cok onemli bir davet ve ceketim:(

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
arkadaşlar başka en kısa surede nereden cvp alabilrim bilmiyorum buraya yazdım
onemli bir davetim var lacivert blazer ceket almıştmı sonra ben boyamaya karar verdim cunki bna siyah ceket lazım!
aynı model
.neyse iki kutu kumaş boyası aldım getirdim tencerede sirke tuz vs de attım ama boya tutmadı! tamam duruladıktan sonra simsiyahtı ama kurudu ve yine eski renk olmuş!
sirke olayını kaynarken koyun yazmıştı ben altını kapatmadan on dk once koydum
arkadaşlar davet yarın akşam bu ceketi acilen siyaha çevirmem gerekiyor lutfen yardımcı olun?sabitleyiciyi bulamadım nerede satılır bu kahrolası sabitleyici.onun yerine tuz ve sirke konuluyormuş ama tutmadı ustelik iki kutu boya almıştım

valla canım moralin bozmak istemem ama,hiç boşuna uğraşıp kendini hırpalama.bildiğim kadarı ile kumaşı kendi renginde boyadınmı tutar.biz abimin yeni siyah ceketini yine siyaha boyamıştık tuttu.çamaşır suyu değmişti.bende rengi solan sevdiğim pantolonu siyaha boyamak istemiştim annem seninki gri başka renk tutmaz demişti.yinede inşallah birşeyler bilen arkadaşlar çıkar buradan da davete giyersin ceketi

evet değdiği yere boyasını bırakmasıda cabası.hiç uğraşmaya değmez bence

arkadaşlar nette araştırdmı şeker pembesi ceket yapmış bi kız ve çivit mavisi
ama renkleri acık olunca donmes ikolay aynı saç gibi lacivertten siyaha geçmio şuan tencerenin başında nöbet bekliom:52:2.kez boyuyorm hadi dua edelim tutsun

canım çok önemli bir davet diyorsun ve sen o ceketi 2 defadır kaynatıyorsun,hadi renk tuttu diyelim,ceket eski düzgün halini alacakmı kuruyunca,ya çok önemli davete giyilemeyecek bir durumda olursa kumaşın cinsi çok önemli bu durumda,çoğu ceketlere kuru temizleme yapılır bu nedenle:50:

bu ceket biraz tuzlu bi ceket bişe olursa artık modeline hastayım naparım bilmem ALLAH korusun.acayip kırıştı dun okadar kaynayınca ya yeterki tutsun ben utulerim saatlerce. yeterki tutsun=)bu seferde tutmazsa kafay ı yerim:(

moralini bozmak gibi olmasında çok ütüleyincede kumaş parlar:34:

lacivet ceketin hiç bir zaman siyah olmuycak malesef :47: okadar yıkayıpta ceketini mahvetmeseydin bari :86:
yarınki davete ya başka bi ceket al yada kendi ceketini giy sonucta koyu renk bi sıkıntı olmaz inş.:76:

bu ceket biraz tuzlu bi ceket bişe olursa artık modeline hastayım naparım bilmem ALLAH korusun.acayip kırıştı dun okadar kaynayınca ya yeterki tutsun ben utulerim saatlerce. yeterki tutsun=)bu seferde tutmazsa kafay ı yerim:(

bende tuzlu olduğunu tahmin ettiğim için söylemiştim.üstelik tuzlu ürünlerde yıkama olmaz kuru temizleme olur genelde:34:

Ben devetüyü kadife ceketimi boyamıştım siyaha. Rengi dönmedi hemen birde siyah buhar veriyor diye balkonda tüpün üstünde yapmıştım :61: Tüp bitmesine yakın boyandı gibi oldu. Kuruduktan sonra o kadar sert oldu ki kumaş. Birde iplikleri boyanmamış, sentetik olduğu için. Neyse böyle de bir model oldu diye düşündüm. Ama giydikçe mesela dirsek kısmı olsun, oturduğum yerler olun rengi açıldı zamanla. Gitti onca emek, gitti ceket :53:

Umarım aynı şeyleri yaşamazsınız, umarım bir çaresini bulursunuz çünkü boyamak istediğim başka eşyalarım da var.

bende yapmıştım elbisemi siyaha boyamak için...Boyamadan önce elbiseyi ıslatmıştım...kaynayana kadarda karıştırmıştım :D tutmuştu...Bi tanesini ıslatmadan yaptım o tutmadı..

Ben de geçen sene çamaşır suyu olan pantolonumu kumaş boyasıyla boyamıştım ama benim hatırladıgım kadarıyla ben makine de yıkadım ve 90 derecede A programında 2 saate yakın yıkandı daha sonra da makineyi boş bir şekilde çalıştırmak zorunda kaldım çünkü her yer simsiyah olmuştu ve çok pişman oldum deterjan dökülen kısma döktügümüz için o kısım simsiyah kalmıştı ne kadar ciflesem de çıkmadı ben senin yerinde olsam kot pasajları var mesela Ankara'da öyle bir yer var orda boyama yapıyorlar 10 liraya ya da kuru temizlemelere de sorabilirsin emegine,ugrasına yazık ....

Back
X