• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok kilolu ve cok stresdeyim :((

caresizlik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
39
0
36
Hollanda
Merhaba arkadaslar....

yaklasik 1 sene once buraya ilk defa yazmistim 3 aylik evliyim ve bosanmak istemiyorum diye... allaha sukur halen evliyiz ve eskisi gibi kavgalarimiz yok yani mutluyum diyebilirim... ama bu surec yuzunden ve isimimi kaybetmem nedeni yuzunden 1 sene icinde asiri kilo aldim tam olarak 22 kilo !! :(( yani zaten onceden cokta zayif sayilmazdim.. boyum 1.72/82 kiloykene birden 104 kilo oldum... simdi bitane diyet sayesinde ilk 5 kilomu verdim ve simdi baska farkli bir diyete basladim 2 haftada 2,5 kilo verdim oda zar zor cunku basladigim diyet cok zorr simdi 3cu haftamdayim ve daha dogru duzgun bir gunumu bile tamamliyamadim :((

inaninki sirf bu yuzden cok mutsuzsum ve bazen esimle tartisiyorum ... cocukda cok istiyorum ama esim once zayiflamami istiyor :(( napacan bana yardim edin kendimi cok kotu ve cirkin hissediyorum

canım verirsin metrak etme..hem hırs yapman için 2 nedenin var
1 esin istiyor
2 cocuk yapmak istiyon...22 kilo ne ki millet 50 kilo verebiliyor yeterki azimli ol cnm

Canım çocuk olmadan önce zayıflaman sağlığın için önemli zaten, eşin istemese de doktor ister. Bir de bence diyet konusunda bir diyetisyene gidip onun verdiği beslenme tarzına uymalısın. Çünkü ben nezaman katı diyetler yapsam, kendimi aç bıraksam önce kilo verdim sonra verdiğimden fazlasını aldım üzerimde kaldı yeni aldığım kilolar

diyetleri kendin mi buluyorsun ,uyguluyorsun..

yoksa diyetisyene mi gittin,kafana göre bişeyler yapma zararını görürsün..
devlet hastanelerinde diyetisyenler var oradan da yardım alabilirsin

eşiniz haklı hem sizin hemde bebeğiniz sağlığı için zayıflayın sonra inş hamile kalırsınız
canınızı sıkmaya gerek yok zaten zayıflamak için bi adım atmışssınız eğer durumunuz varsa diyetisyene gidin yada devlet hastaneleri de olabilir
kendi başınıza yaptığın diyetle verdiğiniz kiloları geri alabilirsiniz.

Ah su gözü kör olasica kilolar...Her kadinin basi az ya da cok su kilo belasinin pencesinde...

Stresli, deprresiv ve mutsuzken insan daha fazla yiyor. Ne yedigini bilmeden, doyup doymadigini umursamadan mutsuzluklari bastirmak icin habire yiyoruz..

Bunun icin sitede diyet bölümü var. orda gruplar var ve nasil zayifladiklarina dair hikayeler var. oraya göz atmani öneririm.

Daha fazla yardimi olacaktir.

Son düzenleme:
bende bu aralar diyetteyim Allah yardımcın olsun
inat edince oluyor
inancını kaybetme

diyeti kafana göre yaparsan zorlanirsin...

öncelikle git bir diyetisine sana günlük alacagin kaloriyi belirlesin...

ben mesela gitmisitm benim ilk basta günde 4 dilim ekmek hakkim vardi 2 sabah 2 öglen ama tabiki bildigin inceydi..kesinlikle beyaz ekmek degildi..

ben sabah 2 dilim yiyordum baska ekmek yemiyorum..kadin dedi böyle yaparak ancak kaslardan verirsin dedi..

yani dedigi gibide kastan gidiyordu,az mi yedin diyordu..eger gidersen bir uzmana dogru sekilde kilo verebilirsin..ve gercekten yiyerek verirsin..

simdi diyetinin agrligini bilmiyorum ama yazdigina göre cok zor demissin yani o yasak bi yasak suncacik ye gibiyse zaten 1 haftada yapsan sonra yiyeceklere dalarsin

cünkü birden insan bosalabilir

Son düzenleme:
Diyetisyen kontrollü diyet yabmıyorsanız o kadar zor bi diyeti uygulamayın...:20: Diyetisyene gidin gidecek imkanınız yoksa..:31:

Onun yerine ekmek yemeyi kesip galeta ve kepekli ekmeğe başlayın yeşil çay(tarçınlı) tüketin :39:ve youtube da videolarıda var zumba fitness die hareketli dans şeklinde ..

Önemli olan alınan enerjiyi azaltıp harcanan enerjiyi artırmak ve yağ yakımını yükseltmek .. Tabi fitness ve platesle desteklemen gerekiyo sarkmamak için...:40:

zaten kilo almaya müsait bir bünyen varsa hamile kalmadan önce mutlaka kilo vermelisin ben hamileliğimde 20 kilo aldım ve gerçekten vermesi uzun bri süreç alıyor çünkü bebeğim 2 yaşına kadar emdi bende emzirmeyi bırakmadan diyet yapamadım,ama 1 yıla yakın bir sürede 20 kilonun tamamını verdim önce iveç diyeti yaptım ardındanda sürekli kalori hesabı yaparak aburcuubrdan uzak durarak ve hareketli bir yaşam tarzını seçerek verdim asansör ullanmadım ,öğretmenim dersleri oturmadan ayakta anlatmaya gayret gösterdim,yemekte sık sık masadan kalkarak iştahımı kesmeyi başardım.inan başta zor ama kilo vermeye başladıkça motive olacaksın

zaten kilo almaya müsait bir bünyen varsa hamile kalmadan önce mutlaka kilo vermelisin ben hamileliğimde 20 kilo aldım ve gerçekten vermesi uzun bri süreç alıyor çünkü bebeğim 2 yaşına kadar emdi bende emzirmeyi bırakmadan diyet yapamadım,ama 1 yıla yakın bir sürede 20 kilonun tamamını verdim önce iveç diyeti yaptım ardındanda sürekli kalori hesabı yaparak aburcuubrdan uzak durarak ve hareketli bir yaşam tarzını seçerek verdim asansör ullanmadım ,öğretmenim dersleri oturmadan ayakta anlatmaya gayret gösterdim,yemekte sık sık masadan kalkarak iştahımı kesmeyi başardım.inan başta zor ama kilo vermeye başladıkça motive olacaksın

olmaz diye birşey yok istedikten sonra hepsi olur ben çocukluğumu ve ergenliğimi kilolu geçirdim 21 yaşında 90 kiloydum uğraştım azim ettim verdim yaklaşık 9 ayda 25 kilo sonrasında 1 yıl mola vücut tekrar kilo alacak olursa en azından o kiloya dönsün diye
1 yıl sonra tekrar başladım 54 kiloya indim çevremden çok tepki aldım çirkin oldun diye bende sizimi kıracam:37: 4 kilo daha alıp 58 kilo oldum:16:

olmaz diye birşey yok istedikten sonra hepsi olur ben çocukluğumu ve ergenliğimi kilolu geçirdim 21 yaşında 90 kiloydum uğraştım azim ettim verdim yaklaşık 9 ayda 25 kilo sonrasında 1 yıl mola vücut tekrar kilo alacak olursa en azından o kiloya dönsün diye
1 yıl sonra tekrar başladım 54 kiloya indim çevremden çok tepki aldım çirkin oldun diye bende sizimi kıracam 4 kilo daha alıp 58 kilo oldum:16:

Merhaba arkadaslar....

yaklasik 1 sene once buraya ilk defa yazmistim 3 aylik evliyim ve bosanmak istemiyorum diye... allaha sukur halen evliyiz ve eskisi gibi kavgalarimiz yok yani mutluyum diyebilirim... ama bu surec yuzunden ve isimimi kaybetmem nedeni yuzunden 1 sene icinde asiri kilo aldim tam olarak 22 kilo !! :(( yani zaten onceden cokta zayif sayilmazdim.. boyum 1.72/82 kiloykene birden 104 kilo oldum... simdi bitane diyet sayesinde ilk 5 kilomu verdim ve simdi baska farkli bir diyete basladim 2 haftada 2,5 kilo verdim oda zar zor cunku basladigim diyet cok zorr simdi 3cu haftamdayim ve daha dogru duzgun bir gunumu bile tamamliyamadim :((

inaninki sirf bu yuzden cok mutsuzsum ve bazen esimle tartisiyorum ... cocukda cok istiyorum ama esim once zayiflamami istiyor :(( napacan bana yardim edin kendimi cok kotu ve cirkin hissediyorum

Akapuntura git canım. Ben 5 haftada 10 kilo verdim akapuntur+diyet. Öyle spor falanda yapmadım. Kilolar hamile kalabilme ihtimalini engelliyor zaten. Kilon azaldığında daha rahat hamile kalırsın. Benimde boyum 1.71 100 kg ile başladım akapunturla diyete. şu an 88 kiloyum ve 48-50 bedenden 44 bedene indim şu an. İstersen başarırsın, sadece kendini motive et yeter tatlım :34:

bende 18 yasımda 102 kikoydum canımazmettim 1 senede 60 kiloya indim yani yeter ki kafana koy başarırsın

canım öncelikle kafana takarak bunu yenemezsin
pozitif düşün sürekli verceğim başaracağım de önce kendi beyninde bitir bunu
baak gör sonrası çok kolay olacak veremem edememleri bırak bi kenara
sonra bir diyetisyenle görüş mutlaka
diyetisyen kontrolünde yemene içmene dikkat et dr sana liste verecektir zaten
bunun dışına çıkma asla
sonra spora git mutlaka sadece diyetle olmuyor
çok değil kısa bir süre sonra istediğin gibi olacak
azim ve sabır inşallah

Semmoş 1 yılda 42 kilo vermişsin:53::53: Sırrını paylaşmalısın hemen bizimle :46:

sabır istiyor yaa kaç kere tamam pes dedim ama toparladım kendimi arkadaşım yemeyince zayıflıyor insan sporla destekledin mi yürüyor hareket en önemlisi ha bide ev işi zayıflatmaz haberiniz olsun diyetisyenlerden yardım alın sabah akşam 1 saat yürüyüş her parkta güzel spor aletleri var mutlaka yarım saatte olsa kullanın bide doktorunuzun verdiği kalori yi aşmayın (örneğin 1400 kaloriyle başladım onu aşmamak lazım ) kan tahliliyle sizin nasıl zayıflayabileceğinizi buluyor ve ona göre bir diyet listesi verir size
ilk 1-2 hafta zor gelir cok aç hissedersiniz kendinizi ama zamanla alışırsınız bunu yaşam tarzı haline getirmek lazım eskiden yemezsem ölürüm sanıyordum şimdi yersem çatlıyorum zayıfkende dikkat etmek gerekiyor ayrıca küçük tabakta yemeğe alışın ve mutlaka yemeğin yanında bol su için asitli içeceklerden uzak durun inanın fazla bişey kaybetmiyor insan ha bi tek kilo kaybediyor zaten amaçta bu ya

Akapuntura git canım. Ben 5 haftada 10 kilo verdim akapuntur+diyet. Öyle spor falanda yapmadım. Kilolar hamile kalabilme ihtimalini engelliyor zaten. Kilon azaldığında daha rahat hamile kalırsın. Benimde boyum 1.71 100 kg ile başladım akapunturla diyete. şu an 88 kiloyum ve 48-50 bedenden 44 bedene indim şu an. İstersen başarırsın, sadece kendini motive et yeter tatlım :34:

ama kolay ve çabuk verilen kilolar geri geliyor canım dikkat et sporsuz olmaz hareket önem li benim doktorum her hastaya ilk söylediğim sey 'hareket edin' oluyor diyor

Canım kilo vermek için en iyi yöntem. Acıktığında soyunup aynaya bakman. Aynaya'da bir manken fotosu koy. Nasıl olmak istiyorsun karşılaştır. İster istemez yemezsin. Tabi aç kalma. Spor ve diyet sayesinde başaramayacağın şey yok. :34:

Son düzenleme:
Back
X