• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirlendim

zeholll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.741
2.853
133
31
Çok iyi bir iş buldum. Yaz tatilimi değerlendireyim hemde aileme yük olmayayım diye. Yani o para beni çok rahat idare ederdi. Ama öyle olmamalıymış.

Çalışan öğrenci resmen cezalandırılıyor. Kyk kesilirmiş. Öyle dedi kyk hazretleri.

Bari 3 ay diye zamanlama koy değil mi. Yok olmuyormuş. Söyleyecek daha başka bir mikyon şey var ama bir öğrencinin yaz tatilinde üç ay ailesine yardımcı olmak için asgari ücret üstü çalışması neden bu kadar yanlış? 400 lira kredi kesilmesiyle tehtit ediliyoruz? Bu bu kadar mı yani?

"Part time çalışabilirsiniz ancak" diyorlar birde öğrenci olduğumuzda veremliden kaçar gibi kaçan işverenlerin karşısında da söyleyin bakalım. Olacak mı.

Son düzenleme:
İşverenler konusu haklı çünkü çalışan tam eğitildiği ortama ayak uydurduğu anda işten çıkıyor ona bişey diyemem.
Ama çalışınca kyk kesildiğini hiç duymamıştım. SSK sız çalışın olmuyormu öyle bişey tam hakim değilim konuya.

Burs herkese verilen birşey değil. İhtiyacı olana veriliyor. Çalışmanız halinde bursunuzun kesilmesi normal. Çünkü siz çalışarak: para kazanıyorum ihtiyaç durumu ortadan kalktı diyorsunuz.

İşverenler konusu haklı çünkü çalışan tam eğitildiği ortama ayak uydurduğu anda işten çıkıyor ona bişey diyemem.
Ama çalışınca kyk kesildiğini hiç duymamıştım. SSK sız çalışın olmuyormu öyle bişey tam hakim değilim konuya.
Kolay bir şekilde uyum sağlayabiliyorum. Zaten benzer çalışma alanlarında arıyorum işimi. Ama iş veren ve kyk kanunları arasında uçurum var.

Kyk kanunları ile hayat arasında da uçurum var.

Kyk kanunları ve öğrenci arasında da uçurum var.

Burs herkese verilen birşey değil. İhtiyacı olana veriliyor. Çalışmanız halinde bursunuzun kesilmesi normal. Çünkü siz çalışarak: para kazanıyorum ihtiyaç durumu ortadan kalktı diyorsunuz.
Burs almıyorum. Kredi alıyorum.

İşin ironik yanı ise az önce kyk hazretleri bursunuz kesilmez krediniz varsa kredi kesilir dedi.

Burs almıyorum. Kredi alıyorum.

İşin ironik yanı ise az önce kyk hazretleri bursunuz kesilmez krediniz varsa kredi kesilir dedi.
Zaten kimin ihtiyacı yoksa burs kimin ihtiyacı varsa kredi çıkıyor :olamaz:

Bunda sinirlenicek bir durum yok borcunu ödüyorsun.ayrıca okul bittikten sonra daha rahat edersin.

Bunda sinirlenicek bir durum yok borcunu ödüyorsun.ayrıca okul bittikten sonra daha rahat edersin.
Sinirlendiğim şey "ihtiyacı olan öğrencilere neden sen 400 liraya ile geçinmeye mecbursun" tavrı. Neden çalışmam bir sürü "zorlu şartlar koşullar" ile imkansıza indirgeniyor?

İhtiyacı olan öğrencinin çalışması niçin böyle imkansız kılınıyor? Kötü birşey mi çalışmak?

Devletin bunu teşvik etmesi gerekmez mi?

Kolay bir şekilde uyum sağlayabiliyorum. Zaten benzer çalışma alanlarında arıyorum işimi. Ama iş veren ve kyk kanunları arasında uçurum var.

Kyk kanunları ile hayat arasında da uçurum var.

Kyk kanunları ve öğrenci arasında da uçurum var.
Ben okurken kredi aldım ve aynı zamanda çalıştım. Zaten okul olduğu için part time işlerdi ve SSK yoktu haliyle. Belediyeye bile proje yaptığımı biliyorum taşeron olarak ama kimse de uyarmamıştır böyle böyle olursa kesilir diye.
Tabi ozamanlar yıl 2004 yönetmelik değişmiş olabilir(sanki 70 kerden bahsediyorum gibi oldu :D )

Çalıştığın için kredin kesildi mi
Beni tam anlamadınız sanırım. Ben şuan okuyorum. 1.sınıfım. yaz tatilimi değerlendirip çalışmak istiyorum. Çalışırsam kesilecekmiş. İstediği türden bir işte şuan bulamıyorum.

Ayni firmayla iletisime gecip okul staji adi altinda calismak istediginizi belirtirseniz belki yardimci olurlar.

Stajda is kazasi sigortasi yapiliyor bunuda okul karsiliyor o yuzden kredi kesilme durumu olmuyor.

Ancak dedigim gibi yaparsanız ucret almayabilirsiniz sadece cv ye pozitif etkisi olabilir yahut her yaz ayni is yerine basvuru yaparsaniz mezun okduktan sonra istahdam ederler.

Seni anladım ama devlet duruma senin gibi bakmaz der ki "bu hanım kız kredi alıyor zaten e biz maaşının bir kısmını borcuna müteakip kessek kalan parayla rahat rahat şahsi ihtiyaçlarını karşılar "yani aileni düşünmez çünkü o farklı bir durum.

Seni anladım ama devlet duruma senin gibi bakmaz der ki "bu hanım kız kredi alıyor zaten e biz maaşının bir kısmını borcuna müteakip kessek kalan parayla rahat rahat şahsi ihtiyaçlarını karşılar "yani aileni düşünmez çünkü o farklı bir durum.

400 lira ile geçinilmeyeceğini de keşke müteakiben düşünseler.

Ayni firmayla iletisime gecip okul staji adi altinda calismak istediginizi belirtirseniz belki yardimci olurlar.

Stajda is kazasi sigortasi yapiliyor bunuda okul karsiliyor o yuzden kredi kesilme durumu olmuyor.

Ancak dedigim gibi yaparsanız ucret almayabilirsiniz sadece cv ye pozitif etkisi olabilir yahut her yaz ayni is yerine basvuru yaparsaniz mezun okduktan sonra istahdam ederler.
Ne yazık ki bu mümkün değil :(

Kredi+400. Ve tabii burs.beni yanlış anlama seni bir de ben sinirlendirmek istemem ama işin mantığı bu.

Back
X