• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi çok kolay baklava (aşama resimli)

monato

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
247
24
68
harika ve en kolay en hafif baklava... denemeye değer ben 23 yaşında
yapabiliyorum ;) herkes denesin vazgeçemeyeceksiniz..

fındıkları kırın.... yufkaların üstüne sermek için nemli bez hazırlayın..

fındık,hazır baklava hamuru,margarin şerbet için su şeker limon

eğlenmenize bakın :D

Eklentiler

• $yufka.webp
    $yufka.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 1.311
  • $1.a.GIF
    $1.a.GIF
    41,5 KB · Görüntüleme: 188
  • $2.a.GIF
    $2.a.GIF
    39,8 KB · Görüntüleme: 151
  • $3.a.GIF
    $3.a.GIF
    46,5 KB · Görüntüleme: 185
  • $4.a.GIF
    $4.a.GIF
    34,5 KB · Görüntüleme: 148
  • $5.a.GIF
    $5.a.GIF
    38,6 KB · Görüntüleme: 160
  • $6.a.GIF
    $6.a.GIF
    45,8 KB · Görüntüleme: 151
  • $7.a.GIF
    $7.a.GIF
    60,7 KB · Görüntüleme: 148
  • $8.a.GIF
    $8.a.GIF
    73,7 KB · Görüntüleme: 140
  • $9.a.GIF
    $9.a.GIF
    83,6 KB · Görüntüleme: 175
  • $oklava.webp
    $oklava.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 140
oklavanızın ince olması lazım... yufkaları serin üstüne kururmaması için nemli bez serin... tek tek alıp fındık serpin ve yuvarlayın oklavanızı.. sonra 2 uçtan sıkıştırın tepsiye alın.... tepsi dolduktan sonra üzerine erittiğiniz margarini döküp fırında kızarıncaya kadar pişirin... sonrası bildiğin şerbeti hazırlayıp üzerine dökün... ANCAK: mutlaka biri sıcaksa diğeri soğuk olmlı yoksa tatlınız hamur olur.... afiyet olsun :D malzemeler göz kararıdır :D ben 2 tane 500 gr lık paketten küçük 3 tepsi yaptım... fırınlama işlemi olmadan hepsi yarım saat sürdü ;)

baklava yufkasını nereden aldınız her markanın yufkası güzel olmuyor bir bekere bimden aldık hiç güzel değildi

ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor ama margarin su şeker miktarlarınıda yazsaydınız keşke daha iyi olurdu

bende dilim baklavayi boyle yapiyorum cok basit oluyor 10 dakka hazirlaniyor..20 dak pisiyor yarim saat icerisinde yiyebiliyorsun....

şerbet için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı şeker kaynadıktan sonra yarım limon sıkın içine yeterli olacaktır...
babam yıldız marka almış bende bunu pek beğenmedim ama kral tavsiye ediyorum makro marketlerde satılıyor.. mümkün olduğunca en yakın tarihliyi alın derim... keşke burada olsanız hepberaber yesek :D

şerbet için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su kaynadıktan sonra yarım limon sıkın...
babam yıldız marka almış yufkasını ama ben size kral tavsiye ederim... tarihi en yakın olan daha çıtır oluyor... makro marketlerde kral markayı bulablirsiniz... :D keşke burda olsanızda hepberaber yesek :D

şerbet için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su kaynadıktan sonra yarım limon sıkın...
babam yıldız marka almış yufkasını ama ben size kral tavsiye ederim... tarihi en yakın olan daha çıtır oluyor... makro marketlerde kral markayı bulablirsiniz... :D keşke burda olsanızda hepberaber yesek :D

teşekkürler ..Ne kadar kibarsın demen yeter canım.

yaşadığınız yer karabükmüş keşke konya olsaydı hemen getirirdim size en yakın yere :D isterseniz yarın kargoya vereyim çok ciddiyim :D

:D teşekkürler söylemeniz yeter çok içten ve çok kibarsınız şimdilik gerek yok ama gerek olursa isterim sizden aklımda tutayımda:)

ben konyalıyımm konyadayımmm:))) bu bayram deniyim minik tepsi için bi paket yeter dimiii biz küçük olunca çok kişi gelmioo yeterli olurr

tmm afmircim... :D linki yolla ama... holaa nerdesin yakın msn acaba??? 28cm lik tepsilerden yaptım ben size 26lıklar yeter o zaman yani 500gr paketler... bugün makroya kral yufka gelmiş tazecik diodu komşular...

canımmm sanayinin ordayım ben sizin komşularda nası biliomuş işi:) ay çok kalabalıktır bayram olduuundann oralarr belki adeseyede gelirr sen nerdesin

canımmm sanayinin ordayım ben sizin komşularda nası biliomuş işi:) ay çok kalabalıktır bayram olduuundann oralarr belki adeseyede gelirr sen nerdesin

wala bizim apartmanda komşuluk süperdir toplu pikniklere falan gideriz. akşamları hepberaber oturur mısır patltır çay demelr yeriz.... :D ben nalçacıdayım :D

canım elıne saglık cok lezetlı gözukuyor emınım tadıda öyledır afıyet olsun:56:

Back
X