• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok safım hemen ınanıyorum

azra33

Guru
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
509
4
296
43
İstanbul
.herkese gunaydın. ben 19 yasındayım bu yıl istanbula okumaya geldim. küçük bir şehirden geldim ama kendimi geliştirmiştim. Ancak soyle bır sorunum var burdakı herkes cok kurnaz önceden kendıme cok guvenım vardı lider olan en ıyı olan bendım ama şimdi durumlar cok farklı ben bir de cok safım galiba. ev arkadasım mesela hiçbir iş yapmaz ama gelir bana söylenir bende bişi diyemem kurnazdır kendısi.
arkadaslık ilişkilerinde de cok saf davranıyorum dogru durust arkadasım yok cok canım sıkılıyor bu duruma napmalıyım bılmıyorum acaba bana yardımcı olurmusunuz

Saflığın sana zararı olmaz ama kurnazlık içini kurutur
kafan binbir şeyi kurgular sen bunlarla kafanı yorma olduğun gibi kal derslerini kafana tak
küçük hesaplarla uğraşan,küçük insanlardır.

insanlar sonradan kurnaz olamaz ya o kesinlikle doğuştan gelen bir özelliktir:60: ben de safım hep arkadaşlarıma aynı saflıkla yaklaşıyorum ki olması gereken de bu eğer arada dostluk varsa menfaatler ortadan kalkmalıdır ama dünyadaki dengeler o kadar bozulmuş ki herkes bi çıkar peşinde. Senin de dediğin gibi en yakın arkadaşlarımın çok kazığını yedim ben sırf bu iyi niyetim yüzünden her seferinde kızdım kendime yeter artık bu iyi niyet sen de artık uyanık ol aç gözünü diye söz verdim ama kişilik meselesi tabiat meselesi benim için çok utanç verici bir durum oluyor arkadaşım dediğim insana uyanıklık etmek ve her seferinde verdiğim sözden cayıyorum o yüzden eğer sen de iyi niyetle gelmişsen iyi niyetli kalacaksındır boşver hiç değişmeye kalkma sadece mesafe koy o seni kullanmaya çalışan insanlarla arana sadece kendini daha fazla kullandırma ezdirme yeter. Ben çözümü bunda buldum kim benim iyi niyetimi suistimal etmeye çalışırsa hiç gözünün yaşına bakmadan yaka paça atıyorum hayatımdan kafam rahat:emir_bebek:51:

arama nasıl mesafe koyucagım peki? aynı bnde senın gıbıyım kurnazlık yapıncada kotu hıssedıyorum kendımı. ama ev arkadasım cok kurnaz cok ezılıyorum ve cok mutsuzum ya gecen erkek arkadasım geldi o da cok kurnazdır:( resmen kız kendını begendırıcem dıye nelr yaptı

arama nasıl mesafe koyucagım peki? aynı bnde senın gıbıyım kurnazlık yapıncada kotu hıssedıyorum kendımı. ama ev arkadasım cok kurnaz cok ezılıyorum ve cok mutsuzum ya gecen erkek arkadasım geldi o da cok kurnazdır:( resmen kız kendını begendırıcem dıye nelr yaptı

Sizin erkek arkadaşınıza kendini beeğendirmeye çalışan ev arkadaşınız mı?
İmkanınız varsa hemen ve hemen o evden ayrılın derim.
Hem iş yaptırır hem erkek arkadaşıma yaranmaya çalışır hem de yanımda barınır!
Oldu canım başka derdi varsa gelsin.
İmkanınız yoksa da evde iş planı yapın günü gelen işini yapsın.
Erkek arkadaş mevzusunu da erkek arkadaşınızla konuşabilirsiniz.
Bir kere erkek arkadaşınızdan cevabını aldı mı bir daha hiçbirşeye cesaret edemez.

canım iyi tarafından bakalım bu duruma, sen temiz kalbinle hayata zor atılacaktın öbür türlü. karşına kurnaz insanlar çıksın, belki birazcık hırpalanırsın; aama güçlenirsin aynı zamanda da. umarım sadece şahit olursun olaylara, üzülmezsin, seni yormaz bu tür şeyler; ama hep temkinli olur, özellikle de ev arkadaşına karşı..

Back
X