• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok mutsuzum

missed_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
151
0
96
İstanbul
nerden başlıcağımı bilemiyorum.. 4 yıl süren bir ilişkim oldu ilk başlarda evlenmek için can atıyordu ben biraz daha görüşelim diyordum. ben evlilikten bahsedincede bin bir türlü bahaneyle gitti, kendime olan saygım kişiliğim gururum herşeyimi kaybettim:43:
arkadaşları görücü usuluyle evlendiğini söylediler ama öyle bir şey yokmuş. beni caydırmak için söylemişler..
ve yakın çevresinede diyormuşki iyi bir kız bulsamda artık evlensem, kızlar hepten dırdırcı herşeyi sorun eden kendilerini basit gösteren bir hale geldiler iyi bir kız göremiyorum, iyi biri olsada evlensem diyormuş..

3 ay geçti gün geçtikçede onu özlüyorum..
aslında son zamanarda çok dırdırcı olmuştum her şeyi sorun ediyordum ufacık bişeyde bile hemen hakaret ediyordum ona. çünkü artık canımdan bezmiştim onun tavırlarına davranışlarına..

aynı şeyleri bende söylüyorum iyi birini bulsamda artık evlensem adam gibi birini bulmak gerçekten çok zor. ailemde evlen diye baskı yapıyor. herşeyden bunladım artık . sürekli ağlıyorum:43:

Yazdıklarınıza ve ifade şeklinize bakarak çok genç olduğunuzu tahmin ediyorum.
Geçer merak etmeyin. Hayat şu an yaşadıklarınızdan ibaret değil.

Ayrıca her fırsatta adama hakaret ettiğinizi yazmışsınız.
Ruh sağlığı yerinde olan bir erkek neden hakaretlerinize katlansın ki.
Kimse vazgeçilmez değil.

Son düzenleme:
Durup dururken mi dırdır yaptın canım kendini suçlamayı bırak

Bazı kızlar yüzüne tükürse sevgilisinin vazgeçilmez oluyo yalanmı?:40:

Yazdıklarınıza ve ifade şeklinize bakarak çok genç olduğunuzu tahmin ediyorum.
Geçer merak etmeyin. Hayat şu an yaşadıklarınızdan ibaret değil.

Ayrıca her fırsatta adama hakaret ettiğinizi yazmışsınız.
Ruh sağlığı yerinde olan bir erkek neden hakaretlerinize katlansın ki.
Kimse vazgeçilmez değil.

ayrılmadan son bir ay önce falan aramız iyi değildi bana çok kırıcı şeyler söylüyordu ve bende dayanamayıp hakaret ediyordum.. öncesinde böyle bir durum yoktu..

şu anda ailem evlenmem konusunda baskı yapıyor yaşımın gelip geçtiği vurguluyor sürekli. ve çok bunalıyorum bu durumdan

Son düzenleme:
aslında son zamanarda çok dırdırcı olmuştum her şeyi sorun ediyordum ufacık bişeyde bile hemen hakaret ediyordum ona. çünkü artık canımdan bezmiştim onun tavırlarına davranışlarına..

aynı şeyleri bende söylüyorum iyi birini bulsamda artık evlensem adam gibi birini bulmak gerçekten çok zor. ailemde evlen diye baskı yapıyor. herşeyden bunladım artık . sürekli ağlıyorum:43:

Diğer konularınız:

http://www.kadinlarkulubu.com/ask-hikayelerimiz-dertlerimiz/410562-karsi-cok-ilgisiz.html
http://www.kadinlarkulubu.com/ask-h...-is-cikisi-karsimda-gorunce-cok-sasirdim.html
http://www.kadinlarkulubu.com/ask-h...3-gundur-ariyor-acmiyorum-surunsun-biraz.html
http://www.kadinlarkulubu.com/ask-h...cok-ciyoroyunu-ortaya-cikti-hala-oynuyor.html

ve son olarak...

http://www.kadinlarkulubu.com/ask-hikayelerimiz-dertlerimiz/411247-hepiniz-hakli-ciktiniz.html

Hepimiz haklı çıkmıştık ama ama değişen pek bir şey olmamış...

Yine mi çoğunluğu sanalda geçen, ilgisiz alakasız, sizi arayıp sormadığı için buhranlara girdiğiniz, yakın olmak istediniz diye "Kızlığını mı vereceksin bana" diyen, sırf sizinle birlikte olmak için evlilik lafını açıp siz de bunu kabul ettiğinizde kaçacak delik arayan, size hakaret, küfür eden, ağzında evlilik, aile kurumunu beklentilerini gerçekleştirmek için sakız edip kirleten adamı yücelten, "Aslında ben dırdırcıydım, iyi adamdı, hoş adamdı" tarzında konu açtınız?

Yine mi cinsellik dışında beklentisi olmayan adamı sırf hayatınızda biri yok, ilgi beklentisindesiniz diye gündeme getirdiniz?... "Adam gibi adam bulmak zor" derken cinsel organı dışında erkeklik vasfı olmayan adamı "adamdan saydınız?

Bu kez bari ciddiye alın yazılanları... Belki yirminci kez söyleyeceğiz... Bu sefer bari anlamazlıktan gelmeyin...

Önceki konularınıza acı tatlı sayısız yorum yapıldı, size anlayışla sevgiyle yaklaşıldı, siz sizi zerre sevmeyen , size saygı duymayan sadece iş çıkışı kapının önüne geldi diye "İşini gücünü bırakıp geldi" dediğiniz ruh hastasını bu denli saplantı yapmanız ciddi bir yardım almanız gerektiğini düşündürdü bana...

"İyi birini bulsam da evlensem, ailem de istiyor" demekle evlilik olmaz... Bulduğunuz iyi biri de bunu isteyecek, zamanı gelmiş olacak, aileler uyuşacak...

Bu fikir yapısıyla, olgunlaşmadan, bu kadar kolay kandırılabilir ve etki altına alınabilir halinizle, boş sözlere aldanırken evlenmeniz felaketiniz olur... Bu bakış açısıyla bir evlat yetiştirmeniz durumunda hem kendinizi hem onu perişan etmiş olursunuz... Zaten kendinizi geliştirmeden, fikir yapınıza özsaygı, kadınlık gururu, erkeklerin klişeleriyle gerçekleri ayırt etme becerisi kazandırmadan değil evlenmek bir beraberlik bile yaşasanız karşınızdaki adam sizi kullanmaktan başka bir şey düşünmez...

Önceki sefer de bunun böyle olduğunu onlarca kişi yazdı... Bunları dikkate almadıkça, daha sağlıklı adımlar atmadıkça daha evvel de olduğu gibi karşınızdaki adama evliliği, sorumluluğunu almak isteyeceği bir kadın olduğunuzu düşündüremezsiniz zaten... En fazla sizinle birlikte olmak için evlilik vaat eder... Sonra da arkasını dönüp gider, siz de şimdi olduğu gibi yine en başa sararsınız... Hayalini kurduğunuz evlilik yolunda geçici bir durak olmaktan öteye geçemezsiniz, karşınızdaki adam keyfine, kendi yoluna bakarken "dırdır yapmasaydım beni alırdı" diye dövünüp durur, kendinizi kandırırsınız... Kendinize "yatırım yapın" boş kişilere, uğraşlara değil...

Diğer konularınız:

http://www.kadinlarkulubu.com/ask-hikayelerimiz-dertlerimiz/410562-karsi-cok-ilgisiz.html
http://www.kadinlarkulubu.com/ask-h...-is-cikisi-karsimda-gorunce-cok-sasirdim.html
http://www.kadinlarkulubu.com/ask-h...3-gundur-ariyor-acmiyorum-surunsun-biraz.html
http://www.kadinlarkulubu.com/ask-h...cok-ciyoroyunu-ortaya-cikti-hala-oynuyor.html

ve son olarak...

http://www.kadinlarkulubu.com/ask-hikayelerimiz-dertlerimiz/411247-hepiniz-hakli-ciktiniz.html

Hepimiz haklı çıkmıştık ama ama değişen pek bir şey olmamış...

Yine mi çoğunluğu sanalda geçen, ilgisiz alakasız, sizi arayıp sormadığı için buhranlara girdiğiniz, yakın olmak istediniz diye "Kızlığını mı vereceksin bana" diyen, sırf sizinle birlikte olmak için evlilik lafını açıp siz de bunu kabul ettiğinizde kaçacak delik arayan, size hakaret, küfür eden, ağzında evlilik, aile kurumunu beklentilerini gerçekleştirmek için sakız edip kirleten adamı yücelten, "Aslında ben dırdırcıydım, iyi adamdı, hoş adamdı" tarzında konu açtınız?

Yine mi cinsellik dışında beklentisi olmayan adamı sırf hayatınızda biri yok, ilgi beklentisindesiniz diye gündeme getirdiniz?... "Adam gibi adam bulmak zor" derken cinsel organı dışında erkeklik vasfı olmayan adamı "adamdan saydınız?

Bu kez bari ciddiye alın yazılanları... Belki yirminci kez söyleyeceğiz... Bu sefer bari anlamazlıktan gelmeyin...

Önceki konularınıza acı tatlı sayısız yorum yapıldı, size anlayışla sevgiyle yaklaşıldı, siz sizi zerre sevmeyen , size saygı duymayan sadece iş çıkışı kapının önüne geldi diye "İşini gücünü bırakıp geldi" dediğiniz ruh hastasını bu denli saplantı yapmanız ciddi bir yardım almanız gerektiğini düşündürdü bana...

"İyi birini bulsam da evlensem, ailem de istiyor" demekle evlilik olmaz... Bulduğunuz iyi biri de bunu isteyecek, zamanı gelmiş olacak, aileler uyuşacak...

Bu fikir yapısıyla, olgunlaşmadan, bu kadar kolay kandırılabilir ve etki altına alınabilir halinizle, boş sözlere aldanırken evlenmeniz felaketiniz olur... Bu bakış açısıyla bir evlat yetiştirmeniz durumunda hem kendinizi hem onu perişan etmiş olursunuz... Zaten kendinizi geliştirmeden, fikir yapınıza özsaygı, kadınlık gururu, erkeklerin klişeleriyle gerçekleri ayırt etme becerisi kazandırmadan değil evlenmek bir beraberlik bile yaşasanız karşınızdaki adam sizi kullanmaktan başka bir şey düşünmez...

Önceki sefer de bunun böyle olduğunu onlarca kişi yazdı... Bunları dikkate almadıkça, daha sağlıklı adımlar atmadıkça daha evvel de olduğu gibi karşınızdaki adama evliliği, sorumluluğunu almak isteyeceği bir kadın olduğunuzu düşündüremezsiniz zaten... En fazla sizinle birlikte olmak için evlilik vaat eder... Sonra da arkasını dönüp gider, siz de şimdi olduğu gibi yine en başa sararsınız... Hayalini kurduğunuz evlilik yolunda geçici bir durak olmaktan öteye geçemezsiniz, karşınızdaki adam keyfine, kendi yoluna bakarken "dırdır yapmasaydım beni alırdı" diye dövünüp durur, kendinizi kandırırsınız... Kendinize "yatırım yapın" boş kişilere, uğraşlara değil...

amacım o adamı gündeme getirmek değildi yanlış anladınız beni,,
o ilişki bitti ve geçti..
ben şu anki durumumdan bahsediyorum, ailem evlenmem konusunda oldukça ısrarlı
yaşıtların evlendi çoçukları oldu sen daha neyi bekliyorsun gibilerinden laf sokuşturuyor annem daima..
işten ayrıldım evdeyim şu an kendime başka uğraşılar bulmaya çalışıyorum. resim kurslarına falan gitmeye başladım..

sizde beni iyicene ruh hastası yaptınız çıktınız.
ben yaşadığım şeyleri paylaşıyorum burda
böyle tepkili davranmanız hiç hoş değil gerçekten..

nerden başlıcağımı bilemiyorum.. 4 yıl süren bir ilişkim oldu ilk başlarda evlenmek için can atıyordu ben biraz daha görüşelim diyordum. ben evlilikten bahsedincede bin bir türlü bahaneyle gitti, kendime olan saygım kişiliğim gururum herşeyimi kaybettim:43:
arkadaşları görücü usuluyle evlendiğini söylediler ama öyle bir şey yokmuş. beni caydırmak için söylemişler..ve yakın çevresinede diyormuşki iyi bir kız bulsamda artık evlensem, kızlar hepten dırdırcı herşeyi sorun eden kendilerini basit gösteren bir hale geldiler iyi bir kız göremiyorum, iyi biri olsada evlensem diyormuş.. 3 ay geçti gün geçtikçede onu özlüyorum..

Halinize "ruh hastası" yaftası yapıştırmak sizin terciginiz, yorum yapmıyorum... Ben yorumumda "o adam"ı ruh hastası diye tabir etmiştim... Artık nasıl bir sahiplenme güdünüz varsa kendinize almışsınız... "Son bir aya kadar sorun yoktu" demeniz ve yukarıda kırmızıyla alıntıladığım yerler olmasa kendiniz de inanacaksınız onu gündeme getirmediğinize... Burada başkasından mı bahsediliyor?

Özel mesaj gönderecek olmuşsunuz, posta kutumun dolu olduğu uyarısını almışsınız... Önceki konularınıza yaptığım yorumları (sayfalarca) bildiğiniz halde fikrimi soraraken bunların söyleneceğini bilmeniz lazım... Siz daha sorunu kabullenemiyorken çözüme nasıl ulaşacaksınız? Bunun adı "ruh hastalığı" değil, takıntı ve yardım almadan kurtulacağınızı sanmıyorum...

Önceki konularınızı günler sonra değiştirmenize rağmen sorun açık... Size "sabret, günü gelince evlenirsin" diyenleri dikkate almaya devam edebilirsiniz, ben bu denli saplantılı bir bakış açısını eleştirmeden geçmeyeceğim, olur ya kıyısından köşesinden benzer durumda olan vardır... Dışarıdan bakınca kendi değerini anlar... Yukarıda sıraladığım sebeplerden ötürü bu aşamada sizin bunu anlamanızı, "doğru, artık kendime çekidüzen vereyim, kendimi geliştireyim, belki o zaman hayatım düzene girer" sağduyusunu göstermenizi beklemiyorum...

Halinize "ruh hastası" yaftası yapıştırmak sizin terciginiz, yorum yapmıyorum... Ben yorumumda "o adam"ı ruh hastası diye tabir etmiştim... Artık nasıl bir sahiplenme güdünüz varsa kendinize almışsınız... "Son bir aya kadar sorun yoktu" demeniz ve yukarıda kırmızıyla alıntıladığım yerler olmasa kendiniz de inanacaksınız onu gündeme getirmediğinize... Burada başkasından mı bahsediliyor?

Özel mesaj gönderecek olmuşsunuz, posta kutumun dolu olduğu uyarısını almışsınız... Önceki konularınıza yaptığım yorumları (sayfalarca) bildiğiniz halde fikrimi soraraken bunların söyleneceğini bilmeniz lazım... Siz daha sorunu kabullenemiyorken çözüme nasıl ulaşacaksınız? Bunun adı "ruh hastalığı" değil, takıntı ve yardım almadan kurtulacağınızı sanmıyorum...

Önceki konularınızı günler sonra değiştirmenize rağmen sorun açık... Size "sabret, günü gelince evlenirsin" diyenleri dikkate almaya devam edebilirsiniz, ben bu denli saplantılı bir bakış açısını eleştirmeden geçmeyeceğim, olur ya kıyısından köşesinden benzer durumda olan vardır... Dışarıdan bakınca kendi değerini anlar... Yukarıda sıraladığım sebeplerden ötürü bu aşamada sizin bunu anlamanızı, "doğru, artık kendime çekidüzen vereyim, kendimi geliştireyim, belki o zaman hayatım düzene girer" sağduyusunu göstermenizi beklemiyorum...

Siz yazınca hatırladım gerçekten,aklımda kalan tek cümle hatta 'kızlığını mı vereceksin bana'
Her işte bir hayır var derler gerçekten hakkınızda hayırlısı olmuş kurtulmuşunuz o adamdan.Hiç
dert etmeyin güzel bir iş bulmaya çalışın derim.Ailenizin tavrına yalnız anlam veremedim,millete gel beni al mı diyeceksiniz ortada uygun biri olsa zaten evlenirsiniz

ben arakdaşa cevap verdim sadece..
evet size mesaj gönderdim, daha öncede mesaj göndermiştim fakat geri dönmediniz bana..

daha önceki yorumlarda bu durumun bir saplantı olduğunu belirtmiştim zaten
bende düzenli bir hayatımın olmasını geçmişe bir sünger çekip yeniden beyaz bir sayfa açmayı istiyorum..
ailemle yaşayan biriyim iç anaodulu bölgesinde küçük bir ilçede yaşıyorum
bizim buralarda kızlar erkenden evlenir eğer okumadıysa bir işi yoksa tabi
çevremde akrabalarım ve arkadaşlarım hepsi evlendiler
benide çok isteyen oldu ama ben sevgilim var diye kimseye dönüpte bakmadım 4 yıl boyunca..

ne olduysa tayini başka şehre çıktıktan sonra oldu.. başka şehre gitti ve benden uzaklaştı. bende hala beni eskisi gibi seviyor diye düşünüyordum
ben evlilikten bahsedince bahenelere başladı bekle işlerim düzelsin 10 şubatta gelip seni isticem demişti ama gelmedi sonrada hepten gitti...

giden gitmiştir ama ben çok yara aldım büyük bir hayal kırıklığına uyğradım, bana dürüst olmadı
evlenmek istemediğini açıkça söyleyebilirdi. 10 şubatta gelip isticem seni dedi..gerisi hüsran.. işte
bundan sonraki hayatıma bakmak zorundayım geçmişle yaşanmaz tabikide..

Sorun burada işte... "Evlenmek istemediğini söyleyebilirdi, bana dürüst davranmadı" diyorsunuz ama adam hal ve hareketleriyle hatta hakaretleriyle bunu açıkça belli etti... Hala bütün bunlar tayini çıktıktan sonra oldu, şartlar değişince o da değişti sanıyorsunuz ama seven adam başka kıtaya gitse bile sizi de kalbinde götürür... Yeter ki mesafeleri yakın kılacak kadar sıcak hissetsin içini... Boşuna dert etmeyin, o adam sizinle aynı evde de olsa bu şekilde yabancılaşacaktı nitekim öyle de oldu...

Yazdıklarınızı okurken biz bu işin değil evliliğe sağlıklı bir beraberliğe bile gidemeyeceğini anladık buradan, siz de anladınız ama kabullenmek istemediniz...Israrcı oldunuz ve sonuç olumsuz oldu... İlgisiz, umursamaz bir adamdan hayır gelmez, ya evliliği düşünmez ya da sizinle evlense bile sizden başka herkesle ilgilenir...

Erkeklerin "Bana açıkça söylemesini beklerdim" dediğiniz her halini maalesef "çok beklersiniz"... Nadiren açık açık "Düş yakamdan artık sevmiyorum seni!" derler, onu da biz kadınlar anlamazdan gelir, "aslında seviyor ama gurur yapıyor" deriz... Bunun dışındaki tüm durumlarda adam "seviyormuş gibi evlenecekmiş gibi" yapar ki kız tarafı beklentilerini karşılasın...

Her işte bir hayır vardır... Allah bu uzun uzun yazdıklarımızı bizzat görün, kimseye koşulsuz şartsız, ağzından çıkana bakarak güvenmeyin diye yaşatmıştır belki... Öyle ya bu haldeyken bu adamla evlenseydiniz bile muhtemelen şiddet görerek boşanacaktınız, potansiyel ortada... İsterseniz bu durumu "Kendime güvenim sıfırlandı, artık kimseyi sevemem, bir tek onu sevmiştim hala onu özlüyorum" diye anımsayın isterseniz de "Artık kimse bana zarar veremez, bir daha her lafa kanmam" diye gözünüzü açmanızın vesikası kabul edin...

Yaşadığınız şartlar, bulunduğunuz yer, çevrenizin baskısı... Hiçbiri kendi bakış açınız ve hayat görüşünüzü geliştirmeden sizi evliliğe, kendi hayatını kurma amacına ulaştıramaz ki bir de "kader kısmet" durumu var ki o burada yazılamayacak kadar uzun... Kararlı olun ve kendiniz için yaşamaya devam edin, sizdeki gelişimi fark eden biri doğru zamanda yanınızda yer alacak, size eşlik edecektir... :68:

benim eşimde benden kaçıyor daha yeni evliyiz ve bazı şeylerden benden uzak duruyo iyice bunalımdayım :(((:43:

Back
X