cok fena grip oldum acilde ilac vermediler

yasamayiseviyorum

şansınla gel miniğim
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
1.457
4
46
Amasya
kizlar 15 haftalik hamileyim cok fena grip oldum bogazimdan yutkunamiyorum atesimde var acilden geldik pratisyen doktir birsey olur diye korktu hic birsey vermedi ilik dus yap deyip eve yolladi ama ben hic iyi degilim ne yapmaliyim hamikeyken grip olanlar nasil atlattiniz

Bende bi kac kere nezle oldum ama atesim cikmadi. Bogazim icin sicak sut zerdecal karisimi iyi geldi. İhlamur limonlu. Bol sicak seyler ictim. Yine burada forumda okumustum. Tavugu kaynatip limon sıkıp suyunu ictim. Antibiyotik ozeligi varmis. O da cok iyi geldi. Bi kere hic iyilesememistim ne yaptiysam doktorumunda onayiyla antibiyotik kullandim hamileler icin olanlar var. Aslinda gittigin dr bisey yapmaliydi ya da ilac yazdaydi cunku atesin olmasi kotu. Kendini takip et yukselirse tekrar git derim. Gecmis olsun.

kan tahlili yaptirin , wbc yuksekse ant gerekiyor demekdir..
madem acilde ilgilenmediler , o tahlille jinekologa gidin , uygun ilaci yazacakdir

onun di$inda balli limon,karabiberli acili tavuk çorbasi ,ihlamur ( abartmayin ihlamur sayisini ) iyi gelebilir
ama bakteriyelse ilaçsiz zor..

evet canım nane limon ballı süt yada ığlamurla bugazını yumusatabilirsin c vitaminli meyvelerde atlatmana yardımcı olacak ama eyer daha kotuye gidersen başka doktora git ateşin yuksekse önemli

gribal enfeksiyona ilaç verilmez zaten
ayrıca hasta gebeyse hem de 15 haftalık çok zorda kalmadıkça ilaç kullanılmaz

4 gündür bende çok kötüyüm kızlar ateş baş ağrışı öksürükk ve bende acile gittim idrar tahlili istedi dr taş düşürüyosun dedi şok olduk ...ne yapacağımızı bilmiyoruz halen atlatamadımm banada yardımcı olur musunuz???

geçen gün haberlerde çıktı ,hamıleyken grip olmayın (sanki bizim elimizde ) bebekte otizm riski 2 kat artıyor dıye.Bende 1 kez oldum grip ,bolbol yattım -kimseyle görüşmedim -bitki çayları içtim ama hamılelere zarar vermıyenlerden ..ilaçla tedavi malesef mumkun olmuyor biliyorsun.çok gecmıs olsun bolca dınlen ve kalabalıga girmeki grip debreşmesin.hiç düşünme allaha emanet bebeklerımız ,saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın

2-3 yemek kaşığı bala 1 tatlı kaşığı zencefil,zerdaçal karıştır sabah-öğle-akşam ye bol vitamin meyve ıhlamur içip iyice terleyip atabilirsin dinlenerek bana bunları dahiliye doktoru sölemişti kendi doktorumda onaylamıştı ağrı kesici olarak anca parol ve minoset veriyolar birde burnun tıkalıysa deniz suyu serumu alabilirsin eczaneden onunlada burnunu yıka açılıyor bunların hepsini doktor vermiti bana 7 aylık hamileyken ağır grip olmuştum.

Back
X