• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok heyecanlıyım öğretmen olarak ilk deneyimim ve sınavım

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Merhaba bayanlar :) 2.sınıf sınıf öğretmenliğinde okuyorum . Etüt salonu gibi bir yerde çalışmak için işe başvurdum. Bir haftadır performansımı deniyorlar . Genelde yorumları hep olumlu oldu ama en son cuma günü derste 2 öğrenci kavga etti :50: Müdürün dediği ''performansınız gayet iyi ,olumsuz çok bir şey olmadı sadece biraz daha sert olun ve sınıf hakimiyeti sağlayın '' dedi. Pazartesi günü de yine derse girmem gerekiyor ve dersimi vercem.Ve işe girip girmeme konusunda en son kararı verecekler. Kızlar bana önerileriniz neler ,nasıl daha iyi ders işlerim ve sınıf hakimiyetini sağlarım ? Bu arada sınıflar kamerayla izleniyor ve müdür ,diğer öğretmenler beni izliyor hem onu stresi var hem de işe başlayacağım yer özel bir kurum ve genelde öğrenciler çok şımarık .2. sınıfların dersine gireceğim sizlerden ve özellikle öğretmenlerimizden değerli yorumlarınızı bekliyorum:31:

Öncelikle sert olmaktan ziyade katı olmaya çalış. Mutlaka kalbin yumuşaktır ama bunu hemen anlamasın öğrenciler. Dersi işlemeyi de serbest zamanı belirlemek de senin elinde olsun, sen onları yönlendir. Mutlaka hemen isimlerini öğren ve isimleri ile hitap et. Yeni başladığın için tavsiyem derse hazırlanmadan gitme, böylece konu hakimiyeti de sağlamış olursun.

Merhaba tatlim oncelikle gayretjnden dolayi seni kutluyorum. Kac yıllık ogretmenler bile bazen sinif yönetiminde sorun yaşayabilirler. Bu cok normal. Bence dersini cok iyi planla mutlaka b c d planin olsun. Olurda sorun yasarsan devreye onlari koyarsin. Birde dersle ilgili kucuk oyunlar oynatabilirsin ama sadece sorun yasamadiklarinla oynarsin sorun yasadiklarinla da birdaha oyle davranmazlarsa onlari da oyuna alabilecegini soyle. Ve surekli dikkatlerini cekebilecek birseyle bul.

Bende etüt merkezinde çalıştım ama bu kadar ciddisini görmedim . Keşke bu kadar ciddi olsaydı devam ederdim . İnsanlar çok lakayt.. Patron danışmadaki kızların lafına göre hareket ederdi. Plansız programsızdı.

Arkadaşım orada herkesle mesafeli olacaksın . İş arkadaşlığından öteye gitmeyecek . Sen işini en iyi şekilde yapacaksın . Gerisi gelir zaten . .. Henüz öğrencisin zaten katkı olsun diye gidiyorsun hem deneyim .. Bence senin için hem eğitici hem eğlenceli olabilir. Ama otorite çok önemli yoksa öğrencileri kontrol etmek zor . Kolay gelsin .

Taviz verme.Çok içli dışlı olma.Cocuklar konuyu dagıtmak için aportta beklerler.Buna fırsat verme çok fazla.Bu demek değil 40 dk nın 40 dk sıda ders olacak.Baktın baska bır konu acıldı 3-4 dk yı gecmesın.Ses tonunu yukselterek dıkkat cekıp kararlı bıcımde derse donuyoruz,tamam daha sonra devam edecegız tarzı kararlı uyarı cumlelerıyle derse dön.Onun dışında için heyecandan tedırgınlıkten tıtrese de cocuklara,mudurlere rahat ımajı ver.Bu senın güçlü oldugunu göstereektir.Çocuklar nabız ölçerler.Hangı ogretmenın dersınde konusup kaynatırız hangı ogretmenın dersınde susmasını bıldıgını bılırler.Ben yukarıda sana verdıgım tavsıylerı ugyulayarak cok sukur sınıf hakımıyetını kolay saglayan bır ogretmenım.İnşallah uygularsın ve alınırsın calısmak ıcın.Kolay gelsın.

Kızlar cok tşk ederim değerli yorumlarınız için:31: Dediklerinizi yapmaya çalışacağım.Çocuklar öyle şeyler yapıyorlar ki derste sürekli planım değişiyor.Ve her sınıfta ders işlemem ,kitap okutmam ,test çözdürmem ve testlerini doğru bir şekilde kontrol etmem lazım:31: Pazartesi iyi veya kötü yazarım ama umarı ıyı olur:31:

Back
X