çok kötüyüm oğlum benden uzaklaşıyor:((((

gulen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2006
223
8
96
40
Antalya
2,5 yaşında bir oğlum var ve 3 haftalık bir kızım.oğlum bebek oluncaya kadar bana çok düşkündü ama bebek olduktan sonra benden uzaklaştı.babannesiyle aynı apartmandayız sürekli orada kalıyor.gece bile benden ayrılmazdı şimdi eve gelmek istemiyor.ben buna çok üzülüyorum.huyu çok değişti o kadar laf dinlemez bir hale geldiki anlatamam.kaedeşini çok seviyor zarar vermiyor ama benim yüzüme bile bakmıyor.3 hafta öncesine kadar bana sürekli sarılıp öpen çocuk gitti aramıza koca bir soğukluk girdi.bu durum geçici midir?tecrübeli anneler akıl verin.bazen ona sert davranıyorum kızıyorum ama öncede kızardım.bu saat oldu uyuyamadım.yardımlarınızı bekliyorum

2.5 yaşındaki çocuk bunu yapıyorsa artık ne diyim..küçükken bende kardeşimi kıskanmışım zaman geçince alışıyorsun..çook normal bence.

uzulme cnm tabıkı gecıcek bu gunler beım arkadasım anlatmıstı o da kardesı dogduktan sonra annesının yuzune bakmamıs tam olarak kac ay hatırlamıyorum ama 3 4 ay belkıde daha fazla tek kelıme dahı soylememıs annesıne arrtık o durumları nasıl atlattılar tam bılıyorum ama ona sorup ogrenırım neden sonra annesıyle arasını duzeltmıs ogrenp yazarım uzme kendını bıde sutun kesılmesın onun vıcdan azabını cekme ...

sakın sakın üzme kendini benimde 8 aylık bi kızım ve 4 yaşında birtane daha kızım var büyük kızım kardeşini o kadar kıskanıp benden uzaklaştıkı bi ara benim sadece tek çocugum var sanıyordum ama zamanla düzeliyo ama malesef senin elinde o arayı senin kapatman gerekiyo biraz yorucu oluyo ama onunla zaman geçir bebekle onun görmediginde ilgilenmeye çalış mümkün oldukça ( zor ama tek çagre gibi bişey ) huyları degişiyo buna alışmak zorundayız degiştirmeye çalışma degişmiyorlar sadece arayı bulmaya çaılş benim fikrim bu ben elimden geldigince böyle yapıyorum çünkü .....

teşekkür ederim arkadaşlar.bugün biraz sakin olmaya çalışıyorum.onunla konuştum sarıldık onu çok sevdiğimi söyledim.ama ilk fırsatta babnnesine kaçmak istiyor.bu kadar bana düşkün bir çocuk nasıl olurda benden uzaklaşır anlayamıyorum.bazen o kadar sinmirleniyorum ki vurduğum bile oluyor.ama elimde değil sinirlerim çok bozuluyor.ama daha sabırlı olamaya çalışıcam.çok zormuş ya
dün gece babannesinde sabahladı gelmedi.ilk defa benden ayrı uyudu yani beni istemiyor bunu kesinlikle anladım

asla öyle düşünme empati yap mesela onun yerine koy kendini senin kadar oda zor bi süreçten geçiyo hemde ufacık yüregiyle en sevdigi insanı kaybetme korkusu yaşıyo kendince....

cocuğunuzla güzel vakit gecirin onu parka falan götürün..,
ona abi olduğunu anlatın..ama babannede yatmasına müsade etmeyin..

benim tek çocuğum var 3 yaşında..sadece şunu söyleyebilirim:iki yaşını geçince bir dönem kızım da bana bahsettiğin şekilde davranmıştı..Çocukların bir dönem bu şekilde davrandıklarını kendi kızımda ve çevremde gördüm.Diğer çocuğun varlığından kaynaklı olduğunu sanmıyorum..Çocukların çoğu zamanlarında olduğu gibi:Bu da bir DÖNEM..gelip geçiyor merak etmeyin..Ben öyle anlarda hep kendimi ve annemi düşündüm..Annemi sevmekten asla vazgeçmedim yaşım ne olursa olsun..Hiç bir çocuk annesini sevmekten vazgeçmez..Ama kızdığı zamanlar vardır.Size kızıyor belki..Çünkü ilk kez değişik bir duyguyu keşfediyor..KIZMAK..nedenini bilemiyor ancak yine de kızıyor.Ve her ilki olduğu gibi bunu da ilk sizde yaşıyor ..Üzülmeyin.Çocuğunuz büyüyor..

o kadar ilgi üzerinde olan bir çocuktu.benim tek ilgi odağımdı yani.birden bir boşluğa mı düştü ki?elimden geleni yapıcam hepinize teşekküre ederim.aynı durumu yaşayanlar varsa lütfen yorum yazsınlar.

babaannesinde kalmasına izin vermeseydiniz keşke. bebekle siz ailecek evdeyken onun başka bi evde kalması pek de normal değil. zaten şimdi o kardeşinin kıskançlığını da yaşıyordur, bi de üstüne başka evde kalıyorsa e normal olarak uzaklaşmalar başlar. onu abi olduğunu hissettirin, üstüne çeşitli sorumluluklar verin. hem kardeşine, hem size, hem de evine alışsın

arkadaslar bide bana care bulsaniz keske benim kizim iki hafta sonra 18 aylik olcak ve benim esim kizima cok dusgun hic aglatmiyalim her istedigi olsun ne istiyosa hemen eline veriyo hic zararlimi zararsizmi yeterki aglamasin ve k.annem bide k.babam onlarda hemen yanimizda yani ayni bahcede kaliyoruz kizim uyaninca direk onlara gitmek istiyo butun gun onlarda durayim diyo cunku onlarda ayni babasi gibi davraniyorlar eeee bu nedenle cocugum benden soguyor bende mecbur karsi cikiyorum kizima onlar verince elinden aliyorum kandirmaya calisiyorum bukez k.annem basliyo tamam gel kizim ben onu döverim veya tamam ben sana vereyim sen gel bana gibi seyler kizim alisti simdi ben birseyi vermezsem hemen agliyo tabi k.annem sesini duyuyor ve geliyo ne istiyosa hemen veriyo oyuzden cocuk yemek bile yediremiyorum cunku butun gun cikolata cips biskuvi gibi seylerle besliyorlar cocugu sirf istiyo diye aglamasin diye ne isterse yapiyorlar kizim artik agladigi zaman bile bana gelmeyi istemiyo hemen babaanne diye agliyo coook uzuluyorum böyle olunca gecen yere dustu kostum alacaktim bana gelmedi babaannesine gitti cok zoruma gidiyor analatam yardim edin ben nasil davranim bendemi onlar gibi davaranim kizima yoksa böyle devammi edeyim

bu yazdıklarının birebir aynısını yaşadım ve hala yaşıyorum.ne yazık ki bu durum düzelmiyor aynı devam ediyor.iki yüzlü bir çocuk oluyor.çünkü doğru yanlış bilmiyor.allah kolaylık versin.benim ki hala aynı hiç de düzelme yok birde kardeş olunca daha da büyüdü sorunlar

Eğer şimdi bir şeyler yapmazsanız bir ömür boyu çocuğunuz sizden uzak olur, aksi ihtimal çok az. Kendi kendine geçmesini beklemeyin. Kardeş kıskançlığı çok normal bir şey. Bunun üstesinden gelebilmek ya da hafifletebilmek için bebeğinizle ilgilenirken abisinin de yanınızda olmasını sağlayın. Onu bebeğinizle ilgilendiğiz zamanlara dahil etmeye çalışın.

Sizin yanınızda tabiki kardeşini çok sevdiğini söyleyip ilgili ve sevecen davranacaktır. Ama içten içe onu ölesiye kıskanıyor çünkü kardeşinin sizi ondan çaldığını düşünüyor. Sizin onu değil, kardeşini sevdiğini düşünüyor olabilir. "Beni sevselerdi bir kardeş yapmazlardı." bile diyebilir. Sonuçta o bir çocuk ve ailesinden ilgi bekliyor. Babannesinin yanına fazla göndermemeye çalışın; ama bunu oyunlarla yapın, yasak koyarak değil.

Ve lütfen çocuğunuza vurmayın, sinir ya da stres... Bunun hiçbir bahanesi olamaz. O çocuğun yediği her bir dayak içinde bir yara açıyor ve bu bir yerden sonra size karşı bir kine de dönüşebilir. Oğlunuzu anlamaya çalışın, onun sizi anlamasını beklemeyin. "Beni artık sevmiyor." diye düşünerek çocukça davranmış oluyorsunuz. Böyle düşünmek bir süre sonra sizi de oğlunuza uzak davranmaya yöneltebilir.

Verdiği tepki çok doğal, bazıları kıskançlığından vurur döker bazısı ise içene atar. Kafasından kimbilir neler geçiyordur. Artık annem beni istemiyor bebek geldi bana yer yok bende beni el üstünde tutan babanneme gideyim. Sizin yerinizde olsaydım bunu bir süreç olarak düşünürdüm. Yani hemen her şey düzelmeyecek yavaş yavaş olacak. İlk önce babannenin yanında kalmamı ama bunu kural olarak diretmeden yapmalı. Örneğin oğlunuza sen yanımda yatmayınca o gece çok üzüldüm seni aradım ben sen evde olamyınca uyuyamıyorum. Sen benim oğlumsun beni yalnız bırakma ben seni bırakmam senin varlığına ihtiyacım var gibilerinden. Bebeğinizi iki saatliğine babannesine yada babasına bırakarak sadece oğlunuzla her gün biryerlere gidin ona özellikle zaman ayırın. Çocuklara bazı şeyleri çaktırmadan yapmak gerekiyor, kızmadan dövmeden ruh dünyasına inerek.

babaannede kalmasıyla ilgili tek kelime konuşmayın .bunu size tepki olarak dikkat cekmek için yapıyor.sürekli onunla vakit geçirin ve ne yaparsa yapsın asla kızmayın.sadece sizi paylaşmak istemiyor paylaşmak yerine tamamen bırakıyor.sürekli ondan bahsedin o sizin yanınızdayken mesela yanınızda kim varsa sanki o duymuyor gibi onun yaptıgı şeylerden bahsedin.bırakın babaannesine gitsin ama mümkünse uyanırken yanında olun yanına yatın.senin uyanmanı bekledim falan diyin.benimde oğlum var 4 yaşında ve uzaklaşmasına asla dayanamam.

canım inş. geçici bi durumdur..
ama onun için özel şeyler yap sürekli
ona özel vakit ayır..
mesala kardeşini ver eşine yada babaanneye oğlunla en az yarım saat vakit geçir....
ona özel şeyler yap..sevdiği bir yemek pasta..ve sırf onun için yaptığını belli et..
onu sürekli öp kucakla onu çok sevdiğini söyle..
zamanla düzelecektir inş.bide minik erkenlik dönemine girdiği için de hırçınlık yapabilir..
sevgiyle kal kardeşim.....

eşinin ve kayınvalidenlerin tutumu ve davranışları hiç hoş değil öncelikle onu söyleyeyim ne demek ya çocuk ağlamasın diye her istediğini yapmak bence eşini ve ailesini al karşına konuş sonuçta anne sensin senin istediğin şekilde davranmak durumundalar yoksa otoriten falan kalmaz senin izin vermediğin şeye başka biri eşin dahi olsa izin vermemeli tutarlı davranmalısınız allah yardımcın olsun canım ne diyeyim

benimde oğlum şuan 28 aylık ve tam 3 yaşına geldiğinde kardeşi dünyaya gelecek şu an 8 haftalık hamileyim aynı şeyleri muhtemelen bizde yaşıcaz ama empati yapıyorum da ben o kadar sık babannesine gitmesine izin vermezdim hatta mümkünse bebeği bırakıp büyükle vakit geçirmeye çalışırdım iç dünyaları çok farklı çocukların umarım kısa zamanda atlatırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…