Çok özgüvensizim?

ninis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2021
130
0
8
22
Aşırı özgüvensiz biriyim , okulda hiç srkadaşım yok herkes beni dışlıyor , okula sonradan geldim fakat 5 6 ay oldu hala arkadaşim yok , aslında arkadaş car ama boyle dostum dedigim kisi yok genelde yanlarına gidince taılmıyorum umursanmıyorum , hergun eve aglayarak gidiyorum , herseyimi baskalarıyla kıyaslıyorum cok cirkin hissediyorum kendimi bazen icten ice cirkinim diye konuşmuyolarmis gibi hissediyorum , fakat arkadaşlarım da hep övüyor çok guzelsin ama özgüvenin olmadıgı için albeni yok diyorlar, herşey üst üste geliyor biktim hayattan nasıl ozguvenim olur ? Nasıl arkadas edinirim? Biktim intihar falan dusunuyorum artik

Yok artık bu intihar sebebi değil. Ben böyle insanları anlamıyorum çünkü tam tersi kafadayım. Ama neyden memnun değilsin mesela onları düzeltmekle başla. Benim saçlarım çok sıktır ve elektriklenmesi çok oluyor. Mesela bende bundan rahatsızdım gittim saçıma 12 ₺ lik bir şey aldım ve gayet kabarması durdu. Bakımlı olmak çok zor bir şey değil ve kim ne derse desin büyük özgüven sebebi.

Kendine gel lütfen. Böyle bir şey için intihar düşünülür mü?

Arkadaşların güzel olduğunu söylüyormuş aslında acaba kendin mi onlardan geri duruyorsun?

Ortamda ne konuşuluyorsa içinden yorum yapmak yerine dışından onların duyacağı şekilde yorum yap...

Yok artık bu intihar sebebi değil. Ben böyle insanları anlamıyorum çünkü tam tersi kafadayım. Ama neyden memnun değilsin mesela onları düzeltmekle başla. Benim saçlarım çok sıktır ve elektriklenmesi çok oluyor. Mesela bende bundan rahatsızdım gittim saçıma 12 ₺ lik bir şey aldım ve gayet kabarması durdu. Bakımlı olmak çok zor bir şey değil ve kim ne derse desin büyük özgüven sebebi.
Yaa benkendiöi başkalarıyla öok kıyasların , ornegin okulda asırı guzel bi kız var resmen o kıza bakıp aglıyorum neden boyle değilim diye , yani bilmiyorum guzelsin diyorlar fakat b iturlu kendimi begenemiyorum sanki arkadaslarim oylesine uzulmiyim diye ovuyolar gibime geliyor , ayrıca bakımdan değil direkt yuzumu deistirmek isterdim , keske yapabilsem

Kendine gel lütfen. Böyle bir şey için intihar düşünülür mü?

Arkadaşların güzel olduğunu söylüyormuş aslında acaba kendin mi onlardan geri duruyorsun?

Ortamda ne konuşuluyorsa içinden yorum yapmak yerine dışından onların duyacağı şekilde yorum yap...
Oyle yapiyorum umursamıyorlar , bakıyorlar cevap vermeden baska konuya atlıyorlar , cokmu ezik duruyorum diye dusunuyorum ,bazen hatta cirkinim diye de konusmadıklarını dusunuyorum

Konuşmak vaaaar Konuşmak var...
Ozguven kazanmanın kestirme yolunu söyleyeyim sana bolca kitap okumak. Ne kadar çok bilirsen o kadar çok söyleyeceğin şey olur. Dolu dolu konuşursun ve sözlerin dikkat çeker.
Ayna karşısında sunum provaları yap mesela. Mimikler çok önemlidir çünkü.
Lise ya da üniversite öğrencisisin belli ki sizin yaşınızda bunlara takılmayın desek de illaki takılıyorsunuz,madem kafana takıyorsun çözümün de sende olduğunu unutma.

Oyle yapiyorum umursamıyorlar , bakıyorlar cevap vermeden baska konuya atlıyorlar , cokmu ezik duruyorum diye dusunuyorum ,bazen hatta cirkinim diye de konusmadıklarını dusunuyorum

Oyle olsa cem yilmazin etrafinda kimse olmazdi 😜

Masaya ne getirdiginiz onemlidir.kimisi guzelligini getirir, ki sahsen arkadas secerken bana ne faydasi olacak bilemedim. Kimisi guzel laf yapar, kimisi guler guldurur, kimisi aglarken yaninda destek olur, kimisi yardimseverdir. Ne bileyim, arkadasi bu ozelliklere gore secersin bence.

Ama insan kendisinin de arkadasi olabilir. Once kendinize nazik olmakla baslayin. Yukaridaki arkadasa katiliyorum, bolca okuyun, arastirin, kendinizi gelistirin. Zamanla size uygun cevreniz olacaktir. Ama umutsuzluga düşmeyin.

Nasıl düzelir bilmem, ama kendini sevmeyen beğenmeyen insan dünya güzeli olsa olmuyor. Özgüven asıl insanı güzelleştiren şey bence. Çok güzel olmayan ama çok eğlenceli, çok kafa dengi arkadaşım var mesela. Kadın albenili yani. Giydiğini yakıştırır.
Ben mesela bariz alt bedenim kusurludur, bacaklarım kalındır. Umrumda değil açıkçası yine de elbise etek giyiyorum.
Mükemmel olmak zorunda değilim. Kendimi beğeniyorum. Tombul da olsam beğeniyorum, burnum ideal miniklikte olmasa da beğeniyorum.
Sen kendini sevmezsen beğenmezsen üzgünüm her zaman beğenilen biri olmazsın. Özgüven güzelleştirir

Ama onlar zaten güzel olduğunu söylüyormuş bence güzelliği takma herkesin kendine özgü güzelliği var...

Arkadaş çevren seni yok sayıyorsa çevreni değiştir o kadar değer verme sende onlara... Sana değer vermeyenler için intiharı düşünmen kadar saçma bişey yok.

Hayat çook kısa bence gençliğinin tadını çıkar çok bi çevrenin olmasına gerek yok ki 1 tane olsun konuda yanında olsun... Çok kalabalığa gerek yok...

Bu arada yaşın kaç?

Güzellik görecelidir. Bakın şimdi en çirkin insan bile özgüvenli dursa parıldar. Herkesin kendine ait bir aurası vardır. Mesela mankenler güzeldir ama düşünsene iki lafı bir araya getiremiyor, kambur yürüyor, kasıntı kasıntı kenarda duruyor. Yani şu an bile soğudum.

Bir de kilolu, burnu kemikli (güzellik standartlarına göre altta kalan biri diyelim)

ama şıkır şıkır bakımını yapan, ortama dimdik giren, samimi, dostane, bir konuda fikrini dile getirmekten çekinmeyen, yürüşünden konuşmasına özgüven taşıyan birini düşün. En yakın arkadaşım olsun isterim. Onla konuşmak, takılmak oldukça eğlenceli olur.

Özgüvenini arttırmak mı istiyorsun dış görünüşünden rahatsız olduğun noktalar varsa elinden geldiğince değiştirebilirsin. Pek güzel olmayan ama hoşuna giden karakterleri incele. Netflix dizilerindeki kızlar gibi. Mesela ortalama ya da ortalama aşağısında olabilirler ama hepimize taş çıkarırlar. Çünlü bir KARAKTERleri var

Başka kişilerle de arkadaşlık kurmaya çalış. Özellikle yalnız insanlarla daha kolay ilişki kurarsın. Ama kimse için çok uğraşma. Yalnız başına da güçlü durabileceğini onlara da hissettir. Konuşmaktan çekinme. Fikrin varsa dile getir. Seni kale almıyorlarsa alınma. İster alsınlar ister almasınlar. Onları değiştirmeye çalışma. İşine gelmiyorsa onlarla değil dediğim gibi diğer insanlarla konuş. Hayatta senin yararına olan neyse onu yapmaya çalış. İnsanları çok umursama

sen güzellik konusuna fazlaca takılmışsın ama kimse arkadaş seçerken güzelliği bir kriter olarak belirlemez. çevremde çok sevdiğim bir sürü dostum var, hiç biriyle güzel diye konuşmuyorum. kafa yapım kiminle uyuşuyorsa onlarla arkadaşlık yapıyorum. isterse dünya güzeli olsun oturup iki lafın belini kıramıyorsam bana güzelliğinin ne faydası var?
bence sen güzellikten ziyade girişken değilsin. böyle ortamlara girmek de biraz girişkenlikten geçiyor. konuşmaktan ve fikir belirtmekten çekinme. illa ki kafa yapına uygun birilerini bulabilirsin.

Aynanın karşısına geç ve ben dünyanın en güzel karisiyam la başla sonra açsın çiçekler 🥰

Benim hep çok arkadaşım olmuştur. Lise de, ünv te de grupça gezerdik. Ama en çok dikkatimi çeken sürü halinde gezenler, çok arkadaşı olanlar değilde tek başına girip çıkan, oturup kalkan kişilerdi. inanılmaz özgüvenli, bağımsız görünürlerdi bana.Çok arkadaşının olması çok güzel ya da çok iyi olduğun anlamına gelmez, bazen onların içine saklanırsın kendini güvende hissetmek için. Sanırım ben öyleydim o yüzden tek takılanlara imrenirdim. Kendine acımak yerine kendini tanı ve kabullen. Güçlü tarafını öğren onu açığa çıkar. Film izlemek mi, kitap okumak mı neyse ona yatkın insanların içinde daha rahat konuşursun. Herkesle enerjin uyacak değil ama uyan mutlaka 1-2 kişi vardır. onları hedef al:)

Aşırı özgüvensiz biriyim , okulda hiç srkadaşım yok herkes beni dışlıyor , okula sonradan geldim fakat 5 6 ay oldu hala arkadaşim yok , aslında arkadaş car ama boyle dostum dedigim kisi yok genelde yanlarına gidince taılmıyorum umursanmıyorum , hergun eve aglayarak gidiyorum , herseyimi baskalarıyla kıyaslıyorum cok cirkin hissediyorum kendimi bazen icten ice cirkinim diye konuşmuyolarmis gibi hissediyorum , fakat arkadaşlarım da hep övüyor çok guzelsin ama özgüvenin olmadıgı için albeni yok diyorlar, herşey üst üste geliyor biktim hayattan nasıl ozguvenim olur ? Nasıl arkadas edinirim? Biktim intihar falan dusunuyorum artik
Neden sen kendini suçluyorsun belki de güzelliğini kiskanip konuşmuyorlar seninle. Hem neden bunun için intiharı düşünüyorsun ki biraz kendine güven önce sen kendini sev

Neden sen kendini suçluyorsun belki de güzelliğini kiskanip konuşmuyorlar seninle. Hem neden bunun için intiharı düşünüyorsun ki biraz kendine güven önce sen kendini sev

güzel olmak zor bir şey değil günümüzde
Bir sürü estetik makyaj tekniği var
Ama sizin eksiğiniz psikolojik kendinizi geliştirin sosyalleşin daha çok ortamlarda boy gösterin.
Güzellik hiç bir şey inanın.

Back
X