cok korkuyorum 4kiloya yakin normal dogum yapan var mi ?

latika_27

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
866
176
333
Merhaba arkadaslar bebegimin suan tam kilosunu bilmiyorum doguma girmeden ogrenecek miyim onu da bilmiyorum amerikada bikac kez ultrasona aldiklari icin :( dogumuma 3hafta var ama yakin zamaanda girmedim. turkiyedeyken bebegin iri onden gidiyor boyle giderse 4kiloyu bulur ve normal dogum yapamazsin demisti doktorum . Burdaki doktoruma sorduk cati muayenesi vs olacak mi ona gore normal mi sezeryan mi karar verilir diye ama ona dogum aninda karar veriliyor dedi Burada da cok ekstrem bi durum olmazsa ilk oncelik normal dogum oldugu icin once onun icin cabalatip normal dogum icin ugrastirip en son olmazsa sezeryana aliyorlar. Ikisini birden yasamis gibi oluyorsunuz. Hal boyleyken o kadar sanciyi cekcem normal dogum yapmak icin tum gucumu kullanayim diyorum ama iri bebek dedikleri aklima geldikce motivem dusuyor ya doguramazsam bebek iri diye diyorum var mi bana moral vermek isteyen :(

Hey maşallah, doğurursunuz benim kuzenim 5,5 kilo doğurdu oğlunu. Hem de normal doğumla. ABD'de maalesef çok sıkılar bu konuda.

benim ogulum da son 3-4 haftaya kadar kilosu ilerdeydi. dr hep tosuncuk olcak derdi. ama sonra cok buyumedi. 3.5 dogdu. sezaryen oldum ama baska nedenden?

yeğenim normal doğumla 12 sene önce 4.5 kg doğmuştu ve doğum kolay olmuştu. kilo diye burda korkutuyorlar ama güçlü bebek daha kolay doğarmış. Amerika da daha doğru yapıyorlar bence..

Cnm benim bebeğim4kilo doğdu normal doğum sancisini cektim ama son muayenede catimin dar olduğunu söyleyip sezeryana aldılar bebeğim kilolu olduğu için omuzlarinin takilma olasiligi olduğunu soylediler yani onlar isini bilir Cnm korkma sen:KK66:

benim ogulum da son 3-4 haftaya kadar kilosu ilerdeydi. dr hep tosuncuk olcak derdi. ama sonra cok buyumedi. 3.5 dogdu. sezaryen oldum ama baska nedenden?
Aslinda evet onu da dusunuyorum cunku en son 29.haftamda hala ileriden gidiyordu belki de bu ilerleme durmustur burdaki doktorum da karnimin boyunu ve enini olcuyo meziro ile esim de diyor heralde bu da bi yontem cok buyuk olsa soylerdi diye ama ben illa da ultrason tespiti olsun istiyorum :)

4100 gr dogurdum oglumu.gerci boyu da iyiydi.dogum sureci hic de zor gecmedi. Hastanede 3 saat kadar kaldim.3 saat sonunda kollarimdaydi pasam.

cok ilginc ya karnini ölçmesi. herkezin karin büyüklügü farkli olmaz mi, yada karnin buyumesiyle bebegin buyuklugu dogru orantili olmaz herzaman. ultrasyon isteseniz ne diyolar. korkmayin, sezaryandada bisuru risk var.saglikli bisekilde kucaginiza alirsiniz insallah

Cnm benim bebeğim4kilo doğdu normal doğum sancisini cektim ama son muayenede catimin dar olduğunu söyleyip sezeryana aldılar bebeğim kilolu olduğu için omuzlarinin takilma olasiligi olduğunu soylediler yani onlar isini bilir Cnm korkma sen:KK66:

Omuz takilmasi riski kilolu bebeklerde oldugu kadar zayif bebeklerde de var maalesef.

Bizim bi akraba 7 kilo dogurmus oglunu. Onu duyunca 4 kilo bana bi hic gibi geliyor valla.
Allah yardımcınız olsun. Tez vakitte kurtulur, yavrunuzu da saglicakla kucaginiza alirsiniz inşallah.

17 yasinda erkek kardesim 5kg 600 gr dogdu 53cm boyu vardi hala iri bir cocuk annem normal dogum yapti 4 e gitti hastaneye 7:25de kardesim dogmustu annemin karni hic yoktu 9 aylikken 3 aylik gibiydi ic karni genismis

Bilgt: 36673436 .!.:
Bizim bi akraba 7 kilo dogurmus oglunu. Onu duyunca 4 kilo bana bi hic gibi geliyor valla.
Allah yardımcınız olsun. Tez vakitte kurtulur, yavrunuzu da saglicakla kucaginiza alirsiniz inşallah.

Kendisi mi soyluyor bunu? Herhalde yaşı epey ileri olmasi lazim bu kisinin. Gerci cok eskiden simdiki gibi bebek tartilmasi vs olaylari yoktur herhalde.

cok ilginc ya karnini ölçmesi. herkezin karin büyüklügü farkli olmaz mi, yada karnin buyumesiyle bebegin buyuklugu dogru orantili olmaz herzaman. ultrasyon isteseniz ne diyolar. korkmayin, sezaryandada bisuru risk var.saglikli bisekilde kucaginiza alirsiniz insallah
Istemiyosun ultrason cunku onlar birinci ayda ikinci ayda bakiyolar bi de 20.haftada detayli ultrason toplam uc kez. Bebege medikal acidan faydasi yok diyolar evet karindan olcup kalbini dinliyo her kontrolde. Bakalim yarin kontrol var kac kilo oldu bebek bilebiliyor musunuz diye sorcam

7 kilo mu :) masallah ama mahvolmustur kadin ya yirtik felan .... Tesekkur ederim insallah hayirlisiyla atlatmak istiyorum bu gerginligi

Kendisi mi soyluyor buHerhalde yaşı epey ileri olmasi lazim bu kisinin. Gerci cok eskiden simdiki gibi bebek tartilmasi vs olaylari yoktur herhalde.

Valla hayal edemedim durumu ya. Kadinin kemiklerine eklemlerine binen yükü hayal edemiyorum. Yeniden dogmus gibi olmustur dogurduktan sonra valla

Merhaba arkadaslar bebegimin suan tam kilosunu bilmiyorum doguma girmeden ogrenecek miyim onu da bilmiyorum amerikada bikac kez ultrasona aldiklari icin :KK43: dogumuma 3hafta var ama yakin zamaanda girmedim. turkiyedeyken bebegin iri onden gidiyor boyle giderse 4kiloyu bulur ve normal dogum yapamazsin demisti doktorum . Burdaki doktoruma sorduk cati muayenesi vs olacak mi ona gore normal mi sezeryan mi karar verilir diye ama ona dogum aninda karar veriliyor dedi Burada da cok ekstrem bi durum olmazsa ilk oncelik normal dogum oldugu icin once onun icin cabalatip normal dogum icin ugrastirip en son olmazsa sezeryana aliyorlar. Ikisini birden yasamis gibi oluyorsunuz. Hal boyleyken o kadar sanciyi cekcem normal dogum yapmak icin tum gucumu kullanayim diyorum ama iri bebek dedikleri aklima geldikce motivem dusuyor ya doguramazsam bebek iri diye diyorum var mi bana moral vermek isteyen :KK43:
Canım annem beni bormal doğumla 4.500 kilo doğurmuş :) hatta doktor demis bunu evden mı getirdin diye :)) ayrıca annem der ki en rahat seni doğurdum şişman bebek kendini daha kolay atiyo dışarı dedi. Şanslısın bence :) hem dogunca da şişman bebege bakmak cok daha kolay

Canım annem beni bormal doğumla 4.500 kilo doğurmuş :) hatta doktor demis bunu evden mı getirdin diye :)) ayrıca annem der ki en rahat seni doğurdum şişman bebek kendini daha kolay atiyo dışarı dedi. Şanslısın bence :) hem dogunca da şişman bebege bakmak cok daha kolay
Bunu ne cok duydum valla moral oldu sisman bebek kolay dogar diye insallah oyle olur :)

3900 doğum yaptim epiduralsiz dogurdum gitti valla allah sanada kolay doğum versin.

Back
X