydaki üzüntüyü tetikliyosa onu onarmaya çalışırım. Örneğin kökeni bir değersizlik hissine dayanıyorsa kendimi değerli hissettiğim alışkanlıklarımı ve arkadaşlıklarımı artırırım. Ya da mesela 10 yıl sonraki benim bu olayı nasıl göreceğini düşünürüm. Bunu da 10 yıl önceki üzüldüğüm bir olayı şuan nasıl gördüğümü kendime telkin ederek yaparım.

Ölüm yaşamadım ama onun dışında hissettiğim ennnnn yoğun üzüntü duygusu 2 buçuk ayda geçmişti. Ayrılık vb şeyleri pek kafaya takan bir insan değilim. Sağlık olsun da gerisi boş

Ben ayrilik, siddet, ölüm vs. ne yasarsam yasiyim her zaman ama her zaman şu lanet ansksiyetem tavan yapar ve önce bi onunla ugrasirim 3-5 ay ne illet birsey oldugunu yasayan arkadaslar bilir.

Ben ayrilik, siddet, ölüm vs. ne yasarsam yasiyim her zaman ama her zaman şu lanet ansksiyetem tavan yapar ve önce bi onunla ugrasirim 3-5 ay ne illet birsey oldugunu yasayan arkadaslar bilir.
Evet gerçekten benim de henüz yeni sayılır iki ay dolmadı.Bi iyi hissettim tamam diyorum sonra tekrar düşüncelerle boğuşuyprum.Mesela şu soruyu sorarken size çok kötüydüm şu an daha iyiyim bilmiyorum tuhafUmarım daha da uzamadan düzelirim

Bende 1 2 ayda toparlanıyorum genelde ama anks var bende en ufak olumsuz bir durumda patlak veriyor ve malesef ailemde genetik kalp hastalığı da var bende hasta olucam diye korkuyorum bazen düşünmekten.Ama eğer kabullenebilirsen atlatırsın ve kendini iyi hissedecek şeyler yapmalısın. Ben genelde kitap okuyup video izlerim ya da en kötü telefondan oyun oynarım. Beynimi meşgul ederim.

Bi çok kötü hissedip düşüncelere dalıyorum sonra zaman geçiyor iyiyim geçti diyorum.Sanırım olayın üzerinden biraz daha zaman geçmesi gerekiyor bu halimin dengelenmesi için.En güzeli kabullenmek ve güzel şeylerle meşgul olmak.Mesela ruh halim değişiypr size sorarken çok kötüydüm şu an gayet sakinimTeşekkür ederim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…