Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
arkadaşlar ben çok yakın bir kız arkadaşımın abisiyle yaklaşık 10-11 ay boyunca çıktım ve aslında bana yakışmayan bir takım şeyler yaşandı ama çok şükürki ilerde evlenebileceğim insana çok daha mahcup olmama neden ola cak birşeyler olmadı..aslında bunlar benim başıma gelmez ilerde pişman olucağım şeyleri yap mam diyorsunuz ama işte aşkın gözü kördür derlerya büyük konuşmamak lazım ..oza ma nlar bende evlenicem gözüyle bakıyordum oda çok istiyodu. . ama ailesi bizim aile yapımıza göre çok tutucu olduğu için evlilik ko nusunda fazla acele etmek istemedim ama onada çok güveniyodum..fakat neticede oda bi erkek ve din i mana gelince benim herşeyime karışıp kendi sürekli orda burda geziyodu zatenbiz ayrı şehirlerde ol mamıza rağmen ben i g ör me i mkanı olduğu halde gelmemesi ve bun u n gibi nedenlerden dolay ı ben ondan ayrıldım ama yaşadığım şeylerden dolayı ve birde çok yakın dostumun abisi olması nedeniyle çok fazla vicdan azabı çekiyorum bi ara bu vi cdan azabı neden iyle evlenmeyi bile düşündüm.. ama er kek adam gezer tozar sonra geliir karısının koynuna girer gibi sa ma sapan esprilerin gerçek niyeti olabileceğini düşündüğüm ve bunuda yaptıklarıyla onayladığı için böyle bişiyede cesaret edemedim bu durumdan ilerde gerçekten sevip kadir kıymet bilen bi insankarşım a çıkarsa ona bahset melimiyi m bu nu bilmelimi..napı camı bilmiyoruml ütfen ba na fikir verin arkadaşlar..
canım anlasılan bişiler yasamıssın ama cok ileriye gitmemişsin bence gecmişten bahsetmemelisin hayatına girecek kişiye herkes sevgili olup ayrılıyor bence ayrılmanız hayırlı olmus uzulme
ama yaptıklarım için çok v icdan azabı çekiyorum bu yüzden diyorum ki bilmesi gerekli a ma diğer taraftanda erkekler b öyle şeylerle kendileri böbürleniy orlar zaten benim eşim olucak kişini de (tabi ALLA H evlenmeyi bana nasip ederse) öy le hataları olmuştur diyorum ve bu beni ilgilendirmez kimseyi geçmişiy le yargılam a m dolayısıyla onunda bilmesi gere kmezdiyorum ..diğer ya ndan ar kadaşı mda çoksevdiği m yan herzaman hayatımın biparçası olucak birisi..abisinide dolayısyla hep senin arkadaşınla neler yaşamıştım fikirleriyle yaptıklarından sonra ortada dolaşıcak olması tamamen psikolojimi bozdu
yaşadıkların senin ozelindir..bunu baskalarına anlatman demek senin özelinin olmaması demek..bu da hiç hoş bir şey değil bana göre..herkesin bir özeli olmalidir..ne münasebet ben özelimi anlatayım,kime ne bundan..
Bence de anlatma vicdan azabı çekiyor olabilirsin ama evlendiğin insan başına kakabilir bunu pişmansan dua et tövbe et bir daha da yapma canım Allah affeder dediklerimi de yanlış anlama lütfen
yok canım yanlış anlamıyorumzaten yaptığımın pişmanlığıyla onunla evlenmeyi bile düşündüm mutsuz olucağımı bile bile ama adamda hiç bi değişiklik yoktu...kendi benim kıyafetlerime hatta düğünde giyiceğim gelinliğe kadar dini imanı karıştırıp karışıyo ama kendi keyiflerine gelince din iman olmuyo..ayrılmaktan başka yapıcağım bişey yoktu..ALLAHIM affetsin beni
canım Allah karsına daha ıyısını daha hayırlısını cıkarsın. ama eger yeni bi sevgılın olursada ona gecmısınden bahsetme sonucta gecmısınde hatalar yapmış olabılırsın. kaldı kı bunu yenı sevgılın bılmek zorunda değil. gecmıs gecmıste kalmıstır sonucta. bide gecmısınden bahsetcende nolcak erkek mılletı hepsi aynı kurcalar da kurcalar. bosver öle bırı cıkarsa hiç anlatma.
mesela ben bıle sevgılımle ılk tanıstıgım haftalarda kendısı acıkladı bana senden once bırıyle cıktım dıye. ben halbukı ona böle bıse sormamıstım. ama ıste duygusal oldugum ıcın kafamda kurdum da kurmustum yanı hatta sorularla bunlatmıstım resmen onu. sonra aklım basıma geldı artık ona eskı defterlerıyle ılgılı sorular sormadım tabı. ama kendı kendıme de dedım yanı keske sölemeseydı gecmısını dıye. ben bıle kız halımle bu kadar takmıstım kafama kımle cıkmıs cokmu sevmıs onu falan fılan... dusun bıde senın karsına yenı bırı cıktıgı zaman ona anlatcaksın . bence hıc anlatma bılmek zorunda değilki. senın ozelın sende kalsın.
Vicdan azabi cekiyorsun tövbe edersin Allah kabul eder insaAllah ve yoluna devam edersin. Kendisi yapinca iyi hos güzel sen yapinca 'günah' oluyorsa demek ki fazla bir ilme sahip degil. Cünkü sen yapinca nasil günahsa o yapincada ayni sekilde günah. Neyse. InsaAllah ilerde seni oldugun gibi hak eden birini bulursun. Gercekten cok tehlikeli konular. Hani insan seviyor ve sevgisinide göstermek istiyor. Ama nereye kadar? Ilerde neler olabilecegini hic kimesmiz bilemiyoruz. Allah büyük, sen yolunu ayirmissin geriye bakma. Vicdan azabi cekiyor olabilirsin ama insanoglu günahkardir. Önemli olan bir günahi isledikten sonra onu telafi etmeye calismak tövbe etmek ve tekrar ayni hataya düsmemek. Hersey gönlünce olsun.
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.ALLAH hepinizden razı olsun hepimizinde gönlüne göre versin kimsede benim gibiilerde pişman olup vicdan azabı çekeceği şeyler yapmasın.