Çok safım. Rumuzum da o yüzden saf-t :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Düşünüyorum da ne çektiysem saflığımdan çekiyorum. Bir insan bana kötülük bile etse bir kere gülümsesin kinim eriyor. Veya bir insan bana bir iyilik yapacak olsun ona hakkımı yese bile laf söyleyemiyorum. Çocukken ilkokulda çubuk kraker uzatan arkadaşlarımdan kraker bile almazdım bu yüzden. Ya ilerde kavga edersem hakkı bana geçmesin diye. Hala da huyum değişebilmiş değil. Çok güler yüzlüyüm. Çok insandan da duyuyorum, hiçbir şey yapmasam bile böyle içlerine basası geliyor. Ama bu bana zarar vermeye başladı. İnsanlara sınır koyamıyorum. Kırılmasınlar aman incinmesinler diye öyle iyi davranıyorum ki, hadlerini aşan isteklerde bile bulunabiliyorlar. Ben bu yönümü nasıl aşabilirim? Şöyle ki hiç ortam yoktur. Bir insanla ya çok iyiym ya çok kötü. Yani resmi davranmak bana göre değil. Birine soğuk davranacak olsam hayatımdan çıkarıyorum. Mesela kaç yıllık arkadaşım vardı. Hiç tartışmadık. İlk tartışmamız son tartışmamız oldu bir daha görüşmeme kararı aldım. Dengeyi bir türlü tutturamıyorum. Hadi arkadaşları geçtim mesela akraba çevresi. Bana laf söyleyen veya açığımı yakalamaya çalışan akbaba gibi tipler var. Görüşürsem hala çok iyi davranıyorum. Ailem de kızıyor sana bu kadar kötülük eden insanlara karşı niye böylesin diye. Haklılar da. Ama soğuk davranamam ki. Direk görüşmeyi kesmem lazım. O da olmuyor. Akraba.

Bana tavsiye edebileceğiniz neler var? İnsanlara hakettikleri ölçüde nasıl davranabilirim?

yapacak şey onu yapamam böyle davranama dediğin huylarını değiştirmek, ve insanlar hakkında derin düşünmeyi bırakmak, daha yüzeysel düşün, bu kadar duygusal olma, çünkü insanların çoğu böyle zaten

Bende sen gibiyim Ama yaş geçtikçe o arkadaş,akraba kim varsa zorunlu nedenler dışında gorusmuyorsun.Genede hep güler yuzluyum.Sanki sürat aşıp selam vermemek ,konuşmamak suç gibi geliyor

Ben de böyleyim kötü bir özellik olarak da hayır diyemiyorum. Öfff bıktım güler yüzlü olmaktan
Ama karakter işte değişmiyor

illa nemrut mu olmamız kendimizi korumamız için bir de bir şeyi anladım ki insanlar iyi niyetli birini bulduğunda aman bunu incitmeyeyim demiyor. aman tam da dişime göre ben bunu yerim gözüyle bakıyor..

Bana herkes salak muamelesi yapar... Yapsınlar Umrumda değil.. Sende takma.. Allahın adaleti herşeyden üstündür..

Şuan sana hoş gelmeyen bu davranışlar aslında her insanın yapması gereken şeyler
Sana taş atana sen gül uzatacaksın iyiliğinle onları utandıracaksın
Kişiliğinden taviz verme değişmeye çalışma bence
Keşke herkes senin gibi olsa

Soğuk durma samimi ol yine ama hata yapana tölerans gösterme, kendini kullandırma, beceremem diye birşey yok, sen herkesten daha önemlisin, biri sana zarar veriyorsa uzak duracaksın.
Sen kırıl ama kimse incinmesin var mı böyle dünya? Hakedene hak ettiği değeri ver böyle şeyler yaşamazsın.

bi insana 40 kere saf dersen saf olur..
öncelikle kendini etiketleme...

Merak ettim burcun ne ?

bi insana 40 kere saf dersen saf olur..
öncelikle kendini etiketleme...

yok benim söylememle alakalı bir mevzu değil bu. yıllarca dillendirmedim bile. ben iyi değilim insanlar kötü diyordum hep. bu aralar çok fazla insan saflığımı söylemeye başladı. yüzüme bakıp çözüyorlar tüm kişiliğimi o derece. içim dışıma vurmuş öyle diyorlar. zeki de bulurlar aynı zamanda. hem zeki hem saf olmak çok zor. aslında her şeyin farkındasın ama kimselere kıyamıyorsun. aman kötü bir laf etmeyeyim diyorsun. yok ya iyi niyetle yapmıştır diyorsun olan bana oluyor.

yalnız gerçekten düşündüklerinizi söylememiş
ve hissettiğiniz gibi davranmamış olmanız iki yüzlülük değil midir?
bence bu fikir bile kendinizi sorgulamanızı ve farklılaşmanızı sağlar,
şunu unutmayın çevrenizdeki insanlar gibi düşünmüyor olmanız
onlara istedikleri gibi davranmamanız sizinle hemfikir olacakların sayısını azaltsa da
saygı duyacakları çoğaltacaktır.

benim gibi düşünmese de
fikirlerine sahip çıkan, duruşu olan arkadaşlarıma saygım olmuştur hep

kararlı olun
bir maddeye bakınca siyahsa gördüğünüz bunu söyleyin
beyazmış gibi ya da gri de olabilir sanki gibi dile getirmeyin

umarım beni yanlış anlamamışsınızdır, tüm samimiyetimle yardımcı olmak için yazdım
mutlu olun dilerim...

yok doğru diyorsunuz. bana da iki yüzlülük gibi geliyor o nedenle bir arkadaşımla bozuşmuşsam bir daha görüşmüyorum çünkü görüşürsem yüzüne gülmek zorunda kalacağım ama bunu yapmayı istemiyorum. ama akrabalar konusunda iş değişiyor görüşmek zorundasın. bu yönden sıkıntı duyuyorum. çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Böyle her uzatılanı yemeyen, verileni almayan bir arkadaşım vardı.
Sebebini hep düşünürdüm, acaba hak geçmesin diye mi yemiyor derdim kendi kendime.
Ben insanların ikram ettikleri şeyleri almaktan çekinmem, çünkü asla haksız olduğum konuda tartışmam, insanları özellikle kırmam, kavgaya getirmem olayı.
Sizce de düşünceniz iyi niyetli gibi dursa da, kötü değil mi?
Sanki her an kavgaya hazırmış gibi, herkes potansiyel düşmanmış gibi.
Ben çok şüpheci biriyimdir ama kimseye o gözle bakmadım.
Çok garip gerçekten.

o avatar resmiyle ben safım dersen kimseyi inandıramazsın yalnız

Bende öyleyim safımdır bana ters gelene lafımı gülerek şaka yoluyla söylerim bu beni rahatlatıyor . ama karşımdaki birden suratını asınca hemen kanıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…