• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok karışığım

Turan06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2015
4
0
1
33
Kızlar merhaba. Uzun zamandır takip ettiğim bu foruma bende üye olup siz güzel insanlardan yorum ve akıl danışmak istiyorum. Uzun olmadan konuya gireceğim.
Ben okudum ve kamuda kendi mesleğimi yapıyorum. Şu hayatımda başımdan tek bir ilişki geçti ve bu tam 5 yıl sürdü. O 5 yıl da iyisiyle kötüsüyle çok şey yaşadım ve en çokta kötü tecrübelere sahibim. Aldatılmaktan şiddete kadar herşeye göz yumdum diyebilirim. Cahildim sanırım üstüne de bu aman vazgeçemem su kadar sene bu kadar sene diye diye sonunda uzun zaman önce saygısızca noktaladım bu ilişkiyi.
Şimdi asıl konuma gelecek olursam şu an çok iyi anlaştığım, beni heyecanlandıran, saygı da kusur etmeyen, herkes tarafından cok sevilen birisiyle görüşüyorum. Ama beni tereddüte düşüren bazı şeyler var. Bu kişi bazı sebeblerden dolayı okulu uzamış bir mühendis adayı. Okul bitmesine 2 yıl kadar bir süre var eğer askerliği bile saymazsak. Ben uzun ilişkiden cıktığım için hrşeye daha önyargılı bakmaya basladım. Ben 2 yıl beklersm ya yine aynı şeyler olursa ya yine giden senelerim emeklerim olursa diye düşünmeden edemiyorum. Mezun olsa iş kursa falan derken kaç sene bekleyeceğim. Yani kısacası aklım cok karısık. Bir yanım onun güzel ahlakında bir yanım kendi geleceğimde. Yanlıs anlaşılmak istemem konu maddiyat yada evlilik değil. Konu o kadar sene bekleyip sevgimi kesinleştirip bambaşka insan olmasından korkmak. Geçmişte yaşadığım şeyleri gelecekte yaşamaktan korkuyorum.
Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
 
Aranızda evliliğe dair konuşma oluyor mu? Yoksa siz mi bunları düşünüp kendinizi üzüyorsunuz?
Eğer ikincisi ise tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi duruyor
 
Mühendis adayınız sizin gibi düşünüyor mu? En önemli soru bu.
Eğer duygularınız karşılıklı ise (yaşınızı bilmiyorum) beklemeye değer. 2 3 yıl dediğiniz çabucak geçiyor zaten.
 
bence hesap yapma bukadar...anı yaşa...5 yıllık ilişkinde bir çok şeye göz yummuşsun şimdi 2 senenin hesabını yapma...
 
Bu mantıkla dusunurseniz evliligede hazır olamazsinizki. Neticede evlilik ömür boyu sürecek bir olay ve bu süre içinde evlendiginiz insanın içinden canavar çıkma olasiligida var. Bence yaşadığınız şeylerden tecrübe alarak daha sağlıklı bir ilişki yasayabilirsiniz. Kötü şeyler yaşanmasa iyi olanın kıymeti olmazdi değil mi ? Bence bir şans vermelisiniz. Sonuçta senet imzalamiyorsunuz. Baktınız surec uzuyor,ilişki istediğiniz gibi gitmiyor konuşup yollarinizi ayirirsiniz.
 
Zaten bir evlilik süreci hemen hemen 2 yıl sürüyor. Aklı başında selim bir insansa zaten mezun olunca kolaylıkla iş bulabilir.

Demem o ki 1 yıl tanıyın birbirinizi. 1 yıl içinde söz nişan yaparsınız yaza da düğününüzü yaparsınız.
 
Çok uzun olmasın diye detay yazmadım ama uzun zamandır tanıyorum. Evliliğe dair o da bişeyler düşünüyor. Genelde askerlik, okul, iş hesaplamalarını o yapıyor. Ama benim gözümde yıllar o kadar büyüyor ki korkularımla beraber. Benim tereddütüm daha çok kendi kafamda kurguladıklarıma. Anı yaşarken onu da üzmek istemıyorum.
Birde eklemeyi unuttum ayrı şehirlerde yaşıyoruz.
 
Son düzenleme:
eger karsındakıde senınle ılerıyı dusunuyorsa resmılestırmek adına bır söz yapın bence ve hayatlarınızı duzene sokun bu aradadada.hemde ıcınde acaba yıne yıllarımı feda edıcem ama ya yıne boşaysa korkusu olmaz.he tabı oda bır ıhtımaldır ama resmıyet olunca herseyi bir anda bitirmek bır adım daha zorlasıyor sankı
 
eger karsındakıde senınle ılerıyı dusunuyorsa resmılestırmek adına bır söz yapın bence ve hayatlarınızı duzene sokun bu aradadada.hemde ıcınde acaba yıne yıllarımı feda edıcem ama ya yıne boşaysa korkusu olmaz.he tabı oda bır ıhtımaldır ama resmıyet olunca herseyi bir anda bitirmek bır adım daha zorlasıyor sankı
Resmileştirmek için sanki çok erken. Bir de ben çalışıyorum işim var o daha öğrenci ister istemez ailem de biraz hoşnutsuz kalır bu konuda. Dediğiniz gibi "alışkanlıklarım" için o kadar yıl hataları görmezden gelen ben, resmileşince sanırım kör olurum. Ne yapsam , ne düşünsem bilemiyorum.
Teşekkür ederim yardım adımlarınız için
 
Back
X