çok korkuyorum ya hamile kalırsam:(

ben ewli deilim kıslar ama ilk ewlenenlerin doğum kontrol hapı kullanması iyi deiilmiş zaten yumurtalık we rahim yeni bi döneme girdiği için kısırlık yapma ihtimali warmışş taze yumurtalıkların işlewini tüketiomuş böle yeni ewlenneler için en iyi korunma eşlerin korunmasıymış kıslarr yada aşı war die duymuştum 1 kere wuruluomuşsun 1 ay koruma sağlıomuş öle duymuştum ama bilmiom yine

canım ben jinekoloğa gittim
iste evlenicem nasıl korunmam gerekir diye
ultrason falan çekti
yasmin doğum kontrol hapını verdi
doktor verdiğine göre böyle birşey olur mu bilmiyorum

Arkadaşlar hiç doğum yapmayanlar için kesinlikle iyi değil doğum kontrol hapı. Bırakanların 1 sene sonra çocuğu oluyor.Benimde aklım çıkıyodu. Hamile olacam diye. Hatta olmasın diye dua ediyordum. Çok pişmanım. Çünkü eşimden kaynaklı olmuyo çocuğumuz. O yüzde prezervatif en iyisi . Olursada üzülme kasma çocuktan daha güzel bi mutluluk varmıki dünyada

ben ewli deilim kıslar ama ilk ewlenenlerin doğum kontrol hapı kullanması iyi deiilmiş zaten yumurtalık we rahim yeni bi döneme girdiği için kısırlık yapma ihtimali warmışş taze yumurtalıkların işlewini tüketiomuş böle yeni ewlenneler için en iyi korunma eşlerin korunmasıymış kıslarr yada aşı war die duymuştum 1 kere wuruluomuşsun 1 ay koruma sağlıomuş öle duymuştum ama bilmiom yine

doğum kontrol hapları kısırlık filan yapmaz yahu hem de yumurtalık kanserinin önleyici etkisi var hapı kullanmayı bıraktıktan 10 sene sonra bile bu etkisi devam eder.. ayrıca evlenince yumurtalık ve rahim neden yeni bi döneme giriyo ki anlamış diilim sırnaşık şey aylık ve 3 aylık iğneler de var ve onlar da çok etkili ama en iyisi tabi ki doktorunuza danışarak karar vermekyerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

bazen insanlar hiç bilgi sahibi olmadıkları konularda kulaktan dolma inanışlarla fikir yürütmeye bayılıyorlar nedense.
her doğum kontrol hapı her insanda aynı etkiyi yapmaz.
geçici kısırlık yapar diye bir şey de yok.yöntemler kişilere göre değişir.
üstelik bu konuda doktorları bile beğenmeden yorum yapmak ayrı bir özgüven olsa gerek.
her şey ahkam kesmeyle olmuyor adamlar yıllarca bunların okulunu okuyorlar.:umursamaz:

bence en uygunu bir jinekologla görüşüp sana en uygun yöntemi belirlemeniz.
yerimseniben

Son düzenleme:
bu ne ya burda herkes doktor galiba ne kadar çok bilmiş varmış burda...
Hemen teşhisleri koymuşsunuz...
Yok kıllanma yaparmış.. Yok kanser yaparmış yok kısırlık yaparmış...
Doğum kontrol hapının kısır yapmadığını kaç doktor söyledi tv lerde? Kaç gazete yazdı ya hiçmi araştırmaz okumaaz dinlemez bi insan... Rahmi sertleştirdiğini söylüyorrlar sadece ve bilmem kaç ay kullanıp bi kaç ay bırakmayı öneriyorlar... Ne kısırlığı ne kanseri bırakın ya.. uyduruyorsunuz resmen sonra kulaktan dolma bilgilerle diğer insanların aklınada sokuyorsunuz bu tür şeyleri.. Hoş ben insanlarada şaşıyorum doktorların dediklerine inanmayıp çevreden duyduklarına inanıyorlar...
Her neyse... Bütün korunma yollarında %100 lük bi garanti yoktur ki.. %1 lik bi ihtimalle bile hamile kalınabiliniyor.. Bütün yöntemlerde bu böyle doktorlar söyler bunu zaten... Sen hangi yöntemle korunacağına doktorun ile konuş ve karar ver.. Bir sürü yöntem var..

ben kesinlikle doğum kontrol hapını öneririm ben 4 sene kullandım rejimsiz 12 kilomu tüğlerimin yarısını 6 cm lik kistimi yoketti üstelik bıraktıktan sonra hamilede kaldım ama yinede bir uzman doktordan yardım ve öneri almanı tavsiye ederim

Back
X