Çok mutsuzum :(

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.299
13.970
298
bilenler bilir,evde iki tane kedim var. Hamileyken hep bana kedileri verirsin diyenlerin kafasına kürekle vurasım geliyordu. Şimdi ise geldiğim nokta evlendiğimde sahiplendiğim kediyi evden göndermeyi düşünüyorum.. ve bu duruma çok üzülüyorum hatta aklımdan geçtikçe içim sızlıyor ama gerçekten inanılmaz derecede sinir bozucu oluyor. Sabaha karşı kapılara zıplıyor ( maması suyu herşeyi var,kumu da temiz) tam bebeğim uyuyacak,ki şu aralar inanılmaz zor uyuyor ve sabaha karşı 4 6 arası uyumuyor,pert oluyorum. Tam uyuyacak kesim kapıya zıplıyor çocuk uykusundan sıçrıyor. Evde kapı kapatamıyorum resmen.
Kendisini odaya kapattığımda da kapısını açıp yine benim yatak odasının kapısına gelip zıplıyor. Ben bile sıçrıyorum çocuğu siz düşünün.
Hamileyken idare ederim dedim ama bebeğim 6 aylık oldu kedim hala alışamadı bu duruma. Ne yapacağımı şaşırdım ilgilendiğim zaman hırçınlaşıyor. Hatta kızıma da pati atıyor yakınlaştırdığım zaman. Eve gelen misafirimin kızına pati atıp elini çizdi. İlgilenemiyorum da inanılmaz vicdan azabı çekiyorum :( eşimin iş yerine göndermeyi düşünüyorum eşim orda ilgilenir hafta sonu da eve getirir diye düşündüm. Başkasına veremem. Hiç böyle hayal etmemiştim her sabah evin içinde kedi kovalıyorum.

ailenizden evinde bi süre bakabilecek birileri var mi? anneniz ablaniz gibi mesela hem hafta sonu hafta içi yer değiştirmemiş olur kedicik.

İki sene önce Hardal’ı tecrübe etmemiş olsam size çok pis söverdim ama maalesef bazı kediler böyle. Muhtemelen bebeği de kıskanıyor kedi ve kıskanmak ne alaka demeyin çok mümkün. Ama ne olur tamamen gözden çıkartmayın ihmal etmeyin mümkünse bir süre aileden birinde kalsın. Belki de bir derdi var yavrucağın :(

İki sene önce Hardal’ı tecrübe etmemiş olsam size çok pis söverdim ama maalesef bazı kediler böyle. Muhtemelen bebeği de kıskanıyor kedi ve kıskanmak ne alaka demeyin çok mümkün. Ama ne olur tamamen gözden çıkartmayın ihmal etmeyin mümkünse bir süre aileden birinde kalsın. Belki de bir derdi var yavrucağın :KK43:
Hiçbir derdi yok o hep böyleydi kapıları hiç kapatamadım en başından. Annemler farklı şehirde oturuyor bahçeli evde. Ordan kaçar o yüzden eşimle iş yerine göndermeyi düşündüm. Evet muhtemelen kıskanıyor.
Gece yatmadan önce bi odaya kapatmak zorunda kalıyorum :(

ailenizden evinde bi süre bakabilecek birileri var mi? anneniz ablaniz gibi mesela hem hafta sonu hafta içi yer değiştirmemiş olur kedicik.
Ailem farklı şehirde yaşıyor malesef bırakabileceğim kimse yok. İdare etmeye çabalıyorum ama. Hala düzelir diye umut ediyorum erteliyorum habire. Umarım düzelir :(

Hiçbir derdi yok o hep böyleydi kapıları hiç kapatamadım en başından. Annemler farklı şehirde oturuyor bahçeli evde. Ordan kaçar o yüzden eşimle iş yerine göndermeyi düşündüm. Evet muhtemelen kıskanıyor.
Gece yatmadan önce bi odaya kapatmak zorunda kalıyorum :KK43:

Üç kedim var evde temizlik, tamirat vs varsa bir odada uyur bitmeden çıkmazlar. İki sene evel bir kedi misafir ettim asla evde iş yaptırmazdı, delmediği çarşaf kalmadı. Neden ? Gece fare oynamadık diye. Bahçeli eve bıraktım istemeye istemeye. Ama kaçacak derseniz işyeri daha iyi :(

Benim miniklikte öyle. Yatağımıza gelir, çıkar, zıplar, hoplar. Yemek masamıza dalar. Odalardaki eşyalara tırmanır. Eşimin bilgisayarının üstüne falan çıkar. Bizde çocuk yok, o yüzden sıkıntı yapmıyoruz. Ama çocuk olursa böyle hareketlerde bulunan kediler sıkıntı yaratabiliyor sizdeki gibi.

Bebek büyüyene kadar bakabilecek bir yardımsever yok mudur acaba?

IMG_5867.webp

Üç kedim var evde temizlik, tamirat vs varsa bir odada uyur bitmeden çıkmazlar. İki sene evel bir kedi misafir ettim asla evde iş yaptırmazdı, delmediği çarşaf kalmadı. Neden ? Gece fare oynamadık diye. Bahçeli eve bıraktım istemeye istemeye. Ama kaçacak derseniz işyeri daha iyi :KK43:
Sanırım benim kedim de bu yüzden böylr. Genelde hep oyun oynardım faresini atardım geri getirirdi. Uzun zamandır oynayamıyorum kızımın eşyalarını delik deşik ediyo. Keşke sadece çarşaf olsa. Bide ev 2 +1 surf onlar için 3+1 ev bakıyorum. Bebek arabasının içine girip delik deşik etmiş pusetinin süngerini. Durmadan yemek istiyo mama koyduğumda bitiriyo bidaha gelip istiyor. Çok kilo aldı diye gidip daha kalitesiz bir mama aldım daha az yesin diye. Çok şükür işe de yaradı 1 haftadır daha az yiyor. Ama sorunları bitmiyor valla :(

Sanırım benim kedim de bu yüzden böylr. Genelde hep oyun oynardım faresini atardım geri getirirdi. Uzun zamandır oynayamıyorum kızımın eşyalarını delik deşik ediyo. Keşke sadece çarşaf olsa. Bide ev 2 +1 surf onlar için 3+1 ev bakıyorum. Bebek arabasının içine girip delik deşik etmiş pusetinin süngerini. Durmadan yemek istiyo mama koyduğumda bitiriyo bidaha gelip istiyor. Çok kilo aldı diye gidip daha kalitesiz bir mama aldım daha az yesin diye. Çok şükür işe de yaradı 1 haftadır daha az yiyor. Ama sorunları bitmiyor valla :KK43:

Kedicikle biraz ilgilenseniz ? O da haklı ama kendince.

Benim miniklikte öyle. Yatağımıza gelir, çıkar, zıplar, hoplar. Yemek masamıza dalar. Odalardaki eşyalara tırmanır. Eşimin bilgisayarının üstüne falan çıkar. Bizde çocuk yok, o yüzden sıkıntı yapmıyoruz. Ama çocuk olursa böyle hareketlerde bulunan kediler sıkıntı yaratabiliyor sizdeki gibi.

Bebek büyüyene kadar bakabilecek bir yardımsever yok mudur acaba?

Eki Görüntüle 2191523
Aynen biz de böyleydik hep birlikte uyuyorduk. O da bu duruma alışmış haliyle. Hamileyken bile kısıtlamadım ama bebek olunca bambaşka oluyor. Bir süre yatağından çıkmadı şimdi kızdığım için yanaşmıyor ama küsüyor bişey dediğim an. Malesef kimse yok. Çevremde hayvansever çok ama evinde bakmak isteyen yok malesef.

Kedicikle biraz ilgilenseniz ? O da haklı ama kendince.
Haklı tabi ki. İlgilendiğim zaman sevdiğim zaman da ısırıyor. Misal şimdi bi oyun oynasam 15 dk sonra bıraktığım zaman oturduğum yerde gelip koluma zıplayıp ısırıyor. Yani oynasam daha beter.
O yüzden dezalıştırmaya da çalıştım kızım kucağımdayken saldırır diye korkuyorum.

Onlar da canlı, ilgi istiyorlar tabii ki :) Biz de arada beraber yatıyoruz. Alıştı sabah yatağımıza gelip ortamıza giriyor :)

Çevrede böyle birinin olmaması üzücüymüş. O halde mecbur hayvan barınağına bırakcaksınız.

Kıyamam kedi çocuğunuza, yazık kıskanmış bebeğinizi. Sizin tavırlarınız da onu iyice delirtiyor muhtemelen. İlginiz de bölündü bebekle birlikte tabii. İşiniz zor ama imkansız değil. O da çocuğunuz sonuçta. İnsan olsa kardeşini uyutmuyor diye eşinizin iş yerine gönderir miydiniz?
Sevdiği ıslak mama ile gönlünü alın. Vakit buldukça sevin oynayın. Eşinizden kedi çocuğunuza ilgi göstermesini, sevmesini, oynamasını isteyin. Kedi çocuklar için çok güzel oyuncaklar var, bir iki tane alın ve dönüşümlü olarak verin kendini oyalasın. Bir veterinere de danışabilirsiniz.

Onlar da canlı, ilgi istiyorlar tabii ki :) Biz de arada beraber yatıyoruz. Alıştı sabah yatağımıza gelip ortamıza giriyor :)

Çevrede böyle birinin olmaması üzücüymüş. O halde mecbur hayvan barınağına bırakcaksınız.
Aman diyeyim, barınaklar toplama kampı gibi. Sakın hiçbir hayvanı barınaklara göndermeyin.
İlla vermek istiyorsanız çevrenize haber salın, biri muhakkak çıkar.
Dört kedi çocuğum var ve ha insan ha kedi, asla fark yok.

En son alternatif o. Dışarıya salmaktansa oraya verilmeli. Çevrede hiçbir kimse yok diyor konu sahibi. Bende besliyorum evimde 1 tane. Barınakların kötü olduğunu biliyorum elbet.

Kusura bakmayın ama lafa geldi mi kedi de evlat demeyi bilenlerin çocuk olunca kedilerini vermek gibi bir alternatifleri olduğunu düşünmesine çok şaşırıyor ve üzülüyorum. Bebeği olunca büyük çocuğu kıskanıp agresifleşen annelere büyüğü yetimhaneye verin diyebiliyor musunuz? Demek ki kediniz sizin için asla bir evlat olmamış siz ona anne olmamışsınız. Eve yeni bir hayvanın ya da bebeğin gelmesi kediniz için büyük bir travma sebebi tabii ki agresifleşecek sizin ilginizi çekmek için tuhaf davranışlarda bulunacak burada alttan alması ekstra ilgi göstermesi gereken sizsiniz. İnşallah hayvana ömürlük bir yuva bulursunuz o yuva sizin gibi ilk sıkıntı anında vermeyi düşünmeyen birileri olur. Çünkü sizin sözlerinizden anladığım sizin bu sorunu çözmeye niyetiniz yok. Yazık ya

Iki kedim var dediniz diğeri nerde?
Diğerinin varlığıyla yokluğu aynı. Çok sakin uysal bir kedi.
Yani bir zorluğu olmadığından ondan bahsetmedim bile.
Tek dersi biraz okşanmak sarılmak.
Beni zorlayan büyük kedim.

Lütfen barınağa bırakmayın demeye geldim. Bunu bir seçenek olarak bile görmeyin.

Kusura bakmayın ama lafa geldi mi kedi de evlat demeyi bilenlerin çocuk olunca kedilerini vermek gibi bir alternatifleri olduğunu düşünmesine çok şaşırıyor ve üzülüyorum. Bebeği olunca büyük çocuğu kıskanıp agresifleşen annelere büyüğü yetimhaneye verin diyebiliyor musunuz? Demek ki kediniz sizin için asla bir evlat olmamış siz ona anne olmamışsınız. Eve yeni bir hayvanın ya da bebeğin gelmesi kediniz için büyük bir travma sebebi tabii ki agresifleşecek sizin ilginizi çekmek için tuhaf davranışlarda bulunacak burada alttan alması ekstra ilgi göstermesi gereken sizsiniz. İnşallah hayvana ömürlük bir yuva bulursunuz o yuva sizin gibi ilk sıkıntı anında vermeyi düşünmeyen birileri olur. Çünkü sizin sözlerinizden anladığım sizin bu sorunu çözmeye niyetiniz yok. Yazık ya
Bu yaklaşım çok doğru değil bana göre. Ben kedimi 4 senedir idare edip çözmeye çalışıyorum. Ne zaman otursam oturduğum yerde elimi parçalıyor. Bebeğim 6 aylık ve hala idare ediyorum. Mesele bebekli olmak değil evde iki tane kedim var ve diğer kedimi vermekten bahsetmedim bile.
Evde kesi beslemek bebeğimle büyimelerini istemek dışında bir hayalim de olmadı bu zamana kadar. Hayvan severlik sizin bakışınız gibi birşey değil ben o hayvanı 6 senedir elimi bacağımı deli gibi ısırmasına saldırmasına rağmen evimden göndermeyi hiç düşünmedim hep düzelir diye düşünerek hareket ettim. Yazdıklarımı da dikkatli okursanız düşğnceden bahsediyoeum. Eğer vermeye kararlı olmuş olsaydım her türlü 6 aydır vermiştim bile.

Back
X