Erkek İnfertilitesi çok mutsuzum :( bana umut verebilecek var mı? :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

aylintk

süprizim, 2. meleğim geliyor...
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2013
274
11
68
kızlar dün eşimin spermiyograf sonucunu aldık ve herşey yolunda zannederken sperm hızının %20 olduğunu öğrendik. ben adet düzensizliği için tedavi görüyorum herşey düzeliyor zannederken bu sonuçla yıkıldık :( doktor herhangi bir tedavi başlamadı 15 gün sonra eşim tekrar tahlil yaptıracak. ne yapmalıyız bir fikri olan varmı? bütün moral yerlerde :ssz:

kızlar dün eşimin spermiyograf sonucunu aldık ve herşey yolunda zannederken sperm hızının %20 olduğunu öğrendik. ben adet düzensizliği için tedavi görüyorum herşey düzeliyor zannederken bu sonuçla yıkıldık :( doktor herhangi bir tedavi başlamadı 15 gün sonra eşim tekrar tahlil yaptıracak. ne yapmalıyız bir fikri olan varmı? bütün moral yerlerde :ssz:

varikosel varmı eşinde canım

canım üzülme inş.diğer testeleriniz de değerleriniz güzel çıkar...ilk test verdiğimizde bizim sperm değerleri de düşüktü doktor, 1 hafta sonra tekrar istedi semen tahlili... yaptırdık sonuç daha kötü çıktı 3 test yaptırdık ikinciye göre yükselme var anlayacağın değerler bi iniyor bi çıkıyordu...bu sefer varikosel için ultrason çektiler 4.4mm ile 3.8mm çapında varikosel çıktı ileri derece de varikosel...ama ultrasonda çıkan tek başına yeterli olmuyor elle yapılan muayene daha önemli,,,elle muayene de varikosel tespit edildi...doktor daha sonra proxeed plus verdi üç kullanın gelin dedi kullandık yükselme olmadığını görünce tek nedenin varikosel olduğunu anladılar...eşim 13 gün önce ameliyat oldu 6 ay bekleyecez...uzun bi süreç canım ama herkeste aynı olacak diye bişey yok benim bi arakadaşın çocuğu olmuyordu 1.5 yıldır falan doktora gittiler değerleri düşük çıktır doktor ilaç verdi ilaç onlara etki etti ve şuan bebekleri 1 yaşında...inş durumunuz sadece ilaçlık olur...belli olmuyor ama belki de 2 testinizde değerleriniz yüksek çıkar ,değerler 3 ay da bi yenilendiği için tek sonuca göre hiç bi doktor tedavi başlatmaz...

canım üzülme inş.diğer testeleriniz de değerleriniz güzel çıkar...ilk test verdiğimizde bizim sperm değerleri de düşüktü doktor, 1 hafta sonra tekrar istedi semen tahlili... yaptırdık sonuç daha kötü çıktı 3 test yaptırdık ikinciye göre yükselme var anlayacağın değerler bi iniyor bi çıkıyordu...bu sefer varikosel için ultrason çektiler 4.4mm ile 3.8mm çapında varikosel çıktı ileri derece de varikosel...ama ultrasonda çıkan tek başına yeterli olmuyor elle yapılan muayene daha önemli,,,elle muayene de varikosel tespit edildi...doktor daha sonra proxeed plus verdi üç kullanın gelin dedi kullandık yükselme olmadığını görünce tek nedenin varikosel olduğunu anladılar...eşim 13 gün önce ameliyat oldu 6 ay bekleyecez...uzun bi süreç canım ama herkeste aynı olacak diye bişey yok benim bi arakadaşın çocuğu olmuyordu 1.5 yıldır falan doktora gittiler değerleri düşük çıktır doktor ilaç verdi ilaç onlara etki etti ve şuan bebekleri 1 yaşında...inş durumunuz sadece ilaçlık olur...belli olmuyor ama belki de 2 testinizde değerleriniz yüksek çıkar ,değerler 3 ay da bi yenilendiği için tek sonuca göre hiç bi doktor tedavi başlatmaz...

inşallah canım ya bende tedavi görüyorum moralimiz yeni yeni düzelmeye başlamıştı. bu da tuz biber oldu :( belki çok önemli bişey değildir düzelir ama zaten 2 yıldır bekliyoruz. bi de bunu bekleme fikri yordu beni açıkçası :(

mrb.bozmayın moralinizi sperm hızı için havuç kürü çok etkili diyo duymuştum.hemen umutsuzluğa kapılmak yok.rabbim ol desin yeter ki...

Keçi boynuzu ve keçiboynuzu (harnup) pekmezi...
Bunları bir araştırmanı tavsiye ederim.
Sperm miktarını ve kalitesini arttırıyor.

Keçi boynuzu ve keçiboynuzu (harnup) pekmezi...
Bunları bir araştırmanı tavsiye ederim.
Sperm miktarını ve kalitesini arttırıyor.

keçi boynuzu kürü başladık dün günde 2 kere yapılması gerekiyormuş ama ramazan olduğu için 1 kere içebiliyor eşim ama harnup pekmezi de aldırayım çok teşekkür ederim 15 gün sonra tekrar bakılacak umarım iyi gelir :) bu ay denemelere başlayacaktık adetim düzelmişti inşallah verir rabbim sesimizi duyar :(

moralinizi bozmayın umarım sorun büyük değildir.
eşim 13 haziranda sperm testi yaptırdı.
toplam sayı 30 milyon
1mlde 7milyon

ileri hızlı %20
yavaş ileri %15
yernde hareketli %10
hareketsiz %55

morfoloji %60
çıktı. varikosel için bakıldı, damarda çok az bir genişleme var ama şimdilik önemli değil dedi.
eşime proxeed plus, evicap 400 verdi. eşimde ek olarak 20 gün kadar keçiboynuzu kürü uyguladı. ayrıca kullandığı antideprean ilacı bıraktı hemen.
ben 1 ay sonra hamile kaldım:)
2ağustosta hemile olduğumu öğrendim.
şimdi gebelikte 6. haftadayım çok şükür sorun yok:)

Sigara içiyorsa sigarayı da bıraksın

canım biraz zor bu konuda erkelere söz geçrmek.

biz test sonucunu 13 haziranda öğrendik.
doktor da bırak demişti eşime.
eşim sigara içmeye aynen devam etti.
belki azaltmadı bile, azalttım diyordu ama sürekli sigara içiyordu.
yine de şimdi çok şükür hamileyim.
eşim sigaraya aynen devam ediyor tabi bu arada.

benim eşim sigara da kullanmıyor bakalım bu cuma tekrar vericek eğer 3 kere üst üste testlerde olumsuz sonuç alırsak önce aşılama deneyecek doktor olmazsa da beklemeyin boşuna tüp bebek denersiniz dedi :( keçiboynuzu kürü yaptık 1 hafta çok düzenli yapamadık ama işe yarar inşallah .. ama arada yapıp içiriyorum gene

üzülme hayat umutlarla devam eder unutma ögrendiğin üzücü şeyler umutlarını yok etmesin... proxeed plus kullansın eşin
benimki kullandı sper sayısı 7 mil dan 69 mil cıktı 2 ayda ...

Canim caninı sıkma bak ben ciddi polikistik overim. Adetlerim duzensizin de duzensizi. Esimde de canli sperm yoktu oyle ki iki sayfa olan test sonucundan bize sadece tek sayfa verdiler,2.sayfasi eksik deyince de sizde sperm yok ki test sonucu olsun diye alay ettiler. Bunu yapan devlet hastaesi bir de. Yıkıldık ya. Hem de tup bebek bile zor dediler. Valla biraktik tedaviyi deney hayvanina donmusstuk. Esime internetten keci boynuzu kürü tarifi buldum ben.uOnu yaptik inanmayacaksin ama 2ay sonra hamile kaldim. Kizim 10aylik suan. Bak ne guzel %20 hareketliymis. Olumlu yonunden bakmaya calis ne olur. Onlar hizlandirilir. Bizim bile kendi kendine olduysa sizin kesin olur ya. Stres yaparsan olmaz bak ne olur stres yapma. Sen klomen falan kullaniyorsan ayni prosedure devam et, eşin keciboynuzuna devam etsin canim. İnsaah olur tatlim allah yardimciniz olsun.

Son düzenleme:
Back
X