Merhaba arkadaşım, seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de benzer şeyler yaşadım. Benim annem de yanımda yoktu. Ikısı de baska ınsanlarla evlendiler... Ablam da evlendi, ben de birzamanlar ailece yaşadığımız evde tekbaşıma kaldım. Evlenmeye karar verdiğimde, beni ablamların evinde istemişti eşim... Annemle babam zorla biraraya gelmişlerdi. İsteme gününden önce babamı nerdeyse 2 yıl hiç görmemiş ve konuşmamıştım. Ben de ona hiç haber vermemeyi de düşünmüştüm. Annemse bambaşka bir sorundu...
Şimdi senin burada kendine sorman gereken iki soru var. Birincisi; babanı söz ve isteme sürecinin dışında bırakırsan düğünde bile çağırmaman gerekebilir. Sonrada hayatının herzaman iyice dışında kalacaktır. Babana neden guvenemedıgını kestırebılıyorum az cok. Eger maddı manevı hıcbır bagın yoksa ve sana ve ailene yarardan cok zarar verecekse onu surecın dısında bırakabılırsın.
Ikıncı soru ıse; esın aılevı ılıskılerının durumunu, babanın durumunu ne kadar bılıyor ve ılerıde bu durumu esın ya da esının aılesı sana karsı kullanır mı? Eger boyle bır ıhtımal varsa, babanı karsına al ve guzelce ıyılıkle konus: Evlenmeye karar verdıgını ve evlenecegın gencın duzgun ıyı bır aılesının oldugunu, baban olarak bu donemde ona cok ıhtıyacın oldugunu, yanında olup olmayacagını sor. Arkasında aılesı olmayan bır kız cocugunun esı ve esının aılesı tarafından kımsesız gıbı gorulup ezılecegını, sana bunu yapamamaları ıcın babanın yanında olmasını ıstedıgını soyle...
Eğer baban bu zamana kadar olan ilgisizliğinin yanısıra seni böyle bir durumda her ne olursa olsun yalnız bırakmayacaksa, görüntü olarak bile olsa bir baba figürü olarak resmdeki yerini alacağına inanıyorsan babanı da sürece dahil et ve güzelce konuş.
Aksi durumda eşinle iyice konuş. Baban ile annen ayrıldıktan sonra babanla bir bağın kalmadığını, ebeveyn olarak annen ve anneannenin oldugunu, ailesine de bu durumdan uygun sekılde bahsederek senı uzecek herhangı bır durumda kalınmamasını rica edebılırsın. Bu yolu secmen halınde babanın yoklugunda yanında olan anne ve anneannenden gurur duy canım ve bu sureclerde sana kımsenın kendını kotu hıssettırmesıne ızın verme.
Benım o dönemlerim cehennem gıbı gecmıstı. Doktugum gozyasları herhalde bır göl olurdu. Sen oyle olma ınsallah hersey yolunda gıtsın ve esıne mutlu bır aıle kur en kısa zamanda...