Cok Sikintidayim,Tikandim.Fikir Lutfen

bbegonvill

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2013
16
0
6
35
Konya
Arkadaslar ben 4yilik evliyim ama kayinvalidemlere nasil davranmam gerektigini bilmiyorum.disardan bakinca bana bi laflari sozleri karismalari sikmalari yok.ama bi o kadar ilgisiz ve soguklar.gorusunce iyiyiz ama ben aramasam hic arayip sormazlar.ogullari icinde oyle diyebilirim.gorusunce de esime cok samimi davranirlar.aramizda iki saatlik yol var.bizden para pul beklemezler ama asla yardim da etmezler.buraya kadar iyi hos diyeceksiniz.ama ben guzel sicak samimi iliskimiz olsun kizim o sevgileri tatsin istiyorum.esim hic karismiyor bu konulara.ben konusunca aramiz bozuluyor.ne yapayim ailem ben sorumluluklarimi yaparim diyor.ama en tahammul edemedigim de su:bi eltim var ki kelimeler anlatmak icin az gelir.namus konusu disinda aradiginiz her kotu ozellige sahip benim hayatima da cok zarar veren gercekten cok tehlikeli bi insan.ve kaynim da oyle sayilir.kari koca tencere kapak misali.asla kayinvalidelere gitmez onlari kabul etmez kucuk gorur asagilar hicbir seye yardim etmez kayinpederin yuzune afedersiniz ama agzina ..... diyen birisi.cocuklarini koz kullanir.durmadan sorun cikarir.hatta bi gorumcem bekar ve onunla yasadigi sorunlar yuzunden universite ogrencisiolmasina ragmen bayram disinda eve bile gelmiyor.ama benim kayinvalidemler ise onlardan asiri derecede korkuyorlar kisligi market alisverisi cocuk masraflari hep kayinvalidegilden.o ne ki kayinbabam bir ev ve araba da aldi.inanmak guc sma dogru.neymis yuvalari bozulmasin cocuklari var buyukler affeder onu oyle hosgorcez vs vs.
Arkadaslar ben bu kadar iyi niyet tasiyip zerre saygisizlik etmezken calisip kendi evimi arabami alirken cocugumdan ayrilip calisip muhtac olmayayim derken bu haksizliga nasil dayanayim.gerci onun icin beni birak kendi kizlarini bile harcadilar.
Siz olsaniz nasil dusunursunuz nasil davranirsiniz bayram geliyor ben geriliyorum.
gorunurde bana bi kotulukleri yok ama kimsenin umrinda da degiliz kotuler her zaman geciyor.
Icimi sogutamiyorum

Arkadaslar ben 4yilik evliyim ama kayinvalidemlere nasil davranmam gerektigini bilmiyorum.disardan bakinca bana bi laflari sozleri karismalari sikmalari yok.ama bi o kadar ilgisiz ve soguklar.gorusunce iyiyiz ama ben aramasam hic arayip sormazlar.ogullari icinde oyle diyebilirim.gorusunce de esime cok samimi davranirlar.aramizda iki saatlik yol var.bizden para pul beklemezler ama asla yardim da etmezler.buraya kadar iyi hos diyeceksiniz.ama ben guzel sicak samimi iliskimiz olsun kizim o sevgileri tatsin istiyorum.esim hic karismiyor bu konulara.ben konusunca aramiz bozuluyor.ne yapayim ailem ben sorumluluklarimi yaparim diyor.ama en tahammul edemedigim de su:bi eltim var ki kelimeler anlatmak icin az gelir.namus konusu disinda aradiginiz her kotu ozellige sahip benim hayatima da cok zarar veren gercekten cok tehlikeli bi insan.ve kaynim da oyle sayilir.kari koca tencere kapak misali.asla kayinvalidelere gitmez onlari kabul etmez kucuk gorur asagilar hicbir seye yardim etmez kayinpederin yuzune afedersiniz ama agzina ..... diyen birisi.cocuklarini koz kullanir.durmadan sorun cikarir.hatta bi gorumcem bekar ve onunla yasadigi sorunlar yuzunden universite ogrencisiolmasina ragmen bayram disinda eve bile gelmiyor.ama benim kayinvalidemler ise onlardan asiri derecede korkuyorlar kisligi market alisverisi cocuk masraflari hep kayinvalidegilden.o ne ki kayinbabam bir ev ve araba da aldi.inanmak guc sma dogru.neymis yuvalari bozulmasin cocuklari var buyukler affeder onu oyle hosgorcez vs vs.
Arkadaslar ben bu kadar iyi niyet tasiyip zerre saygisizlik etmezken calisip kendi evimi arabami alirken cocugumdan ayrilip calisip muhtac olmayayim derken bu haksizliga nasil dayanayim.gerci onun icin beni birak kendi kizlarini bile harcadilar.
Siz olsaniz nasil dusunursunuz nasil davranirsiniz bayram geliyor ben geriliyorum.
gorunurde bana bi kotulukleri yok ama kimsenin umrinda da degiliz kotuler her zaman geciyor.
Icimi sogutamiyorum

size yapılan haksızlık tabi ama
en dogrusu beklenti içine girmemek
bak ben tek gelinim başka gelin yok
ne bana bayramda bi bayramlık nede başka bişey
ablamlarda 3 elti kv kp her gelinine alır ayırt etmezler
işin iyisi milletin gözünde benim kv iyi ablamınki kötü
adalete bak dimi
ama ben kimseden beklemiyorum sende bekleme boşver
bayramda gider dönersiniz
gayet resmi bi şekilde
onlar ne kadar soguksa sende o kadar soguk ol

Kimseden hiçbişey bekleme bacım.Bende zamanında iyi olalım samim olalım dedim bişeyler bekledim ama gördümki kötü olan ben oldum benim eşimin aileside öyle oğullarını 4 aydır arayıp sormuyorlar torunlarını merak etmiyorlar sebebini sorarsan kv bebeğimi kırkında yıkayamadı diye :D bi bakıma bahaneydi aslında kısaca insanın içinde yoksa olmuyor hiçbişey sen eşine çocuguna bak ne guzel kendınız calısıp almışsınız kimseye gebe kalmadan bu çok guzel bişey emin ol.Varsın olmasınlar ne kaybedersin.Herkes bizim gibi iyi niyetli olsaydı keşke.Bu zamanda afedersin ama ağzına edersen iyi oluyorsun o yuzden en iyisi sallaaa.:34::34:

Icimi sogutamiyorum

canım seni çok iyi anlıyorum bende 6 yıllık evliyim bizimde bugüne kadar kayınvalidemle birbirimize saygısız bir tek lafımız yoktur ama gelgelelim ben de tek gelinim 6 yıldır bir hediyeyi de sana aldım demediler. insan ister istemez gönlü kırılıyor. maddi olarak da destekleri yok eşimde bende çalışıyoruz. benim ailemin durumu eşiminkine göre çok çok iyi .hep bizimkilerden beklediler.bunu hissetmesi çok kötü.benim arkamda 2 bekar kardeşim var ama kayınvalidemin bir kızı var oda evli. eşim bir evin bir oğlu bende bir evin bir geliniyim anlıcan. beklentiler yoruyor insanı,nekadar beklenti içinde olmayacağım desede insan yapılan haksızlıkları görünce insan güceniyor. ev aldık kredi ödüyoruz yardım etmeleri yok , görümcem için diyorki kayınvalidem onlar bir maaşla ödediler sizde ödersiniz hiç yardım etmedik diyo ama haftanın 5günü ailecek kayınvalidemde yiyip içiyorlar,kışın hafta içi orda kalıyorlar yakıt masrafı olmasın diye.buna ne dersinnnn gidimmm bende mi kalayımmm?? azıcık aşımmm ağrısız başım arkadaşım,,,gidersem kontrol bende değil eşimin ailesinde olacak anladınmı şimdi o zaman daha çok üzülürüz geriliriz emin olllll

Inanin maddi bi beklentide degilim aslinda ama manevi olarak bu ayrim bu haksizlik beni cok uzuyor cok bezdiriyor.eltim kaynim danisikli dovus bir sey yaptirmak icin kavga ediyorlar aman huzurlari bozulmasin diye hemen alinacak seyi kv kp aliyor.mesela sunnet dugunu yapacaklardi kv kp yemek verelim mevlut okutalim dedi.bunlar bi kavga kopardilar sazsiz yaparsaniZ hic yapmayin diye hemencalgi tuttular.magnete kadar yaptirdilar.eltim ev hanimi kaynim bin lira anca alir.kendilerinin yapmasi imkansiz.
Ama ben kizima dogum gunu yapmak istedim ozel hazirlanip agirlamak istedim isimiz var deyip gelmediler.kv aramadi bile.kp aradi kutladi sadece
Ne dusunup nasil davranacagimi sasirdim...

Kizlar neden yazmiyorsunuz:(ne yapayim ben.yine iyi olmak istedigim icin saf gibi takilip anlamazliktan mi geleyim.surekli laf sokmak hic bsna gore degil.bir de bugune kadar sabrettim birden soguk davranirsam benden kotusu olmaz.kv.de de o potansiyel var esimle arami bozabilir.cunku benden ya da esimden korkmuyor.biz ezikler....

senin yapacağın bişey yokki bu durumda...
size ne faydaları var ne de zararları..
diğer oğulları ve gelinleriyle olan ilişkileri onların bileceği bişey..
demekki öyle uygun görmüşler öyle olmuş..
beklenti yükseldikçe hayal kırıklığı artar...
bunları düşünmeye bile gerek yok..

bu adaletsizliği siz değil onlar düşünsün canım. Herkes birbirinin tabutuna baktığında gönlünün rahatlığına baksın,bak canım onlara tek kelimeyle acı! üzül hallerine.. çünkü hesap günü bu adaletsizlikleri önlerine serilecek. Siz kendi paranızla alıyorsunuz ya bunun tadı bir başka. en azından helallik durumunuz çok daha rahat olur.. Allah aşkına bu denli canınızı sıkmaya hiç değmez,siz eşinizle ailenizle mutlu olmaya çalışın,herkesin hesabı kendine kalsın,düşünmemeye çalışın muhakkak,dünyanız bu konu olmasın.. namazda ne kadar eksiğim var diye düşünün,kitap okuyamadım diye düşünün,onlar dünya telaşında koştursunlar,siz ebediyeti kazanmaya çalışın canım kardeşim.. o zaman düşünmeye bile fırsatınız kalmayacaktır.. imtihanı kazanmak kolay değil,sabredip dua edelim,onlar içinde hallerine üzülelim. birde şu gerçek varki (çok beklenti çok sıkıntı demektir)teşekkür etmelerini dahi beklemeyeceksin ki Allah ın sevdiği kullar arasına giresin.(kendim içinde yazıyorum bu yanıtları) hayrlı günler canım

Son düzenleme:
Yorumlar icin cok tesekkurler.hayirlisi ile su bayrami bi atlatsak...dua ediyorum Rabbim bizi birbirimize muhtac etmesin.Firsat vermesin..Rabbim bana odulunu
Onlara cezasini nasip etsin.Artik gerektigi zaman saygi cercevesinde iletisimi kurup kendimi ezdirmeden gerektiginde yaptiklari haksizliklari bildigimi ifade edecegim.huzurumu bozarlarsa ben de eltim gibi kotu olacagim.esime ve cocuguma ise hic bahsetmicem iliskilerine hic karismicam.eltimi ise hic onemsemeyip dogrudan benimle ugrastiginda haddini bildirecegim.yanlis mi dusunuyorum ????

Eltin kayınvalidene yakın mı oturuyor ?
O yüzden yüzgöz olmuş olabilirler.O yüzden ona anlayış gösteriliyordur.
Veya ne bileyim uzaktan davulun sesi hoş gelir.Belki eltin istemediği halde içli dışlıysa tepki gösteriyordur.

Her halükarda size ilişen yok,bence zorla kaynaşmaya çalışmayın.
Çok samimi olursanız eltiyle de haşır neşir olmak zorunda kalırsınız.
Saygı çerçevesinde mesafeli bir ilişki en güzeli.

Back
X