cok sey mi istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

konukist

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2014
69
9
298
Ankara
İyi geceler KK üyeleri.ben yeni katildim araniza.hemen konuya geceyim bana bi akil verin lütfen hakli diilmiyim bi sorgulayalim hep beraber.dort yildir birlikte oldugm bi sevgilim var.en basindan beri ciddi dusunuyoduk fakat üniversitenin bitmesi is güç askerlik maalesef beklemek zorundayız.dort senedir uzakta bi ilişki yuruttuk üniversiteden dolayı.ikimzimde aileleri ankarada olmasi na rağmen bursadan cazip bi is teklifi aldi.ve benim ilk dediğim bunca yil uzaktan iliskimizi devam ettirdigimz için artik yanyana olmak isttedigimi ankarada is bulmasini istediğimi söyledim.aksi takdirde uzaktayken çok.kavga eden bi çift olduğumuz için ikimiznde yipranacagini ve iliskimzn biticegini soyledim.biz tam kararimizi verdik sevdicegim askerlik tecilini bozudurp askere gidicekti.ama ailesi bursadaki isi kabul etmesini istediklerini söylemiş.ya sinirlerim bozuluyor tek gerçekleri gören benmiyim.giderse oraya bizim iliskimz biter.neler yasadik biz onunla kavusmamiza bi engel daha kalkti diye sevinirken neden boyle yapiyo ki
Uzun oldu ama kusura bakmayin.tesekkur ederim simdiden fikirleriniz
değerli benim icin

Bence aileler tanissin soz falan yapin iyi bi fırsatsa bunu etkilemeyin gitsin orda çalışsın hem bu sirada aileler de bilince siz arada yanina gidersiniz uzaklik sorun olmaz sonra da bi sorun olmazsa evlenirsiniz yanina gidersin ya da o surecte arastirip ankarada bi is bulur ama birikim yapmış olur. Boyle firsarlara engel olmaya bence hakkiniz yok siz karismayin kendi kararini versin.

Ailelerin tanismasi mümkün diil şuan.hem.benim ailem hem de onunkiler şuan için kabul etmez. Bende karismayim diyorum ama olmuyo.biz kendi kararimizi vermistik ankarada is bakacakti burada bile fazla gorusemezken oraya gittiginde neyapacagiz.hayir herşeyi geçtim aldigimiz kararlara neden saygi duymuyor ki.

İyi bi firsat dediğim olay da ayni maasi burada da rahat alir.fakat orasi daha küçük bi şirket olduğu için orda yükselme imkani daha fazlamiymis :(:( ben bi uç dört sene daha beklicem uzaktan uzağa nasil yapicaz hicmi dusunmuyor

Henuz kendi maasi olmayan birinin, buldugu isi ailesinin kabul et demesine ragmen reddetmesi ve yine onlardan harclik alarak ank.da is aramasi ne kadar zor farkinda misiniz?

Bu durumdan sikayetci olmak icin ona ankarada destek olacaginizi net bir sekilde belirtmeniz gerekirdi bence.
Oyle bir durum olsa dahi ise giriste tecrube cok onemli.
Sanki sirketler gel bize diye yarismis da erkek arkadasiniz ailesinin sozunden cikamadigi icin orayi secmis gibi yaziyorsunuz.

Ustelik daha iyi bir teklif geldiyse orayi degerlendirmek istediyse gayet dogal,
Evlenmeyi dusundugnuz kisinin is hayati da sizin geleceginize dahil... eger onunla detaylica bunlari konusup kariyer veya az maasi onemsememeyi kararlastirdiysaniz ayip etmis derim, ancak yine de son dakika tercihleri degisebilir, bu onun hayati... siz su asamada ancak iliskinize dair karar verebilirsiniz.
Ya da ondan bekledigniz fedakarligi siz kendiniz yapip, bursada is arayacaksiniz...

O kadar bekleyip, tamam bitti artik bir araya geliyoruz diye sartlanmisken tekrar uzaklik sizi uzmus, anlayabiliyorum...
Ben de ayni seyi hissederdim eminim, ama sorun is bulmanin o kadar kolay olmadigi ve sizin bak orda is bulursan iliskimiz biter gibi muneccim halleriniz...
Bir sure is bulmaya calisti mi bilmiyorum... Eger hic ugrasmadan hemen ailenin ayni sehirde olsun diye buldugu ise atladiysa sinir bozucu, biraz kendi istedigi hayat icin insan inatlasmali, ama isin pratik kismina gelince kolay degil... Is bulunmus, hazir, zaten yaninizdan da kalkip gitmiyor, ayriymissiniz zaten, is icin de ben istemem cik diyememis belli ki...
Orta yol, orda calisirken bir yandan da Ankara'da is aramasi, bir iki gelir gider mulakat vs. olursa, is garanti olunca oturur konusursunuz, sartlar uygunsa Ankara'ya gecer... Is ariyor musunuz bilmiyorum, sanirim hayir ve uzgunum dusundugunuzden daha zor bulmak... En kotu bu sekilde bir surec isler, ve umarim sonunda ikinizin de icine sinen olur...

İyi geceler KK üyeleri.ben yeni katildim araniza.hemen konuya geceyim bana bi akil verin lütfen hakli diilmiyim bi sorgulayalim hep beraber.dort yildir birlikte oldugm bi sevgilim var.en basindan beri ciddi dusunuyoduk fakat üniversitenin bitmesi is güç askerlik maalesef beklemek zorundayız.dort senedir uzakta bi ilişki yuruttuk üniversiteden dolayı.ikimzimde aileleri ankarada olmasi na rağmen bursadan cazip bi is teklifi aldi.ve benim ilk dediğim bunca yil uzaktan iliskimizi devam ettirdigimz için artik yanyana olmak isttedigimi ankarada is bulmasini istediğimi söyledim.aksi takdirde uzaktayken çok.kavga eden bi çift olduğumuz için ikimiznde yipranacagini ve iliskimzn biticegini soyledim.biz tam kararimizi verdik sevdicegim askerlik tecilini bozudurp askere gidicekti.ama ailesi bursadaki isi kabul etmesini istediklerini söylemiş.ya sinirlerim bozuluyor tek gerçekleri gören benmiyim.giderse oraya bizim iliskimz biter.neler yasadik biz onunla kavusmamiza bi engel daha kalkti diye sevinirken neden boyle yapiyo ki
değerli benim icin
Gercekleri tek gören siz değilsiniz bencil düşünen sizsiniz bence. Sonucta bu devirde is bulmak bu kadar zorken adam gönlüne gore is bulmuş ailesi de cok normal olarak yanında olmus adamın aynı sizin de olmanız gerektiği gibi

Beenoctua, post: 36532497, member: 523060"]Henuz kendi maasi olmayan birinin, buldugu isi ailesinin kabul et demesine ragmen reddetmesi ve yine onlardan harclik alarak ank.da is aramasi ne kadar zor farkinda misiniz?

Bu durumdan sikayetci olmak icin ona ankarada destek olacaginizi net bir sekilde belirtmeniz gerekirdi bence.
Oyle bir durum olsa dahi ise giriste tecrube cok onemli.
Sanki sirketler gel bize diye yarismis da erkek arkadasiniz ailesinin sozunden cikamadigi icin orayi secmis gibi yaziyorsunuz.

Ustelik daha iyi bir teklif geldiyse orayi degerlendirmek istediyse gayet dogal,
Evlenmeyi dusundugnuz kisinin is hayati da sizin geleceginize dahil... eger onunla detaylica bunlari konusup kariyer veya az maasi onemsememeyi kararlastirdiysaniz ayip etmis derim, ancak yine de son dakika tercihleri degisebilir, bu onun hayati... siz su asamada ancak iliskinize dair karar verebilirsiniz.
Ya da ondan bekledigniz fedakarligi siz kendiniz yapip, bursada is arayacaksiniz...[/QUOTE]
Benim oraya gidebilme gibi bi durumum imkanim olsa elimden geleni yapardim.onun hic bura içinugrasmamasi beni uzuyor.evet is bulmanim zor olduğunun farkindayim ama burada is bulabileceğine adim gibi eminm.ve kariyerin önemli olmadigini defalarca konsutuk önemli olan mutlulugumz diye defalarca konstuk.çok sinirlendi ve yorulduğunu söyledi.ayriliga doğru gitti yani konu:( bugün buluscaz ve muhtemelen bitircez gibi.aramiza bu is sikintisinn gireceğini hic tahmin etmezdim.o kadarsikintiya gogus gerdik hep mücadele ettik elele.ama bu kadar basitmis demek.

Bencil mi düşünüyorum gercekten.dört sene boyunca uzaklik dedik herturlu kavgamiza.iliskimze basladigmz andan itibaren uzaktaydik biz.simdi yanimda olabilme imkani varken benimkimi bencillik :( burada is bulabileceğini biliyorum.daha hic arastirmadi bile.ben dedim istersen kapi kapi birlikte arayalim bisekilde buluruz dedim.ki onun da tanidigi insanlar görüştüğü çevresi var burada.ve biz kararimizi bu şekilde vermişken benim Dediklerimi.mantikli bulmusken boyle davranması uzuyor beni.insan kararinin arkasında durmazmi.bulustugumzda ne yapcam ne diyecegm hicbir fikrim yok.kalbim ondan yana ama gucum yok.ayni kavgaları yasamaya,onun gitmesine gücüm yok artik.zaten o da kararini vermiş gibi duruyor

iyide olay sadece sizin ilişkiniz değil ki. kocaman adam yani ne bilym bana tavrınız bitcek demeniz saçma geldi

değerli benim icin

Yazdığınız cümlelere bakarak şunu söyleyebilirim ki; Daha fazla yıpranmadan kavuşmak istiyorsanız askerlik ve işi beklemeden evliliğe dair adımar atıp çok geçmeden evlenmenizi öneririm. Çevremde bunun örneklerini çok fazla gördüm bu şekilde sonucu ya ayrılık oluyor yada fazla uzatmadan evlilik gerekiyor.

Orada hic is aramamis ve ilk buldugu ise ailesinin karariyla onay vermis , yani bir nevi senide takmamis umursamamis...

Bi 4 yil daha bekliyebilirmisin ? Bence bunlaru acik acik konus , Sevgilin boyle bir karar alirken seninde hayatinin yönunu degistiriyor hic farkinda olmadan.

Neden suan aileler nisan veya söz dusunmuyoki?

alintinizi simdi gordum,
uzaktan iliski zor ve artik kavusmak istiyorsunuz anliyorum ancak yerinizde olsam biraz daha sabreder onu gozlemlerdim.
heexee nin onerisindeki gibi ise girip bir yandan ankara icin is arayabilir.
su an ank. diye tutturmaniz ve onu suclamaniz iliskinize zarar verir.
onun planlarini ogrenmeden tepki gosterdigniz surece ankara olayi inatlasmadan oteye gecmez.

bu arada isten bahsetmissiniz, sevgiliniz nerden mezun bilmiyorum ancak ankarada odtulu pek cok arkadasim issizlikten muzdarip.
hepsi is nerde olursa gideriz diyip bursa kocaeli vs dagildilar.

değerli benim icin
tabiki karışacaksın ve haklısın da. senin yaşadığın şehirde iş bulsun canım noluyor sanki sadece bursada mı iş varmış ona göre.

Su an maddi acidan da manevi acidan da çok zor evlilik için ailelere acilmak. Bende gerçekten karismak istemezdim ama dort seneyi de kavgali gürültülü yasayan bizleriz.az çok tahmin edilebiliyor bi dört sene daha nasil geccirecegimz.bugün konuştuk her zaman yaninda olacagimi söyledim tekrardan mevkiinin önemli olmadigini soyldeim.çünkü kafasini karistiran is bulamama korkusu diil.bursadakiler bir sene icnde uretim müdürü yapacaklarini askerden döndükten. sonra da fabrika müdürü dahi yapacakalrini söylemişler.tabi calisma perfformansina bagli olarak.acikcasi bana inandirici gelmedi daha tecrübesi olmayan bi insani neden mudur yapsinlar ki. Yani olay is bulma mevzusu yada maaş diil.ankarada o maaşa is bulabileceğini o da söylüyor ama kimse beni mudur yapmaz diyor.:(

tabiki karışacaksın ve haklısın da. senin yaşadığın şehirde iş bulsun canım noluyor sanki sadece bursada mı iş varmış ona göre.

Tam olarak o kadar kati diilim sadece birazcik olsun ankarada da is bakmasini istiyorum.hemen bursaya atladi daha ilk is görüşmesi ve bizim planimiz ilk etapta ankarada arastirmakti.ama simdi maalesef kararımizdan vazgeciyor:(

Ben insanlara iş, okul gibi konularda karışılmaması taraftarıyım herkes kendi kararını verebilir... Dayatmak, zorlamak mantıksız.
Ayrıldınız diyelim ne olacak? Keşke o iş fırsatını tepmeseydim diye düşünecek belki...
Sizin açınızdan zor olabilir ama aranızda resmiyet yok, aileler dahi tanışmamış karışmamalısınız BENCE.

Ben insanlara iş, okul gibi konularda karışılmaması taraftarıyım herkes kendi kararını verebilir... Dayatmak, zorlamak mantıksız.
Ayrıldınız diyelim ne olacak? Keşke o iş fırsatını tepmeseydim diye düşünecek belki...
Sizin açınızdan zor olabilir ama aranızda resmiyet yok, aileler dahi tanışmamış karışmamalısınız BENCE.
Üniversite tercihlerinde de birbirimize karismama kararı almistik ve dört sene boyunca keşke ayni yere yazsaydik diye sizlanip durduk.ve bisenedir de kendisi üni.tercihlerinde ki olmayaxagini tabikide benimle birlikte karar vereceğini söylemişti.ve yine ayni hatayi yapacak.evet belki isinden memnun kalicak fakat uzaklik onu da pişman edecek.yasadik çünkü tarih tekerrür etmesin diye ugrasiyorum.ama binyere kadar tabiki de.sonuçta en son karari o verecek.ama bu kadar bu konuyu konusmusken de sürekli gitmeme karari almasına rağmen bursaya giderse de galiba iliskimizi de sorgulamamiz gerekiyor.evet çok seviyorum ama yanyana olma imkanimiz varken ugrasmamasi düşündürücü geliyor bazen:s

Son düzenleme:
Eğer bulunduğunuz yerde is bulamaz ya da is bulur ve mutsuz olursa bundan iliskiniz yine kotu etkilenecek çünkü engel olursaniz bu ddurumlarda size diyecek ki"senin yüzünden"
Ben bu lafi duymayi göze alamam..

İlişki biter belki ama her gün senin yyüzünden burdayim senin yüzünde bu
isteyim laflarini duymaktan daha iyidir..

Eger fedakarlık istiyorsaniz siz yapin bulduğu sehire gidin siz is bulun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X