• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok şey mi bekliyoruz..?

ecrin1001

BIR KIZI BIR OGLU VaRMIS
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
10.386
15
208
Diğer
siz eşininizden evliliginizden neler bekliyorsunuz:?

geçen gün bir arkadaşıma eşin hafta sonu kahvalı hazırlarmı?seni öperek uyandırırmı sana çiçek falan getirirmi dedim nasıl bir ruh halindeysem..arkadaşımın tokat gibi cevabı sen fazla film izliyorsun galiba oldu..öyle şeyler filmlerde olur dedi....
meger nekadar dogru söylemiş.

sahi biz ne bekliyoruz evlilikten eşten bu kadar zormu evliligi yürütmek neden boşanmalar bu kadar çok çokmu şey bekliyoruz???::)))aslında ben genel anlamda ne bekliyoruz demek istedim soru anlamında ama herkes yazdıgım çiçek böcege kahvaltıya takılmış:))))))))))))

Son düzenleme:
Evlilikte bir süre sonra , sabahları öpülerek uyandırılmanın, çiçek almanın pek bir önemi kalmıyor. Çünkü ayaklarınız artık yere basmaya başlıyor, geçim sıkıntısı, çocuklar, kavgalar derken ilk günlerdeki o hava malesef olmuyor.
Evliliğim 20 yılına girdi, ben eşimin beni öperek uyandırmasını, bana çiçek getirmesini değil (kendi açımdan) alkolü bırakmasını isterim. Sonuçta evimizin huzuru çiçekle öpücükle gelmiyor.
Allah doğru insanla karşılaştırsın herkesi. İnsan gibi biriyle evliyseniz öpücüğün, çiçeğin zerre önemi yoktur.
Sizi öpen, çiçeklere boğan birisi arkanızdan sizi aldatıyorsa ne işe yarar değilmi.
Gerçekten ben böyle şeyler (gene kendi açımdan söylüyorum) beklemektense daha gerçekçi şeyler isterim.
Tabi herkesin tercihi başka, bu sadece benim görüşüm.

Bazı erkekler bu konularda kara cahil !Onlara şekil vermek bizlere düşebilir.O yapmıyorsa birkaç sürpriz yaparak onu utandırın.Kısa bir süre sonra o da alışacaktır ''ince''olmaya.
Ben bu tür konulara önem veririm.Aynı evi paylaştığım kişinin,hayat arkadaşımın ''duvar '' gibi olmasına katlanamam.Çiftlerin, evliliklerinin kaçıncı yılı olursa olsun birbirlerine olan ilgilerini kaybetmemeleri lazım.70 yaşına gelmiş,sokakta hala elele yürüyen kişilere gıpta ederim doğrusu.:1closedeyes:

neden erkekler bu konuda karacahil olacakmis anlamadim. sürekli sevdigini mi ispatlayacak ne sacma. seviyosa belli eder iste bi sekilde ama yok illaki söle yapicak illaki böle yapicak die bisey beklemek mantiksiz. aciyorum cidden erkeklere kadinlarin böle beklentileri olunca

burbuk dogru dıyor ben bıle bekar halımle, su an artık bana bol cıcek alan bol guzel pahalı hedıye alan bır sevgılı degıl gercekten seven benı dusunen bır sevgılı beklıyıorum , cunk bol cıcek alıp hedıyeler yagdıranları da gorduk arkamızdan ne ısler cevırmısler ama ruhumuz duymamıs o cıcege hedıyeye tavlanmısız belkıde gereksız yere.
işte o yuzden ııylerıne cattırsın dıyoruz. ve bunların aslında onemlı olmadıgını anlıyoruz.

aslında çiçek almak öperek uyandırma degil ben genel anlamda ne istiyoruz çokmu beklenti içindeyiz demek istedim...yılda bir dogum gunu evlilik yıldonumu kutlaması..saygı aşk sevgi deger verilmek onure edilmek çokmu bunlar gerçekten...

neden erkekler bu konuda karacahil olacakmis anlamadim. sürekli sevdigini mi ispatlayacak ne sacma. seviyosa belli eder iste bi sekilde ama yok illaki söle yapicak illaki böle yapicak die bisey beklemek mantiksiz. aciyorum cidden erkeklere kadinlarin böle beklentileri olunca

Size göre mantıksız olabilir,ama bana göre insani değerler bunlar !
Erkeklere acımanıza gerek yok,çünkü seve seve ,içinden geldiği için eşlerine ilgilerini gösteren adamlar var ,bunu da unutmayın !

eşimde bende ilgiyi çok seven insanlrız..ilgisiz o da bende yapamayız...5 yıl evliyiz..16 yıllık beraberliğimiz var...kahvaltı hazırlar ,yeri gelir çicekte alır,tırnaklarımı da eşim keser,hatta bazen saçlarımıı da tarar ,örer de vs..ama elbette ki hayat telaşına kapılıp gidiyoruz,giderken bunlarıda ardımızda bırakıyoruz...oysa böyle de olmamalı ,ilgi,alaka,sevgi bunlar insanoğlunu besleyen unsurlar,bunlarada ihtiyacımız çok !bunlarıda yitirmemk ve zaman zaman da olsa yaşamak ve yaşatmak gerekli ...bizde kavga ediyoruz sert çıkıyoruz birbirimize,bizde hayatın getirdiğii onca yükü sırtlıyoruz omuzlarımızda ama tüm bunları yaşarken de yine birbirimize bakıp gülümsemeyi ve sarılmayı ihmal etmiyoruz...edilmemeli de...

Çok şey mi bekliyoruz bilmiyorum ama beklentilerimiz ne kadar az olursa o kadar mutlu oluruz.
Benimki de imam -cemaat olayı fisfisfis

Önyargı ile ile yaklaşmak baştan bütün büyüyü bozar..
Nasıl güzel başlıyor evlilikler rüya gibi,bu rüyayı devam ettirmek de sonlandırmak da bizlerin elinde..
Eşlerimizle yürekten sağlam bir iletişim kurar,saygımızı sevgimizi hiçbir zaman eksik etmez ve farklı noktalarımızın da tadını çıkarmaya çalışırsak sorun olmaz..
ınanın bu evlilik sanatı o kadar zor değil..ınce bir nokta var..Bel kemiği..Orasını iyi korursanız lokum gibi gider..Mutlaka ufak tefek problemler yaşanır,insanız biz..ınsan işi bu haller..Fakat abartmamak,uzatmamak gerek,konuşmak uzlaşmak gerek..
Marifet iltifata tabidir..
Sevgili liriğe de katılıyorum..
Tarafların huy ve alışkanlıklarına da bağlı olsa da genel anlamda evliliği bu dünyadaki cennetimize çevirmek eşlerin elinde..
Bugün Allahtan bizlere sunulmuş bir hediyedir,kaybetme ve sevdiğine zarar gelme düşüncesi dahi kalp titretir..Değer vermeyi ve yapıcı olmayı olmayı öğrendiğimizde herşey muhteşem gider..
Arada sırada ilişkiyi canlandırmak dinamize etmek gerekiyor..
Ufak tefek sürprizler,güzel sözcükler..Unutmayalım ki sözde sihir vardır,tatlı Dil herşeyin anahtarı..
Erkeklerin güçlü görünümlerinin altında yumuşacık kalpleri var aslında..Yeri gelir bizden çok alınırlar incinirler..
Şefkatle yaklaşmalı,samimice..20 sene de 30 sene de 40 senede korunur bu güzel bağ,baştan sağlam inşa edildiği vakit..

mesela eşim evlenmeden önce başka biriydi evlendikten sonra başka biri evrim geçirmiş gibi şok oluyorum.evlenmeden önce romantik saygılı kibar medeni sürprizler yapan çok seven aglayan deger veren ama evlendikten sonra tam tersi ne oldu bu adama ya:)))

sizce sevgi bitermi yada sevgiyi ne bitirir bir erkekte...

Bu aslında aşık ile maşuk arasındaki denge ve sahiciliğe bağlı bence..
Erkek lerin fıtratı değişkenlik gösterir,karakterler ve mizaclar farklıdır her cins gibi..
Kiminin sevgisi yüzeyseldir,yalandır şıpadanak biter..bunları hiç saymayalım
SEVGİ denmez zaten..
Hakkaten sevenler,aşkı yaşayanlar da kolay kolay pes etmez..
hııı 24 saat ah edip vah edip inleyen,şikayet eden,hiçbirşeyden memnun olmayan,güler yüz göstermeyen bir kadın çok kolay soğutur erkeğini..en basitinden:kahve:
eSKisi kadar kendine özen göstermezse kadın,ilişkisine önem vermezse,gevşerse soğur taraflar doğal olarak..
Bu sadece kadın için değil erkek için de geçerli.
Kaldı ki türk toplamında kadınlarımız anaçtır,tam bir dişii kuştur,yapıcıdır tabiri caizse saçını süpürge eder...Ama dediğim gibi her zaman herşey yolunda gitmeyebilir..

birde az önce eşimin erkek kardeşiyle msn dekonuştum ilk defa abinle sorunlarımız falan varbiraz anlattım belki boşanırız falan dedim sizce hatamı ettim?

Ben de bir kere eşimin babasına ''ben boşanıcam demiştim'',eşim çok kırılmıştı beni küçük düşürdün falan demişti.Bilemiyrum eşinin buna tepkisi ne olacak ama bence sen de benim gibi yanlış yapmışsın ama bir noktada da insan ne yapacağını şaşırıyor.

bilmiyorum abisini yarın arayıp anlatırmı..yada ailesine anlatırmı bilmem.aman eşime sinir olmuştum o da msn nasılsın yenge deyince açtım agzımı:)))

birde az önce eşimin erkek kardeşiyle msn dekonuştum ilk defa abinle sorunlarımız falan varbiraz anlattım belki boşanırız falan dedim sizce hatamı ettim?

Naçizane tavsiyem,kesinlikle ve kesinlikle,tartışmalarınızda,gerçekten çok ciddi boyutlar yoksa,düzelebilecek bir durumsa ki kanaatimce öyledir inş., BOŞANMA mefhumunu asla kullanmayın....
Bu bir olur iki olur üç olur...İlişkinin samimiyetini ve sağlamlığını bozar..
Bir kere kullandıysanız gerisi de gelir..
Boşanmak da evlilik gibi haktır ama hiçbirimizin dilemediği bir durum..
Hele ki erkek kardeşine söylemeniz doğru değil çünkü o şuan 3.şahıs..
Önce kendi aranızda halledin canım problemlerinizi..
Bu mahremiyettir..

acaba benmi takıntılıyım diye düşünüyorum.eskilerde takılıp kalmak bazen.yada hep sen bana dürüst olmadın diyorum dürüst olsaydın böyle oldugunu söyleseydin evlenmezdim diyorum.haksızlıga yalana gelemiyorum ne yapcam ben böyle offf...eşim bişey için söz verdiyse o olmalı bence sonradan kıvırmamalı yada tutamayacagı sözler vermemeli diye düşünüyorum benmi kötüyüm ya...

ben evli değilim ama bir kaç şey söylememde hernagi bir sorun olmaz sanırım dünya döndükçe insan duygularıda her ilerleyen günde değşiyor...herkes farklı farklı hayatlar yaşıyor kimisi eşi için endişelenip alkolü bırakmasını isterken bir diğeri duyguların körelmesinden ürküyor hepimizin asıl amacı bir parça huzur değilmi dünya nekadar bozulursa bozulsun hepmiz multu olmak için emek veriyoruz boşanmalarda sırf buyüzden değilmi -aile,anne,baba,kaynana,görümce,parasal sıkıntılar,ihanet- hepsinin sebebi huzursuzluk mutsuzluk...ben 19 yaşındayın çevremdeki evlilik örneklerinden dolayı ürker oldum evliliken. varsın o hazrılamasın sofrayı varsın çiçek almasın size o sabah birlkte huzurlu bir kahvaltıya oturun o sabah gülümseyebilin o sabah huzur dolsun içiniz..bir duam var - ALLAH HİÇ BİRNİZİN AĞZININ TADINI KAÇIRMASIN,AŞKINIZDAN SEVGİNİZDEN TOZ ZERRESİ KADAR AZALMA OLMASIN SEVGİNİZ SONSUZLUĞA KARIŞSIN- gerisi zaten gelir güllük gülistanlık a.s.:1hug:

Back
X