çok sevdiğim istanbul mu,memleketim mi?

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
kızlar size bir sorum var. ben İstanbul a aşık bi insanım. hem de her şeyine trafiğine bile:p mesela haberlerde istanbul adı geçsin pür dikkat olurum. ben öğretmenim ve şuanda bulunduğum yer bir ilçe. yapılacak şeyler olmasına rağmen yalnız olduğum için hiçbişey yapamıyorum yani arkadaşım falan yok. seneye de tayin isteyeceğim. gene yalnızlık çekmemek için ailemin bulunduğu memleketime mi tayin istesem yoksa aşık olduğum şehir istanbul a mı. bu arada memleketim de büyük ve gelişmiş bi şehir. ama akrabalarımın bulunmasından dolayı kendi memleketimi pek yazmak istemiyorum fakat atanacağım yerde de yalnızlık çekmekten korkuyorum. bu yaştan sonra arkadaşlık kurmak zorlaşıyo sanırım :( sizce nereyi yazmalıyım bir de İstanbulda yaşamak nasıl bişey iyisiyle kötüsüyle ? yardımcı olursanız sevinirim

Atama öncesi İstanbul'a gitmiştim kardeşimin yanına, aklımda da oraya atanıp beraber ev tutmak vardı. Sabah vakti metrobüse binip kemiklerim esneyince vazgeçtim. Şimdi erzurumdayım. İmkanlar olarak olmasa da arkadaşlık yönünden çok memnunum. İstanbul'da güzel bir yere çıkacaksa tayinin -kiraların uygun olduğu- olabilir. Diğer türlü eziyet olur sana, gezecek yer çok olsa da paran olmayınca bir şey ifade etmiyor ne yazık ki. Umarım mutlu olursun.

İstanbul çok güzel sosyal aktivite olarak yapabileceğin bir çok şey var ama bunların hepsi paraya ve zamana bakıyor maalesef.İstanbulda yaşayan bir çok insan kendi semtinden dışarı çıkmamıştır. Şehir ne kadar güzel olursa olsun insana yalnızlık zor geliyor maalesef :14::14::14:

istanbulda hayat pahalı, kalabalık ve ınsanlar artık hayat sartları ve kalabalık yuzunden acımasızlasmıs. metrobuse bınmek ıcın resmen ıteklıyor kopruden tramvay yoluna gecmeye calıs sırtına vurarak ıteklıyorlar aceleden . ınsanlar bıran once evınden ısıne kosusturmak ıstıyor huzur yok.ıstanbula sadece gezmeye gel ben mecbur olmasam aılem,işim, tum hayatım burda olmasa asla kalmam bu memlekette ki 24 yıldır dogma buyume ıstanbulluyum.

istanbulda hayat pahalı, kalabalık ve ınsanlar artık hayat sartları ve kalabalık yuzunden acımasızlasmıs. metrobuse bınmek ıcın resmen ıteklıyor kopruden tramvay yoluna gecmeye calıs sırtına vurarak ıteklıyorlar aceleden . ınsanlar bıran once evınden ısıne kosusturmak ıstıyor huzur yok.ıstanbula sadece gezmeye gel ben mecbur olmasam aılem,işim, tum hayatım burda olmasa asla kalmam bu memlekette ki 24 yıldır dogma buyume ıstanbulluyum.

istanbulda çok paran ve çok zamanın var ıse tabı aynı sekılde arkadas cevren de mutlu olabılırsın aktıvıte cok ama bu dedıgım seylerın olması lazım. cogu ınsan mutlu olamıyor bu memlekette cunku calısıyorsun omrun trafıkte gecıyor:)paran olsa zamanın yok , zamanın olsa paran yok genelde:)

benm için karar vermek çok zor ama daha önümde 1 buçuk sene var. bir sevdiğim vardı evlenmeyi düşünüyoduk olmadı. napalım kısmet değilmiş. yaşam bize ne getirir bilinmez ama korkuyorum mutlu olamamaktan,hep yalnız olmaktan korkuyorum...

Bu kişiye göre değişen bişey bence
Ben kesinlikle İstanbul derim ama benim ailemde akrabalarımda burda ve ben 'memleket' denilen kavramı hiç bilmiyorum

Sizin memleketiniz nasıl bir yerdir ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek bi yer mi o da önemli
Bunun yanı sıra İstanbul'da yaşam güzel olduğu kadar zordur
Hem maddi olarak hemde trafiği sebebiyle :3:

İstanbul'da doğdum başka da bir yerde yaşamadım, bende İstanbul'a aşığım.

Ama baktığın vakit İstanbul'un nesini yaşıyorum. 6 gün iş, Pazar günüde koşuşturma. Ancak tek yaşacaksan, güzel bir çevren varsa. En az haftada 2-3 gün İstanbul'u tadını çıkarabileceksen hiç durma gel.

Ama şunu hiç unutma ki, şehirler içinde sevdiklerimiz olduğu için güzel.

Son düzenleme:
istanbulda yaşamadım ama bikaç kere gittim.gerçekten çok ama çok güzel bir şehir ama çok kalabalık çok pahalı ve gerçekten çoooooooook büyük.ama ben senin yerinde olsam istanbulu tercih etmezdim.

benm memleketm de güzeldir ama istanbul kadar değil. off burda çok yalnızım hiç mutlu değilimmmm

keşke sevdiklerim de istanbul da olsaydı orayı tercih etmekte bir an bile tereddüt etmezdim

İstanbul'a gelince tek yaşayacaksanız işin maddi kısmını da düşünmeniz lazım
Kirası, faturaları, mutfağı ve sosyal etkinlikler derken epey bi tutar yani

Sadece İstanbul'un manzarası ile bitmiyor iş
Aynı zaman da trafiğini ve kalabalığını da göze almalısınız

Aileniz burda olsa hem onlarla yaşar maddi kısımda rahatlar hemde yalnızlık çekmezdiniz..

Ben doğma büyüme istanbulluyum. İstanbul'u çok seviyorum lakin işin bir yüzeyi bir de derini var. Dışı seni içi beni yakar derler ya. Tek başıma İstanbul'da yaşamayı hiç istemezdim. İstanbuldayız ama başka şehirden gelen güzelliğini yaşayıp gezip dönüyor, biz ise trafiğinden gürültüsünden stres ve keşmekeşliğinden kurtulup tadını alamıyoruz maalesef. Büyükşehirde yaşamanın maddi olarak külfeti de çoktur arkadaşım.

Son düzenleme:
Nerde yaşamak seni mutlu edicekse orayı seçmelisin bence keşke dememek için.
Fakat İstanbulda yaşamak biraz zor tabiki her anlamda.

Canım benim arkadasımın ablası istanbulda öğretmen yalnız yaşıyo yılbalından önce haftasonu arkadasımla kalmaya gittik ankaradan. Ablasının anlattığını söylüyorum çok zor hele tek başına hafta içi okula gidiyo hafta sonu da dersanede çalışıyo bu abla çünkü yetişmmiyo belli bir yaşdan sonrada ev arkadaşı olayı filan çok zor çekilmiyo. Gezelim diye bağdat caddesinr çıktık evine çok yakın olmasına rağmen aylardır ilk defa geliyorum dedi. İstanbula bende aşığım her fırsat bulduğum da giderim ama orda yaşamak için ya aiken orda olucak alışkın olucaksın ya da çok zengin olucaksın sefasını sürücekzin yoksa çok zor.

Annemin bir lafı var; doğduğun yer değil doyduğun yer diye...
Maaşınla en iyi nerde yaşayabileceksen orayı yazmalısın.
Her şey parayla oluyor bu devirde malesef.

23 yaşındayım istanbulluyum.
Evet İstanbul kadar güzel bir şehir belki yok ama onun kadar zoruda yok.
Pahalı , trafiği ayrı dert , herşeyi dert İstanbulun.
Elimde imkan olsa egeye giderdim.

Back
X