• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum

mor leylak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
4
0
1
33
merhaba kızlar benim bir değil biçok derdim var eşimle boşanma aşamasındayız kimsenin dava açtığı falan yok o anasının evinde ben kendi ailemin evinde kendisi manyağın tekidir iyiyken çok iyi ama kötü oluncada çok kötüdür bi markette çalışıyo aldığı para 2150tl evimiz kira ama üçün beşin hesabını yapa yapa evi idare ettiriyoruz kimseye muhtaç olmadan ama sürekli konuştuğumuz konu para ay sonu bu kadar kalıcak hesap kitap falan tamam diyorum gene aynı muhabbet gene tamam diyorum ama artık sürekli para hesabı yapmaktan çok sıkıldım bıktım artık ya hadi onuda geçtim en ufacık kavgada şiddete başvuruyo hemen ben laf söyleyince beni öyle susturmaya çalışıyo 6 yıldır evliyiz hep bu sorunlar oluyodu babamın evine gidiyodum yalvar yakar bidaha yapmicam diye getiriyodu beni eve ilk başta iyi ama zaman geçtikçe gene aynı adam yoruldum artık bu 6 yıl içinde iki kere düşük yaptım en sonunda nasip oldu bi yavrum oldu şimdi en çokta onu düşünüyorum bana yapılan şiddete maruz kalarak mı büyüsün yoksa babasız mı bilmiyorum bazen erkek kardeşim çocuğunu seviyo oynuyo falan o zaman yavruma bakıyorum içim acıyo acaba babasız bırakırsam bana kızar mı büyüyünce diyorum daha 1 yaşında şimdi anlamıyo bişey ama ilerde ne der diye düşünüyorum onu üzmek mutsuz etmek istemiyorum ama bana şiddet uygulayan çocuğunada uygular çünkü başka türlü sorun çözmeyi bilmiyen bi adam tek bildiği susturmak nefret ediyorum artık ondan ve birde titizliği var ev temiz olucak düzenli olucak bazen çocuk durmuyo nasıl yapabilirim anca sağı solu toparlayabiliyorum o kadar şimdi babamın evindeyiim burdamı çok mutluyum hayır bi küçük kardeşim var yaramazın önde gideni laf anlamıyo yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım girip bi işe çalışmak istiyorum ama becererebilirmiyim bilmiyorum neyse konuyu fazlaa uzatmim bana bi akıl verin ama enpati yapın lütfen teşekkürler

Çalışın tabi, neden beceremeyeceğinizi düşünüyorsunuz? Çalışan bir sürü kadın var. Kendi ayaklarınızın üstünde durun.

Hemen boşan ,hiç bekleme .. cocugun şiddetin ortasında büyümesin . Keşke böyle bir adamdan çocuk yapmak için ısrar etmeseydin. Malzeme belli ,ne bekliyordun ?

Sizin çalışmanız şart. Eşimin maaşı gerçekten azmış adam hesaplamayıp napsın maddi bunalımda heralde.
Evlendiğin vakit bir işe girseydin 6 yıllık tecrüben olur kimsenin parasınada muhtaç olmazdın.
Size şiddet uyguluyorsa boşanmaktan başka çareniz yok gibi.

Size verebileceğimiz tek akıl, bir an önce kendine iş edinmen, eğer çocuğuna bakabilecek birisi var ise.

6 senelik evliliğiniz içerisinde hem şiddet hem de maddi anlamda darlık yaşamışsınız.
Herkesin hayat standartları bir değil malesef, en azından eşiniz çalışıyor, bu iyi birşey.
Ancak eşinizin maddi anlamda yaşadığı sıkıntılar doğrultusunda size sözlü ve fiziksel şiddet uygulaması doğru değil.
Belli ki kendisini yetersiz görüyor ve bu yetersizliği ile de size saldırıyor.
Bu evliliği neden bu kadar sürdürdünüz ki?

neden bu kadar çocuk için ısrarcı oldunuz o da ayrı bir soru işareti?
Tabii ki çocuk sahibi olmak, anne olmak, anlatılamaz ve muhteşem bir duygu.
Ancak bu kadar şiddet içeren bir evlilik içerisine neden o yavrucağı soktunuz.
İnanın babasız olması şiddet içeren bir aile içerisinde yaşamasından daha hayırlıdır.
Nasıl bir psikoloji ile büyüyeceğini bir düşünsenize? Her gün veya her daim şiddet gören bir çocuk?
Nasıl sağlıklı bir hayat sürebilir ki?
Hiç hoş bir tablo değil.

6 sene boyunca, neden siz de çalışmayı denemediniz?
İyi kötü bir iş bularak, hazır çocuğunuzda yokken eşinize maddi destekte bulunabilirdiniz.
Belki bu sizi biraz daha rahatlatır, belki eşinize destek olmanız eşinizi farklılaştırabilirdi.
Hoş psikopat her daim psikopattır da, bir ihtimal olarak düşünmeden edemedim.

Aklınız var ise boşanın ve kendi yolunuzu evladınız ile birlikte çizin.
Ne siz ne de yavrunuz şiddetin hiç bir türünü hak etmiyor.
Şiddetin hiç bir türü doğru değildir ve sağlıksızdır.
Böyle evlilik olmaz!

merhaba kızlar benim bir değil biçok derdim var eşimle boşanma aşamasındayız kimsenin dava açtığı falan yok o anasının evinde ben kendi ailemin evinde kendisi manyağın tekidir iyiyken çok iyi ama kötü oluncada çok kötüdür bi markette çalışıyo aldığı para 2150tl evimiz kira ama üçün beşin hesabını yapa yapa evi idare ettiriyoruz kimseye muhtaç olmadan ama sürekli konuştuğumuz konu para ay sonu bu kadar kalıcak hesap kitap falan tamam diyorum gene aynı muhabbet gene tamam diyorum ama artık sürekli para hesabı yapmaktan çok sıkıldım bıktım artık ya hadi onuda geçtim en ufacık kavgada şiddete başvuruyo hemen ben laf söyleyince beni öyle susturmaya çalışıyo 6 yıldır evliyiz hep bu sorunlar oluyodu babamın evine gidiyodum yalvar yakar bidaha yapmicam diye getiriyodu beni eve ilk başta iyi ama zaman geçtikçe gene aynı adam yoruldum artık bu 6 yıl içinde iki kere düşük yaptım en sonunda nasip oldu bi yavrum oldu şimdi en çokta onu düşünüyorum bana yapılan şiddete maruz kalarak mı büyüsün yoksa babasız mı bilmiyorum bazen erkek kardeşim çocuğunu seviyo oynuyo falan o zaman yavruma bakıyorum içim acıyo acaba babasız bırakırsam bana kızar mı büyüyünce diyorum daha 1 yaşında şimdi anlamıyo bişey ama ilerde ne der diye düşünüyorum onu üzmek mutsuz etmek istemiyorum ama bana şiddet uygulayan çocuğunada uygular çünkü başka türlü sorun çözmeyi bilmiyen bi adam tek bildiği susturmak nefret ediyorum artık ondan ve birde titizliği var ev temiz olucak düzenli olucak bazen çocuk durmuyo nasıl yapabilirim anca sağı solu toparlayabiliyorum o kadar şimdi babamın evindeyiim burdamı çok mutluyum hayır bi küçük kardeşim var yaramazın önde gideni laf anlamıyo yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım girip bi işe çalışmak istiyorum ama becererebilirmiyim bilmiyorum neyse konuyu fazlaa uzatmim bana bi akıl verin ama enpati yapın lütfen teşekkürler
Madem 6 yılda hiç mi çalışmadın. Neyse herşey bi kenara koyuyorum çok yanlış var ortada da. Onları bırak kenara sunu deyim. Babasız kalmayacak. Adamı kocalıktan boşayacaksın babalıktan değil

bu cocuk ısrarı nedir anlamıyorum...boyle bır adam cocuk olunca evlıyamı olacaktı...

2150 tl maaş, ev kira. sen de çalışmıyorsun.. bu gelirle hesap yapmayıp ne yapsın gülücükler mi saçsın istiyorsun? para kazanmak da onu bütün bir ay boyu idare ettirmek de o kadar zor ötesi ki.
eşinin şiddete başvurması asla kabul edilemez orası net. bu gelirle hesap yapmasına senin de sürekli konuşman da kabul edilemez. bir de çocuk da çocuk diye tutturuyorsunuz bu gelirsizlikte. adamın seni 6 senedir dövdüğü gerçeğine rağmen hem de. çocuk babasız evde büyüme mevzusundan ziyade beni hangi kafayla yaptın anne diye sorsa yeridir o derece.
neyse olan olmuş biten bitmiş. çocuğuna annen bakabiliyorsa baksın ve sen kesinlikle çalışmalısın. bu evlilik daha da dikiş tutmaz.

Nerden baksan elinde kalacak bir konu daha. Bosanmak sizin için en iyi çözüm gibi. Şiddetin ortasında o çocuk sağlam psikolojiyle mi büyüyecek. Boşanan kaç çift var çocukları da büyüyor. Babası olmemisse babasız da kalmaz. Annesini döven bir babadansa babasizlik daha iyidir. Bir anne isterse bütün dünyayı karşısına alır da cocuguna yeter. Psikopat bir baba ancak aileye zarar verir. Biraz acımasız oldu ama öyle. Açın ne konular var baba zulmüne dair. Maddi imkansızlık zor evet ama bu şiddeti asla meşru kılmaz. Hem o kadar zaman siz de pekala bir iş bulabilirdiniz. Şimdi o canavarı bir kenara bırakın ve ayağa kalkın. İsterseniz çalışır bakarsınız. Siz güçlü duracaksiniz ki çocuğunuz etkilenmesin.

Sizin bu mantığınızla bakarsak annesini ya da babasını kaybetmiş tüm çocukların psikolojisinin bozuk olması gerekirdi. Bakın boşanmış ebeveynlere hep şu söylenir: anne-babanın fiziksel varlığından öte önemli olan çocuğun zihnindeki anne-baba imgesidir. Eğer bir çocuk zihninde ebeveynlerini onu seven, koruyan şekilde imgeleyip içselleştirirse bu süreçleri kolay atlatır. Ölen ebeveynlerin arkasından da bu yapılır mesela. O kişiden iyi bir şekilde bahsedilir ve o seni çok severdi, seni çok isterdi gibi cümlelerle çocuğun zihninde sağlıklı bir imaj yaratılır. Evliliğinizin şu haliyle zaten çocuğun zihninde sağlıklı bir imaj yok ki! Çocuğum babasız mı büyüyecek düşüncesine bir de bu açıdan bakın.

Bir an önce boşamalısın o adamı. Kadın dövmek ne demek yahu. Girin bir işe çalışın çocuğunuzla huzurla yaşayın

Adamin da maddi durumuna uzulenler olmus.babam dort cocuga bakti ikigozlu bir evimiz vardi hicbirimize de el kaldirmadi.siddet zenginlerde de var.her kavgada esine siddet uygulayan adam cocuguna da uygulayacaktir.

Ben çalışmak istedim ama onada müsade etmedi benim derdim maddiyat değil idaremizi bilirsek sıkıntı olmuyo ama şiddet olayı bitiriyo bendeki sevgi saygıyı herşeyi boşandıktan sonra onunla görüşebileceğimi sanmıyorum tabi boşanabilirsem o kadar medeni bi adam değil anlaşıldığı gibi anne olmak için niye ısrar ettin falan diye yorumlar olmuş anne olmak benim bu hayatta en büyük şansım iyiki yavrum var nefes alma sebebim düzelir diye düşündüm bi evliya olmazdı tabi ama babalığın getirdiği bi olgunluk mutluluk olur diye düşündüm ne bilim işte öyle bazen insan bazı şeyleri görmemek için elinden geleni yapıyo

Ben çalışmak istedim ama onada müsade etmedi benim derdim maddiyat değil idaremizi bilirsek sıkıntı olmuyo ama şiddet olayı bitiriyo bendeki sevgi saygıyı herşeyi boşandıktan sonra onunla görüşebileceğimi sanmıyorum tabi boşanabilirsem o kadar medeni bi adam değil anlaşıldığı gibi anne olmak için niye ısrar ettin falan diye yorumlar olmuş anne olmak benim bu hayatta en büyük şansım iyiki yavrum var nefes alma sebebim düzelir diye düşündüm bi evliya olmazdı tabi ama babalığın getirdiği bi olgunluk mutluluk olur diye düşündüm ne bilim işte öyle bazen insan bazı şeyleri görmemek için elinden geleni yapıyo
Her kavgada siddete nasil dayanabiliyorsun.yakinda cocugunda sahit olacak olmustur belki de.o eller yavruna da kalkacak.ayrilman daha dogru bence

Allah aşkına hadi yeni evli olsanız diyeceğim ki olmuş bir kaza 6 yıllık evlisiniz 2 düşük yapmışsınız evlilikte şiddet var diyorsunuz kaç kere babamın evine gittim diyorsunuz ee neden yaptınız o çocuğu? daha 1 yaşında bebek yani yazık değil mi zaten belliymiş çalışsaydınız kendi ayaklarınızın üzerinde dursaydınız 6 senedir maddi sıkıntımız var diyorsunuz ama hiç bende bir iş bulayım bir dayanağım olsun dememişsiniz oturduğunuz yerden sürekli şikayet etmekle olmaz hiç olmazsa hali hazırda bir işiniz olurdu siz açın davayı daha ne bekliyorsunuz ki adam gelip adım bile atmıyor çocuğu bile gözü görmüyor inanın kocanız gelse hadi gel dese gideceksiniz

ben para hrsabı yapmaktan bıktım demiyorum onun sürekli para hesabı yapmasından bıktım ve ayrıca zaten ben bi işe girmek istedim o izin vermedi şimdide bakıyorum inş. yarın görüşmeye gidicem

Back
X