cok korkuyorum

YasarSibel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.235
0
0
İstanbul
iyi aksamlar herkese
yaklasık bir ay önce 2 senelik cıktıgım erkek arkadasım annesi yabancı istemiyo diye beni bıraktı
üzülmüstüm ama gecmisti gülüyodum falan
ama pazartesi gününden beri bende bir hastalık basladı
pazartesi günü hic uyuyamadım ve simdi uyuyamama korkusu basladı
aksam oldukca korku basıyo ve hep uyuyamıcam düsüncesi
kalbim carpıyo boguyolar gibi hissediyorum kendi kendime aglayasım geliyo
deliricem ölücem gibi düsünceler cok korkuyorum icimdeki korku gitmiyo
sinir hapı yutunca uyuyabiliyorum anca
bir hafta sonra sınavım var ve ben bu hastalıktan bi türlü kurtulamıyorum
ne olur bana dua ediin hepinizden Allah razı olsun simdiden

görüstüm ama annem yanımda oldugu icin erkek arkadasımı anlatamadım
ailemin haberi yok cünkü
kaygı azaltıcı bi hap verdi o kadar

panik atak gibi duruyor ölümden korkmak,skilmak,uyuyamamk,kalp carpintisi..

dr. git basarilar bu arada biraz rahatlamaya calis

bence erkek arkadaşın yüzünden olmuş piskolojin bozulmuş bende hiç unutmam ilk ayrıldığımda ağlama krizine girmiştim .ertesi gün mide bulantısı baş ağrısı sanki başıma dan dan vuruyorlarmış gibi olmuştu .babamla nöroloğa gittik . adam siz dışarı çıkın demişti babama .anladı tabi böle bir durum olduğunu duygusal şikayetlerde çok kişi geliyormuş bir saat konuştuk adam bile acıdı halime düşün.

panik atak gibi şikayetlerin..yatıştırıcı bitki çayları içebilirsin akşamları..
adaçayı,melisa veya papatya çayı..
bir psikiyatrise de gitsen iyi olur..iyice yaygın hale gelmesin..

gittim pskiyatrisee uyuyamadıgında ne olcagını düsünüyosun falan filan sordu konustuk verdigi hap bi hafta sonra fayda edermis ama uyutmazmıs

psikolog ya da psikiyatrist hangisine gittin bilmiyorum ama niye yalnız değildin ki uzmana derdini anlatırken??

canım aynı sorun bndede var uyuyamama korkusu değilde bnmki ölüm korkusu devamlı aklımda ölüm var bazen delirdiğimi düşnüp korkuyorum. gerçekten çok kötü bişey. bnde işte bunları düşündükçe uyuyamıyorum gece 3e 4e kadar gndüzde tabi çok bitkin oluyorum. inş en kıs zamnda düzeliriz cnm allah yardımcımız olsun

çocuklarım ilk doğduğunda bende de vardı ölüm korkusu.. uyuyamıyordum, yemek yiyemiyrdum, gülemiyordum... hastalıklı bir durumdaydım.

sonra çok ibadet etmeye başladım. o zaman aştım.. belki size de yardımcı olur.

6 aylık bebeğim var hamilelik ve doğumdan sonra bendede hep oldu. ama bende hırsız ve deprem korkusu. bide bazen çok yoğun oluyor. bir kaç kez korkum yoğun olduğu gecenin sabhı tv de büyük deprem haberleri çıktı. mesela bayadır olmuyodu geçen gece oldu ve sabah muşta deprem oldu. anlatırken saçma gelebilir ma işte bu durum beni dahada korkuttu. tesadüfmü hissetmekmi bilemedim. ama ben şuna bağlıyorum bu korkuları bence gece geç saatlere kadar oturmak tetikliyor. uyumak gereken saatte uyanık olan beyin bunu yaşamamıza neden oluyor diye düşünüyorum.

psikologa mı psikiyatriste mı gıttın bılmıyorum ama ,
ısınde uzman olan bır hekım muayeneye aılenle bırlıkte almaz senı .
kabul etmez bunu .adı ustun de psıkolog/psıkıyatrıst cok ozel
olması gereken bır gorusme olmalı .

Son düzenleme:

bilmiyorum cnm belki evt bnde bazı şeyleri eksikyapıyorum . benim korkum nasıl desem kendim ölmekten değilde daha çok işte yakınlarım ölürse naparım gibisinden şeyler.gördüğüm her kötü şeyin kendi başıma gelebileceğinden de korkuyorum. işte mesela birinde çok büyük doğum lekesi görüyorum veya rahatsız edici birşey ya ben evlenince çocuğumdada olursa diye korkuyorum. işte eşi ölen birini duyuyorum ya ben evlenince öyle olursa falan 2 3 gün bunu düşünmekle geçiyo. düşünmemeye çalıştıkça daha çok dşünüyo insan uykusuzluk zaten oluyo. allah yardımcımız olsun dicek başka bişey yok

Yilladir uyku sorunu yasayan biri olarak ilaclardan sadece gecici olarak yardim alabilirsin biraktiginda yine ayni sorunlari yasiyorsun butun gun boyunca daha fazla yorulmaya calis. Sakinlestirici ilac yerine bitki caylari icmeyi dene hic olmazsa ilik sut sana tavsiyem gercek bir psikologdan yardim alman okuyorum dedigin icin baska yardim alabilecegin kurulus ise milli egitime bagli olarak kurulan rehberlik merkezleri her sehirde olmasi gerekir orada seni dinleyecek psikologlar bulabilirsin hemde herhangi bir ucret odemeden:). Tekrar gecmis olsun

Canım kasma kendini, kendine meşgaleler bul. Vakit geçir, gün içinde sevdiğin, yapmaktan hoşlandığın şeyleri yap. Haplarda bir süre sonra işe yaramaya başlar zaten. Rahatlamaya çalış canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…