çok korkuyorum çok

ravza20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
423
0
0
İstanbul
merhaba benim 6 aylık bir bebeğim var doğuştan sünnetli yani hipospadiaslı. bir yaşına kadar ameliyat olması kaçınılmaz. bunu doğduğu andan beri biliyoruz. biz ameliyat olacağı gerçeğine alışmaya çalışırken bugün başımdan aşağı kaynar sular dökülmüşcesine bir haber aldım. bebeğimi çok ağlıyo diye hastaneye götürdük. yumurtalıklarından birinin inmediğini öğrendik. deliricem ya nasıl olur sürekli hastaneye götürüyüruz ve bunu 6. ayda öğreniyoruz. ben doktoru şikayet etmiyim de ne yapayım. doktor 3 ay daha beklicez sonra ameliyat edicez diyor. eğer getirmeseydiniz ve zamanı geçseydi tedavi şansı biterdi diyor. ben şimdi ne yapayım minicik bebeğim bu kadar ameliyatı nasıl kaldırır? başına böyle bişey gelen var mı? istanbulda bu ameliyatları yapan güvenilir uzmanlar var mı?

Allah sifa versin canim, o minicik cani annesine babasina bagislasin.. Keske yardimci olabilecek dicek bisilerim olsaydi, ama merak etme ins hersey yoluna girer dualarim seninle..

Ne yazık ki konuyla ilgili benim bir bilgim yok. Acil şifalar diliyorum. Umarım oğlunuz en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

valla kuzum
yeğenim 6.ayda sünnet olmak zorunda kaldı , yalan sölemiyim 3 yaşında mı 2 yaşında mı ne senin bebeğinin sorunu ile ameliyat oldu bi yıl sonra tekrar diğer taraf için oldu.
birini şişli etfalde
birini leventte özel bi hastanede oldu yumurtalıklarıyla ilgili ..
bağışıklık sistemi çok düşüktü çok uzun süre sürekli hasta oldu , ablam hep doktorlarda
ama çaresi olan hastalıklardı şimdi 6.sınıfta eşşek :)
bu yaşında ben onun kadar ameliyat olmadım , derdi veren Allah dermanıda versin.
Tabi sanada dayanacak güç, ablam çok koşturdu garibim.

Bu konu daha öncede açılmıştı oraya da yazmıştım
Benim yeğenimlerim geçen yıl temmuzda doğdu ikizlerdi.
Biri doğuştan sünnetli ve yumurtalıklarının biri inmemişti
1 kilo 60 gr. doğdular.
Küvözde kaldılar 1ay. Ve bu sünnetli doğan ağlamaktan fıtık oldu.

Marmara eğitim hastanesinde ameliyat oldu
Lazerle yapmışlardı ne kesi ne dikiş bir şey olmadı
Ameliyattan sonra ki süreçte gayet rahattı 15 gün içinde düzeldi herşey hiç olmamış gibiydi
Tıp artık ilerledi öyle dikişler büyük yaralar yok artık korkma
İnşallah hemencik atlatır bebeğiniz
Telaş etmeyin ve tedavisini başlatın bebeğin.

Son düzenleme:
benim oğlumda olmuştu inmemiş testis amelyatı hemde sünnetle beraber aynı gün taburcu olmuştu, korkulacak birşey yok merak etme,ama dr. çokiyi araştırmalısınız

bu hastaneyi hiç duymamıştım. istanbulda mı? lazerle derken yumurtalığı mı lazerle yerine indirdiler? doktor hipospadias tek ameliyatla düzelmez dedi 3-4 defa olması lazım dedi. yeğenin tek ameliyatla düzeldi mi? ameliyatı yapan doktorun adını ve telefonunu ablandan alır mısın? çok soru sordum ama yardımcı olursan sevinirim.

benim kardeşim doğuştan kasığında fıtık vardı. hem de yumurtalıklarının ikiside yukardaydı. 4 yaşında ameliyat oldu iki ay arayla. daha sonra da sünnet oldu. ilk ameliyatta hem hem fıtığı aldılar hem de yumurtalığın biriini aşağı çektiler. diğer ameliyatta da diğerini fakat yumartalıklar durmadı tekrar çıktılar. doktor kendisi inmezse tekrar ameliyat ederiz dedi. şu an 18 yaşında kocaman delikanlı oldu maşaallah bir sıkıntısı yok gibi. inşallah sizin bebeğinizde iyi olur. korkulacak bişey yok onlar bebek oldukları için vücutları çok çabuk toparlıyo. bende 22 yaşımda açık meme biyopsisi oldum ama düşünüyorum da kardeşim kadar çabuk iyileşmedi ameliyat yerlerim.

bu kouyla hala ugrsan bır anneyım ve basıt ama dıkkatlı ellerde olmazsa cok sıkıntı doguracak bır durum.moralınızı bozmak ıstemem ama doktor ve elının cerrahısı ıyı olmalı.benım oglum 5 yasında ve hala ugrasıyoruz.hipospadias yanısıra ıdrar cıkısında darlık varmı aslında sıze cok daha ayrıntılı bılgı verebılırım ama su an vaktım yok.sız özelden sorularınızı sorun ben okuyunca cevaplarım.

Gecmis olsun canim merak etme bebekler daha cabuk iyilesiyor

kizginligini anliyorum

Her meslegin duayeni var iste

Ben cocuk drlarinda daha iyi analdim bunu

Soz konusu bebegimse iki dra goturuyorum normalde

Tespitlerini karsilastirmak icin

Hatta gecen rahatsizliginda ayni gun uc tane dr goturdum 3. Dogru tespiti yapti ve iyilesti

İcine sinmeyen durumlarda birden fazla dra gitmeni oneririm

benim oğlum da 1 yaşında ve doğduğundan beri sağ yumurtalığı yukarda.
doğduğu hastanede bunun çok normal ve sık görülen bi durum olduğunu 9 aya kadar da kendiliğinden inebileceğini söylediler.
8 aylıkken kanuni sultan süleyman hastanesine götürdük hala inmediği için,muayene ettiler ve yaşına girdiğinde getirin tekrar dediler.
salı günü götürdük ameliyat olucak dediler gün verdiler 1 ay sonraya .
Ama benim içime sinmedi şimdi tekrar bi dr.a daha götürcem Avcılar Hospital'a orda doğdu zaten.
Bakalım onlar ne diyecek.

Prof.doktor Melih tugay'I onerebilirim cocuk cerrahisinde.kocaeli universitesi doktorlarindan universite hastanesi doktorlari herzamn daha tecrubeli ve iyi oluyor.suan emsey hospital.da istanbul pendik.te.onunla da bi gorusun derim.

Evet canım bir kere ameliyat oldu. 1 aylıktı olurken şimdi 6 aylık
Gayet iyi şimdi hiç bir sorunu yok.
Lazerle oldu evet
Hastane İstanbulda. Marmara eğitim ve araştırma hastanesi Pendik/ Kaynarca da.
Doktorun ismini öğrenip yazayım sana.

geçmiş olsun ..
korkmayın çok basit bir ameliyat
yakınımın çocuğu geçen yıl oldu 2 günde toparlandı
öyle aman aman dr. filan araştırmadılar Allah başka hastalık vermesin

benim oğlumda sünnetli doğmadı ama gören doktorlar sünnetmi ettirdiniz, yok daha sünnet olmadı diyincede sünnetli gibi duruyor diyorlardı iye geçirdi bunu üzerine zaten çok az olan sünnet derisini aldırdık sünnet olmuş oldu ama sonra öğrendikki üretal darlıklarda varmış ilk darlık pipisinin ucundaki delikdeymiş, malesef insanların sünnetli doğdu diye sevindikleri bu çocuklarda bazı üriner sistem bozuklukları kaçınılmaz oluyor kendinizi bu kadar üzmeyin inmemiş yumurtalık ameliyatı basit bir operasyon diye duymuştum geçmiş olsun.

Merhaba benim oğlumda hipospadias lı doğdu. Ve şuan 7 aylık bu ay içinde ameliyat olacak. Ben araştırmalarım sonucunda bu ameliyatın öyle tecrübesiz ellerde yapılmaması gerektiğini, eğer yapılırsa tekrar tekrar ameliyat olması olasılığının arttığını öğrendim. Ondan dolayı bu işin ehli cerrahpaşa tıp fakültesi hastanesinde prof dr Haluk Emir hocayı buldum. 3 doktor bana Haluk hocayı tavsiye edince gözüm kapalı gittim. Kolay bir ameliyat olarak görmeyin ve tecrübesiz ellere sakın gitmeyin. Bu ay içinde çocuğunuz ameliyat Olmazsa yaşadıklarımızı size aktarırım.

Merhaba benim oğlumda hipospadiasi var internette araştırırken yazınızı okudum banada Haluk emir hocayı tavsiye ettiler siz ameliyatı yaptirdinizmi nasıl geçti ameliyat nasıl oldu bilgilendirirseniz cokkkk mutlu olurum lütfen cevap verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…