Çok kötüyüm ve tek başınayım:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

escuer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
474
312
113
Cok kötuyum ve tek basinayim.. dogduguma agliyorum okadar ki gözlerim aciyor artik acamiyorum. Ben bu dunyayin ustesinden gelecek kadar guclu degilim.. cunku kendime yardim bile edemiyorum artik. Anti-depressants aldim EMDR ve CBT tedavisi gördum OKB gecti travma gecti mi bilmiyorum ama tek bildigim birsey var cok hassas olmak tanimadigim bir insana , yaralanan bir hayvana aglamak aci cekmek cok zor. Bu dünya benim icin sadece bir hayal kirikligi ve benim artik kisiligim bozuldu, öfkeliyim takintiliyim korkagim yorgunum tek basinayim sanki.. devam etmeye calisiyorum yasamak icin kendime Nasil yardim ederim bilmiyorum halim yok

En cok korktugum sey kötu olmaya basladigimi sezmem.. Baskalarinin mutlulugunu kiskanmaya basladim, hasetlik ve kin.. kendimi cirkin de hissediyorum gözlerim eskisi gibi degil ,yorgun.. yuzum sert bir kiza ait zarif ve dogal degilim artik.. Kötulestim, supheci oldum.. malesef cirkinlestim artik geri dönusu yoktur

Hayat imtihan sinanmaya geldik hepimiz, yalnız değilsin bu yolda. Allah kimseye gücünün yeteceğinden fazlasını yüklemez. Demek ki dayanabilecegin bir durum sabret ve yardım al gerekirse. Elin gözün ayağın var mı hep şükret. Bazen gerçekten mutsuz olmamızın tek sebebi elimizde olanları görmüyor olmak. Derler ya sendeki derdi nimet sayanda var

tek başına değilsin yalnız değilsin, kendine sahipsin her seyden önce. böyle hissetmeye devam ettiğine göre aldığın terapiler seni sonuca götürmemiş yetmemiş bir şekilde. belki doğru uzmanla, doğru yöntemle karşılaşmadın henüz; yeniden denemen gerekiyor. şu an kendinle ilgili olumsuz dusuncelerin de gerçek değil, tabiri caizse siyah camların arkasından baktığın için böyle görüyorsun.

Sukrediyorum her sey icin ama sadece hayatimi normal Insanlar gibi devam ettiremiyorum, insan halinden sıkıldıgı zaman degisir ama ben ne yapacagimi bilmiyorum o dengeli, kimseyle kendini kiyaslamayan ve guzel escuer gitti ona agliyorum... cirkinim icimle de disimla da artik

Çok ince düşünen bir yapınız var.
Hassas yapıda olmak zor maalesef.
Ben haberlere vs pek bakmıyorum.
Hele ki hayvanlarla ilgil olumsuz haberler beni de hemen ağlatır.
Ama bu sizin takıntıdan ziyade merhametinizden kaynaklı.
Daha önceki bir konunuzda youtube da yemek kanalı açma fikrinizi belirtmişsiniz. "Ya olmayanların canı çekerse" diye düşünerek zorlanmışsınız.
Gerçekten aşırı ince bir düşünce bu.
Mantık çerçevesinden ziyade duygusal yaklaşımlarınız var. Bu sebeple daha çok yıpratıyorsunuz kendinizi anlaşılan.

Tavsiye olarak verebileceğim bazı durumlarda kaçmanız bazı durumlarda ise mantığınızı devreye sokmanız.

Psikiyatrik ilaçlar bize sağlıklı düşünmemiz için verilen beyin uyuşturucu ilaçlar.
Tedavi aşamasında ilaçları düzenli kullanmak gerekir.
Ama sizin sadece ilaç kullanımı yeterli değil anladığım kadarıyla terapi desteniz de olmalı.
Bu şekilde tedavi görmeniz gerekli.

Tedavinizi olun ve...
Bakın yaşınız kaç bilmiyorum ama, o kadar negatifsiniz ki taa oradan buraya geldi. Sabahın şu saati kursa gitmeye hazırlanıyorum; sizinle aynı kafada olsaydım "Niye gideceğim, bir manası yok, nasılsa ölüp gideceğiz. Zaten uykusuzluk ve yorgunluktan yüzüm de şeytan çarpmış gibi tövbest. Otur Gangsta, otur da ağla ne biçim bir dünyadasın" der, bir yere gitmez, kendi kendime eziyet eder dururdum.

Yaptığınız şey bu.

Eğer tek başınıza göremiyorsanız, görenlere bakın, görenlerin hayat hikayelerine. Onlar anlatsın.
"Dünyanın en çirkin kızı" seçilen, genetik hastalığı olan bir kadın var, ondan daha tuhaf bir fiziksel görünümde değilsiniz herhalde ve bu kadın eve kapanıp kendine ağlamak yerine, kürsülere çıkıp konuşmacı olarak insanlara hitap ediyor, hastalığını tanıtıyor, yaşadığı süreci kitaplaştırıyor.

Bipolar bir adam var; kafasının içinde filler sevişen, depresyonun dibinden maninin zirvesine çalkalanıp duran...
Bu adam belki de düzenli olarak her ay yeni bir intihar düşüncesi ile beyninde savaş veriyor. Ancak ne yapmış biliyor musunuz? Kendisini eve kapatıp "Acı çekiyorum, nalet olsun bu dünyaya" demek ve bileklerini verevine kesmek yerine, kendi hastalığını araştıran bir psikolog olma yolunda ilerlemiş. Yurt dışında konferanslara katılıyor ve kendisi gibi olanlara "Pes etmeyin" diyor. Sayesinde pek çok hasta içgörü üzerine çalışmalar yaparak hayatını geri kazanıyor.

İngiltere'de temizlik konusunda OKB hastalığı olan bir kadın, günün 20 saatini evinde temizlik yaparak geçirmenin ve kendine acımanın tercihi olmayacağına, artık bunu değiştirmesi gerektiğine karar veriyor, gecenin bir vakti uykusundan uyanıp 7 kez sildiği ocağı tekrar silmeye giderken...
Ve bu kadın kendi temizlik şirketini kuruyor, kendini evinden dışarı atıyor.

Normal insan mı olmak istiyorsunuz? O halde sıkın biraz totonuzu, normal insanların yaptığı şeyleri yaparak bir başlayın oturup düşünüp durmak yerine. Sonra da dezavantajınızı, avantaja çevirin; anormal tarafınız, farkınız olsun.
Bunlar insanlara veriliyorsa, aşın, parlatın ve diğerlerine dokunun diye veriliyor; evin içinde ağlayıp, kendinize acıyarak ömür bitirin diye değil.

Tv başında ağlamak yerine, dışarı çıkın ve hayvanları besleyin, huzurevi ziyareti yapın, düşkünlerle sohbet edin... Dokunun insanlara; fayda sağladıkça, huzursuzluğunuz geçecek. Harekete geçmek gerekiyor, sadece totoyu o koltuktan kaldırmak gerekiyor. Ağlamak en kolayı, iki ilaç alıp "Geçmiyor" demek en kolayı. Gayret lütfen.

Sukrediyorum her sey icin ama sadece hayatimi normal Insanlar gibi devam ettiremiyorum, insan halinden sıkıldıgı zaman degisir ama ben ne yapacagimi bilmiyorum o dengeli, kimseyle kendini kiyaslamayan ve guzel escuer gitti ona agliyorum... cirkinim icimle de disimla da artik
Kendine bir kedi alır mısın:)
Bütün stresin bütün korkularını alır..
ben de psikolojik çöküşler yaşadım ara ara ama kedim sayesinde herşeyi daha kolay atlatmayı başardım. Üzgünden gelip yanımda sırnaşıyor kucağımda uyuyor herşeyi unutuyorum :)
Biraz da umursamaz olmayı öğretiyorlar.. denemeni tavsiye ederim psikolojini düzelteceğine eminim :) geçmiş olsun..

Bende sanirim cok hassasim olmayacak seyleri dert ediniyorum,suanki derdim cocuklarim ,buyuyunce ne olacakar,nasil insanlarla karsilasacaklar,dunya gittikce kotuye gidiyor,ya kotu niyetli insanlara denk gelirse vs vs... ondan sonrada dua ediyorum Allaha siginiyorum icim bir nebze ferahliyor,sizde kotu dusunmeyin cunku kotu dusunerek bir nevi kotuyu cagirirsiniz,beyniniz bilinciniz kotu dusunceyi hapseder ve basiniza gercrktende kotu seyler denk gelir...inanciniz varsa Allaha dua edin,ibadetlerinizi artirin bunlar bir nevi terapidir,sizi iyi hissettirir,huzur verir guvende oldugunuzu dusunursunuz...birde insan dunyaya geldiginde bir takim asamalardan gecer,bu asamalar iste insani olgunlastirir,guclendirir...bu asamlardan biride yasanilan zorluklardir.Insan hic 15 yasindaki donemiyle 45 yasindaki doneminde ayni kalabilirmi?zorluklar yasarsin,birseyleri tecrube edersin deyim yerinde ise felegin cemberinden cekersin,o zaman yetiskin olursun...sizde yasadiginiz zaman boyunca iyi/kotu birseylere gorerek hissizlesiceksiniz,zamani gelince ne eskisi gibi caniniz aciyacak,nede bazi seyler umrunuzda olacak insan etinin terbiyeside boyle olur iste boyle boyle buyuyeceksiniz...

çok fazla empati yapıyorsun sanırım. dünya iyi bi yer değil. bunu böyle kabullenip bazı şeylere kör, sağır olmak gerek.

Enerjim cok dusuk arkadaslar cevap vermeye halim kalmadi.. kendimi toparlamayi umit ediyorum zamanla, Kusura bakmayin yeterli cevap veremediysem, cok Tesekkur ederim yazdiklariniz icin anlayabildigim zaman okuyacagim tekrar

Cok kötuyum ve tek basinayim.. dogduguma agliyorum okadar ki gözlerim aciyor artik acamiyorum. Ben bu dunyayin ustesinden gelecek kadar guclu degilim.. cunku kendime yardim bile edemiyorum artik. Anti-depressants aldim EMDR ve CBT tedavisi gördum OKB gecti travma gecti mi bilmiyorum ama tek bildigim birsey var cok hassas olmak tanimadigim bir insana , yaralanan bir hayvana aglamak aci cekmek cok zor. Bu dünya benim icin sadece bir hayal kirikligi ve benim artik kisiligim bozuldu, öfkeliyim takintiliyim korkagim yorgunum tek basinayim sanki.. devam etmeye calisiyorum yasamak icin kendime Nasil yardim ederim bilmiyorum halim yok
Kitap oku. Güzel şeylerin anlatıldığı romanlar oku. Türk yazarlardan Fakir Baykurt un romanlarını tavsiye ederim mesela. Müthiş insan tasfirleri var. Anlatımı çok güzel. Başka insanların hikayelerini yaşa. Bazan Hintli ol, bazan ingiliz köylüsü, cüce bile olabilirsin...kraliçe de olabilirsin. Aşık olabilirsin....çocuk olabilirsin. Küçük ağacın eğitimini oku, küçük bir kızılderili oğlan çocuğu ol, onun gibi hisset. Kitaplar harikadır. Kaç kitaplara....boş veeer dünyayı, zaten çivisi çıkmış, sen mi kurtaracaksın. Üzülme, dert etme. Yapabileceğin bir şey varsa yap, gücünün yetmediği şey için de kendini kahretme.

Kendine bir kedi alır mısın:)
Bütün stresin bütün korkularını alır..
ben de psikolojik çöküşler yaşadım ara ara ama kedim sayesinde herşeyi daha kolay atlatmayı başardım. Üzgünden gelip yanımda sırnaşıyor kucağımda uyuyor herşeyi unutuyorum :)
Biraz da umursamaz olmayı öğretiyorlar.. denemeni tavsiye ederim psikolojini düzelteceğine eminim :) geçmiş olsun..
Benimde var kedilerim. Biriyle sarılıp uyuduk. Arada bir mıncırıp durdum. O da patisini yüzüme yasladı. Mırıldandı, sadece kedi sahiplerinin bildiği o homurtu sesiyle bemi kendimden geçirdi. Nasıl anlatılır ki. Kalbim eridi :KK200:

Benimde var kedilerim. Biriyle sarılıp uyuduk. Arada bir mıncırıp durdum. O da patisini yüzüme yasladı. Mırıldandı, sadece kedi sahiplerinin bildiği o homurtu sesiyle bemi kendimden geçirdi. Nasıl anlatılır ki. Kalbim eridi :KK200:
:):) evet aynen öyle gerçekten..insanın bütün sinirini stresini alıyor yerine mutluluk koyuyor resmen. Bambaşka birşey :KK200:

Sakin olun belli ki bir atak geçiriyorsunuz şu an.
Ağlayabilirseniz ağlayın ve uyuyun. Daha kuvvwtli uyanacaksınız.

Bir hastalık yada kötü birşey mi yasadiniz bu duruma gelmenize sebeb ne onu anlayamadım

Canım bak diğer mesajlarda da yazıldığı gibi dünya zaten iyi güzel bir yer değil Bunu kabullenmek gerek Bir yerde "dünyanın eksik yaratıldığını, cennetin kusursuzlugu için böyle olduğunu" okumuştum Ben dünyadan beklentilerimi çok azaltıp kaderci olunca biraz daha huzur buldum Senin gibi aşırı hassastım Gerçi hayvanlara yapılan eziyet ve kötülükler karşısında hala çok hassasım Bir hayvana bilerek zarar veren insanı imkanım olsa öldürebilirim
Kaç yaşındasın bu arada? Yaş ilerledikçe daha sakin olabilirsin
Ama seni çok iyi anlıyorum emin ol

Doğaya yönelin daha çok spor yapın gazete ve Tvden uzak durun buna telefon da dahil. Hiç mi sevdiğiniz şey Yok ne seviyorsanız onu daha çok yapın

Uyuyamadim.. Gecmisimde ilk yazdigim yazida bahsettigim gibi bir kac hastaligim oldu
Simdi biraz bilinclendigimde canimi yakan en cok yakinlarimin böyle zamanlarimda bana iyi davranmadigini hatirlamam ve zayifligimi kullanmalari ve bu durumu nasil duzeltirim bilmiyorum duzeltmeye halim bile yok sadece uzaklasmak istiyorum ama bu sefer depresyondamisin yine diye laflar söyluyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X