Çok kızgınım çokkk..

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Bu belki çoğunuza göre bir dert değil, hatta belki yazım kaldırılacak yada taşınacak buradan ama paylaşmak istedim.
Çünkü çok sinirliyim şuan kızlar..

Kpss'ye girecek olanlarınız varsa bugün başvurular başladı. Ve öğrendim ki sınav ücreti 120 TL!!!
Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene 75 TL idi ve ona bile çok fazla demiştik. Merak ediyorum bir senede 45 TL zam gelecek ne oldu, bu sene ipekten mi olacak sınav kağıtlarımız.. :44:

Girmek zorunda olduğumuz için resmen ayaküstü dolandırıyor bizi ÖSYM..

Zaten üniversite bitirip işe girememiş, ailesinden harçlık almayı gurur meselesi haline getirmiş ve birçoğumuz bunalımda olan insanlarız. Neyin nesi şimdi bu..

Ciddi anlamda zoruma gitti ya millete servis edilecek soruları olan ve çatır çatır hakkımızı yiyecekleri bir sınav için dünyanın parasını verecek olmam.:43::43:

Sınav sisteminden de nefret ediyorum ÖSYM'den de.. Manevi olarak yeterince sömürülüyoruz zaten bu sınav sistemi yüzünden. Şimdi bir de maddi olarak sömürmeye başladılar.
Ne diyeyim haram zıkkım olsun.
Offff çok dolmuşum ya.. :50::50::

Ha bir de bu yıl bir değişiklik yapıldı. Normalde KPSS içinde yabancı dil kısmı da olurdu. Biz puanlarımızın hesaplanması için yabancı dil kısmından yanlış da olsa en az bir işaretleme yapmak zorundayız. Bu yıl o yabancı dil kısmını ayrı bir dil sınavı haline getirdiler 50TL de oraya verdik sırf işaretleme yapıp çıkacağımız bir sınav için mecburen.. Yani toplamda 95 TL zam geldi bir yıl içinde. Düşündükçe deli oluyorum ya nereye gidecek bu paralar...

KPSSye girecek olanlar yada duyarlı olanlar twitterdan şu başlığa yazarak destek verebilirler mi? Lütfen susmayın arkadaşlar haksızlıktır bu..

#soyguncuosym

Olaya bak yaa 125 tl lik ne yapıyorlarmış acaba? Bu nasıl bir ranttır, bu nasıl bir haksız kazanctır. O parayı nasıl verecek insanlar, kaç kez verecek? yazıklar olsun.

Mezun olmuş birçok arkadaşımda sosyal paylaşım sitesinden sizin gibi sitem etmişler.Çok haklısınız.120 lira ne demek!İnsanlar o parayı kolay mı kazanıyor.Hadi çok adaletli yerleştiren bir sınav olsa neyse de durum ortada,yapılanlar açık ve net.Bu resmen insanları kullanmaktır.Nasıl olsa 1 milyondan fazla kişi bu sınava girecek ne kadar para kaldırırsak o kadar kardır hesabı bu resmen.
Bence de susmamak gerek.Öncelikle sosyal ağlardan sesi duyurmak lazım belki bir ümit bu yeni zamı düzeltirler.

Son düzenleme:
Şu an gözlerim yuvalarından çıktı resmen :27::27::27::27:

Bizlerin moralini yeterince bozdukları yetmiyor anlaşılan. Bu sene
sınava girmeyecek olmama rağmen, kan beynime sıçradı.

Bildiğiniz caydırma politikası bu. Hayır geçen seneden bu yana
ne değişti de bu derece arttı fiyat???

Dünyanın en şaibeli sınavı için dünya para istiyorlar!! Bu haksız sınav yüzünden 35 öğretmen intihar etti... zaten işsiz ve hayat mücadelesi veren insanlardan bu kadar para almaya utanmıyorlar! :41: haram olsun ödediğim paralar..

yakında soru başına ücret kesecekler.. :47:

Gerçekten çok fazla ama bu tarz tepkilerle geri adım atacaklarını sanmıyorum her şey gönlünüzce olsun...:5:

Olaya bak yaa 125 tl lik ne yapıyorlarmış acaba? Bu nasıl bir ranttır, bu nasıl bir haksız kazanctır. O parayı nasıl verecek insanlar, kaç kez verecek? yazıklar olsun.
KPSS geçiyor sonra bir de kurumların yaptığı sınavlara girmek için veriyoruz para. Sayıştay denetçiliği, idari yargı hakimliği vs.. Hepsinin başvuru ücreti ateş pahası.. Çok şükür bizim zorumuza gitse de veremeyecek durumda değiliz ama sırf sınav parasını denkleştiremediği için sınava giremeyen insanlar var inanır mısınız..

Mezun olmuş birçok arkadaşımda sosyal paylaşım sitesinden sizin gibi sitem etmişler.Çok haklısınız.120 lira ne demek!İnsanlar o parayı kolay mı kazanıyor.Hadi çok adaletli yerleştiren bir sınav olsa neyse de durum ortada,yapılanlar açık ve net.Bu resmen insanları kullanmaktır.Nasıl olsa 1 milyondan fazla kişi bu sınava girecek ne kadar para kaldırırsak o kadar kardır hesabı bu resmen.
Bence de susmamak gerek.Öncelikle sosyal ağlardan sesi duyurmak lazım belki bir ümit bu yeni zamı düzeltirler.
Daha önce Halkbankasının sınavı için de yanlış hatırlamıyorsam 40 lira gibi bir para talep edildi ve ona da rekor sayıda başvuru oldu. Aynı anda iki pozisyona birden başvurulabiliyordu falan.. Mecliste gündeme getirildi bu paralar nereye gitti diye ama cevabı hala bilmiyoruz..Twitterdan bize destek olursanız çok sevinirim..
Şu an gözlerim yuvalarından çıktı resmen :27::27::27::27:

Bizlerin moralini yeterince bozdukları yetmiyor anlaşılan. Bu sene
sınava girmeyecek olmama rağmen, kan beynime sıçradı.

Bildiğiniz caydırma politikası bu. Hayır geçen seneden bu yana
ne değişti de bu derece arttı fiyat???
Evet aynen öyle. Kimse kendini denemek için falan giremez artık. Hatta sınavlar arasında seçim yapmak durumunda kalacak insanlar.. Yazık çok yazık..
Dünyanın en şaibeli sınavı için dünya para istiyorlar!! Bu haksız sınav yüzünden 35 öğretmen intihar etti... zaten işsiz ve hayat mücadelesi veren insanlardan bu kadar para almaya utanmıyorlar! :41: haram olsun ödediğim paralar..

yakında soru başına ücret kesecekler.. :47:

Yazımda da söylediğim gibi zaten okulum bitti ve hiçbir getirim yok diye yeterince eziklik duyuyorum aileme karşı. Yine ben kız çocuğuyum ve çok şükür ailem kötü hissetmemem için uğraşıyor ama özellikle erkek arkadaşlarımın psikolojisi hiç iyi değil. Eminim şimdi babasından nasıl para isteyeceğini düşünenler vardır.

Gerçekten çok fazla ama bu tarz tepkilerle geri adım atacaklarını sanmıyorum her şey gönlünüzce olsun...:5:
Ben de geri adım atacaklarını sanmıyorum ama kabullenip susmak da istemiyorum. Belki ilerleyen sınavlar için bir faydamız dokunur.

Bu gerçekten soygun...
Evet malesef. :50:

insanlar nasilsa girmek zorunda ya, utanmasalar 500 TL yapacaklar :47: :47:

Gidişat o yönde zaten korkarım. Bir yılda aşağı yukarı %60 zam geldi. Seneye ne olur hiç bilemiyorum.

Osym senede kac sınav yapıyor ?Ortada trilyonlar dönüyor.Ama sonuç hep fiyasko tam fiyasko..
Koyun gibi verilecek bu ücreti yine.
Karşı çıkıp hak mı arayacagız?? Sonra adımız ''marjinal''e çıksın..
Hak aramak mı ? Pardon o neydi ben unuttum artık ??

Osym senede kac sınav yapıyor ?Ortada trilyonlar dönüyor.Ama sonuç hep fiyasko tam fiyasko..
Koyun gibi verilecek bu ücreti yine.
Karşı çıkıp hak mı arayacagız?? Sonra adımız ''marjinal''e çıksın..
Hak aramak mı ? Pardon o neydi ben unuttum artık ??

Şu an üşenmedim sizin sorunuz üzerine baktım resmi siteden. 35 sınav yapılacakmış bu yıl. Ki Kpss'den daha fazla ücreti olan sınavlar da var içlerinde.. Siz düşünün artık nasıl bir para söz konusu. Ben bir yıl bu sınava hazırlandım ve bu ücreti vermek zorunda olduğumu biliyorum. Ama sırf razı olmadığımı göstermek ve sesimi duyurabilmek için uğraşıyorum sosyal medyada. Elimden de ne yazıkki daha fazlası gelmiyor. :(

Yılda sayısız sınav yapıyor Ösym. Her bir sınav için en az 40 lira. Trilyonlara oynuyorlar resmen.1 yıllık sınav paralarından memurlarının ömür boyu maaşlarını buradan karşılasalar da yine de ciddi miktar açıkta kalıyor. Ve her yıl aklımıza gelemeyecek miktarda paralar...
Ve en kötüsü de bu kadar para öde, yüksek puan almak zorunda ol. Bir sürü sınava, mülakata daha gir. Ben A grubundan girmek istemiyorum bu yüzden.
Bu kadar insanın hakkını yiyenler elbet bir gün öder...

Not: Ösym yakında başka ülkelere sınav satacakmış!

Son düzenleme:
Eski ÖSYM'de, adayların KPSS sonuçları değiştirilmiş - Memurlar.Net

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2010 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri test skandalıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM) çalışan 163 kişinin ifadesi alındı. Savcılığın, ÖSYM eski başkanı Ünal Yarımağan ile genel sekreter ve bazı yöneticilerini ifadeye çağırdığı öğrenildi. Yarımağan ve yöneticiler önümüzdeki hafta ifade verecek.

KOZMİK ODAYA NİYE GİRDİNİZ

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan’ın talimatı üzerine polis, 20 günde tamamladığı ifadelerde şüphelilere, “elektronik posta trafikleri”, “mal varlıkları” ile soru kitapçıkları ve sınav sonuçlarının bulunduğu “ÖSYM’nin Kozmik” odasına internet yoluyla niye bağlantı kurulduğunu sordu. Şüphelilerin, yaklaşık 3 bin sayfayı bulan ifadeleri savcılığa gönderildi.

YATAKTA PARALARLA FOTOĞRAFLAR

Polis, mal varlıklarında kazançların üzerinden artış görülen ÖSYM çalışanlarına, bu artış ile bilirkişi raporuna giren bazı ÖSYM çalışanlarının “para torbalarıyla” ve “yatak üzerinde serili paralarla” çekilen fotoğrafları sordu. Fotoğraf çektirenler ifadelerinde, “Her sınav öncesi sınav harcırahları ve ödenekler geliyordu. Hatıra olsun diye bu fotoğrafları çektirdik” dedikleri öğrenildi.

ÇAYCININ HESABI ÜZERİNDEN İŞLEM

Raporda ayrıca, “Temizlikçi, çaycı, güvenlikçi gibi alt hizmetlerde çalışanların hesapları üzerinde para aktarımı yapıldığı, soru kitapçıklarının basımı ve dağıtımında yapılan ihalelerin şartnamelerin dışında gerçekleştirildiği, bazı kişilere menfaat sağlandığı, rüşvet alındığı, bu yolla 6 yılda kurumda 150 milyon liralık bir zarar oluştuğu” kaydedildi. ÖSYM’de uzman, şef olarak görev yaptığı belirlenen 90 kişiye ait banka hesaplarında da “şüpheli” para trafiğine rastlandı. Hesaplarında 50 bin ile 1.5 milyon lira arasında para giriş-çıkışı olduğuna raporda yer verildi.

Yarımağan da ifade verecek

Savcılığın, ÖSYM eski başkanı Ünal Yarımağan ile genel sekreter ve bazı yöneticilerini ifadeye çağırdığı öğrenildi. Yarımağan ve yöneticiler önümüzdeki hafta ifade verecek.

Savcı: Sisteme girip soruları almışlar

BİLİRKİŞİ raporlarında bazı adayların yerleşme, puanlama ve doğru-yanlış sayılarında değişiklik yapıldığı saptanmıştı. 2005-2011 yılları arasında yapılan bütün sınavlar soruşturma kapsamına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından yürütülen soruşturmada, “Rüşvet, sahtecilik ve bilişim sistemlerine girmek suretiyle verilerin ele geçirilmesi” suçunun işlendiği kanaatine varılmıştı.

nolcak o paralar işte yataklarda falan fotoğraf çektirecekler

Yılda sayısız sınav yapıyor Ösym. Her bir sınav için en az 40 lira. Trilyonlara oynuyorlar resmen.1 yıllık sınav paralarından memurlarının ömür boyu maaşlarını buradan karşılasalar da yine de ciddi miktar açıkta kalıyor. Ve her yıl aklımıza gelemeyecek miktarda paralar...
Ve en kötüsü de bu kadar para öde, yüksek puan almak zorunda ol. Bir sürü sınava, mülakata daha gir. Ben A grubundan girmek istemiyorum bu yüzden.
Bu kadar insanın hakkını yiyenler elbet bir gün öder...

Not: Ösym yakında başka ülkelere sınav satacakmış!

Türkiyede sattıklarından kazandıkları para tatmin etmemişse demekki.. Tövbe tövbe ya asabım bozuldu.. Yukarıda bir arkadaş yazmıştı kaç tane öğretmen bu sınavlar yüzünden intihar etti. Daha gündeme gelmeyen neler neler var ve milyonlarca insanın hakkı söz konusu. Belki yaşarken göremeyeceğiz hakkımızı yemelerinin cezasını çektiklerini ama inanan bir insanım, bu dünyanın bir de öbür tarafı var. Bazen Allaha havale etmekten başka bir şey de gelmiyor elden..

Eski ÖSYM'de, adayların KPSS sonuçları değiştirilmiş - Memurlar.Net

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2010 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri test skandalıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM) çalışan 163 kişinin ifadesi alındı. Savcılığın, ÖSYM eski başkanı Ünal Yarımağan ile genel sekreter ve bazı yöneticilerini ifadeye çağırdığı öğrenildi. Yarımağan ve yöneticiler önümüzdeki hafta ifade verecek.

KOZMİK ODAYA NİYE GİRDİNİZ

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan’ın talimatı üzerine polis, 20 günde tamamladığı ifadelerde şüphelilere, “elektronik posta trafikleri”, “mal varlıkları” ile soru kitapçıkları ve sınav sonuçlarının bulunduğu “ÖSYM’nin Kozmik” odasına internet yoluyla niye bağlantı kurulduğunu sordu. Şüphelilerin, yaklaşık 3 bin sayfayı bulan ifadeleri savcılığa gönderildi.

YATAKTA PARALARLA FOTOĞRAFLAR

Polis, mal varlıklarında kazançların üzerinden artış görülen ÖSYM çalışanlarına, bu artış ile bilirkişi raporuna giren bazı ÖSYM çalışanlarının “para torbalarıyla” ve “yatak üzerinde serili paralarla” çekilen fotoğrafları sordu. Fotoğraf çektirenler ifadelerinde, “Her sınav öncesi sınav harcırahları ve ödenekler geliyordu. Hatıra olsun diye bu fotoğrafları çektirdik” dedikleri öğrenildi.

ÇAYCININ HESABI ÜZERİNDEN İŞLEM

Raporda ayrıca, “Temizlikçi, çaycı, güvenlikçi gibi alt hizmetlerde çalışanların hesapları üzerinde para aktarımı yapıldığı, soru kitapçıklarının basımı ve dağıtımında yapılan ihalelerin şartnamelerin dışında gerçekleştirildiği, bazı kişilere menfaat sağlandığı, rüşvet alındığı, bu yolla 6 yılda kurumda 150 milyon liralık bir zarar oluştuğu” kaydedildi. ÖSYM’de uzman, şef olarak görev yaptığı belirlenen 90 kişiye ait banka hesaplarında da “şüpheli” para trafiğine rastlandı. Hesaplarında 50 bin ile 1.5 milyon lira arasında para giriş-çıkışı olduğuna raporda yer verildi.

Yarımağan da ifade verecek

Savcılığın, ÖSYM eski başkanı Ünal Yarımağan ile genel sekreter ve bazı yöneticilerini ifadeye çağırdığı öğrenildi. Yarımağan ve yöneticiler önümüzdeki hafta ifade verecek.

Savcı: Sisteme girip soruları almışlar

BİLİRKİŞİ raporlarında bazı adayların yerleşme, puanlama ve doğru-yanlış sayılarında değişiklik yapıldığı saptanmıştı. 2005-2011 yılları arasında yapılan bütün sınavlar soruşturma kapsamına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından yürütülen soruşturmada, “Rüşvet, sahtecilik ve bilişim sistemlerine girmek suretiyle verilerin ele geçirilmesi” suçunun işlendiği kanaatine varılmıştı.

nolcak o paralar işte yataklarda falan fotoğraf çektirecekler

Eski ÖSYM başkanı Ünal Yarımağan hiç değilse onurlu bir insanmış ki bu skandallardan sonra istifa etti. Ama Ali Demir koltuğunu bırakmamakta kararlı..

haber geldiğinde okulda kütüphanedeydim üniversitemiz şu sıralar karışık zaten bunun için de yürürlerse ben de katılcam:47: zaten öğrencinin sıkıntısı bir dünya bi de bunu ekliyorlar fazla aldıkları her kuruş zıkkım olsun :19:

Back
X