Cok mu deger veriyorum?

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.499
3.813
448
İnsani iliskilerde biraz ölcüyü kacırıyorum galiba! İyi davranmak, kırmamak mı sorun? Deger vermek mi sorun oldu! Yaptıgım hic birsey görünmüyo, sayılmıyorum bunlar bana cok koyuyor düsün, düsün, düsün.. Sürekli bir cevap arıyorum ben oldugum gibi davranıyorum halbuki. Aramız iyi olan kisiyle, simdi yabancı gibiyiz desem yeridir. Nedenini bilmiyorum ama benden kaynaklı bir durum olmadıgına eminim.
Biz cok iyiydik, samimiydik sonra baska biriyle daha tanıstık, tanıstıgımız kisi iyi bir insan benim aramın kötü oldugu insanlar azdır zaten. Benim sikayet ettigim sey, onunla tanıstıgından beri beni unutması! Varsa yoksa diger arkadas! Ben onunlada iyiyim bir sorun yok ama bana eskisi gibi deger vermedigini farkettim.. Hatta aklına geldigim anlar bile yok denecek kadar az. Bastan hic umursamadım ama mesela ona gidiyorum, diger arkadasıda cagırıyoruz o geldigi an hersey degisiyor sadece o varmıs gibi. Samimi olabilmek icin kendini yırtıyor. Agzına da sı..sa o birtane! Ben cepteyim, o yoksa ben varım! Böyle birseyi tahammül edecek bir insan degilim ama bugüne kadar hep göz yumdum nedense sustum birsey demek istemedim tatsızlık olmasın dedim, abartmayalım dedim, ama üzülen ben oldum. :26::59:

Aynı şeyi zamanında bende yaşadım...
2 yakın dostken araya 3.arkadaşın girmesiyle dostum dediğim insanın bana ilgisi azaldı, 3. gelen şahıs'a yöneldi. Birlikte gezmeler sinemaya gitmeler...
diyeceğim şu ki sen yine olduğun gibi ol.. Ama gereğinden fazla da değer verme. Zamanla fazla takmamaya başlarsın zaten. Herkes kendi seçimini yapıyor çoğu kimse eşit, adil davranmayı beceremiyor bu konularda...

İnsani iliskilerde biraz ölcüyü kacırıyorum galiba! İyi davranmak, kırmamak mı sorun? Deger vermek mi sorun oldu! Yaptıgım hic birsey görünmüyo, sayılmıyorum bunlar bana cok koyuyor düsün, düsün, düsün.. Sürekli bir cevap arıyorum ben oldugum gibi davranıyorum halbuki. Aramız iyi olan kisiyle, simdi yabancı gibiyiz desem yeridir. Nedenini bilmiyorum ama benden kaynaklı bir durum olmadıgına eminim.
Biz cok iyiydik, samimiydik sonra baska biriyle daha tanıstık, tanıstıgımız kisi iyi bir insan benim aramın kötü oldugu insanlar azdır zaten. Benim sikayet ettigim sey, onunla tanıstıgından beri beni unutması! Varsa yoksa diger arkadas! Ben onunlada iyiyim bir sorun yok ama bana eskisi gibi deger vermedigini farkettim.. Hatta aklına geldigim anlar bile yok denecek kadar az. Bastan hic umursamadım ama mesela ona gidiyorum, diger arkadasıda cagırıyoruz o geldigi an hersey degisiyor sadece o varmıs gibi. Samimi olabilmek icin kendini yırtıyor. Agzına da sı..sa o birtane! Ben cepteyim, o yoksa ben varım! Böyle birseyi tahammül edecek bir insan degilim ama bugüne kadar hep göz yumdum nedense sustum birsey demek istemedim tatsızlık olmasın dedim, abartmayalım dedim, ama üzülen ben oldum. :26::59:

yaşınız kaç bilmiyorum ama lise yıllarım aklıma geldi.yol ver gitsin üzülen sen olursun.

Aynı şeyi zamanında bende yaşadım...
2 yakın dostken araya 3.arkadaşın girmesiyle dostum dediğim insanın bana ilgisi azaldı, 3. gelen şahıs'a yöneldi. Birlikte gezmeler sinemaya gitmeler...
diyeceğim şu ki sen yine olduğun gibi ol.. Ama gereğinden fazla da değer verme. Zamanla fazla takmamaya başlarsın zaten. Herkes kendi seçimini yapıyor çoğu kimse eşit, adil davranmayı beceremiyor bu konularda...

Her görüselim dediginde kabul ettim o bir aradıysa, ben iki kez aradım o kızla tanıstıktan sonrada aynı sekilde devam ettim. Anlamadıgım, o kız bana nasılsa ona da öyledir öyle arama huyu yoktur, kolay kolay aklına ne arkadasım nede ben gelirim. Tuhaf geliyor iste anlamıyorum bu ısrarını..

yaşınız kaç bilmiyorum ama lise yıllarım aklıma geldi.yol ver gitsin üzülen sen olursun.

Keske bende lise yıllarında olsaydım..
Genelde lise caglarında yasanır bu tür seyler degil mi? :61:
Halbuki koskoca insanlarız o yasları coktan gectik arkadaslıgımız 3 yıldır var. O kızla da tanısalı iki yıl falan oldu.

Belki de ona cazip geliyordur şuan yeni gelen arkadaşın. Belki de öyle davrandığı için üstüne düşüyordur. Eğer öyleyse merak etme onu çözdükten sonra gerçek dostuna geri dönecektir.

Keske bende lise yıllarında olsaydım..
Genelde lise caglarında yasanır bu tür seyler degil mi? :61:
Halbuki koskoca insanlarız o yasları coktan gectik arkadaslıgımız 3 yıldır var. O kızla da tanısalı iki yıl falan oldu.

üç yılın adı var bişey diyemem e diğeri de iki yıl.bence önemsemeyin.boşverin.hayat gerçekten kendinizi birileri için üzmeye değmez.

Belki de ona cazip geliyordur şuan yeni gelen arkadaşın. Belki de öyle davrandığı için üstüne düşüyordur. Eğer öyleyse merak etme onu çözdükten sonra gerçek dostuna geri dönecektir.

2 senedir bu sekilde devam ediyor bazen bana onun hakkında tatlı tatlı sitemler ediyor hic bozmuyorum, birsey de demiyorum. Aslında uzun bir süredir fazla görüsmüyorum arada neden hic aramıyorsun falan diyor sanırım ben baya alıstırmısım aramayınca, arayı acınca eksiklik hissetti.

üç yılın adı var bişey diyemem e diğeri de iki yıl.bence önemsemeyin.boşverin.hayat gerçekten kendinizi birileri için üzmeye değmez.

Dediginiz dogru böyle insanlar icin üzülmeye degmez. Belkide susup kaldıgım icin bu kadar takıyorum. Bazen acık acık konusayım diyorum ama sanki normal gelmeyecekmis gibi hissediyorum diger arkadasta duyacak eminim adım kıskanc oluverir bakarsınız.. :61:
Görüsmesem inanın takmam gözden uzak olur sonucta beni sadece seyirci kalmak sıkıyor, üzüyor..

Kendi bilir ben 3' lü arkadaşlıklarda hep gruplaşma olduğuna inanıyorum bunu başaranlar da var ama ben yapamıyorum yapım gereği tek olsun öz olsun istiyorum...

benimde başıma geldi böyle bişi. mesela okulda öğle yemeğine çıkcaksak önceleri hep beraber gidiyoduk. sonradan yok onlar daha acıkmamış sonra gidelim yok onları bekleyelim. bende uzak durma kararı aldım. başka arkadaşlarımla takıldım. sonra o aradı hesap sordu. dedim sen bak keyfine ben iyiyim böyle. tabi dank etti aklına. sende boşver zamanla anlıcak ne kadar fedakarlık yaptığını..

Kendi bilir ben 3' lü arkadaşlıklarda hep gruplaşma olduğuna inanıyorum bunu başaranlar da var ama ben yapamıyorum yapım gereği tek olsun öz olsun istiyorum...

Aynen bende dediginiz gibiyim hatta ben üni. kazandıgımda, yurt bakıyorduk 3 kisilik odalar vardı amcam, orayı tutmayalım, 5 erkek bir arada yasar ama 3 kız yasayamaz biri mutlaka yalnız kalır demisti. Cevremde gözlemledigim seylerde de hep aynı seyler oluyor herkes birbirinin arkasından konusuyor, kuyusunu kazıyor..

ooooo yapma smuwila seni az cok KK´dan tanirim akilli, zeki, kendine güveni olan bir insansin bu konuyu sen actigina inanamadim.
Canim ya, her zaman icin ilk önce sen kendini seveceksin, sonra isini meslegini, esini ( var sa eger ), cocuklarini veya aileni yani arkadas benim siralarimda asagilarda bir yerde.
Sen deger vermedikce o kadar cok degerin olur bunu unutma.
Yani böyle bir sey icin ne kendini üz, nede kalbini yor, nede degerli zamanini böyle birsey icin harca.
Arkadas dedigin bir yere kadar var, ama ilk sen ve ailen var.
Yapma lütfen, baska derdinmi yok Allah askina.
Keske yakinda olsakda seni 3 günlügüne hastanin yogun bakimina götüreyim, orada insanlar hayat mücadelesi veriyor, serumlara bagli, burunlarinda oksijen hortumlari, arkasindan bu gibi düsüncelerinin ne kadar sacma oldugunu kendin anlardin.
Ben böyle seylere güler gecerim...

benimde başıma geldi böyle bişi. mesela okulda öğle yemeğine çıkcaksak önceleri hep beraber gidiyoduk. sonradan yok onlar daha acıkmamış sonra gidelim yok onları bekleyelim. bende uzak durma kararı aldım. başka arkadaşlarımla takıldım. sonra o aradı hesap sordu. dedim sen bak keyfine ben iyiyim böyle. tabi dank etti aklına. sende boşver zamanla anlıcak ne kadar fedakarlık yaptığını..

Aynen banada hep hesap soruyor ama ben birsey diyemiyorum bahane buluyorum hep. Mesela diger arkadas bizi cagrmaz bir kac keredir en fazla biz ne zaman cagırsak, önce bi nazlanır, sonra kabul eder. Böyle olmak lazımmıs demekki ben bu olaydan bu anlamı cıkardım.. :55:

ooooo yapma smuwila seni az cok KK´dan tanirim akilli, zeki, kendine güveni olan bir insansin bu konuyu sen actigina inanamadim.
Canim ya, her zaman icin ilk önce sen kendini seveceksin, sonra isini meslegini, esini ( var sa eger ), cocuklarini veya aileni yani arkadas benim siralarimda asagilarda bir yerde.
Sen deger vermedikce o kadar cok degerin olur bunu unutma.
Yani böyle bir sey icin ne kendini üz, nede kalbini yor, nede degerli zamanini böyle birsey icin harca.
Arkadas dedigin bir yere kadar var, ama ilk sen ve ailen var.
Yapma lütfen, baska derdinmi yok Allah askina.
Keske yakinda olsakda seni 3 günlügüne hastanin yogun bakimina götüreyim, orada insanlar hayat mücadelesi veriyor, serumlara bagli, burunlarinda oksijen hortumlari, arkasindan bu gibi düsüncelerinin ne kadar sacma oldugunu kendin anlardin.
Ben böyle seylere güler gecerim...

Haklısın...
Benimkisi dert degil zaten etrafımda cok tanık oldugum icin paylasmak istedim ve bende aynı anlamı cıkarttım deger vermeyince, degerin oluyormus!

En cok kızdıgım sey, aptal yerine kondugumu hissediyorum beni ikinci plana atan bir insanın bana hesap sormadan önce oturup bir düsünmesini beklerdim ama herkes bir olmuyor iste ben gibi ince düsünmüyor.. Bundan sonra da deger verdigi kadar deger göstericem. Zaten icimden gecenleri bilse rahatlıyacagıma eminim.

zaman,insanla için kendimi çok da yıpratmamam gerektiğini gösterdi...gün geliyor tek bir söz yetebiliyor çünkü herşeye..çoğu ilişkimden elimi ayağımı çektim açıkçası,bende çok değer veren biriyim ve kendimden çok düşünmeye başlayıp emek verdiğim vakit geri itilen ben oluyorum hep..o yüzden herkes kendi halinde olsun bence en güzelii..bazen sağlara taşlara konuşmak daha güzel,hiç olmazsa onlar bazı şeyleri yüzünüze vurmuyor,sen böylesin demiyor,gereksiz yere kendini bilmezlerle muhatap olmuyorsunuz..1 yıllık arkadaş da olsan aynı 10 yılda aynı..insanların ne yazık ki artık yapıları herşeyi yapmaya çok uygun...onu takmamak en güzel cevap olur bence..

Bnmde vardı geçen sene çok yakındık kardeş gibiydk sürekli görüşürdk çok değer verirdim sonra senenin sonlarına doğrubaşka birini buldu o da aynı seninki gibi samimi olabilmek için biyerlerini yırtıyodu her tenefüs ynına gitmeler falan en sonunda iyice onla samimi oldu beni sattı şimdi yabancı gibiyiz aynen geçen sene onn yanına her tenefüs giden bu sne bnm yanıma 1 tenefüs gelmiyo farklı sınıflardayız diye gçn sene onlada ayrı sınıflardaydı ama her tenefüs gider görürdü ne olduysa onla tnştıktan sonra oldu ztn.Ama artık hiiiiç bi insanı tınlamıcammm hep asık suratla konuşucam çünkü öyle olan kazanıyor değer verirsen aptal yerine konuluyorsun suratııı asık olanın hep tersleyenin herkes peşinde!! Artık mesaj atsada ben geçiştiriyorum onun gibi birine artık hayır gelmez bana.Mesela geçenlerde bi kere hadi dedim büyüklük bende kalsın işin varmı yarın dedim o da dedii malesef ( nrddnn biliosa buluşalım diceğimi ) bende dedimm hmm bizde arklarla sahile gidicektikte sende gel istersen dicektim dedim nasıl bozuldu artıkta zaten ayaklarıma kapansa yalvarsa affetmem ve onla arkadaş olmam ne hali varsa görsün :D

kıskançlık kokusu varrrr

Pardon?
Neyi kıskanmısım?
Verdigim degeri görmemek mi kıskanclık, bir anda herseyde en son akıla gelmek mi kıskanclık?? Böyle bir durumda sadece '' ben '' olayım demektir kıskanclık.. Benim yakındıgım, iki kisiyi birden idare edememesi! Madem yapamıyor, denge kuramıyor kalkıp ta bana neden aramıyorsun vs. demesi.. Ben kısaca özetledim ama detaylı bilgi icin,
Siz buyrun tekrar okuyun konuyu iyi anlayın, öyle bastan savma cevaplara gerek kalmasın..!

Son düzenleme:
Back
X