• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Gazım Var! Yapamıyorum 🥲

yagmursulari

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2022
347
197
53
30
Merhaba hanımlar 😄 güldüğüme bakmayın aşşşşırı gaz problemi çekiyorum. Karnım gurul gurul gaz dolaşıyor ama asla yapamıyorum. Gazım olmadığını düşündüğümde bile ultrasonda full gazlı çıkıyorum. Doktor bir sürü besini yasakladı ama sizlerin tavsiyelerine açığım. Hadi hep bir elden benim gaz işini çözelim 😃 💨

Merhaba hanımlar 😄 güldüğüme bakmayın aşşşşırı gaz problemi çekiyorum. Karnım gurul gurul gaz dolaşıyor ama asla yapamıyorum. Gazım olmadığını düşündüğümde bile ultrasonda full gazlı çıkıyorum. Doktor bir sürü besini yasakladı ama sizlerin tavsiyelerine açığım. Hadi hep bir elden benim gaz işini çözelim 😃 💨
Laktoz içeren ne varsa.

Doktorun size verdiği listeye uyun. Bir akrabam da gaz sorunu yüzünden acillik olmuştu. Seneler önce üniversite okurken, odada 3 kişiydik, oda arkadaşım fizyoterapistti ve diğer arkadaşa gazı olduğu için bazı egzersizler yaptırdı. Birkaç hareket yaptı. Sanki senelerin gazı içinde birikmiş gibiydi. Hep beraber gülmüştük o an :) karnınıza güzelce masaj yapın, kendinizi sıcak tutun, çorapsız gezmeyin. Şu hareketleri deneyebilirsiniz.

Hareket egzersiz hatta yürüyüş.. bunlar yardımcı oluyor

Yasaklanan yicekleri yememek ve kabızlık şikayeti eşlik ediyorsa magnesiumoxid önerirm. Komik gelsede bazen çok kötü sancı yapar.. hızlı yemek yememeye özen göster mideye hava dolduruyosun bu şekilde aşırı şişkinlik gaz yapar. Her yemeği kaşıkla değil çatalla ve sakin yemeyi dene.. saçma gelebilir ama daha önce diyetisyene danıştım benzer şeyler yaşadığım için bunları öneririm.

Süt ürünleri brokoli bakla giller bikere yememeliisn. Güçten düşmemek için takviyeleri doktoruna sor danış..

Besinleri gruplayarak tüketin. Yatakta uzanın ayaklarını dizlerinizi çekin kendinize doğru sıcak su torbası kullanın

Gasspas alıp için.

Back
X