• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Cok kötüyüm

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Duygu97

🌼🌼
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
1.093
3.367
133
Merhaba hanimlar cok saskinim esim 8 ay önce tek tarafli vorikasel amelyati oldu sperm sayisi azdi bir milyon falandi.
Dün bidaha test verdi olan spermde gitmis 0 olmus hersey ultrasona girdi bugün cift tarafli vorikasel olmus eski doktor tam alamamis demekki vorikaseli.
Sorum su,bòyle olup sperm sayisi artan var mi ?
Bana bi yardimci olur musunuz.
NOT; 2 hafta sonra tekrar amelyat olacak

Ben olsam aynı merkezde bi daha test verirdim heralde. 4 gün perhiz sonrası

Yanlışlık olabilir canım tekrar yaptırın zaten sizinde sayınız çok azmış tamamen bitmiş görülüyor varikosel ameliyatından sonra ilk başlarda azalma olabiliyormuş öyle duymuştum bende ne kadar doğru bilemem tabi ama daha önce sperm varsa sonuçta beyinde sperm üretimi var takviyelerle artırılabilir ama önce varikosel tekrar nüks etmiş mi ona bakılması gerek

Ameliyat olacağını sonradan okudum ameliyattan sonra düzelir inşalalh ama vitamin takviye felan kullanması gerekir herhalde

Merhaba hanimlar cok saskinim esim 8 ay önce tek tarafli vorikasel amelyati oldu sperm sayisi azdi bir milyon falandi.
Dün bidaha test verdi olan spermde gitmis 0 olmus hersey ultrasona girdi bugün cift tarafli vorikasel olmus eski doktor tam alamamis demekki vorikaseli.
Benim eşimde 1 sene önce ameliyat oldu değerler çok düşüktü 1 sene bekledik çocuk olmayınca tekrar ürolojiye gitti tekrar ultrasona girdi varikosel kabak gibi duruyordu bizde tekrar ameliyat olacağız Temmuz gibi size tavsiyem hemen atlamayın bi durun sakinleşin, önce güzel bi doktor bulun hemen aceleye getirmeyin bence eşinin sıfır çıkması çok normal benim eşimde ilk sperm testinde sıfır çıktı belirli periyotlarla test yapıldı bazen 50 milyon bile oldu bazen 5 milyon oldu sıfırı görünce korkmayın hemen , biz özel bi labaratuvarda yaptırdık 3-5 tane sperm çıkmıştı sıfıra yakın dedik neden böyle oradaki doktor bi kitaptan bi sayfa açtı bakın dedi bir erkeğe 2 sene boyunca 15 günde bir sperm testi yapılmış bu testte bazen 100 milyon bazen 10 milyon bazen sıfır bazen 500 milyon çıktığını bize göstermişti Kısacası erkekte spermler her zaman değişkenlik gösterir sıfırı görünce paniklemeyin tüp bebek merkezlerinden başka yerde test yaptırmayın ve iyi bir doktor bulun basın parayı adam gibi bi ameliyat olun derim

Benim eşimde 1 sene önce ameliyat oldu değerler çok düşüktü 1 sene bekledik çocuk olmayınca tekrar ürolojiye gitti tekrar ultrasona girdi varikosel kabak gibi duruyordu bizde tekrar ameliyat olacağız Temmuz gibi size tavsiyem hemen atlamayın bi durun sakinleşin, önce güzel bi doktor bulun hemen aceleye getirmeyin bence eşinin sıfır çıkması çok normal benim eşimde ilk sperm testinde sıfır çıktı belirli periyotlarla test yapıldı bazen 50 milyon bile oldu bazen 5 milyon oldu sıfırı görünce korkmayın hemen , biz özel bi labaratuvarda yaptırdık 3-5 tane sperm çıkmıştı sıfıra yakın dedik neden böyle oradaki doktor bi kitaptan bi sayfa açtı bakın dedi bir erkeğe 2 sene boyunca 15 günde bir sperm testi yapılmış bu testte bazen 100 milyon bazen 10 milyon bazen sıfır bazen 500 milyon çıktığını bize göstermişti Kısacası erkekte spermler her zaman değişkenlik gösterir sıfırı görünce paniklemeyin tüp bebek merkezlerinden başka yerde test yaptırmayın ve iyi bir doktor bulun basın parayı adam gibi bi ameliyat olun derim
Ya iste bizim durumda böyle doktor zaten kendi söyledi tam anlamiyla düzelecek bisey yok dedi spermleri 3 ay araula verdik hepsinde ayni cikti bi amelyat olsun bilelim ki vorikasel artik yok sperm sayisi neden artmiyo doktor dedi vorikaseli aldik diyelim sperm yetmezligi sadece vorikaselden kaynaklanmiyo diye bisey yok cok etken var biz amelyat edelim onu ortadan kaldiralim daha sonrasini dusünurz ve gittigimi hastanede özel hastane düsünun dunden beri 1000 tl paramiz gitti

Yanlışlık olabilir canım tekrar yaptırın zaten sizinde sayınız çok azmış tamamen bitmiş görülüyor varikosel ameliyatından sonra ilk başlarda azalma olabiliyormuş öyle duymuştum bende ne kadar doğru bilemem tabi ama daha önce sperm varsa sonuçta beyinde sperm üretimi var takviyelerle artırılabilir ama önce varikosel tekrar nüks etmiş mi ona bakılması gerek
Etmis ne yazik ki ultrasona girdi bugün
Bir cok takviye edici kür vs kullandik bunun yaninda vitaminde aldik

Son düzenleme:

Merhaba canım geçmiş olsun..
Benim eşimde de varikosel vardı..
tek taraflıydı ameliyattan 3 ay sonra düzeldi..
Doktor bi ilaç vermişti 3 ay kullandı.. bide sperm dna hasar testi yapıldı.. 3 ay sonra oda normal çıktı çok şükür.. merak etme ameliyattan sonra düzelir inşallah...

Ay gercekten mi özel bursa osmangazi aritmi hastanesi doktor fatih göcer bide canim sen hamile kaldin mi

Canım eşimin doktoru mete kilciler..
Çok iyi bir doktor o yaptı ameliyatı...
Ben hamile kalamadım çünkü bende de büyük sıkıntılar cıktı ameliyat oldum sağ tüp alındı sol tüp ve rahim temiz cıktı şükür.. önümüzdeki ay nisan da tüp bebek tedavim başlayacak nasipse... Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

Ben hamile kalamadım çünkü bende de büyük sıkıntılar cıktı ameliyat oldum sağ tüp alındı sol tüp ve rahim temiz cıktı şükür.. önümüzdeki ay nisan da tüp bebek tedavim başlayacak nasipse... Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...
Rabbim yardimcin olsun kuzum hangi hastane peki bide sperm kacta kaca yükseldi

Canım bizde Mete kilcilere gittik iyi bir doktor bişey diyemem ama medicana da Mesut yeşil var biz ona da gittik benim gönlüm Mesut yeşilden yana ben Mesut yeşili tavsiye ediyorum Mete kilciler bize 4 bin ₺ dedi ameliyatı Mesut yeşilde 3500 ₺ biz Mesut beyde ameliyat olacağız , şahsen bizde Mete kilcilerden memnun kalmadık eşimden kan hormon idrar tahlili sperm testi istedi yaptırıp geldik sperm testi haricinde yüzümüze bakmadı bi ilaç yazıp geçiştirdi size Mesut beyi tavsiye ediyorum medicana da ve asla Bursa jimer hastahanesinde erhan sarı var oraya gitmeyin bizim başarısız ameliyatı o yaptı ilgilenmedi bile çok sorumsuz bi doktor

Bir de bizim özel sağlık sigortamız var hiç bir Özek hastahaneye para vermiyoruz ama Mete beye muayeneye gittiğimizde Mete bey sağolsun tanıyı varikosel değilde , cinsiyet değiştirme kısırlık vs saçma sapan tanı koyduğu için sigorta karşılamadı eşim sigortayı aradı neden karşılamıyor diye sordu sigortadan doktorunuz cinsiyet değiştirme operasyonlarını karşılamıyor deyince eşim deliye döndü doğru Mete kilcilere gitti doktor demişki hatalı girilmiş dedi düzeltin dedi ben düzeltemeyen düzeltirsen yarın SGK dan bana gelirler dedi boşuna para ödedik hiçte memnun kalmadık gittiğimiz her sıktır eşime skratol varis ( testis varisi yani varşkosel) teşhisi koydu bunu sigorta karşılıyor ama sağolsun Mete bey cinsiyet değiştirme kısırlık vs diye bildirdiği için sayesinde çok para ödedik hiçte memnun kalmadık ben size medicana Mesut yeşili tavsiye ediyorum çok iyi başarılı genç bir doktor internetten yorumları okuyunca bana hak vereceksiniz

Cok
Bir de bizim özel sağlık sigortamız var hiç bir Özek hastahaneye para vermiyoruz ama Mete beye muayeneye gittiğimizde Mete bey sağolsun tanıyı varikosel değilde , cinsiyet değiştirme kısırlık vs saçma sapan tanı koyduğu için sigorta karşılamadı eşim sigortayı aradı neden karşılamıyor diye sordu sigortadan doktorunuz cinsiyet değiştirme operasyonlarını karşılamıyor deyince eşim deliye döndü doğru Mete kilcilere gitti doktor demişki hatalı girilmiş dedi düzeltin dedi ben düzeltemeyen düzeltirsen yarın SGK dan bana gelirler dedi boşuna para ödedik hiçte memnun kalmadık gittiğimiz her sıktır eşime skratol varis ( testis varisi yani varşkosel) teşhisi koydu bunu sigorta karşılıyor ama sağolsun Mete bey cinsiyet değiştirme kısırlık vs diye bildirdiği için sayesinde çok para ödedik hiçte memnun kalmadık ben size medicana Mesut yeşili tavsiye ediyorum çok iyi başarılı genç bir doktor internetten yorumları okuyunca bana hak vereceksiniz
Tsk ederim canim söyledigin doktora gidecegim sizde sperm artti mi peki

Cok

Tsk ederim canim söyledigin doktora gidecegim sizde sperm artti mi peki
Arttı canım ameliyat olduk ameliyattan sonra 2 kez test verdik hepsinde artış oldu son test
Ml 15 milyon
Toplam 45 milyon
İleri hızlı 21
Morfoloji 1 di
Sonra Mete kilcilere gittik neden çocuğumuz olmuyor diye bu değerlerle olmuş olması gerekir dedi sonra ultrasona girdik tekrar varikoselin devam ettiğini öğrendik sonra tekrar sperm testi istedi sonuçlar
Ml 5 milyon
Toplam 12 milyon
İleri hareket sıfır
Yerinde hareketli 2
Hareketsiz 98 çıktı çok şaşırdık
Morfoloji 1 çıktı tekrar ameliyat olacağız işte

Back
X