ÇOK ÖNEMLİ!!!Ense Pilisi Kalınlığı 4mm olup sağlıklı bebişi olanlar var mı?

Utkumm

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
1.108
23
358
İstanbul
canım arkadaslarım dün druma gittim ikiz oldugu için 2'li test yapılamıyor, bebeklerimden birisinin ense pilisi kalınlıgı 4mm çıktı..Dr.dan geldigimden beri ağlıyorum Allah'ım hakkımda hayırlısını versin ama çok zor bir durum..
benim gibi ense kalınlıgı yüksek cıkıpta saglıklı bebegi olanlar varsa lütfen yazsın...

canım başka bi doktora daha görünmeni tavsiye ederim.çünkü bazen doktorlar yanlış ölçebiliyorlar ...inşallah bi yanlışlık vardır için rahatlar.. allah yavrularını saglıkla sıhhatle kucagına almayı nasıb etsın canım.. kendını uzme bebeklerın hısseder

canım ense kalınlığı tahmini bir ölçüm.yani kesin bir sonuç değil.zaten ultrasonda hiçbir ölçüm kesin değil.tahmini rakamlar.mesela ben kendi doktoruma gitmiştim 24 haftalıkken.kendi doktorum 24.haftamda olduğumu söylüyordu.1 hafta sonra başka bir doktora renkli ultrason için gitmşiştim.o doktor bana 24.haftamda olduğumu söylemişti.fakat kendi doktoruma göre 1 hafta önce 24 haftalıktım.yani ultrasondan ultrasona fark ediyor bu ölçümler.canını sıkma.kızımın ense kalınlığı 12.haftamda 2.4 m falan çıkmıştı.ama ense kalınlığını 2li test sonuçlarıyla değerlendiriyorlar.yani ense kalınlığı kendi başına bir anlam ifade etmiyor.hatta ense kalınlığının ölçüldüğü gün kan alınıyor.değerlerin birbirini tutması için.allaha şükür nerdeyse 27 haftalık oldum.kendini böyle üzme.hiçbirşeyin garantisi yok.bütün gebelik boyunca sorun görünmeyen bebekler bile doğduğunda sorunlu oluyor.allaha dua et.allah hayırlısını ve sağlıklısını verir inşallah.

Kesinlikle başka doktorada git ölçüm yaptır çunku kolay bişey değilmiş bu ölçümü yapmak baya tecrübe istiyor, doktorların korkuttuğu bebeklerin sapasağlam çıktığı o kadar çok hikaye var ki, alalım bunu sakat dedikleri komşunun çoçuğu 3 yaşında maşallah çok akıllı, hiçbirşeyin garantisi yok bu dünyada, allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

çok teşekkür ederim canlarım sağ olun..
2'li testi biliyorum ama benim yavrularım ikiz oldugundan ikili test yapılamıyor...Koryon biopsisi yaptıracagım galiba, ama Rabbime sonsuz teşekkürler ne olursa olsun meleklerimi bana gönderdi böyle bir sonucta olsa hayat bu sınavdan ibaret, sonucta saglıklı dogan milyonlarca insanda sonradan saglıgını kaybedebiliyor Rabbim bana da tüm isteyenlere de saglıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah

sakın uzulme cunku benım yakın cevremdekı cogu kısılerınde başına geldı ense kalınlıgı 4 _ 5 cıktı ve cocukları Allaha sukur cok saglıklı dogdu % 70 yanlış cıkıyormul buna bende ınanıyorum testlerde yanlışlık cıkıyor sakın uzulme ıcın rahat olsun ..bosuna aglayıp bebegnıde kendınıde uzme

ARkadaslar dün gittiğim Prof.Dr.Hayri ERMıŞ durumun down sendromu riskindn daha çok TTTS'in erken tanısı olabilecgini söyledi..buda tek yumurta ikizlerinde görünen ortak kan dolaşımından kaynaklanan bir rahatsızlık bebeklerin birinin kalbine fazla kan gidiyor digerininkine az bu onların gelişimini etkiliyor vs.. çaaresi var ama %100 çözüm degil Allahım hakkımızda hayırlısını versin inşallah

Su anda 14 haftalik tek yumurta ikizlerine hamileyim. Bebeklerden birinin ense kalinligi 4e yakin cikti. 3 farkli dr tarafindan olculdu. Buyuk olasilik ttts denildi ama 17.haftada amniyosentez yapmak istiyor dr.un biri. Ogrendigimizden beri arafta yasiyoruz elimizden dua etmekten baska birsey gelmiyor. Size nasil bir tedavi uyguladilar?

Merhaba

Çok geç olmuş ama birine faydası olur diye yazmak istedim. Ne kadar zor süreçler olduğunu çok iyi biliyorum. Tüp bebek tedavisiyle kızıma 7 mayıs 2019 da kavuştum. Transfer öncesi preimplantasyon genetik tanı yapıldı ve embriyomuzun sağlıklı (kromozom açısından) oldupunu öğrendik ve 4 düşüğün üstüne sağlıklı bir gebekik geçirdim. 22. Haftamda detaylı ultrason için Atıl Yüksel hoxaya gittim. Ve ense pilisinde yarım mm kadar bir kalınlık tespit etti. Ancak eşlik eden başka bir bulgu yoktu. Tek bulgu ense kalınlığıydı. Bunun ille de bir soruna işaret etmeyeceğini ama bir bulgu olduğunu ve değerlendirrilmesü gerektiğini söyledi. Önceden kromozom bozukluğundan dolayı 4 düşüğüm olduğu için bu saha da canımızı sıktı. Doktorumuz her ne kadar rahat konuşsa da bizi tüm ihtimallere karşı uyarması gerektiğini yüzde yüz sağlıklı demenin hiç bir doktor için mümkün olmadığını söyledi. Ama başka eşlik eden bir bulgu olmadığı için çok da endişelenmemize verek olmadığını da ekledi. Yine de tamam sizin bebeğiniz sorunsuz diyemedi tabii ki. Amniyosentez ya da dns testi önerdi. Seçimi bana bıraktı. Amniyosentezin riskleri olduğu için (bu ayrı bir tartışma konusu) dna testi yaptık ve var olan bir bpzukluğu %95 tespit edebilen bu testte temiz sonuç geldi. Ama yine de %5 lik ihtimal bizi yedi bitirdi. Belki öncesinde kötü tecrübelerimiz olmasaydı bu kadar üzerinde durmazdık. Down sendromu şüphemiz yoktu ancak turner sendromu şüphesi vardı. Önceki bebeklerden biri turner sendromluydu... bu da endişeyi artırmıştı. Lafı çok uzattım :) sonuç olarak kızımız sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Doğduktan sonra yine de birlan testiyle kromozom taraması yaptırdık ve 100 de 100 emin olduk. Çok şükür. Umarım herkes bebeğine sağlıkla kavuşur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…