Çok mu zavallıyım?

fallinlove

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
51
0
16
Trabzon
Nefret ediyorum..sadece nefret ediyorum.herşeyden ve herkesten nefret ediyorum.hatta ve hatta nefret etmekten de nefret ediyorum.yapmak istediğim o kadar çok hayallerim var kiii...ve hiçbirini yapamamaktan becerememekten nefret ediyorum..canım o kadar çok sıkılıyor ki ne hayatımı yaşıyorum ne de öteki dünyam için ibadet edebiliyorum...hiç mi hiç bir işe yaramıyorum..yaşamak için hiç bir sebebim yok 'boş bir insanım'.herşey ve herkes bana çok uzak.onlara yetişmeye çalıştıkça sürekli aynı yerde çırpınıp duruyorum.gerçektenn yazacak ve kendim, ifade edecek bir kelime bulamıyorum..bu bedeni ve bu beni nasıl temizleyeceğim..şeytanın maskarası oldum ALLAHIM BANA ÇOK UZAK...RABBİME BİLE ULAŞAMIYORUM...DİNEN VE BU HAYATTA KOCA BİR BOŞLUK İÇERİSİNDEYİM..dua edemiyorum..ibadet edemiyorum..ve hayatımda da hiç birşey istediğim gibi gitmiyor..hayat bana karşı çok acımasız..bazen balkona çıkıp insanları çocukları izliyorum gökyüzüne bakıyorum birşeyler hissetmeye çalışıyorum ve ara ara 3derin nefes alıp veriyorum sonra içimde öyle bir acı hissediyorum ki o anda dünyaya anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki fakat çıkarabildiğim tek ses hıçkırık sesi oluyor..sürekli NEDEN? NİÇİN? NİYE? NE YAPMALIYIM? gibi sorularla beynimi kendimi yiyip bitiriyorum..beynim bedenim ve ruhum altüst oldu...ne bu dünya ne öteki dünyam için hiç birşey yapamıyorum...yazarak belki rahatlarım diye düşünüyordum ve şu anda rahatladım mı gerçekten bilmiyorum...

Unuttunuz mu ne kadar yakın olduğunu Rabbinizin.
Silkinip kendinize gelmeye çalışın.
Şikayet ederek ve nefret duygularıyla biryere vramazsınız.
Düzelecek deyin ve sahip olduklarınıza bakın.
Sonra şükredin halinize.
Ya da şükretmeyin ama farkına varın.
Ne kadar çok insandan iyi durumda olduğunuzun.

kalk bir la havle çek, abdest al iki rekat namaz kıl... Allah bazen kulları kendine yönelsin diye böyle kabz halleri verir. şükür ki senin vicdanın daha katılaşmamış ve ruhunun ıstırabını duyabiliyorsun hala.. bu şükürlük bir şey. asıl sorun o sesi duyamayıp hayatını güllük gülistanlık geçiren, dünyadan ahireti unutacak kadar memnun kalanlardadır

Yanlış pencereden bakıyorsun arkadaşım, bu kadar yıpratma kendini.
Düşün ki, nefret duygusunu hissedebilmen için bile belirli efor sarf etmen gerekli...
Sevmek, üzülmek, ağlamak, özlemek vb. duygularda bununla beraber...

Yapman gereken tek şey, farklı bir pencere açmak kendine.
İsyan etme sakın! Her şerde bir hayır - her hayırda bir şer vardır unutma!

Güzelce bir abdest al (diğer arkadaşlarımızın da önerdiği gibi) sakinleş biraz.
Kafanda kurduklarını tamamen sil, sadece içinden geldiği gibi "hangisini, neyi" demeden ilk aklına gelen duayı oku.
Emin ol için rahatlayacaktır ve işlerin çorap söküğü gibi gelir ve yolunu bulur.
Sen yeterki iste! İnsan istediği ve inandığı sürece herşeyi başarır...
Zorluklarda bizim imtihanımız unutma, onlardan nefret ettiğin sürece değil, onları aşabildiğin - azmettiğin sürece başarılı olursun!

Senden kötü durumda olanları düşün.Hastaları düşün.Haline şükret.Ve sakın boş durma.Boş durmak insana kafayı bile yedirir bi sorun yoksa bile.

çok ağır bir depresyondan geçtiğim için yaşadıkların o günleri anımsattı.

nefes alamama...çaresizlik, sanki derin nefes alsan bile göğsünde baskı hissi, sürekli ağlama,vs.

bu durum anlık değil ve 1 haftadan uzun sürüyorsa mutlaka bir psikiyatristle görüş derim. sakın ihmal etme. ve geçeceğine emin ol.

canım bende bundan 2sene önce senin gibiydim emin ol bir farkım yoktu.. ama bir anda rabbime ibadet edip yönelmem gerektiğine karar verdim kimseyle konusamıyordum sadece ve sadece rabbime herseyi anlatıyordum..
çok tövbe ettim çok yalvardım sonucunu gördüm mü diye merak ediyorsan gördüm arkadasım..
o yüzden isyan insanı daha çok katılastırır sen sen ol ibadet et rabbinin sesini duydugunu unutma o seni görüyor belki de sınıyor..
sen güçlü ol rabbinin yanında ol ki o da sana yardım eli uzatsın..
rabbim inşallah acılarını dindirir canım benim...

canım bende bundan 2sene önce senin gibiydim emin ol bir farkım yoktu.. ama bir anda rabbime ibadet edip yönelmem gerektiğine karar verdim kimseyle konusamıyordum sadece ve sadece rabbime herseyi anlatıyordum..
çok tövbe ettim çok yalvardım sonucunu gördüm mü diye merak ediyorsan gördüm arkadasım..
o yüzden isyan insanı daha çok katılastırır sen sen ol ibadet et rabbinin sesini duydugunu unutma o seni görüyor belki de sınıyor..
sen güçlü ol rabbinin yanında ol ki o da sana yardım eli uzatsın..
rabbim inşallah acılarını dindirir canım benim...

inanki bazen diyorum ki ALLAHIM bu dünyayıda boşverdim nolur bana senin aşkını imanın gücünü ver diye yalvarıyorum..bu durumdan bir an önce kurtulmak istiyorum..

çok ağır bir depresyondan geçtiğim için yaşadıkların o günleri anımsattı.

nefes alamama...çaresizlik, sanki derin nefes alsan bile göğsünde baskı hissi, sürekli ağlama,vs.

bu durum anlık değil ve 1 haftadan uzun sürüyorsa mutlaka bir psikiyatristle görüş derim. sakın ihmal etme. ve geçeceğine emin ol.

hiç abartmadan söylüyorum 1senedir böyleyim..gerçekten mahvoldum.kimseyede anlatamıyorum beni yargılarlar düşüncesi ile...

konuya başlar başlamaz çok mu zavallıyım diye girmişsin konuya hayır tabiki kimse zavallı değil kiminle neyle kıyaslıyorsun ki kendini başkaları gibi başarılı değilsinde yerinde sayıyorsun bak mesela kaç yıldır ,tam 6 yıldır bir kurumun sınavına girip duruyorum ama her seferinde mülhakatta eleniyorum ki ne koşullarla oraya kadar geliyorum o kadar çabam her seferinde boşa çıkıyor ama yılmadım önemde bir hedefim var ve bir gün başaracağım diyorum, ibadet tamamen içinden gelen bir durum bu günler de senin için çok güzel bir fırsat üstünden ölü toprağını at namazını kıl hepsini birden kılamıyorsan ara ara başla dua et yatarken et ne bileyim kalkarken et arada dua oku içinden peygamber efendimizin kısa duaları var sıkıntılı zamanlarında okuduğu onları ezberle mesela, ama eğer ki durum daha kötüye giderse hemen bir doktora görün sorun belkide depresyondur ihmal etme ve kendini aciz hissetme allahım bana çok uzak demişsin ya istesende olmaz sen onunu kulusun seni o yarattı başlı başına istesende bırakmaz buna inan ve böyle düşün her zaman - rabbim dediğin zaman buyur kulum diye cevap verdiği kullardan olmak nasip etsin, bunun için dua et bol bol

hiç abartmadan söylüyorum 1senedir böyleyim..gerçekten mahvoldum.kimseyede anlatamıyorum beni yargılarlar düşüncesi ile...

yavrum yazık sana. hemen bir psikiyatra gitmelisin. neredesin? devlet hastanelerinde de var gerçi.

bak ben 2 ay dayanamamıştım. mahvoldum, ağlamaktan yüz çizgilerim değişti. ama geçti...15 gün sürdü ilaca başladıktan sonra normale dönmem. tabii devam ettim tekrarlamasın diye ama inan kızacaksın kendine niye şimdiye kadar yapmadı diye.

Rabbime sığın bir de. o seni tek anlayan. en iyi anlayan. şah damarından yakın olan. senin bile bilmediğini bilen.

çok zavallısın evet. Elin tutuyor, ayağın tutuyor.. Sağlıklıksın, düşünebiliyorsun pekala.. Hobi edin, gez dolaş..sabahları yürü, akşamları meditasyon yap.. İbadet et, an'ı yaşa.. Hayatta neler var biliyormusun ? kör olup güneşi göremeyen, bacağı olup koşmaya hasret kalan, dili olup konuşamayan.. Yazı yazamayan.. vs. Ben size hemen jet hızı ile bir öneri yapayım da anında etki eder meraklanmayın ;

Lösemili ve zihinsel engelli çocukları ziyaret edin..
Darülşafakaya gidin
Kimsesizler yurduna gidin..

Ve Yardımlar yapın maddi manevi...

Etrafınıza bir bakın; 21 yaşınızdasınız.. Sağlıklı ve bir o kadarda akıllı.. Kendinize gelin bence. Sizin psikiatriye değil, gönül gözünüzün açılmasına ihtiyacınız var.
Yazdığım yerleri ziyaret edin.. Daha sonra kendinizde ki değişimleride göreceksiniz..

Back
X