Çok mutsuz, çaresiz, depresif, yorgun ve bıkkınım.Neden?

ahbubenkendimi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
249
0
46
- Yurtdışı
6 aydır evliyim.evlenmeden önce cok yorucu ve stresli bi iş hayatım vardı.evlendikten sora çalışmayı bıraktım. yaklasık 6 aydır evdeyim ve bütün günlerimi boş boş geciriorum. Geç kalkıorum saat 13.00 e kadar uyuyorum gün geçsin die sora televizyona bakıorum derken aksama kadar oturdugum koltuktan kalkmadıgımı farkediyorum.Yurtdısında yasıorum ama buranın dilini ögrenmeye çaba bile göstermiyorum.kursa gitmeyi de bıraktım.hiçbişey yapmak istemiorum ama sucluluk duygusuyla da yasayamıyorum. Eşim zaten garfield gibidir onu cok seviyorum ama bazen her hareketine uyuz oluyorum.sebepsiz yere aglamak istiyorum.ağladıgım zaman eşim cok kızıyor sinirlenio daha cok aglayasım gelio.Kendimi deli gibi hissediyorum.ne yapsam hiç bilmiorum. tek bildiğim hiç bişey yapmak istemediğim ama buna da katlanamıorum. off bilmiorum.kendimi geliştirmek istiyorum böle olmak istemiorum.

hayatınız monotonlaşmış daha önce çalışma yaşamınız varmış..bundan da olablr..neden kursa git dil öğren ehliyet al benim arkdşta almanyada öyle yapıyo..çocugunuz varmı? olsa oyalanırsınz uğraştır oda hem ihtiyaç..eşinize yapmş oldunuz benzetmeye çok gldüm çevre arkdş edinin gezin dolaşın..bi süre sonra geçer zaten geçici sıkıntıdır inş atlatırsın bu durumu..

mrb arkadaşım aynı beni tarif etmişsin.benm bi oğlum var çoğu zamanım onunla geçiyor ama sıkılıyorum yalnız hissediyorum kendimi.hiç ostum deyip sabah akşam düşünmeden arayıp derdşimi anlatabileceğim bi arkadaşımda yok.birkaç arkaaşım var ama dostum yok.ailemde uzaktayım zaten ailemle yakın değiliz birbirimize.bi derdimi bile anlatamam.senn konunu görünce yazmak istedim.aynı şeyleri hissdiyoruz seni anlayabiliyorum.

bence sen çalışmayı bıraktığın için şuan böyle hissediyorsun. günün dolu geçiyormuş ama şimdi yapacak biley yok hep monoton.bide yeni evlenmişsin.onun etkiside olabilir bence düğün zamanı çok stresli geçiyor daha sonra sorumluluk oluyor bu seni belki yorgun hissettirmiş olabilir.

Bütün sorun dil bilmemenizden kaynaklaniyor.Dil bilseniz disari cikarsiniz,dolasirsiniz,alisveris yaparsiniz tek basiniza,kocanizin yardimina ihtiyac duymadan.
Bence bir an evvel dil ogrenmeye baslayin,ben hollandacayi sadece televizyondan ogrendim,ihtiyacimda yoktu,oylesine.Cok keyifli birsey dil ogrenmek.

evet cok dogru söyluosun dil bilmediğim için dısarı cıkmak bile istemiorum. Normalde magaza magaza dolasıyım butun gün cok severim ama kocamı beklemem gerekio biras özgüven eksikliği oldu buraya gelince.Aslında dil ögrenmeye yatkın bi insanım ingilizcem var ama tembellik ve depresyon beni durduruo sanırım. yardımın için cok teşekkürler.

evet ne güzel senin bi oğlusun varmış allah bagıslasın.aslında bende cocuk istiorum 4 aydır denioruz daha tık yok.O olsa belki daha bi heycanlı olurum kendime gelirim daha cok dikkat ederim.butun günüm kimseyle konusmadan gecio bi de cocukta olmayınca daha bi kötü hissetmeye basladım sanırım.

canım gercekten eşim öyle ama bazen bişey sorarım cevap vermesi bile 5 dakikayı bulur.çevre arkadas yokki herkes yabancı bi basımıza yasıoruz burda. kursa tekrar baslıcam zaten yardımcı olmaya calıstıgın için cok teşekkürler.

canım yaşadıklarının aynısını bende yaşıyorum. okuldan sonra 2 yıl okuduğum şehirde kaldım. çalıştım. sonra herşey okadar ters gittiki, ev arkadaşım işim filan derken kös kös aile evine döndüm. İnsan istemediği bir hayatın içinde olduğunda böyle oluyor bazen. Ben şuan istemediğim bir hayat yaşıyorum o yüzden aynı virüs gibi oldum. Virüsler uygun olmayan şartlarda tüm yaşamsal faaliyetlerini kapatıp cansız formuna dönüşürler ya. Aynı öyleyim. nerdeyse 1-2 öğün yemek yiyorum oda yaşamk için, sonra hep uyumak istiyorum, akşam kalkıp sabah yatıyorum. nette oyanlanaya çalışıyorum. daha önce zaman bulamayıp keşke zamanım olsada yapsam dediğim şeyleri yapasım gelmiyor. Annem dışarı çıkıp gezelim filan diyor,istemiyorum.oturduğum yerden kalkmak gelmiyor içimden. ev işi yapasım gelmiyor. kursa yazıl,kursa git diyor annem, o da gelmiyor içimden. böyle oldukça kendimi işe yaramaz hissediyorum.benden birşey olmaz düşünceleri yiyor beynimi. birşey olmak için de içimden en ufak bir istek gelmiyor enerjim yok gibi sanki...
Aslında yurt dışına evli olmayıp bir arkadaşınla gezmeye gitmiş olsaydın böyle olmazdı. giyinip süslenip,yeni bir ülkenin yeni bir şehrin kültürü insanlarını tanımak için fırsatın olduğunu bilip acayip bir enerji ve neşeyle gezerdin. düşünsene kız kıza bir grup yeni bir ülke.hayali bile muhteşem.
belkide sende benim gibi gerçekten istemediğin bir hayatın içine hapsolduğunu düşünüyorsundur,yada hayatında monotonluğa sıkışıp kalmışssındır. o saatten sonra silkelenip kalkmak çok zor oluyor..offf ne bileyim canım.kelin merhemi olsa kendi başına sürer. ama aynılarını bende yaşıyorum.kendini yalnız hissetme sakın

canım aynı benim hissettiklerimi yazmışsın aynen öyle insan hapsolmuş gibi hissedio cok sinir bozucu bi durum.ben de çalısırken ne hayaller kuruodum vaktim olsa da spora gitsem dans kursuna yzılsam vs. falan die. Kocam da öle hevesli enerjik olmayınca iyice saldım kendimi Allahtan hayırlısı hepimiz için.Allah kalplerimizi maneviyatla doldursun bu biras da o eksiklikten sanırım.

canım aynı benim hissettiklerimi yazmışsın aynen öyle insan hapsolmuş gibi hissedio cok sinir bozucu bi durum.ben de çalısırken ne hayaller kuruodum vaktim olsa da spora gitsem dans kursuna yzılsam vs. falan die. Kocam da öle hevesli enerjik olmayınca iyice saldım kendimi Allahtan hayırlısı hepimiz için.Allah kalplerimizi maneviyatla doldursun bu biras da o eksiklikten sanırım.

umarım hayatımızda yeni değişik kapılar açılır da bu miskinlik ve depresyon kalkar üzerimizden

ayni ben sebebibini bende bilsem.nasil bikkin ve sikkinim hayattandan .aman allahim.hapda bir cözüm degil daha cokmu hasta yapacagiz kendimi .yengem bir sene boyunca hap kullandi biraktiginda tam bir felekat oldu.

y harfini neden kulaamadınız merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…