çok korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum

awaree20

Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
107
20
18
30
Kızlar günler geçtikçe beni doğum korkuları sarar oldu sürekli rüyalarımda doğum yapıyorum mutlu oluyorum ohh sonunda diyorum bir uyanıyorum rüya psikolojim iyice bozuldu ne yapacağımı bilemez haldeyim eşime korktuğunu söylediğimde sert bir çıkışları korkma diyor ve hiç tatmin olamıyorum sezaryandan korkuyorum normalde doğum istememe rağmen dikiş Vs gereği ondan korkuyorum Epidural istemiyorum kısaca kızlar iğneden koruma bn tüm bu serüvenine korkar hale geldim sizlerden böyle korku olup aşanlar varsa nasıl astiniz bunu lütfen yardım edernisinjz :KK17::KK17:

A awaree20 merhaba canım hiç korkma ALLAH'ın izniyle rahat bir şekilde doğum yaparsın
ben de senin gibiydim çok çok korkuyordum
2 hafta erken doğurdum
hatta dikiş işlemi bittikten sonra masadan indim ve şu lafı dedim:
''ben bu gidişle ikinciyi de doğururum''
doğumu çok büyütmüştüm gözümde,ama sana tavsiyelerim var.
çömel-kalk egzersizleri ve yemeğini yer sofrasında yemeye çalış
doğuma 1 ay kala falan günde 1 tane hurma ye
bol bol yürüyüş yap ve son zamanlara doğru da merdiven çıkmaya çalış
benim doğumumu başlatan da gündüz çıktığım uzun bir merdiven vardı o sanırım
3-4 saat sancı ve yarım saatte de doğum gerçekleşti
sancının ilk 2 saatini falan evde çektim az az geldi zaten.karın ağrısı gibi
hastaneye giderken de doğumhaneyi ararken bayağı yürüdüm ondan sonrası daha da kolay oldu
hastanede de 2 saat sancı çektim yarım saat de doğum oldu bittiiiii :KK46::KK46::nazar::nazar:

Ben doğum anında bu acı çok kısa sürecek ve kızımı kucağıma aldıktan sonra hiç bir şey hatırlamayacaksın dedim kendi kendime. Gerçekten de öyle oluyor :) korkma zaten doğum sonrasında sen hiç o sancıları çekmemişsin gibi oluyorsun

Ben doğum anında bu acı çok kısa sürecek ve kızımı kucağıma aldıktan sonra hiç bir şey hatırlamayacaksın dedim kendi kendime. Gerçekten de öyle oluyor :) korkma zaten doğum sonrasında sen hiç o sancıları çekmemişsin gibi oluyorsun

İnşallah yaa bazen diyorum hemen doğum olsun kurtuldum ne olucaksa olsun diyorum allah herkesin yardımcısı olsun inan gün geçtikçe merak ediyor evladını o yüzden doğsun diyorsn

Ya Sak'ın korkma ben narkoz almaktan cok korkuyordum normal doğum ise kabusundu ara sıra güZel hikayeler dinliyordum onlarda diyorlardı kı kendi sancın adet sancısından biraz fazla oluyor katlanırsın 3cm Açıklık oluncada epidural istersin. Neyse bende buna hazırladım kendimi bekle bekle 9 ay boyunca en ufak bir sancım olmamıştı doktorum Dünyalar Tatlısı Özge hanım son ana kadar normali desteklediğinden sezaryenin adı bile geçmiyordu. Derken artık Bebeğin vakti geldi suyum olması gerekenin altına düştü doktor dedi ki artık yapacak birşey yok suni Sancı vererek Doğumu başlatmak zorundayım. Yarın gel dedi Korktuğum Başıma gelmişti suni Sancı adı bile o gece korkudan bayılmama yetmişti neyse epidural e güvendim gittim günlü saatli normal doğum yapacaktım korkunç birşeydi derken son tetkiklerde dobler yapıldı bebek boynuna kordonu dolamış suda bitmişti doktor riskli buldu sezaryen olmak zorunda dedi kalp krizi getirecektim neyse uyumak istemiyorum dedim bir anda oda tamam spinal yaparız dedi yalnız benim doktorum gözü kapalı canınızı güvenle teslim edeceğiniz birisidir ona güvenim çoktu. Bir den kendimi ameliyathane de buldum anestezici suratsız gıcık bir doktordu geldi belimden iğneyi vurdu belden aşağı uyuştu sonra doktorum geldi başlıyoruz demesi ile Bebeğin sesi 15 dk içinde duyuldu bende sanıyorum ki daha başlamadılar yani nasıl olur dedim kendi kendime bu kadar Kolaysa hergün doğuralım sanki diş çektirmeye gitmişim gibi en ufak birsey hissetmedim ameliyat bitmiş ben hala başlamadılar zannediyorum korkuyla girdiğim hastaneden mutlulukla ayrıldım herkese tavsiye ediyorum Sak'ın korkmayın en ufak birsey hissetmiyorsunuz iki günlük bebeğim var gene olsa gene spinal yapardım..

Kızlar günler geçtikçe beni doğum korkuları sarar oldu sürekli rüyalarımda doğum yapıyorum mutlu oluyorum ohh sonunda diyorum bir uyanıyorum rüya psikolojim iyice bozuldu ne yapacağımı bilemez haldeyim eşime korktuğunu söylediğimde sert bir çıkışları korkma diyor ve hiç tatmin olamıyorum sezaryandan korkuyorum normalde doğum istememe rağmen dikiş Vs gereği ondan korkuyorum Epidural istemiyorum kısaca kızlar iğneden koruma bn tüm bu serüvenine korkar hale geldim sizlerden böyle korku olup aşanlar varsa nasıl astiniz bunu lütfen yardım edernisinjz :KK17::KK17:
Canım aynı senin gibiydim bir an kendimi gördüm.ben hep normal istedim çünkü sezeryandan çok korkuyordum epidural istemedim felç falan olurum dıye en mantıklısı normal dogumdu.dr umda muayene ettı normal yaparsın dedi.sonra ondan vazgectım sezeryana gun aldım o gun hast.gıttım ameliyattan çıkan kadını görünce korktum geri iptal ettik normal istiyorum dedim.en sonunda sancı falan yoktu hast.gıttık suni sancıyla doğurdum sakın korkma önemli olan sancı.sancını evde çek zaten hemen doğum olmuyo saat başı açılmana bakıyorlar o bana doğumdan daha zor geldi.açılman 8cm olunca doguma gırıyosun ben 6cm ile gırdım .suyum geldı sancı mekerken ve bebegım kakasını yapmıştı.ama korktugum gıbı olmadı 15dakkada çıktık bebişimle muhteşem bişey.hayırlı doğumlar sakın korkma

Kızlar inanın her gün açıp yazdıklarınızi okuyup kendime Motel depoluyorüm hepinize çok ama çok teşekkür ederim spinal olan arkadaşlarım beline iğne vurulurken çok açıyorumü :/ birde bu sekilde sezeryan ölürken kexilirken hiç mi hissedilmiyor

Back
X