Çok kararsızım

esmernaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2025
3
-1
1
22
Öncelikle merhaba herkese ben bi konuda çok kararsızım konuya gelicek olursak bu dönem üniversitem uzadı derslerden dolayı ama gitmeme gerek yok devamsızlıktan kalmadım çünkü sınavdan kaldım ama okudum yerde bi erkek arkadaşım ve sosyal hayatım var şuanki yaşadım şehirde asla mutlu değilim hiç bir sosyal aktivitem yok üniversite hayatımda çok sosyaldim ve şimdi ise bi okadar asosyalim resmen çok sıkıldım aylardır burdayım ve gitmem istiyorum ama bi yandan da ailevi birsürü sorunum var onlarda şöyle biz çekirdek bir aileyiz 3 kişilik abim ben annem ve bazı durumlardan dolayı kira veriyoruz yeni bir hayata atıldık abim çalışıyordu normalde ama oda bu sene askere gidecek ve annemle ben kalacaktım ama benim okulum bitmedi ve ayreten burda asla kalmak istemiyorum ama bi yandan annem hem tek kalacak hemde kira işini nasıl yapacaz şöyle bir fikrim var okudum şehirde ev tutmak istiyorum aynı zamanda bi arkadaşımla hemde orda çalışayım orda iş olanağı bulabileceğime de inanıyorum nedense öyle yaptım diyelim ki bu sefer annem burda yanlız kalcak o yanlız kalmaktan çok korkar ama bende artık dayanamıyorum akıl sağlığım içinde hemde gitmek istiyorum burda bekledim bir iş var eğer olursa Kasım yada aralığa kadar kalıcam ama ya olmazsa eylülde gitmek istiyorum artık yani işin kısası ben bu işin içinden nasıl çıkarım bi yandan hayallerim ve yaşamak istedim mutlu olmak istedim yer bir yandan annem nasıl yaparım 2 tarfdan birinden vazgeçmeden sizce nasıl yaparım bu işi

Annenizin sağlik sorunu yoksa yalnız kalabilir. Hayati boyunca sizinle mi yaşayacak? Evlenip gidince sizinle mi gelecek? Nereye kadar goturebilirsiniz ki zaten. Hayatınıza bakmaya devam edin. Herkes yeni düzene zamanla alışır.

Anneni orada tutan ne,o da gelsin sizinle

İnsan okuduğu şehirde bir hayat kuruyor. Bırakıp aile evine dönmek zor oluyor. Ama insanın her istediği de olmuyor. Mantıklı olanı yaparsanız uzun vadede hiç istemediginiz seyler yapmak zorunda kalmazsınız ve daha mutlu olursunuz. Belli ki ailece maddi olarak zor bir dönemden geçiyorsunuz. İki ayrı yerde kira vermektense annenizle birlikte yaşayıp çalışabilirsiniz.

Anneniz sırf memleket sevgisinden rahatı bozulmasın diye sizi sıkıntılı durumun içinde bırakmakta bir sorun görmüyorsa sizde gidin kendi hayatınızı kurun.Mantıklı çözümler az ötede beklerken kişisel kaygılar yüzünden durumu içinden çıkılmaz hâle getirmek kadar saçma bir şey olamaz.Ben annenizin yerinde olsam iki kira ödemek yerine kızım için en doğru seçenek için kendimden feragat ederdim.Sizin düşündüğünüz kadar karşı taraf sizi düşünmüyor....

Siz karışan olmasın diye annenizi götürmek istemiyorsunuzdur zaten, eğer arkadaşınla ortak ev tutup kendi paranla geçinebileceksen git bence. Annenin başını bekleme zorunluluğun yok, zorda kalınca tek kalmayı öğrenir onun için de iyi olur. Asıl düşünmen gereken maddi olarak yetebilecek misiniz o bence.

Annen koca kadın kendi başının çaresine bakabilir tek kalsın nolacak? Kendi hayatını kurmaya bak sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…