Cok önemli bir mesele

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Kizlar gecen konu acmistim.Biri 3,digeri 5 en buyugu de 11yaslarinda bir oglan cocugu.Cok aciz durumdalar.Anneleri birakmis babalari bakiyormus diye.Bugun bir ara en buyuk oglanla konusma firsatim oldu.Anlattiklari aynen şöyle.
Babam bizi lunaparka götürme bahanesiyle kacirdi.Surekli ev degistiriyoruz.2 gunde bir eve ugruyor.Urfa'dan geldik buralara.Okulumdan oldum 3 ay gidemedim.Artik babam da gondermeyecekmis.Kardeslerime bakayim diye.Ben babamdan hoslanmiyorum pek.Beni çok asagiliyor.Taktir aliyordum gösteriyordum,calismiyorsun nasil taktir aliyorsun diyordu.Ben annemi istiyorum.(gozleri doldu)
Evet kizlar okudunuz.Benim nisanlim jandarma ama kendisine söyledim karismamam gerektigini vs soyledi.Acik acik bu mevzunun ustune gidersem bozusucagiz.Ama ben bu konu hakkinda ilgilenmek istiyorum.Tabi acikdan hedef halinde olarak degil.2 ay sonra dugunum var gitcem buralardan.Evet kizlar isin neresinden baslayayim? (not:eek:glan babasinin korkusundan net ve dogru cevaplar vermiyor.Mesela nerede dogdun dedim antep dedi kimligine baktim bizim bulundugumuz bagli oldugumuz ilcede dogmus)

Son düzenleyen: Moderatör:
Adreslerini biliyor musunuz? Alo 183'ü arayın bir bilgi alın isterseniz. İsminizi vermek zorunda değilsiniz, hatta vermeseniz daha iyi bu durumda.

Ayrıca çocuğa karşı bir suç işlendiğini öğrendiğinizde nerelere başvurmanız gerektiği ile ilgili bir blog yazısı buldum. İnternet üzerinden bile ihbar yapabilirmişsiniz. İhbarla ilgili kısmı alıntılıyorum. Bir değerlendirin derim. İhmal etmeyin konuyu lütfen. O çocukların tek şansı siz olabilirsiniz.

Çocuğu karşı suç işlendiğini öğrendiğinizde ilk bildirim nereye ve nasıl yapılır:
a- Telefon/internet vasıtasıyla;
1. Aile ve Sosyal Politikalar İl ilçe müdürlüklerine,
2. Alo 183 Aile-Kadın-Çocuk-Yaşlı ve Engelli Sosyal Destek Hattı,
3. Başbakanlık BİMER’e (internet),
4. Emniyet birimleri, polis ve jandarma karakollarına,
5. Alo 155 Polis İmdat Hattı,
6. Alo 156 Jandarma İmdat Hattı,

b- Bizzat;
1. Aile ve Sosyal Politikalar İl ve/veya ilçe müdürlüklerine,
2. Emniyet birimleri, polis ve jandarma karakollarına,
Alıntıdır: http://sergenc.blogcu.com/cocuk-suc-iliskisi-ve-rehabilitasyon-cocuk-destek-merkezi/19942223

Kizlar gecen konu acmistim.Biri 3,digeri 5 en buyugu de 13 yaslarinda bir oglan cocugu.Cok aciz durumdalar.Anneleri birakmis babalari bakiyormus diye.Bugun bir ara en buyuk oglanla konusma firsatim oldu.Anlattiklari aynen şöyle.
Babam bizi lunaparka götürme bahanesiyle kacirdi.Surekli ev degistiriyoruz.2 gunde bir eve ugruyor.Urfa'dan geldik buralara.Okulumdan oldum 3 ay gidemedim.Artik babam da gondermeyecekmis.Kardeslerime bakayim diye.Ben babamdan hoslanmiyorum pek.Beni çok asagiliyor.Taktir aliyordum gösteriyordum,calismiyorsun nasil taktir aliyorsun diyordu.Ben annemi istiyorum.(gozleri doldu)
Evet kizlar okudunuz.Benim nisanlim jandarma ama kendisine söyledim karismamam gerektigini vs soyledi.Acik acik bu mevzunun ustune gidersem bozusucagiz.Ama ben bu konu hakkinda ilgilenmek istiyorum.Tabi acikdan hedef halinde olarak degil.2 ay sonra dugunum var gitcem buralardan.Evet kizlar isin neresinden baslayayim? (not:eek:glan babasinin korkusundan net ve dogru cevaplar vermiyor.Mesela nerede dogdun dedim antep dedi kimligine baktim bizim bulundugumuz bagli oldugumuz ilcede dogmus)

Elbette yardim etmelisin belki anneleri ariyor onlari?

Gizli ihbar yap 183 e. Kimligim gizli tutulsun de. Senden alirlar bilgini ama ona söylemezler.

Korkma basina bir sey gelmez. Seni nerden tahmin edecekler? Gelse bile 3 cocuk diyorsun risk almaya deger.

ALLAH yardim etsin.
Sizdende ALLAH razi olsun.
Inisanliniz jandarmamiydi? Neden ustune gitmediki? Basinizi belaya sokmayin diye demistir. Artik insanlara bulasilmiyor ki buyuk küçük herkez katil potansiyelinde. Herkesin belinde bir silah bir bicak.

InsaALLAH bir cozumu bulunur.

Ayşe Arman in yazısını okuduktan sonra, ne aile ve sosyal politikalar Bakanlığına nede 183 guvenemiyorum.
Işın aslını iyice öğrenmek gerekiyor. Bu insanlar neden kaçıyor ? Kan davası mı? Başka bir durummu var? Babayla konuşacak durumunu iyice öğrenebilecek birinden yardım alabilirmisiniz?

Evet canım günah yaa bir yolunu bul. şikayet falan etsen polise isim vermeden olurmu ki. Yada muhtara falan haber etsen. Günah kurtar çocukları.

Aynen öyle olurdu niye çünkü atraksiyon yok arkadaşım neyse Allahtan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıyorlar
Ben de yarin arayacagim sosyal hizmetleri vs.
Ayşe Arman in yazısını okuduktan sonra, ne aile ve sosyal politikalar Bakanlığına nede 183 guvenemiyorum.
Işın aslını iyice öğrenmek gerekiyor. Bu insanlar neden kaçıyor ? Kan davası mı? Başka bir durummu var? Babayla konuşacak durumunu iyice öğrenebilecek birinden yardım alabilirmisiniz?
Baba yalan soyler boyle bir durumda.Ki soyluyorda zaten.Ev sahiplerine anneleri terk etti demis.Cocuk da babam kacirdi diyor.Zaten surekli yer degistiriyorlarmis

Duyarlılığınızı takdir ettim doğrusu.
Arkadaşlar yönlendirme yapmış zaten, sosyal hizmetlere haber vermeniz yeterli. Çocuklar okul çağında ve gönderilmiyor, calismaya zorlanıyor, düzenli hayatları vs yok gayet geçerli gerekçeler.
Belki de annelerinden kacirildilar ve kadincagiz arıyordur..

183 e ben guveniyorum neden derseniz yanlislikla 15 16 yaslarinda su kesintisi hatti mi elektrik mi ole bisiydi annemle onu aricaktik 183 u tuslamisiz hemen kapattik ama oyle bir hat oldugunu bile bilmioruz daha caldi yanlisimizi anladik kapattik israrla 5 6 kere aradilar yanlis oldu dioruz durumu izah edioruz emin misiniz siddet gormuyorsunuz demi yaninjzda size baski yapan varsa sifreli konusabilirsiniz gibi gibi .... guvenle arayin bence...

Umarım çabalarınız sonuç bulur. Bizim burda da iki tane çocuk yetim ve öksüz kalmış yaşları da çok küçük çalışıyorlarmış gerekli hareket onlar için başlatıldı diye biliyorum umarım aynı şey o yavrular için de olur

Nişanlınız jandarma ise, aslında onun ilgilenmesi gereken bir konu, belki sizden habersiz araştırmıştır olayı ama söylediğini dinleyin ve adınız geçmesin derim.
Ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi yardım kuruluşlarını özellikle size ait olmayan umumi bir telefondan arayarak bilgilendirebilirsiniz.
Adam belki annesinden kaçırdı çocukları, belki başka sıkıntılar oldu (Diyarbakır deyince yaşanan olaylar dolayısıyla aklıma iyi şeyler gelmedi) ama yine de yetkililerin kaale alması gereken bir durum.
Ayrıca duyarlılığınız hepimize örnek olsun, kendi adıma teşekkür ederim hassasiyetiniz için.:KK9:

Son düzenleme:
Bence gereken yerlere bildirdikten sonra babayı da biraz gözlemleyin çünkü çocuk eksik-yanlış anlatıyor olabilir, farklı bir durum da olabilir.. İnşallah bir çözüm bulunur o_O

Polisi arayın hemen. Şu anda anneleri gözü yaşlı çocuklarını arıyor olabilir.

Çocuk kaçıran çok şerefsiz var. Gününü gösterin.

Back
X