Öncelikle başın sağolsun. Daha önce de yazmış arkadaşlar, vade dolduktan sonra kimse bir şey yapamaz, ne bir dk ileri ne bir dk geri, diye. O nedenle, benim yüzünden vs demeyi bırak bir kere. İkincisi, cenaze ya da mezarına da sakın gitme! Ailesi acısıyla madem haksız yere de olsa seni suçluyor, uzak dur! Ne onlar gerilsin, ne de senin annen, baban ailen korksun kızımıza bir şey yaparlar mı diye! İnsan birinci dereceden yakını kaybedince acısı büyük oluyor. Ama Allah her şeyin sabrını veriyor, her acı zamanla soğuyor, azalıyor. Seninki de öyle olacak, onun ailesinin de. Sen de gideceğim diye inat etme, belli ki senin ailen de sana bir şey olacak diye korluyorlar ve kendilerince akıllarının erdiği kadariýla seni oraya buraya kapatırız diye korkutmaya çalışıyorlar. Intihar vs sakın düşünme, çıkart at aklından bunu. Duanı et sen. Hem onun için, hem de sana intihar vs vesvese vermesin iblis diye! İşine gücüne sarılıp toparlanmaya bak. Evlat kolay yetişmiyor, ben ne zaman bir anneyle bebeğini görsem gözlerim dolar, ne sabırlarla, ne emeklerle büyütüyor bebeğini diye, annem de böyle ilgiyle büyütmüş beni diye.. üzülürüm anneme babama çıkışlarım için, hayattalar çok şükür, ama höt höt yapıyor insan bazen elinde olmadan. Sen de anneni, babanı düşün. Küçükken seninle nasıl ilgilendiklerini, nasıl emek verdiklerini, nasıl sevip, koruyup, kullandıklarını düşün. Sana bir şey olsa nasıl üzülürler onu düşün, veya onlara bir şey olsa sen nasıl üzülürsün onu düşün. Ve toparla kendini. Senden kalmanı istemesi yanlış. Birinin daha dediği gibi, o seni düşünseydi, git bir an önce atıl hayata deyip yeni durumunuza göre bir şeyler plânlardınız. Ama bahsettiğin üzere güçlü biri değilmiş, sen bir yıl kalsan da hep sorunlar çıkardı belli ki. O nedenle kalsam şöyle güzel olurdu böyle güzel olurdu demekten de vazgeç. 3 gün yasını tut, sonra da ayağa kalk. Kendini daha fazla paralama, giden gitti, yapacak bir şey yok. Bu senin suçun da değil. Sen perişan olursan, ailen de perişan olur. Onları da anla. Onun için bir an evvel toparlan.