Çok sinir oldum !!!!

bana denk geldi valla bilerek kulaklık takıyorumki cevirmesinler diye kadın ona ragmen vazgecmedi :31:..bak oda olurdu he :9: kadın birde diyorki agdada en acıyan yer kolun ic kısmıdır:9: bunuda yeni duydum yani
Aaaa ! Ben de hiç duymadım ,salladı herhalde.Başka yerini açtıramayacak ya :)))

artık babanız gibi insanlar yok babanızın ilgilendiği müşteriler gibi insanlarda yok devir değişti insanlar değişti bu böyle

Hanımefendinin babası gibi insanlar da, o ilgilendiği insanlar da var merak etmeyin..
Ancak sizde insanlık denen bir kavram var mı? bunun cevabını gerçekten merak ediyorum

ya ben kesinlikle insanları anlamıyorum.ne demek dağıttıklarımı toplamak zorunda olan bi tezgahtarsınız ne demek?

Burada konu "alışveriş", alışveriş ilişkisi içinde tezgahtarın görevi dağıtılanı toplamaktır! Kimse yoldan geçeni çevirip "aa sen tezgahtar mısın, senin hayatının anlamı döküntü toplamak" demiyor. Alışverişlerde yaşanan tatsızlıklardan bahsediliyor.

Düşük fiyatlı mal aldı diye müşteri beğenmeyip, "bunaltır mağazadan yollamaya çalışırım" diyene mesleğinin içeriğini hatırlatmakta fayda var!

yeni işe başlayınca böyle düşünülmesi normal yaptığın işi abartırsın atomu parçalıyosun sanki benim derdim dediğim gibi orda milleti tatmin etmek değil malı satmak ne olursa olsun o malı satmaya çalışmak almak istemeyn adamada hiç yanaşmamak neden boşa çaba harcayıp enerjimi tüketeyimki neden herkese aynı muamele iki yüzlülük yapıcağına kafan rahat olsun ondan iyi 10 tane 1 liralık ürün satacağına 1 tane 11 liralık ürün sat 1 lira kara geç benim felsefem budur böyle konulardada kimseye acımam taviz vermem alıcaksa alır almıcağını anladığım zaman hiç uğraşmam sıkılsın gitsin diye üstüne giderim :)

siz nedne bahsediyosunuz hanımefendi neyin terbiyesizliği evet bana göre arap turistlerin yanında sizin esameniz okunmaz o kız sağolsun yardımcı olmuş size ee az alış veriş yapanları sevmiyorum dedim siz ne sanıyosunuz kapının önünde sopayla bekleyip az alış veriş yapınca kovaladığımımı herkes zaten böyle kimse kimsenin yaptığı işi beğenmez ben dahil gel sen yap ozaman benim işi çok istiyosan ne kimseye acıyorum nede ezikliyorum nede boğuyorum evet az alışveriş yapan insanları istemiyorum istediğini verip işinin hallederim başkada bişey yapmam bu kadar

"Almayacağını anladığın zaman sıkılsın gitsin diye üzerine gitme"nin terbiyesizliği oluyor bu tam olarak!

Müşteriye, "3 kuruşluk mal alıyor, sanki maaşımı o veriyormuş gibi triplere giriyor" diyorsun ya, sen belki üç kuruşluk maaş alıyorsun ama mağazaya gelen müşteriyi, sanki mağaza sahibiymişsin gibi(ki bunu mağaza sahibinin bile yapmaya hakkı yoktur) mağazadan gitmeye zorluyorsun. Ne hakla? Sen dön işini yapsana, söylediğin gibi uğraşma müşteriyle. Senin yaptığın yardım etmek, ilgilenmek olmuyor zaten. Başında dikilince müşteriye fayda sağlamıyorsun.(tabi senin derdin ve niyetin müşterinin lehine değil orası ayrı)

Ha halen daha, "ama dağıtıyorlar, ben de toplamak zorunda kalıyorum" diye üzülüyorsan, görevinin ne olduğunu, ne için para aldığını hatırlamaya çalış! Arap turistleri çok beğeniyorsan gidip Arabistan'da çalışmanı tavsiye ederim, bu ülkede çoğunlukla Türkler yaşıyor ne yazık ki, senin adına üzgünüm!

Son düzenleme:
Bugün sinir olduğum bir konuyu paylaşmak istedim.

Bir mağazaya gittim. Dudak parlatıcılarına bakıyordum..
Görevli geldi ben yardımcı olayım dedi ; " ne renk bakmıştınız " dedi. Bende Turuncu gibi kahverengi gibi ortası bir şeyler dedim. "Öyle bi renk yok (!)" dedi.
"Arkadaşımda vardı da ondan bakıyordum bende" dedim. Kadın gösterdi bir tane bende "simsiz istiyorum" dedim . "Hiç bir parlatıcı simsiz olmaz dedi !." ( Ki birsürü simsiz parlatıcılar var )
Sonra omzumdan tuttu (!) :47: (Sinirlendiğim nokta!)
"Seni diğer arkadaşlara yönlendiriyim, niye uğraşıyorum ki ! " dedi. Ayrıldı yanımdan 2 saat söylendi. :47:

Olaya bakarmısınız ya ! Ne demek yani " Niye uğraşıyım ki ? "

Kötü tarafıda ben o an cevap veremedim ! Hiç tahmin etmiyordum böyle birşey olacağını , şaşırdım . Şimdi de kendime kızıyorum neden cevap vermedin Liliii diye.. !
Yada neden şikayet etmedim. O an da duraksadım işte . Keşke şikayet etseydim , Lafımı soksaydım !

Bu tarz olaylarda hep anlık olduğu için o an kalıyorum birşey diyemiyorum sonradan geliyo cümleler aklıma iş işten geçmiş oluyor çok sinir oluyorum kendime sonra.

Biraz çekingenim sanırım sorun bu. Ama aşmam lazım bu durumu bugün anladım yani. Kim ki o bana bu şekilde davranma cüretinde bulunuyor ! :47::47::47:

Way ahlaksıZz utanmaz bırı benım omzuma dokuncak o elını agzına sokardım orda yaygarayı basardım cırkevlık dılmiiii. Madem ısını sewmıyorsun defol gıt gene alıswerıse gıt aynınyere ugrastır bu sefer bastırırım kapak ederdım onu

"Almayacağını anladığın zaman sıkılsın gitsin diye üzerine gitme"nin terbiyesizliği oluyor bu tam olarak!

Müşteriye, "3 kuruşluk mal alıyor, sanki maaşımı o veriyormuş gibi triplere giriyor" diyorsun ya, sen belki üç kuruşluk maaş alıyorsun ama mağazaya gelen müşteriyi, sanki mağaza sahibiymişsin gibi(ki bunu mağaza sahibinin bile yapmaya hakkı yoktur) mağazadan gitmeye zorluyorsun. Ne hakla? Sen dön işini yapsana, söylediğin gibi uğraşma müşteriyle. Senin yaptığın yardım etmek, ilgilenmek olmuyor zaten. Başında dikilince müşteriye fayda sağlamıyorsun.(tabi senin derdin ve niyetin müşterinin lehine değil orası ayrı)

Ha halen daha, "ama dağıtıyorlar, ben de toplamak zorunda kalıyorum" diye üzülüyorsan, görevinin ne olduğunu, ne için para aldığını hatırlamaya çalış! Arap turistleri çok beğeniyorsan gidip Arabistan'da çalışmanı tavsiye ederim, bu ülkede çoğunlukla Türkler yaşıyor ne yazık ki, senin adına üzgünüm!

görevimi zaten biliyorum hatırlatmana gerek yok ama görevimi kendi faydama ve çalıştığım yerin faydasına yaparım ufak tefek şeylerle uğraşmayı sevmiyorum daha önce söyledim arabistan konusuna gelincede sana ben nerde yaşayabilirim diye sormadım istediğim yerde yaşarım ben sen kafanı takma böyle şeylere

Burada konu "alışveriş", alışveriş ilişkisi içinde tezgahtarın görevi dağıtılanı toplamaktır! Kimse yoldan geçeni çevirip "aa sen tezgahtar mısın, senin hayatının anlamı döküntü toplamak" demiyor. Alışverişlerde yaşanan tatsızlıklardan bahsediliyor.

Düşük fiyatlı mal aldı diye müşteri beğenmeyip, "bunaltır mağazadan yollamaya çalışırım" diyene mesleğinin içeriğini hatırlatmakta fayda var!

meslek içeriğiyle çok ilgileniyosan gir biyere çalış seni görelim atıp tutmak kolay olur klavye başında :)

meslek içeriğiyle çok ilgileniyosan gir biyere çalış seni görelim atıp tutmak kolay olur klavye başında :)

Zamanında bahsettiğin işlerde çalıştım zaten meraklanma,başka sektörde de olsun emir altında çalışıyorum da. Bu konuda "yok şuna bakmam, bu velinimetim, şu bilmem ne" diye triplere girmediğimden yazması da kolay oluyor.:34:Ana fikir sana verilen görevi yerine getirip aldığın parayı haketmek, milleti kaçırmak değil aklında bulunsun.

Son düzenleme:
görevimi zaten biliyorum hatırlatmana gerek yok ama görevimi kendi faydama ve çalıştığım yerin faydasına yaparım ufak tefek şeylerle uğraşmayı sevmiyorum daha önce söyledim arabistan konusuna gelincede sana ben nerde yaşayabilirim diye sormadım istediğim yerde yaşarım ben sen kafanı takma böyle şeylere

Benim kafam rahat merak etme, asıl sen takma, işini yap, hakkıyla yap, müşteriyle uğraşma kafan rahat olsun.

Son düzenleme:
Bazı mağaza çalışanları (özellikle kozmetik) gerçekten çok sinir bozucu.

İnsanları dış görünüşü ve giyimlerine göre değerlendirip o şekilde davranıyorlar.

Geçen gün büyük bir mağazaya kardeşimle çanta almak için gittik. Kardeşimde bende salaş bir şeyler giymiştik.

Çanta bakarken bir görevli yanımıza geldi.

Eminim ki sırf kıyafetimiz nedeniyle ki; bakışları ile bunu çok belli etti, siz bu çantayı almazsınız, size vakit harcayamam tarzında bir ifade takınıp yanımızdan uzaklaştı.

İnanın o an o kadar sinir oldum ki.

Çantayı alıp kasaya yöneldik, alıyorsanız kasaya götüreyim dedi, bu seferde kasaya gidene kadar 3-4 kez arkasından geliyor muyuz diye dönüp kontrol etti.

Sanki kaçıp gideceğiz.

İnsanları küçümsemekten hiç hoşlanmam. Ancak bazıları gerçekten kendilerini küçümseyen, üstten bakan müşterilerin etrafından divane oluyorlar. Asgari ücretle çalıştığını varsayarsak kazandığı paranın 4-5 katı maaş alıyorum, mütevazi davranmak yerine emirvaki mi davranayım?

Bugün sinir olduğum bir konuyu paylaşmak istedim.

Bir mağazaya gittim. Dudak parlatıcılarına bakıyordum..
Görevli geldi ben yardımcı olayım dedi ; " ne renk bakmıştınız " dedi. Bende Turuncu gibi kahverengi gibi ortası bir şeyler dedim. "Öyle bi renk yok (!)" dedi.
"Arkadaşımda vardı da ondan bakıyordum bende" dedim. Kadın gösterdi bir tane bende "simsiz istiyorum" dedim . "Hiç bir parlatıcı simsiz olmaz dedi !." ( Ki birsürü simsiz parlatıcılar var )
Sonra omzumdan tuttu (!) :KK47: (Sinirlendiğim nokta!)
"Seni diğer arkadaşlara yönlendiriyim, niye uğraşıyorum ki ! " dedi. Ayrıldı yanımdan 2 saat söylendi. :KK47:

Olaya bakarmısınız ya ! Ne demek yani " Niye uğraşıyım ki ? "

Kötü tarafıda ben o an cevap veremedim ! Hiç tahmin etmiyordum böyle birşey olacağını , şaşırdım . Şimdi de kendime kızıyorum neden cevap vermedin Liliii diye.. !
Yada neden şikayet etmedim. O an da duraksadım işte . Keşke şikayet etseydim , Lafımı soksaydım !

Bu tarz olaylarda hep anlık olduğu için o an kalıyorum birşey diyemiyorum sonradan geliyo cümleler aklıma iş işten geçmiş oluyor çok sinir oluyorum kendime sonra.

Biraz çekingenim sanırım sorun bu. Ama aşmam lazım bu durumu bugün anladım yani. Kim ki o bana bu şekilde davranma cüretinde bulunuyor ! :KK47::KK47::KK47:

Keske hemen magaza mudurunu cagirip sikayet etseydin terbiyesize bak senin isin orta satis danismanligi ise isini yapacaksin.!

Back
X